انتخاب سردبیر برترین‌های سینما و انیمه سینما

مهم‌ترین آثار آرنولد شوارتزنگر در دهه ۸۰

معرفی بهترین فیلم های آرنولد در دهه ۸۰

آرنولد شوارتزنگر حرفه بازیگریش را از ۱۹۷۰ شروع کرد. ولی تقریبا یک دهه طول کشید تا به یکی از ستاره‌های مطرح هالیوود تبدیل شود. از کارهای اولیه او می‌توان به هرکول در نیویورک، گرسنه بمانید و Pumping Iron  اشاره کرد.

شوارتزنگز در دهه ۸۰ رقابت تنگاتنگی با سیلوستر استالونه داشت. چون هر دوی آن‌ها یکی از مهم‌ترین ستاره‌های سینمای اکشن زمان خود محسوب می‌شدند. به طور کلی این دوران نقطه عطف و اوج او به شمار می‌رود؛ بنابراین در این مقاله بهترین فیلم‌های آرنولد در دهه ۸۰ را معرفی و بررسی می‌کنیم.

سونیای سرخ (Red Sonja)

لرد کالیدور و سونیای سرخ

در سونیای سرخ می‌توان المان‌های فیلم‌های فانتزی دهه ۸۰ را مشاهده کرد. برای همین بیننده‌های امروزی احتمالا با آن ارتباط برقرار می‌کنند. با وجود این که سونیای سرخ در کونان بربر نیز حضور دارد، ولی آرنورلد در این جا نقش لرد کالیدور را بازی می‌کند. علاوه بر این یکی از نقاط قوت سونیای سرخ شوارتزنگر است. ولی حیف که در آن نقش زیادی ندارد. حتی شخصیت‌پردازی او از کاراکتر اصلی فیلم هم بهتر است.

سونیای سرخ شباهت زیادی به زنا دارد. فقط هیچ‌گاه اقتباس خوبی از آن در سینما و انیمیشن ساخته نشده است. ممکن است پوشش خاص و متفاوت او نقش زیادی در این قضیه ایفا کند. با این حال به زودی لایو اکشنی از سونیای سرخ با بازی ام جی بَسِت اکران خواهد شد. شاید اقتباس خوبی از آب درآید.

برترین فیلم‌های ۲۰۲۴ طبق امتیازات لتر باکسد

معامله منصفانه (Raw Deal)

در معامله منصفانه آرنولد به هری کثیف تبدیل می‌شود.

معامله منصفانه فیلم بدون عیب و نقصی نیست؛ برخی از سکانس‌های اکشن آن عالی است. اما از طرفی نیز جاهایی شما را ناامید می‌کند. آرنولد یک مامور مخفی اف‌بی‌آی است که ابتدا باید در باند تبهکاری نفوذ کند، سپس آن را منحل کند. با این حال از جایی به بعد مخفی‌کاری تمام می‌شود و او با باید با مبارزه و تیراندازی خلافکاران را از بین ببرد؛ البته چنین سناریویی از شوارتزنگر عجیب نیست. چون او معمولا هیچ فیلمی را بدون سروصدا جلو نمی‌برد.

دوقلوها (Twins)

دوقلوهایی با ظاهر و شخصیت متفاوت

دوقلوها یکی از متفاوت‌ترین فیلم‌های آرنولد به شمار می‌رود. چون برخلاف فیلم‌هایش بیشتر یک اثر کمدی است. شوارتزنگر همیشه علاقه خاصی به فیلم‌های کمدی داشت. به همین خاطر ایوان رایتمن کارگردان و نویسنده فیلم نقش مخصوصی را برای او در دوقلوها نوشت.

ایده قراردادن دنی دویتو و آرنولد شوارتزنگر به عنوان دوقلو ایده جالبی به نظر می‌آید. با این وجود از اواسط فیلم رابطه و شوخی‌های شخصیت‌هایشان با یکدیگر همخوانی ندارد. برای همین به کمدی ماندگاری تبدیل نمی‌شود. ولی زمان کوتاه دوقلوها نقص‌هایش را تا حدی برطرف می‌کند. جالب این جا است که در ۱۹۸۸ زمانی که دوقلوها اکران شد، دیوید کراننبرگ فیلم ترسناک Dead Ringers را اکران کرد. این اثر نیز درباره زندگی و مصائب‌های یک دوقلو است. ولی زمین تا آسمان از  لحاظ لحن و گفتار با یکدیگر تفاوت دارند.

کونان نابودگر (Conan The Destroyer)

کونان نابودگر قسمت دوم این سری فیلم در دهه ۸۰ است. دیوید فلیشر کونان نابودگر را قبل از سونیای سرخ ساخت. ولی دیگر در آن جا آرنولد نقش کونان را بازی نمی‌کرد که همین مسئله فیلم بعدی را غیرملموس می‌کند. با این حال کونان نابودگر به مراتب از قسمت اول ضعیف‌تر است و خیلی چیز تازه‌ای برای عرضه ندارد. تقریبا کونان نابودگر حال و هوا و نبردهای فیلم اول را در خود دارد. فقط کیفیت قسمت اول را اصلا حفظ نمی‌کند.

حرارت قرمز (Red Heat)

تقابل و تضادهای یک پلیس آمریکا و روسی

حرارت قرمز یک اثر اکشن – کمدی بادی مووی (Body Movie) محسوب می‌شود؛ زیرا افسر خشن و عصاقورت‌داده روسی ایوان دانکو (شوارتزنگر)  با کارآگاه مغرور نیویورکی (جیم بلوشی) برای دستگیری یک قاچاقچی مواد مخدری با یکدیگر همکاری می‌کنند؛ این قاچاقچی ابتدا همکار دانکو را می‌کشد و به نیویورک فرار می‌کند. پس از آن دانکو برای انتقام و دستگیری او به آمریکا می‌رود.

تضادهای شخصیتی و فرهنگی این دو کارآگاه باعث خلق سکانس‌های خنده‌داری می‌شود. چون دنیای شوروی با آمریکا در دهه ۸۰ با یکدیگر تفاوت‌های زیادی داشت. در مجموع آرنولد نقش یک پلیس روسی را به خوبی بازی می‌کند؛ بنابراین به طرفداران پروپاقرص شوارتزنگر این فیلم پیشنهاد می‌شود.

مرد فراری (The Running Man)

دنیایی که زندگی مردم هیچ ارزشی ندارد.

از این قسمت به بعد با ماندگارترین فیلم‌های آرنولد در دهه ۸۰ مواجه می‌شویم. مرد فراری بر اساس رمانی از استیون کینگ و در سبک علمی – تخیلی است. دنیایی که جنایتکاران برای سپری‌کردن دوران محکومیتشان باید وارد بازی‌های مرگباری شوند که تلویزیون به صورت کامل و زنده این مسابقه‌ها را پخش می‌کند.

در واقع مرد فراری بتل رویال را به صورت لایو اکشن شبیه‌سازی می‌کند. به همین خاطر از زمان خود جلوتر است. همچنین استیون کینگ کمیویی را در فیلم برعهده دارد. اگر به سبک و سیاق اثرهایی مثل بازی مرکب (Squid Game) علاقه دارید، مرد فراری را از دست ندهید؛ اثری که در عین حال دارک، تلخ و هیجان‌انگیز محسوب می‌شود. با این وجود باعث الهام یکی از بهترین و خشن‌ترین بازی‌های ویدیویی تاریخ Mortal Kombat شد.

کماندو (Commando)

جان ماتریکس؛ یک ارتش تک‌نفره

دختر جان ماتریکس (آرنولد) را می‌دزدند و او هر کاری برای نجاتش انجام می‌دهد. جان تقریبا در کل فیلم دشمنان را می‌کشد، به هوا می‌فرستد و به آن‌ها متلک می‌اندازد. برخی از کارهایی که جان در کماندو انجام می‌دهد، با واقعیت تطابق ندارد. ولی نمی‌توان انکار کرد که این اثر سرگرم‌کننده نیست. دهه ۸۰ شخصیت‌های نظامی که یک‌تنه مقابل اشرار می‌ایستادند، بسیار مد بودند؛ از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به رامبو، دلتافورس و کماندو اشاره کرد.

این کاراکترها پیچیدگی شخصیت‌ فیلم‌های اکشن امروزی را ندارند، حتی در بعضی مواقع بسیار تک‌بعدی هستند. همچنین اکثر آن‌ها حرفی در مقابل اکشن‌های امروزی ندارند. با این حال کماندو جزو این دسته نیست، حداقل شما را به مدت یک‌‌ونیم ساعت سرگرم خواهد کرد. کماندو معمولا با رامبو مقایسه می‌شود. در واقع شوارتزنگر برای رقابت با رامبو نقش جان ماتریکس را بازی کرد.

کونان بربر (Conan The Barbarian)

یکی از بهترین آثار کلاسیک و فانتزی

این اثر بهترین اقتباس، از این شخصیت تا به امروز به حساب می‌آید. جلوه‌های ویژه، طراحی صحنه و گریم‌های نسبت به زمانش، کیفیت بسیار خوب دارد به همین خاطر جزو یکی از بهترین‌ فیلم‌های فانتزی طبقه‌‌بندی می‌شود.

کونان بربر داستان مردی است که خانواده‌اش را در جوانی به قتل می‌رساند، سپس کونان بیشتر عمرش را برای انتقام‌گرفتن از خانواده‌اش سپری می‌کند. آرنولد از نظر فیزیکی کاملا با این بربر جنگجو می‌خواند. همچنین بازیگران مشهور دیگری مانند مکس فون در سیدو در کونان بربر حضور دارند. علاوه بر این موسیقی متن گوش‌نوازی دارد. اگر علاقه‌ای به تماشای سونیای سرخ یا کونان ویرانگر ندارید، عیبی ندارد، اما کونان بربر را از دست ندهید.

غارتگر (Predator)

داچ مقابل غارتگر

غارتگر در نگاه اول شاید داستان احمقانه‌ای داشته باشد؛ گروهی از تکاورهای آموزش‌دیده که یا دشمنی بیگانه مواجه می‌شود. با این وجود غارتگر فیلم بسیار خوش‌ساختی است. ابتدای غارتگر زمان زیادی را به معرفی اعضای تیم داچ (شوارتزنگر) و رابطه آن‌ها بین یکدیگر می‌پردازد. بنابراین وقتی بیشتر اعضای تیم می‌میرند، هیجان و دلهره زیادی را به فیلم اضافه می‌کند؛ این که داچ چگونه می‌تواند چنین دشمن سرسخت و کشنده‌ای را شکست دهد. کسی که به راحتی دوستانش را از پا درآورد.

موفقیت غارتگر باعث شد، چندین فیلم از این موجود بیگانه ساخته شود. ولی اکثر آن‌ها اثرهای ضعیفی بودند. به غیر از شکار (Prey) که به خواستگاه غارتگر می‌پردازد و به جای کماندوها و نیروهای نظامی یک زن کمانچی در ۱۷۱۹ با آن روبرو می‌شود.

جیمز کامرون از نقشه‌های خود برای آینده سری ترمیناتور می‌گوید

ترمیناتور (The Terminator)

سکانسی که T-800 کل پاسگاه را به گلوله می‌بندد.

خیلی‌ها اعتقاد دارند، سری فیلم‌های ترمیناتور بهترین فیلم آرنولد است. او برای نقش T-800 سنگ تمام گذاشت. به قدری در واقعیت مهارت تیراندازیش را بالا برد که هنگام تیراندازی دیگر پلک نزند تا بیشتر به یک ماشین کشتار شبیه باشد. در قسمت اول T-800 ویلنی است که می‌خواهد سارا کانر را بکشد تا اسکای‌نت را در جنگ علیه بشر پیروز کند. با وجود این که سال‌های زیادی از اکران ترمیناتور می‌گذرد، ولی جلوه‌های ویژه‌اش همچنان از قسمت سوم ترمیناتور و خیلی از فیلم‌های دیگر جلوتر است.

جیمز کامرون با ترمیناتور به شهرت جهانی دست پیدا کرد. همچنین به یکی از مطرح‌ترین فیلمسازهای دنیا تبدیل شد؛ کارگردانی که معمولا فیلم‌هایش بودجه‌ کلانی دارند، ولی همیشه با این هزینه‌های سنگین فیلم‌های باکیفیتی می‌سازد.

جالب این جا است که زمانی که شوارتزنگر فرماندار کالیفرنیا شد. مردم به او لقب (Governator) را دادند که به ترمیناتور اشاره دارد. آرنولد پس از ترمیناتور خود را به یکی از بهترین ستاره‌های اکشن هالیوود تبدیل شد. حتی در بسیاری از نقش‌هایش می‌توانید ردپای T-800 را در آرنولد ببینید.

منبع: collider

سوالات متداول

از بهترین فیلم‌های آرنولد شوارتزنگز در دهه ۸۰ چند مورد نام ببرید؟ ترمیناتور، کونان بربر، کماندو و غارتگر از مهم‌ترین آثار او در دهه ۸۰ به شمار می‌آیند.

رقابت بین آرنولد شوارتزنگر و سیلوستر استالونه از چه زمانی جدی‌تر شد؟ وقتی که در اکتبر ۱۹۸۵ شوارتزنگر به صورت علنی به استالونه توهین کرد و گفت او در فیلم‌هایش از بدلکار استفاده می‌کند. در صورتی که من استفاده نمی‌کنم.


سام صابری و اولین کمپ کویری گیمینگ جهان | ولاگ کویری گیمینگ@samsaberi

سام صابری و اولین کمپ کویری گیمینگ جهان | ولاگ کویری گیمینگ@samsaberi

 

 

 

 

 

 

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها