دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار
اخبار سینما و انیمیشن انتخاب سردبیر برترین‌ها برترین‌های سینما و انیمه خبر سینما

تمام دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار | از بدترین تا بهترین

پیکسار سابقه درخشانی در ارائه انیمیشن‌های باکیفیت و جابه‌جایی مرزهای خلاقیت در تولید انیمیشن دارد. علاوه بر این، این شرکت همیشه مهارت خاصی در ارائه داستان‌هایی داشته است که مملو از احساسات و سرگرمی برای کل خانواده باشد. از زمان اکران اولین انیمیشن بلند این کمپانی یعنی «داستان اسباب‌بازی‌ها» در سال ۱۹۹۵، این شرکت به شهرت جهانی دست یافت. دیری نگذشت که آن‌ها به خانواده دیزنی پیوستند و اکنون، تقریباً ۳۰ سال بعد، این شرکت ۲۷ انیمیشن باورنکردنی ساخته است. در این میان، پیکسار به قدرت برندهای منحصربه‌فرد پی برد و چندین نمونه از انیمیشن‌هایش دنباله‌هایی بر عناوین قبلی هستند. این دنباله‌ها در اکثر موارد توانسته‌اند به لطف تیم فوق‌العاده از افراد خلاق و با استعداد پیکسار، به همان اندازه عناوین قبلی خود موفق شوند. در این مقاله به رتبه‌بندی ۹ نمونه از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار می‌پردازیم.

۹. ماشین‌ها ۲ (Cars 2)

انیمیشن ماشین‌ها 2

با وجود سابقه درخشان پیکسار، این کمپانی بی‌عیب و نقص نیست. برخی از انیمیشن‌ها بسیار موفق‌تر از بقیه هستند و در بحث بررسی دنباله‌ها، یکی از آن‌ها  بدترین دنباله‌ای است که این کمپانی تا به حال ساخته است. «Cars 2» انحراف قابل توجهی از مسیر اصلی داشت. این انیمیشن نه تنها داستان را از برخی از شخصیت‌های اصلی که باعث محبوبیت فیلم اول شده بودند دور کرد، بلکه دنیای هیجان‌انگیز ماشین‌ها و مسابقات را گرفت و آن را با یک ژانر کاملاً جدید با جاسوس‌ها عوض کرد.

با این حال، در حالی که فیلم‌های جاسوسی می‌توانند فوق‌العاده هیجان‌انگیز و جذاب باشند و نمونه‌های جاسوسی پرطرفداری را برای مخاطبان جوان‌تر ساخته‌اند، این تصمیم که  فیلمی درباره ماشین‌هایی که جاسوس هستند بسازند، یک ترکیب عجیب و غریب بود. لایتنینگ مک‌کویین به دنیای مسابقه تعلق دارد و بهترین دوستش، ماتر، ثابت می‌کند که به عنوان عضوی از گروه او یک دوست قابل اعتماد است. اما این تصمیم کمپانی که  این کاراکترها را به دنیای دیوانه‌وار ماشین‌های جاسوس برد، قدمی افراطی بود.

۸. ماشین‌ها ۳ (Cars 3)

ماشین‌ها 3، از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار

خوشبختانه، تیم پیکسار متوجه شدند که «Cars 3» باید به ریشه‌های خودش، به‌عنوان فیلمی درباره‌ی ماشین‌های مسابقه‌ای بازگردد. سومین قسمت دقیقاً همین کار را انجام داد و داستان به مراتب بهتری را خلق کرد. این انیمیشن به موضوعاتی مانند بزرگ شدن، بالغ شدن و پیدا کردن هدف جدید در زندگی می‌پرداخت. در قلب داستان، لایتنینگ مک‌کویین در حال آماده شدن برای مسابقه‌ی بعدی فلوریدا ۵۰۰ است، اما لایتنینگ یک کهنه‌کار مسابقات است و ماشین‌های جدیدتر و سریع‌تری علی‌رغم تجربه‌ی او، از او پیشی گرفته‌اند.

فیلم، لایتنینگ را در نقش یک مربی جدید نشان می‌دهد و از این طریق، داستان مربی قدیمی‌اش، داک هادسون، را دنبال می‌کند. تلاش فیلم برای خلق داستانی احساسی‌تر و پایبندی به فرمولی که در فیلم اصلی به خوبی جواب داده بود، باعث شد «Cars 3» به عنوان یکی از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار به فیلمی بسیار سرگرم‌کننده‌تر از دنباله‌ی قبلی تبدیل شود. با این حال، سه‌گانه‌ی «Cars» همچنان یکی از ضعیف‌ترین فرانچایزهای زیرمجموعه‌ی پیکسار باقی می‌ماند. 

۷. دانشگاه هیولاها (Monsters University)

دانشگاه هیولاها

از لحاظ فنی، «دانشگاه هیولاها» یک پیش درآمد (prequel) است . با این حال، این فیلم ۱۲ سال پس از فیلم اصلی، یعنی در سال ۲۰۱۳ اکران شد. فیلم اصلی دنیایی پر از هیولاها را به تصویر می‌کشید که به دنیای انسان‌ها ورود می‌کنند و  بچه‌ها را می‌ترسانند. جیغ بچه‌ها به عنوان منبع انرژی برای کل تمدنشان جمع‌آوری می‌شود. اما در واقعیت، هیولاها از انسان‌ها وحشت دارند و فکر می‌کنند آن‌ها سمی هستند.

با توجه به این‌که فیلم اصلی ۲۰۰۱ با تغییر همیشگی دنیای هیولاها به پایان رسید، دنباله آن چاره‌ای نداشت جز این که در زمان به عقب برگردد تا بتواند خط روایی داستان را حفظ کند. این دقیقاً همان اتفاقی است که برای «دانشگاه هیولاها» افتاد که ماجرای ستارگان فیلم اصلی را در دوران دانشگاهشان دنبال می‌کند. داستان فیلم سرگرم‌کننده است و پیش زمینه فوق‌العاده‌ای را برای چگونگی ارتباطات شخصیت‌ها در فیلم اصلی ایجاد می‌کند. «دانشگاه هیولاها» به لطف رویکرد خلاقانه و اصالتی که آن را به «کارخانه هیولاها» متصل می‌کرد، به موفقیت بزرگی دست یافت.

رتبه‌بندی همه فیلم‌های کوتاه پیکسار | استراحتی کوتاه در جهان دوست‌داشتنی انیمیشن

۶. در جستجوی دوری (Finding Dory)

یکی از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار

فیلم اصلی «در جستجوی نمو» در سال ۲۰۰۳ و دنباله آن یعنی «در جستجوی دوری» ۱۳ سال بعد در ۲۰۱۶ اکران شد. برای پیکسار این‌که این فیلم را بسازد یکی از سخت‌ترین پروژه‌های دنباله‌های انیمیشن‌هایش بود.  زیرا این کار که یک دنباله از داستان احساسی فیلم اول را به تصویر بکشند کار دشواری به نظر می‌رسید. پیکسار در ساختن داستان‌های احساسی و صمیمانه مهارت دارد و فیلمی درباره‌ی پدری که پسرش را در اقیانوس پهناور گم می‌کند، به موفقیت فوق‌العاده‌ای دست یافت. برای اینکه کیفیت داستان پایین نیاید، ساخت فیلم بعدی نیازمند داستانی به همان اندازه احساسی و مهم بود.

این دنباله با تمرکز بر یکی از محبوب‌ترین شخصیت‌های فیلم اصلی، دوری، به موفقیت رسید. دوری با حافظه‌ی خود کلنجار می‌رود و در نتیجه، بخش زیادی از زندگی‌اش را تنها سپری می‌کند. با این حال، در این دنباله می‌بینیم که دوری خانه‌ی جدیدی در کنار مارلین و نمو پیدا می‌کند که باعث می‌شود او به یاد والدین خودش بیفتد. «در جستجوی دوری» داستانی زیبا درباره‌ی سفر او برای پیدا کردن خانواده‌اش و غلبه بر چالش‌هایی که پیش روی او قرار گرفته‌اند را روایت می‌کند.

۵. شگفت‌انگیزان ۲ (Incredibles 2)

شگفت‌انگیزان 2

پیکسار طبق رسم دیرینه‌ی خود، دنباله‌ی انیمیشن شگفت‌انگیزان را با فاصله زمانی زیاد اکران کرد. «شگفت‌انگیزان» در سال ۲۰۰۴ اکران شد و دنباله‌ی آن، «شگفت‌انگیزان ۲» حدود ۱۴ سال بعد، در سال ۲۰۱۸ به روی پرده رفت. با این حال، «شگفت‌انگیزان» یک نقطه‌ضعف بزرگ داشت و آن این بود که در لحظات پایانی فیلم به طور واضح به ساخت دنباله اشاره می‌کرد. در نتیجه، طرفداران بی‌صبرانه منتظر یکی از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار بودند که در نهایت ماجراهای خانواده‌ی پار به عنوان یک گروه ابرقهرمان را به تصویر بکشد.

انتظارها با انتشار بازی ویدیویی «شگفت‌انگیزان» که در سال ۲۰۰۵ منتشر شد، افزایش یافت. شاید به همین دلیل بود که هنگامی که بالاخره دنباله در سال ۲۰۱۸ اکران شد، موفقیتی بزرگ کسب کرد. این دنباله از فیلم اصلی پیشی گرفت، فروش گیشه را دو برابر کرد و بیش از ۱.۲ میلیارد دلار (طبق آمار وب سایت The Numbers) درآمد کسب کرد. داستان این انیمیشن تنها سه ماه پس از فیلم اصلی روایت می‌شد. اما انیمیشن و سبک بصری هر دو فیلم را به گونه‌ای بی‌زمان کرده بود که کاملاً خط روایی داستان قبلی را کامل می‌کرد.

۴. داستان اسباب بازی ۴ (Toy Story 4)

داستان اسباب بازی 4

موفق‌ترین فرانچایز پیکسار تا به امروز، همان اولین فرانچایزی است که آن‌ها خلق کردند. «داستان اسباب‌بازی» تاکنون چندین دنباله ساخته و میلیاردها دلار در گیشه فروش داشته است. به طوری که چندین عنوان از این مجموعه به تنهایی (طبق آمار وب سایت The Numbers) یک میلیارد دلار فروخته‌اند. «داستان اسباب‌بازی» هر بار قوی‌تر از قبل شده است. فیلم‌ها دائماً نقدهای مثبتی دریافت می‌کنند و محبوبیتی باورنکردنی در میان افرادی از نسل‌های مختلف پیدا کرده‌اند. هم کودکانی که با تماشای فیلم‌های اصلی بزرگ شده‌اند و هم مخاطبان جوان‌تر که فقط قسمت‌های اخیر را در سینما دیده‌اند، به طرفداران مادام‌العمر این مجموعه تبدیل شده‌اند.

با این حال، برخی از قسمت‌ها بهتر از بقیه هستند. «داستان اسباب‌بازی ۴» اساساً حماسه‌ی اندی را به پایان می‌رساند. زیرا اسباب‌بازی‌ها از خانواده‌ی اندی و دخترش، بانی، جدا می‌شوند. این فیلم مانند قسمت‌های قبلی، آن‌ها را در حال سفر به سرزمین‌های ناآشنا نشان می‌دهد. اما در پایان فیلم، تحول بزرگی رخ می‌دهد که به نظر می‌رسد برای همیشه به این فرنچایز پایان می‌دهد. وودی، همراه دیرینه‌ی باز لایت‌یر و اسباب‌بازی محبوب اصلی اندی، تصمیم می‌گیرد دوستان و بانی را رها کند تا با عشق دیرینه‌اش، بو پیپ، باشد.

انیمشین Cars ۴ در دست ساخت است

۳. درون بیرون ۲ (Inside Out 2)

درون بیرون 2، از بهترین دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار

«درونِ بیرون» (Inside Out) در سال ۲۰۱۵ با ورود به ذهن رِیلی، شخصیت اصلی داستان، سطح تازه‌ای را در روایت قصه‌های احساسی درباره‌ی بزرگ شدن، تعریف کرد. این فیلم به خاطر رویکردش در بررسی هیجانات و این‌که آن‌ها چقدر می‌توانند برای افراد در هر سنی پیچیده و چندوجهی باشند، باعث شده عده زیادی از مخاطبان تحسینش کنند. در نتیجه، این فیلم لایق داشتن یکی از دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار بود. «درونِ بیرون ۲» در سال ۲۰۲۲ به طور رسمی اعلام شد و در سال ۲۰۲۴ اکران گردید.

با وجود این‌که زمان اکران نهایی فیلم نسبتاً کوتاه بود، این اثر توانست پویایی داستان اصلی و خط داستانی آن را حفظ کند. با بزرگ‌تر شدن رِیلی که اکنون به نقطه‌ای از زندگی‌اش می‌رسد که با طیف گسترده‌ای از احساسات جدید روبرو می‌شود، فیلم موارد زیادی برای کاوش دارد. این فیلم از این نظر که برای مخاطبان پیر و جوان جذاب است، منحصر به فرد است همچنین با وجود فاصله‌ی نه‌ساله‌ی اکران، این انیمیشن به دلیل آگاه‌تر کردن افراد نسبت به احساساتشان و چگونگی استفاده کارآمد از آن‌ها به جای مبارزه با آن‌ها، اهمیت زیادی پیدا کرده است.

۲. داستان اسباب بازی ۲ (Toy Story 2)

داستان اسباب بازی 2

قسمت اصول «داستان اسباب‌بازی» در سال ۱۹۹۵ اکران شد و با وجود تجربه‌ی نسبتاً کم شرکت، دنباله‌ی آن توانست به عنوان یکی از سریع‌ترین دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار، تنها چهار سال بعد در سال ۱۹۹۹ منتشر شود. در «داستان اسباب‌بازی ۲» اسباب‌بازی‌ها  که با اولین گردش دسته‌جمعی‌شان دور هم جمع می‌شوند، در مقابل یک شخصیت شرور جدید و وحشتناک به شکل یک مرغ غول‌پیکر قرار می‌گیرند. در واقع، این شخصیت مردی به نام آل مک‌ویگین، صاحب یک فروشگاه محلی اسباب‌بازی است. آل، وودی را در زمانی که او اشتباها در جعبه‌ی وسایل دورریختنی می‌افتد، از خانه‌ی اندی می‌دزدد.

«داستان اسباب‌بازی ۲» هیجان فوق‌العاده‌ای نسبت به اتفاقات فیلم اول دارد و ما اسباب‌بازی‌ها را در تلاش برای رسیدن به هدفی غیرممکن می‌بینیم. این فیلم همچنین چندین شخصیت محوری را به این فرنچایز معرفی می‌کند. از جمله جسی گاوچران و بولزآی، اسب وفادار او. در نهایت، «داستان اسباب‌بازی ۲» در برخی موارد از فیلم اول فراتر رفت و منجر به داستانی فوق‌العاده شد که پیکسار را در صدر صنعت انیمیشن نگه داشت.

۱. داستان اسباب بازی ۳ (Toy Story 3)

یکی از بهترین دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار

۱۱ سال بعد، پیکسار هفت انیمیشن سینمایی دیگر را با تحسین منتقدان و کسب جوایز متعدد منتشر کرد. پیکسار با داستان‌های صمیمانه و تأثیرگذاری مانند «وال‌-ای»، «بالا» و «راتاتویی» که همگی مرزهای ممکن در یک فیلم کودک را جابه‌جا می‌کردند و با رویکردهایی غیرمعمول داستان‌های احساسی را روایت می‌کردند، به عنوان رقیبی جدی در عرصه انیمیشن تثبیت شد.

در این برهه، پیکسار تصمیم گرفت سراغ فرانچایزی برود که آن‌ها را به دنیای انیمیشن معرفی کرد. «داستان اسباب‌بازی ۳» در سال ۲۰۱۰ اکران شد و اندی را در سن بزرگسالی و آماده‌ی رفتن به دانشگاه نشان داد. اندی از بسیاری جهات، برای مخاطبینی که همزمان با این شخصیت رشد کرده‌اند، یک تکیه‌گاه است و این لحظه، هم داستانی سرگرم‌کننده و قدرتمند است و هم نامه‌ی عاشقانه‌ای به طرفداران پیکسار در طول سال‌ها. این فیلم، بالغ‌ترین و از نظر احساسی قوی‌ترین فیلم این مجموعه است. همچنین نمونه‌ای از پیشرفت قابل توجه پیکسار به شمار می‌رود.

لیست بدترین تا بهترین انیمیشن‌های پیکسار

موفقیت کمپانی پیکسار تا جایی بوده که می‌توان گفت تمام کودکان و نوجوانان حال حاضر، حداقل یکی از انیمیشن‌های این کمپانی را تماشا کرده‌اند. فیلم‌هایی که با خاطرات و احساسات این کودکان عجین شده و طبیعی است که از دیدن دنباله‌های آن لذت ببرند. در این مقاله به معرفی دنباله‌های انیمیشن‌های پیکسار پرداختیم. در کامنت‌ها بنویسید که به نظر شما بهترین دنباله‌ای که این کمپانی ساخته است کدام مورد است؟

منبع: Screenrant

ضعیف‌ترین دنباله ساخته شده توسط پیکسار کدام است؟

Cars 2 به دلیل انحراف از مفهوم اصلی، یکی از ضعیف ترین دنباله های پیکسار به حساب می آید.

دنباله انیمیشن به چه معناست؟

برخی از انیمیشن‌ها را به گونه‌ای می‌سازند که در انتهای فیلم، داستان آن باز می‌ماند. ممکن است سال‌ها بعد کمپانی تصمیم بگیرد یک قسمت دیگر از آن انیمیشن را در ادامه داستان اصلی بسازد. حتی در نمونه‌هایی ماند “ئانشگاه هیولاها” ممکن است دنباله‌ای که می‌سازند، به زمانی قبل از زمان داستان اصلی بپردازد. چیزی که مهم است این است که شخصیت‌ها و هسته روایی داستان اصلی حفظ شود.


میزگیم سینمایی با امید لنون و شایان | چی بیینیم؟ چی بازی کنیم؟

میزگیم سینمایی با امید لنون و شایان | چی بیینیم؟ چی بازی کنیم؟

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
KING KIAN
پاسخ

سلام ببخشید با نظرتون من کاملا مخالف هستم ماشین ها ۲ درسته از داستان جدا شده ولی یه داستان اکشن مناسب کودکان و تا حدودی جنایی و جذاب داره