۱۰ انیمه نسل جدید که میتوانند با آثار کلاسیک رقابت کنند
کمتر طرفدار انیمهای را میتوان پیدا کرد که نسبت به آثار دهه ۱۹۸۰ تا ۲۰۰۰ حس نوستالژی نداشته باشد. انیمههایی مانند کابوی بیباپ (Cowboy Bebop)، سیلور مون (Sailor Moon) و سری اصلی پوکمون (Pokémon) از جمله آثار کلاسیکی هستند که در این دهه خوش درخشیدند و سالها در خاطر باقی ماندند. البته این حس نوستالژی قوی نسبت به آثار کلاسیک مانع از دیده شدن انیمههای مدرن جدید نشده است. با ظهور انیمه های برتر نسل جدید صنعت انیمه گام دیگری در مسیر رشد خود برداشت و نشان داد در هر دهه حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
انیمه های نسل جدید علاوهبر رقابت با نمونههای کلاسیک، مخاطبان را به خوبی سرگرم میکنند. این آثار با حضور در ژانرهایی مانند علمی-تخیلی، عاشقانه، معمایی، اکشن و فانتزی جایگاه خود را به عنوان آثار کلاسیک مدرن محکم کردهاند. آثاری که شاید در دهههای بعدی حس نوستالژی را برایمان زنده کنند. در ادامه مطلب ۱۰ انیمه برتر نسل جدیدی را مورد بررسی قرار میدهیم که روی دست آثار کلاسیک بلند شدهاند.
۱۰. Bleach: Thousand-Year Blood War
اوج شکوفایی ژانر اکشن شونن با انیمیشنی درخشان و خواستنی
انیمه اصلی بلیچ (Bleach) به عنوان یکی از سه انیمه بزرگ دنیای شونن، جایگاه ویژهای دارد. با این حال نمیتوان آن را در دسته آثار مدرن و نسل جدید جای داد. به جای آن، نسخه جدیدتر یعنی بلیچ: جنگ خونین هزارساله (Bleach: Thousand-Year Blood War) یک کلاسیک مدرن به حساب میآید. این انیمه بهترین جنبههای نسخه اصلی را با ریتم مناسب و انیمیشنی غنی ارائه میدهد و طرفداران را از شر تماشای ساعتها محتوای بیاهمیت و بخشهای اضافه خلاص میکند.
ایچیگو کوروساکی و دیگر شخصیتها با جلوههای بصری خیرهکننده و تکنیکهای انیمیشن مدرن، بهتر از همیشه به نظر میرسند و به طرفداران خود اجازه میدهند تا نبردهای باورنکردنی مانگای اصلی تایتو کوبو را به طور کامل درک کنند. حتی اگر نسخه اصلی بلیچ را دنبال نکردهاید، تماشای این نسخه میتواند شما را با دید بهتری به سمت این شونن جذاب و طولانی هدایت کند.
۹. The Apothecary Diaries
شخصیتپردازی در فضای چینی و غیرمعمول
خاطرات داروساز (The Apothecary Diaries) نمونهای عالی از یک انیمه سرگرمکننده و هوشمندانه است که از داستانی ساده نهایت استفاده را میبرد. مائومائو، شخصیت اصلی داستان و داروساز قهاری است که در چین باستان زندگی میکند. او که به تازگی در دربار سلطنتی مشغول به کار شده است همزمان در چند نقش و تصویر ظاهر میشود. مائومائو از یک طرف به عنوان متخصص سموم و گیاهان دارویی و از طرف دیگر عاشقپیشهای است که خود را درگیر روابط عاطفی نیز میکند.
شخصیت اصلی داستان یک داروساز متخصص است که همیشه بر جنبه عملی کارش تمرکز دارد و درکنار غیرعادی بودنش، مهربان است. جهان در انیمه خاطرات داروساز با سلسله مراتب اجتماعی سختگیرانه ترسیم شده است؛ به طوری که اجازه نمیدهد یک آب خوش از گلوی مائومائو و دیگر زنان پایین برود. البته این تنها موضوعی نیست که انیمه به آن میپردازد و رابطه تقریباً عاشقانه و پرتعلیق بین مائومائو و جینشی، طرفداران این انیمه نسل جدید را به شدت سرگرم میکند.
۸. Chainsaw Man
تصویری از اصول برباد رفته سبک شونن
عوامل کلیدی متعددی باعث شدهاند انیمه مرد اره برقی (Chainsaw Man) به یک کلاسیک مدرن همردیف با آثار بسیار موفق دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ تبدیل شود. اگر مانگای اصلی را نیز ملاک قرار دهیم، این انیمه در طول زمان نیز قویتر ظاهر خواهد شد. هرچند انیمه مرد اره برقی یک شونن تمام عیار نیست و گاهی اصول این ژانر را نیز زیر پا میگذارد، اما همین غیرقابل پیشبینی بودن با نوعی هوشمندی همراه است و مخاطب را به خود جذب میکند.
در مرد اره برقی خبری از شخصیتهای بینقص و همیشه قهرمان شونن نیست. کاراکترها با داشتن نقصهای ملموس و اغلب خشن، واقعیتر به نظر میرسند و به این ترتیب تصویر درستی از شکارچیان شیاطین به نمایش گذاشته میشود. شخصیتهایی مانند دنجی (Denji)، پاور (Power) و آکی (Aki) یک گروه سهنفره سرگرمکننده را تشکیل میدهند که تفاوت زیادی با قهرمانان کارتونی و ایدهآل دنیای شونن دارند. این نوع شخصیتپردازی برای یک انیمه اکشن خشن مانند مرد اره برقی که در آن شخصیتها اغلب به شکلی وحشتناک میمیرند، به نوعی ایدهآل نیز تلقی میشود.
۷. Spy x Family
ترکیبی فراموشنشدنی از طنز، مدرسه و دسیسههای جاسوسی
اگر دقت کرده باشید، بیشتر انیمهها تک ژانر هستند. با این حال برخی نیز با ترکیب چند ژانر توانستهاند جایگاه ویژهای پیدا کنند. انیمه اسپای ایکس فامیلی (Spy x Family) نمونه بارز ترکیب هنرمندانه ژانرهاست. این انیمه که با نام «خانوادهای از جنس جاسوس» نیز شناخته میشود، صرفا یک داستان روزمره مدرسهای نیست و فراتر از یک داستان جاسوس محور است. اسپای ایکس فامیلی با عناصر عاشقانه و طنز همراه است و به این ترتیب چشمانداز متفاوتی از انیمههای مدرن ارائه میدهد.
ماجراهای پرهیجان لوید و یور فورجر در این انیمه نه تنها طرفداران دنیای اکشن را به خود جلب میکند، بلکه با روایتهای روزمره و عاشقانهاش طیف وسیعی از مخاطبان را در بر میگیرد. این انیمه همچنین با محیط و طرح داستانی شیکی که دارد، حالوهوای جنگ سرد را بازسازی میکند و با ایجاد یک تغییر دلنشین از پیشفرضها و محیطهای معمول انیمههای شونن، پا در دنیای انیمههای نسل جدید میگذارد.
۶. Cyberpunk: Edgerunners
فراتر از یک بازی ویدیویی چشمگیر
اغلب آثار اقتباسی از بازیها و کمیکها نمیتوانند آنطور که باید و شاید نظر مخاطبان را به خود جلب کنند. این آثار با توجه به ویژگیهایشان، معمولا برای طرفداران محتوای اصلی جذاب هستند. با این حال انیمه سایبرپانک: اج رانرز (Cyberpunk: Edgerunners) توانست اقتباس جذابی از بازی سایبرپانک ۲۰۷۷ ارائه دهد. البته داستان این انیمه تقریبا مستقل از بازی است و شخصیتهای خاص خودش را دارد. دیوید مارتینز و لوسی شخصیتهای اصلی هستند که با وجود تسلط کامل تکنولوژی بر زندگیشان، همچنان اخلاقیات را رعایت میکنند.
در دنیای سایبرپانکی اج رانرز، خانوادهها انتخاب میشوند و خبری از ارتباطات خونی نیست. به همین دلیل منطقی به نظر میرسد که در زمان مشکلات افراد تنها بمانند. با این حال این انیمه دنیای انسانی را فراتر از ارتباطات خونی به تصویر میکشد. مضامین دوستی به کاررفته در اج رانرز، فضای این انیمه را به آثار کلاسیکی مانند کابوی بیباپ (Cowboy Bebop) نزدیک میکند. ناگفته نماند که داستانهای سایبرپانکی بیش از آنکه به فکر نمایش سفینههای فضایی و تکنولوژیهای آخرالزمانی باشند، دریچه دیگری به روابط انسانی میگشایند. موضوعی که به خوبی در انیمه سایبرپانک: اج رانرز به آن پرداخته شده است.
۵. Oshi no Ko
داستانی پرتعلیق از انتقام و رویاها
جای تعجبی ندارد که انیمه اوشی نو کو (Oshi no Ko) را در این فهرست میبینم. داستان انیمه در فضایی پرزرق و برق روایت میشود اما ماهیت تاریکی دارد. اوشی نو کو با ترکیب ماهرانه چندین ژانر و ایده، روایت نفسگیر و پرتعلیقی از غم، انتقام و درام را درهم میآمیزد. در این انیمه اتفاقات زیادی جریان دارد که هیچکدام بدونهدف نیستند و پیامهای تاملبرانگیزی را به مخاطبان منتقل میکنند.
داستان اوشی نو کو، روایتی از رازهای مخوف دنیای آیدلها است. دنیایی که از دور بسیار وسوسهکننده و جذاب به نظر میرسد اما درونش پر از سیاهی و نگونبختی است. دروغ عنصر اساسی در اوشی نو کو است؛ به طوری که شخصیتهایی مانند آکوا به خود و دیگران دروغ میگویند تا بتوانند در صنعت تاریک سرگرمی دوام بیاورند. آنچه در این انیمه به تصویر کشیده میشود، نمونه کوچکی از حوادثی است که آیدلها در پس فلاش دوربینها و یا پشت پرده قرمز صحنه اجرا آن را تجربه میکنند.
۴. Attack on Titan
حماسهای الهامبخش از بقا، انتقام و سرنوشت
کمتر کسی پیدا میشود که حداقل یکبار نام اتک آن تایتان به گوشش نخورده باشد. این انیمه نسل جدید با تمام توانش ظاهر شد و توانست به یکی از نمونههای برجسته و فراموشنشدنی در ژانر شونن تبدیل شود. اتک آن تایتان داستانی حماسی، پر از تاریکی و خشونت است که از همان قسمت نخست مخاطب را نسبت به مضمون داستان آگاه میکند. مبارزه با تایتانها، تلاش شخصیتها برای بقا را به تصویر میکشد و درعین حال کور سویی از امید را نیز به آنها نشان میدهد.
تمام جنبههای اتک آن تایتان در خدمت انیمه هستند و بینندگان را با داستانی کابوسوار و در عین حال هیجانانگیز از نبرد با تایتانها، کنترل قدرتهای خود، مقابله با توطئهها و درنهایت مواجهه با عواقب افراطگرایی همراه میکنند. اوج داستان در نقطهای رقم میخورد که ملیگرایی افراطی الدیایی چشمان ارن یگر، شخصیت اصلی و قهرمان پرآوازه را کور میکند و او را برای محافظت از مردمش به جنگ با جهان می کشاند. اینجاست که طرفداران انیمه به این فکر میافتند که یک قهرمان تا کجا باید برای محافظت از عزیزانش پیش برود و به دیگران آسیب برساند.
۳. Dandadan
ترکیب ماهرانه ژانرها در کنار شخصیتپردازی قدرتمند
با وجود اینکه تنها یک فصل از انیمه داندادان (Dandadan) منتشر شده و فصل بعدی آن نیز در راه است، این انیمه جایگاه خود را به عنوان یک اثر مدرن تثبیت کرده و به خوبی با انیمههای مشابه دهههای گذشته رقابت میکند. مانند انیمههای اسپای ایکس فامیلی (Spy x Family) و اوشی نو کو (Oshi no Ko)، داندادان نیز با ترکیب ماهرانه ژانرها و روایتهای مجزا همراه است و ساختاری منسجم و جذاب با ریتم تند ارائه میدهد. صحنههای اکشن فانتزی و علمی-تخیلی بهخوبی نظر مخاطبان را به خود جلب میکند و در ادامه نیز با چاشنی کمدی و روزمره طعم خاصی به آن میبخشد.
جالب اینجاست که صحنههای اکشن در این انیمه نقش دووجهی را برعهده دارند. این صحنهها از یک طرف در خدمت جنبههای عاشقانه، کمدی و شیطنتهای دبیرستانی داستان هستند و از طرف دیگر آنها را نقض میکنند. با این حال، ترکیب ژانرها آنچنان موفق بوده که داندادان تنها در ۱۲ قسمت لحظاتی از وحشت، نبردهای شدید، دوستی و تنشهای عاشقانه و درام را به تصویر میکشد. طرفداران ممکن است این انیمه را با نسخه اصلی رانما ۱/۲ (Ranma 1/2) مقایسه کنند، اما داندادان هیچ بخش مازادی ندارد و با ریتم تندتری روایت میشود.
۲. Dr. Stone
علمیترین ماجراجویی در دنیای ایسکای و شونن
اشتباه نکنید. دکتر استون را نمیتوان با هیچ اثر کلاسیک دیگری مقایسه کرد. این انیمه با ساختار غیرعادی خود، داستانهای علمی و آموزشی را در بستر ژانرهای ایسکای و شونن به تصویر میکشد. در این انیمه خبری از عناصر کلیشهای شونن نیست و مخاطبان به شیوه کاملا جدید محو آزمایشهای هیجانانگیز آن میشوند. به همین دلیل دکتر استون را میتوان یک انیمه نسل جدید به حساب آورد.
انیمیشن پرجنبوجوش، طنز عالی و معماهای پرهیجان به تقویت ژانرهای موجود در دکتر استون کمک و آن را به اثری پیچیده تبدیل کردهاند . با این حال ساختار انیمه به گونهای نیست که مخاطب را دچار سرگیجه کند و حوصلهاش را سرببرد. سنکو ایشیگامی، شخصیت اصلی داستان در حالی که برای بازسازی جامعه بشری تلاش میکند، دست به دامن تخیلش میشود و ماموریتهای جسورانهاش را با اختراعات خلاقانه طی میکند. به همین ترتیب صحنههای هیجانانگیز با درون مایه علمی برای مخاطب به تصویر کشیده میشود.
۱. Jujutsu Kaisen
نبردی تاریک و پرکشش در دنیای نفرینها
نسبت به برخی از انیمههای کلاسیک مدرن، جوجوتسو کایسن (Jujutsu Kaisen) داستان سرراستی دارد. هرچند این ویژگی مانند یک تیغ دولبه میتواند تمام جذابیت آن را بر باد بدهد، اما داستان همچنان گیرا و پرهیجان باقی مانده است. این انیمه نسل جدید با فضای تاریک خود احساسات مخاطبان را برمیانگیزد و آنها را به طرفداران پروپاقرص خود تبدیل میکند. البته انیمه در تاریکی مطلق روایت نمیشود و لحظات امیدبخش آن، دوگانگی جذابی ایجاد میکند. این تضاد جالب در حادثه شیبویا (Shibuya Incident) در فصل دوم، به اوج خود رسید.
جای تعجبی ندارد که برخی از طرفداران این انیمه را با با انیمههای شونن و سینن تاریک مانند دی. گری-من (D.Gray-Man) و ترایگان (Trigun) مقایسه میکنند. یوجی ایتادوری، شخصیت خوشقلب اما پریشانحال دنیای بیرحم جوجوتسو کایسن با ایستادگی در برابر ندای ریومن سوکونا، پادشاه نفرینها مدام به چالش کشیده میشود. چالشی که تنها به میدان نبرد خلاصه نمیشود و درون او را نیز درگیر میکند. البته این درگیری مختص شخصیت اکشن داستان نیست و انیمه با تمایلی که به کشتن شخصیتهایش نشان میدهد، طرفداران را مجذوب خود نگه میدارد.
نظر شما درباره این انیمهها چیست؟ به نظر شما چه انیمه نسل جدید دیگری را میتوان نام برد که در مقایسه با آثار کلاسیک، جایگاه بالاتری را به خود اختصاص داده و خوش درخشیده است؟ نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: CBR
دوست داشتنیترین یوتیوبر گیمر ایران کیه؟ میزگیم با علیرکسا @alirexzam
نظرات