این روزها اینترنت ماهوارهای به یکی از هیجانانگیزترین تکنولوژیهای ارتباطی تبدیل شده و کمپانیهای مختلف در حال سرمایهگذاری روی فناوری جدید هستند. چند روز پیش اعلام شد که کمپانی اسپیس ایکس (Space X) با همکاری تی موبایل (T-Mobile) میخواهد با گسترس سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک، آن را به گوشیهای هوشمند بیاورد. اکنون گوگل نیز اعلام کرده که برنامههایی برای توسعه اندروید به هدف پشتیبانی از اینترنت ماهوارهای دارد و قرار است اندروید ۱۴ از این فناوری برخوردار باشد.
آقای هیروشی لاکهایمر (Hiroshi Lockheimer)، معاون ارشد بخش پلتفرمها و اکوسیستمهای گوگل در این باره گفته: «خیالپردازی درباره تجربه ارتباط کاربران موبایل با اینترنت ماهوارهای بسیار هیجان انگیز است. زمانی که در سال ۲۰۰۸ اولین گوشی اندرویدی جی وان (G1) را عرضه کردیم، پیادهسازی تکنولوژی ۳G روی آن بسیار سخت بود اما از پسش برآمدیم. اکنون پس از سالها، داریم روی اینترنت ماهوارهای برنامهریزی میکنیم. مشتاق این هستیم که به همکاران خود در توسعه این تکنولوژی برای کاربران در نسخه بعدی اندروید کمک کنیم.» اعلام شده که منظور آقای لاکهایمر از نسخه بعدی اندروید، ورژن ۱۴ آن است که چند وقت دیگر منتشر خواهد شد.
استفاده کاربران از اینترنت ماهوارهای روی گوشیهای هوشمند هیچ شباهتی به اتصال LTE یا ۵G ندارد، چرا که تنها دو تا چهار مگابایت پهنای باند برای هر منطقه در نظر گرفته شده و در این صورت، سرعت اتصال متفاوت خواهد بود. ایلان ماسک نیز که فرد اصلی در پروژه اینترنت ماهوارهای به شمار میرود، گفته با توجه به این پهنای باند، حداکثر یک تا دو هزار تماسی صوتی همزمان و یا رد و بدل صدهاهزار پیام متنی (بسته به طول پیامها) ممکن خواهد بود.
اینترنت ماهوارهای روی گوشیهای هوشمند قرار است تنها به موارد اضطراری محدود شود و نمیتوان انتظار زیادی برای دانلود و گردش در فضای مجازی از آن داشت، اما قطعاً آینده اینترنت در دستان کمپانیهایی خواهد بود که به بهترین نحو بتوانند از این تکنولوژی پیشرفته استفاده کنند. بسیاری از کاربران عقیده دارند که با گسترس اینترنت ماهوارهای، فیلترینگ به تاریخ بپیوندد که ادعای بزرگی است، اما شدنی به شمار میرود.
در حالی که تنها چند هفته تا انتشار نسخه نهایی و پایدار اندروید ۱۳ فاصله داریم، تاریخ انتشار اولین ورژن آزمایشی اندروید ۱۴ نیز مشخص شده است. طبق برنامه زمانی منتشر شده، کار روی این نسخه از اسفند امسال شروع خواهد شد و بنابراین، اولین ورژن آزمایشی آن را حدوداً یک ماه بعدش، در فروردین سال آینده خواهیم دید. انتظار میرود که برای اندروید ۱۴ بر خلاف ورژن ۱۳، تنها دو نسخه بتا در طول سال منتشر شود.
اندروید ۱۳ به تازگی برای گوشیهای پیکسل عرضه شده. گوگل امسال این نسخه را کمی زودتر از برنامه زمانی مشخص شده برای پلتفرمهایش عرضه کرد. بسیاری انتظار داشتند ماه آینده و با رونمایی از گوشیهای پیکسل هفت، بروزرسانی جدید در دسترس قرار بگیرد اما این گونه نشد.
گوگل با بروزرسانی صفحه مربوط به برنامه زمان بندی نسخههای آزمایشی اندروید، اعلام کرده که از حدود چند هفته دیگر، انتشار Quarterly Platform Release را آغاز خواهد کرد. QPR بروزرسانی است که کمپانی گوگل هر سه ماه آن را برای کاربران عضو برنامه آزمایشی عرضه میکند و قابلیتهای جدید را از این طریق برای برخی به نمایش در میآورد تا بازخورد آنان را ارزیابی کند. معمولاً این بروزرسانی با مشکلاتی مواجه هستند.
شما درباره امکان استفاده از اینترنت ماهوارهای به وسیله گوشیهای هوشمند چه فکر میکنید؟ آیا استفاده از این تکنولوژی به رفع محدودیتها و فیلترینگ منجر خواهد شد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات