سردرگمی درباره ردهبندی سنی بازی Silent Hill f در استرالیا ادامه دارد
ردهبندی سنی بازی آینده شرکت کونامی در مجموعه سایلنت هیل یعنی بازی Silent Hill f جنجالآفرین شده است. این بازی در ابتدا در کشور استرالیا از دریافت ردهبندی سنی منع شد، به این معنی که امکان فروش آن در این کشور وجود ندارد.
کونامی بهطور مستقیم بازیهای خود را در استرالیا توزیع نمیکند و معمولا شرکتهای توزیعکننده شخص ثالث این کار را انجام میدهند. به همین دلیل کونامی فعلا به انتشار این خبر واکنشی نشان نداده و همین امر نگرانی طرفداران را تشدید کرده است.
بر اساس این گزارش، بازی Silent Hill f در استرالیا ردهبندی RC را دریافت کرده که یعنی قابل عرضه در این کشور نخواهد بود، اما دلیل مشخصی برای دریافت این ردهبندی سنی ارائه نشده است. از زمان معرفی دستهبندی بازیهای مخصوص بزرگسالان (R18+) در استرالیا در ژانویه ۲۰۱۳، بازیهایی که از دریافت ردهبندی سنی محروم شدند، معمولا به دلایلی همچون نمایش صحنههای جنسی با فردی که زیر ۱۸ سال به نظر میرسد، نمایش تصویری خشونت جنسی یا ایجاد انگیزه و پاداش برای مصرف مواد مخدر، دچار این مشکل شدهاند. بازی Silent Hill: Homecoming که در سال ۲۰۰۸ منتشر شد، در ابتدا به دلیل داشتن یک صحنه شکنجه با شدت بالا، در آستانه انتشار خود در استرالیا از دریافت ردهبندی سنی منع شد، اما این اتفاق چندین سال پیش از معرفی ردهبندی R18+ رخ داد که اکنون سطح بالایی از خشونت را پوشش میدهد. در نهایت، این بازی با تغییر زاویه دوربین در صحنه مشکلدار و با ردهبندی MA15+ در استرالیا منتشر شد.
با این حال، آنچه تاکنون مشخص شده این است که ردهبندی RC برای Silent Hill f در استرالیا در واقع توسط یک ابزار آنلاین که توسط «ائتلاف بینالمللی ردهبندی سنی» (IARC) مدیریت میشود، تعیین شده است. این ابزار یک سیستم ردهبندی است که برای بازیهای موبایل و دیجیتالی طراحی شده. ابزار IARC یک پرسشنامه آنلاین است که در آن متقاضیان به سوالاتی درباره محتوای بازی پاسخ میدهند و سپس این ابزار، یک ردهبندی خودکار را بر اساس استانداردهای هر کشور تعیین میکند.
در استرالیا، این ابزار فقط برای بازیهای دیجیتالی قابل استفاده است (این سیستم در سال ۲۰۱۴ معرفی شد، زیرا در حالی که سازمان ردهبندی استرالیا بهطور متوسط سالانه ۷۵۵ بازی را بررسی میکرد، بیش از ۴۰ هزار بازی فقط در فروشگاه اپلیکیشن iOS منتشر میشدند.) در چندین مورد، ابزار خودکار IARC ردهبندیهای سختگیرانهتری نسبت به سازمان ردهبندی استرالیا تعیین کرده است. برای مثال، در سال ۲۰۱۹ گزارشهایی منتشر شد که نشان میداد بازیهای Kingdom Come: Deliverance و We Happy Few بهطور غیرمنتظرهای در استرالیا ممنوع شدهاند، در حالی که چنین اتفاقی نیفتاده بود.
ابزار IARC بهصورت رایگان در دسترس قرار دارد که بهویژه برای ناشران و توسعهدهندگان کوچک مفید است. با این حال، تمامی نسخههای فیزیکی بازیها همچنان باید توسط سازمان ردهبندی استرالیا بررسی شوند، بنابراین اگر بازی Silent Hill f قصد انتشار نسخه فیزیکی در استرالیا را داشته باشد، ارسال درخواست به سازمان ردهبندی الزامی خواهد بود. در ضمن، این سازمان میتواند هرگونه ردهبندی صادر شده توسط ابزار IARC را در صورت عدم تطابق با استانداردهای خود تغییر دهد.
در استرالیا، ناشران بازیها میتوانند کارکنانی داشته باشند که بهعنوان «ردهبندیکنندگان معتبر» یا «ارزیابان مجاز» فعالیت کنند. ردهبندیکنندگان معتبر، اعضای داخلی شرکتها هستند که دورههای آموزشی مربوط به سازمان ردهبندی استرالیا را گذراندهاند و میتوانند بهطور مستقل بازیها را ردهبندی کنند و تصمیم آنها بهعنوان یک تصمیم رسمی از سوی سازمان ردهبندی محسوب میشود. ارزیابان مجاز نیز کارکنان یا پیمانکارانی هستند که آموزش مشابهی را گذراندهاند، اما تصمیم آنها فقط بهعنوان یک پیشنهاد به سازمان ردهبندی ارائه میشود و این سازمان باید تصمیم بگیرد که آن را اعمال کند یا نه.
جالب است که اندکی پس از انتشار این خبر، ردهبندی گزارششده بهطور کلی حذف شد و سازمان ردهبندی استرالیا تایید کرد که این بازی در حال حاضر هیچگونه ردهبندی رسمی دریافت نکرده است. به همین دلیل اکنون سردرگمی بازیکنها بیشتر شده و آینده انتشار جدیدترین نسخه از سری سایلنت هیل در کشور استرالیا در هالهای از ابهام قرار دارد.
با این اوصاف، هنوز خیلی زود است که بتوان گفت آیا بازی Silent Hill f در استرالیا ردهبندی RC دریافت خواهد کرد یا خیر. بد نیست به این نکته هم اشاره کنیم که این بازی اولین عنوان از سری سایلنت هیل است که ردهبندی ۱۸+ را در کشور ژاپن دریافت میکند.
منبع: IGN
داستان زندگی بزرگترین یوتوبر ماینکرافت | میزگیم با عرفان تاکسیک
نظرات