بهترین اپلیکیشنهای پخش کارتون و انیمیشن؛ ورود به دنیای فانتزی
کارتونها شاید مهمترین تجربههای بصری و دیداری کودکان هستند. بخشی از شخصیت آنها با تماشای این کارتونها شکل میگیرد. میتوانند تخیلشان را به کار بگیرند، بخندند، احساسات جدیدی را تجربه کنند و مهمتر اینکه چیزهای جدیدی یاد بگیرند. ولی این محدود به کودکان و نوجوانان نیست. حتی بزرگسالها هم کارتون دوست دارند. هنوز هم یک قسمت از تام و جری یا پلنگ صورتی میتواند بزرگترها را هم سرگرم کند. حالا برای کارتون و انیمیشن دیدن از کدام اپها استفاده کنیم؟ در ادامه با بهترین اپلیکیشنهای پخش کارتون و انیمیشن آشنا میشوید.
بهترین برنامه تماشای کارتون باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
کودکان کمسن و سال حساسند و باید در یک فضای کاملا ساده و بدون هیچگونه پیچیدگی کارتون موردعلاقهشان را ببینند. کودکان نسل جدید خیلی زود یاد میگیرند که با گوشیهای هوشمند کار کنند و حتی بعد از مدتی قدرت انتخاب پیدا میکنند و میدانند از کدام کارتونها بیشتر لذت میبرند. اما باید یک فضای امن و ساده و متناسب با روحیاتشان در اختیارشان باشد تا با کمترین دردسری کارتونهای دلخواهشان را پیدا کنند.
این تنها یکی از ویژگیهای بهترین اپلیکیشن برای کارتون و انیمیشن است. ویژگیهای مهم دیگری هم وجود دارند که باید در نظر بگیرید که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره میکنیم.
- آرشیو کامل از کارتونهای مهم، قدیمی و جدید گزینه مهمی است. سلایق کودکان به شدت متفاوتند و نمیتوان بچهها را محدود کرد تا صرفا چیزهای خاصی را تماشا کنند. یک آرشیو خوب به همه ما قدرت انتخاب میدهد.
- رابط کاربری و تجربه کاربری متناسب با کودکان و نوجوانان مهم است. اینکه ترتیب قسمتها درست باشد، پخش کردن قسمتهای بعدی سادهتر باشد و با کمترین کلیکها بتوانند به محتوای دلخواهشان دسترسی داشته باشند.
- امکان کنترل برنامهها توسط والدین وجود داشته باشد. چه از نظر زمان و چه از نظر نوع محتوا باید کنترلهایی برای والدین وجود داشته باشد. مخصوصا اگر برنامه موردنظر محتوای کودک و بزرگسال را همزمان داشته باشد.
- برای بچههای فارسیزبان وجود دوبله فارسی مناسب کارتونها گزینه مهمی است.
- ویژگیهای دیگری مانند امکان جستجوی صوتی (برای کودکانی که نوشتن بلد نیستند.)، ایجاد لیست پخش و همچنین امکان دانلود برای تماشای بدون اینترنت هم مهمند و باعث میشود تا راحتتر به محتوای موردنظر دسترسی داشته باشیم.
- ترجیحا تبلیغات نداشته باشد. طبق قوانین حمایت از حقوق کودکان، محتوای مربوط کودکان و نوجوانان نباید تبلیغ نداشته باشد. هر چند برخی اپها این موارد را رعایت نمیکنند، اما اگر امکان خرید اشتراک برای حذف تبلیغ وجود داشته باشد ترجیحا خرید اشتراک را در نظر بگیرید.
این موارد هم صرفا بخشی از ویژگیهای مهم برای برنامههای تماشای انیمیشن و کارتون هستند. ولی این ویژگیها میتواند تا حد زیادی تجربه کارتون دیدن را لذتبخشتر کنند. حالا سراغ بهترین برنامهها برای تماشای کارتون میرویم. سعی کردهایم اپهای ایرانی که دوبله فارسی کارتونها دارند را هم معرفی کنیم تا لیست کاملتری داشته باشید و بهترین گزینهها را انتخاب کنید.
پیشنهاد مطالعه: بهترین اپلیکیشنهای آموزشی نقاشی به کودکان
اپلیکیشنهای خارجی با محتوای غیرفارسی
در این اپلیکیشنها محتوای فارسی وجود ندارد یا کمتر است و اکثرا به زبان انگلیسی هستند یا بدون کلام هستند. این اپها توسط مختصصین حوزه کودک ساخته شدهاند و محتوای آن تا حد زیادی بررسی شده تا محیطی امن برای کودکان بسازند.
Youtube Kids
یوتیوب کیدز یک اپ رایگان است که مخصوص کودکان طراحی شده و ظاهر آن تفاوتهای زیادی با یوتیوب دارد. طراحی این اپ به گونهای است که پیدا کردن کارتونها و انیمیشنها را بسیار سادهتر کرده است. اکثر کارتونهای دیزنی، وانر، مارول، پیکسار و … را دارد و محتوای فارسی آن هم نسبتا زیاد است. کانالها و پلیلیستهای زیادی دارد که میتواند در شکلدهی سلیقه کودکان به شدت تاثیرگذار باشد. یوتیوب تولیدکنندگان محتوا را ملزم کرده که محتوای مربوط به کودکان را مشخص کنند و در صورت وجود مشکل برخی محتواها را حذف میکند.
KidsBeeTV
این برنامه دنیای کارتون و سرگرمیهای مختلف برای کودکان است. از کارتون و انیمیشن و ویدیوهای جذاب گرفته تا بازیهای آموزشی و سرگرمکننده در این اپ وجود دارند و میتوان بازه سنی کودکان را هم مشخص کرد تا متناسب با آن بازیها و کارتونهای مناسب معرفی شود. امکان کنترل اپ توسط والدین وجود دارد و حتی میتوان اسکرینتایم و … را هم تعریف کرد. این اپ توسط متخصصان حوزه کودک تولید شده و مرجعی امن و حرفهای برای آموزش و سرگرمی کودکان است.
Happy Kids
هپی کیدز هم جزو برنامههای جامع برای کودکان و نوجوانان است که محتوای ویدیویی، کارتون و انیمیشن، موزیک، داستان، ولاگ، آموزشی و … برای کودکان را جمعآوری کرده و برای بازههای سنی ۰ تا ۲ سال، ۲ تا ۴ سال، ۴ تا ۶ و ۶ تا ۸ سال تقسیمبندی کرده است. حالت استوریمانند این اپ باعث شده تا بچهها راحتتر محتواهای مختلف را ببینند و در صورت علاقهمندی ادامه محتوا را تماشا کنند. از این نظر کودکان با حالت کشف و کنجکاوی میتوانند محتواهای دلخواهشان را دستچین کنند و ببینند.
Amaze Kids
این اپلیکیشن از محتوای کودک یوتیوب استفاده میکند و محتواها را به طور کامل بررسی و طبقهبندی میکند تا برای سنین مختلف قابل استفاده باشد. هدف این اپلیکیشن رایگان سرگرمی و آموزش کودکان است و ژانرهای مختلف مانند مستند کوتاه و کارتون و کتاب و موزیک و … دارد و پیدا کردن محتوا در این اپ هم به شدت ساده است. میتوان گفت یکی از مراجع خوب برای پخش کارتون نسبت به مود بچههاست و از این نظر به شدت موفق عمل کرده است.
Hopster
هاپستر یکی از محبوبترین اپهای استریم کارتون و محتوای آموزشی و سرگرمی برای کودکان است. این اپ در حقیقت یک تلویزیون است که میتوانید تعیین کنید برای کدام بازه سنی محتوا پخش کند و این محتوا در حالتی امن و کاملا مطمئن پخش میشود و کودکان را سرگرم میکند. تنوع محتوایی آن به شدت زیاد است و یکی از اهداف اصلی این اپ آشنا کردن کودکان با مدلهای دیگر محتوا مثل مستند، فیلم، آموزشهای جالب، کارتون، انیمیشن، انیمه و … است تا صرفا محدود به کارتون نباشند.
Toddler Fun Learning
همانطور که از اسم این اپ پیداست مخصوص خردسالان است و احتمالا برای کودکان کمتر از ۳ سال گزینه خوبی باشد. محتوای این برنامه بیشتر برای سرگرم کردن بچههای خیلی کوچک طراحی شده ولی تا حد خوبی آموزشی هم هستند و برای آشنا کردن بچهها با حیوانات و محیط کاربرد دارند. آهنگهای کودکانه و برخی بازیهای ساده هم در این اپ وجود دارند که این فرایند را لذتبخشتر میکند.
اپلیکیشنهای ایرانی تماشای کارتون با محتوای فارسی و غیرفارسی
دوبله فارسی از همان ابتدای ظهور تلویزیون قوی ظاهر شد و حالا هم کارتونهای خارجی با دوبله فارسی قوی و بینقص هستند. این محتوای دوبله شده در اپهای ایرانی وجود دارد و برخی کارتونهای فارسی که داخل کشور تولید شدهاند هم در این اپها وجود دارند. در ادامه بهترین اپلیکیشنهای تماشای کارتون فارسی و غیرفارسی را معرفی خواهیم کرد. نکته بعدی اینکه این اپها اکثرا ترافیک نیمبها دارند و اینترنت کمتری نسبت به اپلیکیشنهای خارجی مصرف میکنند.
فیلیمو
فیلیمو پلتفرمی محبوب و پرطرفدار است که برای تمام بازههای سنی فیلم و سریال و انیمیشن دارد. اما بخش کودک آن صرفا محتوای کودک دارد و شامل آرشیو نسبتا کاملی از کارتونها و انیمیشنهای قدیمی و جدید با دوبله فارسی است و محیط آن هم مناسب کودکان طراحی شده تا بتوانند به راحتی کارتونهای محبوبشان را پیدا کنند. انتخاب محتوا به دقت صورت گرفته و میتوان گفت کودکان در یک فضای امن و مطمئن کارتونهای دلخواهشان را تماشا میکنند.
آپارات کودک
آپارات کودک یک اپلیکیشن مجزاست و با آپارات اصلی فرق دارد. در این برنامه صرفا محتوای کودک با ظاهری متناسب با روحیات کودکان قرار داده شده است و لیست پخشهای کاملی دارد و روز به روز هم به محتوای آن افزوده میشود. کیفیت پخش مناسبی دارد. از کارتونها و انیمیشنهای سرگرمکننده گرفته تا محتوای آموزشی دارد و امکان دانلود کارتونها هم وجود دارد تا مواقعی که اینترنت ندارید بتوانید کارتونهای دلخواه کودکان را پخش کنید.
نماوا
نماوا هم مثل فیلیمو محتوایی برای تمام ردههای سنی دارد، اما میتوان حالت کودک آن را فعال کرد تا صرفا محتوای کودک نمایش داده شود. نماوا مجموعه نسبتا کاملی دارد و اکثر کارتونهای قدیمی و جدید خارجی و ایرانی با دوبله در این اپ وجود دارند و به سادگی قابل دسترسی هستند. امکان جستجوی صوتی و ایجاد لیست پخش و دانلود هم دارد تا محتوا به سادگی در دسترس کودکان و نوجوانان قرار بگیرد.
آفرینک
آفرینک یک سرویس مخصوص کودکان است و مجموعه بزرگی از کارتون و انیمیشن دارد. میتوان گفت یکی از بهترین اپلیکیشنهای تماشای کارتون و انیمیشن برای کودکان و نوجوانان است. امکان فعالسازی دوبله و زیرنویس فارسی برای کارتونها وجود دارد و امکان تماشای آفلاین بعد از دانلود هم در این اپ وجود دارد. علاوه بر کارتون و انیمیشن به مجموعه خوبی از شعرها، قصهها و موزیکهای کودکانه هم دسترسی دارید. این اپلیکیشن هم حالت سرگرمی دارد و هم برای اهداف آموزشی ساخته شده است.
دیجیتون
پلتفرم دیگری مخصوص کارتون و انیمیشن که میتواند ساعتها کودکان را سرگرم کند. جدیدترین کارتونهای دخترانه و پسرانه در این مجموعه وجود دارند و آرشیو خوبی برای تمام ردههای سنی کودکان دارد. محتوای آموزشی برای مدرسه و پیشدبستانی هم دارد و روی اهداف آموزشی هم تمرکز کرده است. بازیهای آموزشی مخصوص خردسالان هم دارد و محیط ساده و متناسب با روحیات کودکان باعث شده تا محبوبیت زیادی بین پدرومادرها و کودکان داشته باشد. امکان تماشای آفلاین، برنامهریزی پخش و اینترنت نیمبها هم دارد و میتواند گزینه ایدهآلی برای کودکان باشد.
به نظر شما بهترین اپلیکیشن تماشای کارتون و انیمیشن کدام است؟
بیش از ۱۰ مورد از اپهای مخصوص تماشای کارتون برای کودکان را معرفی کردیم که محتوای غیرفارسی و فارسی کودکان را دارند و هر کدام هم ویژگیهای خاص خودشان را دارند. حالا شما بگویید به نظر شما کدام گزینه بهتر است؟ اگر قبلا از این اپها استفاده کردهاید نظرات شما میتواند برای پدرومادرها به شدت راهگشا باشد. اگر سوال و یا ابهامی هم در مورد هر کدام از این اپها دارید حتما در کامنتها بنویسید.
یوتیوب کیدز، هاپستر، آفرینک، دیجیتون، آپارات کودک و … گزینههای خوبی هستند.
با انتخاب یک پلتفرم پخش کارتون مطمئن میتوانید خیالتان را راحتتر کنید.
نمیدونم