چندی پیش نسخه نهایی و پایدار سیزدهمین اندروید عرضه شد و دستگاههای اندرویدی مختلف طی روزها و هفتههای آینده این بروزرسانی مهم را دریافت خواهند کرد. شاید تا چند سال پیش، خبر عرضه نسخه جدید اندروید، کاربران این سیستم عامل را هیجان زده میکرد، اما اکنون کمپانیهای مختلف میدانند که دیگر چنین نیست و اندروید آن قدر کامل شده که در بروزرسانیهای سالانه، تنها برخی از ویژگیهای امنیتی و تغییرات جزئی را شاهد هستیم.
اندروید ۱۳ نیز از این قضیه مستثنی نیست. هرچند قطعاً میتوان گوشیهای دارای این آپدیت را بهتر از دستگاههای فاقد آن دانست، اما همه میدانند که در بروزرسانی جدید اندروید، خبری از تغییرات بزرگ و اضافه شدن ویژگیهای بسیار کارآمد نیست. این موضوع باعث شده که کمپانی گوگل در تصمیم خود برای عرضه آپدیتهای سالانه اندروید تجدید نظر کند و تغییرات مد نظر خود را طی بروزرسانیهای کوچکتر و در بازههای زمانی کوتاهتر به سیستم عامل خود اضافه کند.
تاکنون برخی دیگر از کمپانیهای بزرگ حوزه تکنولوژی چنین تصمیمی را گرفتهاند. باید ببینیم گوگل چه زمانی با قاطعیت به این سمت و سو خواهد رفت. به احتمال زیاد پس از عرضه چهاردهمین اندروید در سال آینده، دیگر شاهد بروزرسانیهای این سیستم عامل به صورت سالیانه نخواهیم بود. البته هنوز این غول تکنولوژی به طور رسمی برنامههای خود را درباره عرضه آپدیتهای سالانه اعلام نکرده.
چندی پیش اعلام شد که گوگل میخواهد قابلیت تشخیص خروپف و سرفه را به زودی به گوشیهای اندرویدی اضافه کند. چند ماه پیش بود که خبری منتشر شد مبنی بر اینکه گوگل قصد دارد گوشیهای مبتنی بر اندروید را به یک ویژگی برای تشخیص سرفه و خروپف مجهز کند. ظاهراً گوگل پژوهشهایی را هم در این خصوص انجام داده تا بتواند اطلاعات دقیقی را از وضعیت خواب افراد به آنها ارائه دهد.
حالا با انتشار یک خبر جدید، ایدهی بهتری از چگونگی تعبیهی این قابلیت در گوشیهای اندرویدی به دست آمده. بار دیگر همان وبسایت خبری وارد عمل شده و با بررسی نسخهی آزمایشی برنامه Digital Wellbeing که در یک قسمت مجزا در تنظیمات گوشیهای اندرویدی در دسترس است، متوجه اشاره به قابلیت تشخیص سرفه و خروپف در آن شده. در یکی از کدهای این برنامه نوشته شده: «ببینید در حین خواب خود چقدر سرفه یا خروپف میکنید».
یک خط دیگر از کد برنامه مذکور، استفاده از میکروفون دستگاههای اندرویدی را برای شنیدن صدای سرفه و خروپف تایید کرده. دستگاه، جهت اینکه بتواند صدای اطراف را بشنود، نیاز دارد که از میکروفون استفاده کند که کد یادشده دقیقا به همین موضوع اشاره دارد.
میشه گفت همون تشخیص صدای (Sound Recognition) اپل هستش که صدای سگ گربه آمبولانس، زنگ درب و غیره داره. حالا اینا میخوان سرفه و خروپف بذارن
ضمناً دوست عزیز، آقای تیموری، مسئله فقط اضافه شدن قابلیتهای جدید نرمافزاری در اندروید در ورژنهای جدید سالانه نیست، بلکه در هر ورژن یه سری امکانات برای توسعهدهندگان ارایه میشه که حتماً باید این تغییرات در Core سیستمعامل صورت بگیره. وگرنه اپها و بازیها هیچوقت ازنظر گرافیکی و امکانات پیشرفت نخواهند کرد.
مثلاً همین iOS 16 رو درنظر بگیرید که برای مثال سوییفت رو بهبهود بخشیده، Metal 3 داده برای بازیسازان و….