ردهبندی انیمیشنهای Kung Fu Panda از ضعیفترین تا بهترین
پانزده سال از روزی که اولین انیمیشن Kung Fu Panda به اکران درآمد و پاندای کونگفوکار ماجراجویی افسانهایاش را در مسیر تبدیل شدن به جنگجوی اژدها آغاز کرد، میگذرد. سری انیمیشن Kung Fu Panda قدمت چندان زیادی ندارد و در اصل جزو انیمیشنهای جدید هالیوودی به شمار میرود. اما با این وجود توانست خیلی زود در سرتاسر جهان خودش را به شهرت برساند و شخصیت پاندای کونگفو کار را تبدیل به یکی از معروفترین شخصیتهای کارتونی جهان کند.
با تمام موفقیتها و شهرتهای بسیاری که انیمیشن Kung Fu Panda برای خودش دست و پا کرده است، نمیتوان تمام فیلمهای انیمیشنی موجود در این فرنچایز را بینقص و تمام و کمال دانست. اتفاقا اگر نگاهی به امتیازات دریافت شده توسط هر چهار انیمیشن سینمایی موجود در این سری بیندازید و واکنش منتقدین را بررسی کنید، متوجه میشوید که سری انیمیشنهای Kung Fu Panda اتفاقا روند نزولیای را سیر کردهاند و نسخه به نسخه عملکرد ضعیفتری را به ثبت رساندهاند.
اما به هرحال کیفیت این انیمیشنهای سینمایی هرچقدر هم که پایین باشد، این خود پاندای کونگفو کار است که مخاطبین خاص خودش را دارد و تحت هر شرایطی هم که باشد، برای تماشایش در سینماها صف میکشند. در این مطلب میخواهیم یک ردهبندی نهایی از انیمیشنهای Kung Fu Panda داشته باشیم و هر چهار فیلم اصلی این فرنچایز را از ضعیفترین تا بهترین فیلم سری، ردهبندی کنیم. پس در ادامه مطلب با ردهبندی سری انیمیشنهای Kung Fu Panda از ضعیفترین تا بهترین همراه ما باشید.
۴. Kung Fu Panda 4
امتیاز متاکریتیک: ۵۴
راستش را بخواهید، قبل از اینکه به طور رسمی از دنباله جدید این فرنچایز تحت عنوان انیمیشن Kung Fu Panda 4 رونمایی شود، هیچ یک از طرفداران این سری انتظارش را نداشتند که دنبالهی جدیدی برای این سری در دست ساخت قرار گرفته باشد. در واقع حتی خط داستانی این سری نیز در انتهای سومین فیلم به پایان رسیده بود و به سختی میشد ادامهی آن خط داستانی را در قالب یک فیلم سینمایی کامل دیگر تصور کرد.
بعد از گذشت ۱۰ سال از انتشار آخرین انیمیشن Kung Fu Panda، چهارمین دنبالهی این سری در سال ۲۰۲۴ به اکران رسید. پس از اینکه برای نخستین بار تریلر رسمی انیمیشن Kung Fu Panda 4 به انتشار رسید، بسیاری از طرفداران نگران این شده بودند که آیا آوکوافینا (Awkwafina) هنرپیشه آمریکایی که نقشآفرینی شخصیت جدید Zhen را برعهده دارد، میتواند از پس هنرنمایی در نقش یک شخصیت اصلی در یکی از پرطرفدارترین انیمیشنهای موجود در جهان، بر بیاید؟
در هر صورت انیمیشن Kung Fu Panda 4 به اکران رسید و توانست یکی از قدرتمندترین شخصیتهای شرور این سری را به ما معرفی کند. شخصیتی به نام Chameleon که یک آفتاب پرست است و از قابلیت تغییر شکل دادن برخوردار است و میتواند خودش را در شکل شخصیتهای شرور قبلی در این سری، ظاهر کند.
کاراکتر کاملیون از لحاظ قدرت مبارزهای، علاوه بر ظاهر شخصیتهای شرور قبلی، قدرت کونگفوی آنها را نیز دریافت میکند و از این لحاظ به یک مبارز بسیار قدرتمند و خطرناک تبدیل میشود. اما از لحاظ داستانی، شخصیتپردازی خوبی ندارد و نمیتواند به اندازه شرورهای قبلی این سری مثل تایلانگ ظاهر شود.
از طرفی دیگر جای گروه پنج خشن (Furious Five) که همیشه در تمام سری در کنار پو حظور داشتهاند، به شدت در این فیلم خالی است. چرا که ظاهرا امکان همکاری دوباره با صداپیشههای این پنج کاراکتر پس از گذشت ۱۰ سال وجود نداشته و به همین دلیل سازندگان فیلم تصمیم گرفتهاند تا بدون حضور چندتا از مهمترین کاراکترهای این سری، پروسه تولید چهارمین فیلم سری را به پایان برسانند.
بعد از مطرح کردن یک شخصیت اصلی جدید نهچندان ایدهآل و همچنین خلق یک ویلن (Villain) جدید بسیار قدرتمند بدون هیچ جذابیت داستانی و شخصیتی و البته تکمیل پروژه بدون حضور گروهی از هنرپیشههای محبوب سری، نتیجهی کار یکی از ضعیفترین فیلمهای موجود در سری انیمیشنهای Kung Fu Panda شده است. فیلم Kung Fu Panda 4 متاسفانه دیگر آن جذابیتهای همیشگی سری را در خود ندارد و به جای اینکه برای همیشه در ذهن بیننده جا خشک کند، خیلی زود فراموش میشود و جایگاه خودش را در بین انیمیشنهای محبوب کودکهای امروزی از دست میدهد.
۳. Kung Fu Panda 3
امتیاز متاکریتیک: ۶۶
فرقی نمیکند که راجع به یک فرنچایز سینمایی حرف بزنیم یا یک سری بازی ویدئویی، در هر صورت همیشه به پایان رساندن یک تریلوژی (Trilogy) یا یک سهگانه، کار بسیار سختی است. انیمیشن Kung Fu Panda 3 به عنوان اثری که وظیفه داشت سهگانه پاندای کونگفو کار را به پایان برساند، ماموریت بسیار سختی در پیش داشت و خوشبختانه تا حد زیادی توانست در به انجام رساندن این ماموریت، موفق ظاهر شود و به خوبی میراث ارزشمند پاندای کونگفو کار را حفظ کند.
داستان سومین فیلم در سری انیمیشنهای Kung Fu Panda راجع به یکی از دوستان قدیمی استاد اوگوی (Master Oogway) است که تبدیل به یک شخصیت شرور شده، از جهان مردگان فرار میکند و به این جهان باز میگردد و در جریان یک ماموریت خطرناک، شروع به جمعآوری نیروی چی (chi) از موجودات و مبارزین مختلف میکند. حالا پو به همراه دوستانش باید جلوی این شخص را بگیرند و هرچه سریعتر پروژهی مرگبار او را متوقف کنند.
در این انیمیشن همچنین برای اولین بار طرفداران با پدر واقعی پو یعنی لی شان (Li Shan) آشنا میشوند که بعد از اینهمه سال تصمیم میگیرد مجددا وارد زندگی پو شود و او را به یک ماجراجویی جذاب به سمت یک روستای مخفی پر از پانداهای دیگر دعوت کند.
انیمیشن Kung Fu Panda 3 از لحاظ بصری یکی از زیباترین فیلمهای این مجموعه انیمیشنی به شمار میرود. چرا که هم دنیای انیمیشن رنگهای بیشتری به خودش گرفته و هم دنیای ارواح جلوهی بصری خاصی به برخی از سکانسهای مربوط به این جهان، بخشیده است. از طرفی دیگر در این فیلم اکشنهای بسیار جذابی را نیز مشاهده میکنیم که تعدادی از آنها برای همیشه به عنوان به یاد ماندنیترین سکانسهای مبارزه در این فرنچایز به خاطر سپرده شدهاند.
انیمیشن Kung Fu Panda 3 نه تنها نتوانست یک پایان خوب را برای سهگانهاش رقم بزند، بلکه در مجموع یکی از بهترین انیمیشنهای سینمایی موجود در کارنامه درخشان استودیوی DreamWorks به شمار میرود. از یک شخصیت شرور خوب گرفته تا چند خط داستانی جذاب که طرفداران همیشه میخواستهاند دربارهشان بیشتر بدانند؛ انیمیشن Kung Fu Panda 3 تا حد زیادی دقیقا همان اثری بود که انتظارش را داشتیم. برخلاف انیمیشن Kung Fu Panda 4 که اصلا عملکرد خوبی نداشت و انتظار میرود خیلی زود به فراموشی سپرده شود.
۲. Kung Fu Panda
امتیاز متاکریتیک: ۷۴
هر ماجرایی یک سرآغاز دارد و سرآغاز داستان پاندای کونگفو کار نیز به سال ۲۰۰۸ و اکران نخستین انیمیشن Kung Fu Panda برمیگردد. یک پاندای شکمو که در نودل فروشی پدر ناتنیاش آقای پینگ (Mr. Ping) کار میکند و علاقهی زیادی هم به کونگفو دارد و یکی از طرفداران دوآتیشهی گروه پنج خشن یا همان Furious Five است.
همزمان که پو درحال تبدیل شدن به جنگجوی اژدهاست و به واقعیت تبدیل شدن رویاهایش را تجربه میکند، سر و کلهی یکی از شاگردان قبلی استاد شیفو یعنی تایلانگ پیدا میشود که از حق نگذریم یکی از بهترین کاراکترهایی است که استودیوی DreamWorks در تمام طول تاریخ فعالیتهایش خلق کرده است.
از سویی دیگر جک بلک (Jack Black) را در نقش پو داریم که بسیار خوب از آب درآمده و به تنهایی میتوان آن را یکی از بهترین نقشآفرینیهای این هنرپیشهی معروف آمریکایی دانست. انیمیشن Kung Fu Panda به عنوان یک انیمیشن سینمایی اکشنمحور، یک پکیج کامل محسوب میشود که در آن از المانهای مختلفی مثل مبارزههای پر از اکشن، سکانسهای احساسی و البته شوخیهای بامزهی شخصیت پو به خوبی استفاده شده است تا انیمیشن Kung Fu Panda به یکی از بهترین آثار استودیوی DreamWorks تبدیل شود.
استودیویی قدیمی که سالهای زیادی است در صنعت انیمیشنسازی فعالیت میکند و به خوبی به طرفداران خود ثابت کرده است که هنوز هم میتواند کاراکترهای جدیدی را وارد دنیای انیمیشنها کند. کاراکترهایی که تا سالهای سال مورد استقبال کودکان و نوجوانان قرار میگیرند و با گذر سالها حتی بزرگسالان را نیز به سمت خود جذب میکنند.
۱. Kung Fu Panda 2
امتیاز متاکریتیک: ۶۷
به ندرت پیش میآید که یک دنباله روی دست فیلم اول بلند شود و علاوه بر تکرار موفقیتهای آن، مرزهای جدیدی را فتح کند و به اثر بسیار بزرگتری تبدیل شود. همانطور که گفته شد، انیمیشن Kung Fu Panda به تنهایی اثر بسیار خوبی بود و یکی از بهترین انیمیشنهای DreamWorks در دوران سینمای مدرن و انیمیشنهای سه بعدی به شمار میرود. با این وجود اما انیمیشن Kung Fu Panda 2 توانست بسیار قویتر ظاهر شود و موفقیتهای انیمیشن قبلی را دو چندان کند.
انیمیشن Kung Fu Panda 2 از هر نظر توانست قویتر از فیلم قبلیاش ظاهر شود. این دنباله جزئیات داستانی بسیار بیشتری را در خود جای داده و چشمانداز بسیار وسیعتری برای پو و اطرافیانش در مقایسه با فیلم قبلی ترسیم میکند. همچنین شوخیهای بامزه و خندهدار این دنباله نیز بسیار جالبتر از فیلم قبلی طراحی شدهاند و قرار است حین مشاهدهی آن اوقات بسیار مفرحی را تجربه کنید.
سازندگان این فرنچایز به خوبی از موفقیتهای اولین انیمیشن Kung Fu Panda درس گرفتند و سپس سعی کردند نقاط قوت این فیلم را در دنبالهاش یعنی انیمیشن Kung Fu Panda 2 دوبرابر کنند. از اکشنها و کاراکترهای جذاب گرفته تا شوخیهای بامزه و لحظات خندهدار. انیمیشن Kung Fu Panda 2 از هر نظر توانسته استانداردهای تعیین شده توسط فیلم قبلی را دوبرابر کند.
در این دنباله برای اولین بار از یکی از قدرتمندترین ویلنهای DreamWorks به نام ارباب شِن (Lord Shen) رونمایی میشود. پیشدرآمد داستانی ارباب شن در این انیمیشن بسیار جالب در نظر گرفته شده. به طوری که در گذشته، ارباب شن به یک روستای پر از پاندا هجوم میبرد و پانداها را به قتل میرساند. سپس یک پیشگویی دریافت میکند که در آن آمده است در آینده یک مبارز سفید و سیاه، سقوط او را رقم خواهد زد. از قضا این مبارز سفید و سیاه هم کسی نیست جز پو یا همان پاندای کونگفو کار خودمان.
از سویی دیگر، ارباب شن و گروهش شروع به ساخت سلاحهای باروتی پیشرفته کردهاند و این بدان معناست که به زودی قرار است به وسیله این سلاحهای قدرتمند، هنر رزمی کونگفو از رده خارج شود و سلاحهای خطرناک جای مبارزین کونگفو کار را بگیرند. حالا پو و دوستانش باید به دنبال یک سلاح باشند تا سلاحی که را که توانایی شکست دادن کونگفو را دارد، به راحتی شکست دهند.
انیمیشن Kung Fu Panda 2 احساسیترین سکانسهای این فرنچایز را در خود جای داده اما در عین حال چندتا از بامزهترین شوخیهای سری را نیز میتوان در بین سکانسهایش پیدا کرد. انیمیشن Kung Fu Panda 2 ترکیب ایدهآل یک فیلم رزمی درباره کونگفو، با جذابیتهای دنیای انیمیشن است و نتیجهی کار یک انیمیشن بسیار سرگرمکننده است که همهی سنین از جمله کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان میتوانند از تماشای آن حسابی لذت ببرند.
نظر شما راجع به انیمیشن Kung Fu Panda 4 چیست؟ آیا این انیمیشن توانسته موفقیتهای سهگانه قبلی را تکرار کند؟ حتما در قسمت نظرات ردهبندی خودتان از چهار فیلم موجود در سری انیمیشنهای Kung Fu Panda را به اشتراک بگذارید.
ده بازی جهان باز که دنیای جالب و عجیبی دارند
به نظرم بهترین شان پاندای کونگفو کار ۳ هست.
واقعا احتیاجی به پاندای کونگفوکار چهار نبود!!!!
البته شرکت دریم ورکز خیلی با این سری درآمد داشته و این سیاسته
تف تو این سیاست، ببخشینا
چهارشنبه خوب بود ولی نه به اندازه ۱،۲،۳
من چهارشو بخاطر اینکه تای لانگ رو ببینم دیدم
سه شنبه رو ترجیح میدم
۴ خیلی خوب بود