معرفی قهرمانان ایرانی Fate Grand Order
هنگامی که از قهرمانان ایرانی Fate Grand Order صحبت میکنیم، لغت «Fate Grand Order» شاید کمی ناآشنا به نظر برسد. چنانچه پیش از این در تبوتاب دنیای انیمه بوده یا از قدیمالایام بین طرفداران بازیهای گاچا رفتوآمدی داشتید، باید اسم سری Fate و بازی موبایل محبوب آن Fate Grand Order به گوشتان خورده باشد. سری که با ایده داستانی احضار قهرمانان تاریخی از تمام اساطیر تمدنهای مختلف دنیا در زمان مدرن شروع شد و با شرکتدادن این شخصیتها تحت عنوان «سرونت»، در آئین جادویی محرمانهای به نام «جنگ جام مقدس» زمینهساز یکی از معروفترین سری انیمههای تاریخ شد. قهرمانان تاریخ بریتانیا، قهرمانان تاریخ سومر و حتی قهرمانان ایرانی و تاریخ آن نیز در اولین اثر این سری تحت عنوان Fate Stay Night حضور داشتند و نبرد میان آنها یکی از خاطرهانگیزترین لحظات تمام انیمههای اکشن به شمار میرود.
Fate Grand Order سری بازی موبایل این مجموعه است. اثری که برخلاف اکثر عناوین موبایلی که بر اساس یک آی پی انیمه ساخته میشود، کامل داستان اصلی خودش را داراست و جدا از روند انیمه اصلی پیش میرود و تا حد زیادی حتی نسبت به آن بیربط است. این امر باعث شده دست سازندگان و نویسندگان Fate Grand Order برای آوردن شخصیتهای تاریخی جدید به این مجموعه که پیش از این در انیمهها، رمانها و بازیهای قبلی این سری نبوده، باز باشد. در نتیجه شخصیتهای تاریخی متعددی از دل اساطیر مختلف به دنیای Fate اضافه شدند. تا جایی که تعداد این شخصیتها (بدون احتساب ورژنهای مختلفشان) شاید از ۳۰۰ عدد فراتر رفته باشد. سری Fate Grand Order تا حد زیادی محبوبیت خود را مدیون اقتباس ویژه از این شخصیتهای تاریخی است. این امر در کنار گیمپلی ساده و درعینحال عمیق خود و نویسندگی محشر بخشهای مختلف داستان باعث شده این بازی کماکان جزو یکی از پردرآمدترین بازیهای ژانر گاچا باشد و ماهیانه بیش از ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار درآمدزایی داشته باشد.
در میان اساطیری که سری Fate علاقه به برداشت شخصیتهای مختلف از آنها دارد بدون شک اساطیر ایرانی نیز نقش شاخص خود را دارا هستند. از همان زمان اولین اثر این سری، ویژوال ناول Fate Stay Night شخصیتهای اساطیر ایران در میان سرونتهای این سری حضور داشتهاند. این حضور دوباره با موج سرونت های جدید در Fate Grand Order شدت بیشتری گرفته و هم اکنون ۱۰ سرونت در این سری از اساطیر و تاریخ ایران حضور دارند. این تعداد در قیاس با سرونتهای برگرفته شده از اساطیر چین (نزدیک ۲۰ نفر) و سرونت های برگرفته از تاریخ بریتانیا و انگلیس (نزدیک ۲۵ نفر) خیلی زیاد نیستند. البته Fate Grand Order در هر بخش از داستان خود به سراغ یکی از بخشهای دنیا رفته و روایتی طولانی و هیجان انگیز تعریف میکند. از آن جا که هنوز هیچ کدام از آرکهای داستانی سری در ایران و پارس رخ ندادهاند، این احتمال که جلوتر شانس حضور بیشتری برای قهرمانان ایرانی Fate Grand Order داشته باشیم کم نیست.
قبل از این که به سراغ معرفی قهرمانان ایرانی Fate Grand Order بیندازیم لازم است بدانید سری Fate به هیچ عنوان از خود به عنوان یک داستان تاریخی یاد نکرده و هیچ قصدی نیز برای اقتباس دقیق از این شخصیتها ندارد. چه در طراحی شخصیت، چه در نوع رفتار و گفتار و چه حتی در نوع قدرتها و نقش آنها در داستان این مجموعه، این شخصیتها لزوماً مشابه نسخه مکتوبشان در تاریخ نیستند. سری Fate آزادی عمل زیادی به هنرمندان خود میدهد تا برداشت مورد علاقه خود را از این افراد که رد و پایشان در تاریخ ثبت شده، به معرض نمایش قرار دهند. در نتیجه این آزادی عمل، برخی از این شخصیتها بسیار ویژهتر و استثناییتر از چیزی که یک اقتباس عادی میتوانست، خود را در سری Fate نشان دادهاند و در برخی موارد نیز نتیجه کمی از سطح انتظار خود ما نیز پایینتر بوده و دوست داشتیم اقتباس بهتری از آنها صورت میگرفت. به هر صورت Fate سری عجیبی است و نباید انتظارات عادی ای از وقایع و شخصیتهای آن داشته باشید. به اندازه کافی گرم شدیم. با مجله بازار همراه باشید تا ببینیم قهرمانان ایرانی Fate Grand Order چه نمایش و چه ویژگیهایی دارند و به معرفیشان بپردازیم.
Hassan-i-Sabbah – حسن صباح
یکی از هفت کلاس اصلی که سرونت ها در سری Fate در قالبشان ظاهر میشوند، کلاس Assassin یا همان قاتل است. کینوکو ناسو، نویسنده سری Fate به خوبی میدانست که برای به تصویر کشیدن قابلیتهای این کلاس هیچ شخصیتی بهتر از رئیس فرقهای که اسم Assassin از آنها برداشته شده نمیتواند این نقش را اجرا کند. لذا حسن صباح یکی از دو اساسین اولی است که در اولین عنوان این سری، Fate Stay Night احضار شد و با ظاهر تمام سیاه پوش و ماسک جمجمهای خود، به عنوان یکی از شخصیتهای منفی مسیر Heaven’s Feel حسابی عملکرد ویژهای از خود نشان داد.
البته که برداشت سری Fate از حسن صباح و فرقه حشاشین از این جاست که جذاب میشود. فرقه حشاشین در دنیای Fate یک فرقه مذهبی مرموز و به شدت قدرتمند بودهاند که تا سالیان سال فعال بوده و ۱۹ رئیس در این سالها داشتهاند. هر کدام از این رؤسا، لقب حسن صباح را به دوش میکشیده و اسمی از خود در یادگار تاریخ نگذاشتهاند. مهم نیست در هر دوره رئیس مرد باشد یا زن باشد، پیر باشد یا جوان. حسن صباح، لقبی است که این افراد برجسته با آن زندگی کردهاند و با آن مردهاند.
در سرتاسر سری Fate تا کنون ۴ نفر از این حسنها به احضار درآمدهاند. Hassan of the Cursed Arm یا همان «حسن دست نفرین شده» یکی از ۱۹ نسل رئیس فرقه است که در چهارمین جنگ جام مقدس در Fate Stay Night احضار شده و قابلیت نوبل فانتازم به او اجازه میدهد تا دست راستش که در اثر پیمان با شیطان، نفرین شده را آزاد کند و با لمس دشمنش، قلب او را ربوده و با یک حرکت وی را از پای درآورد. در Fate Zero نیز Hassan of Hundred Personas یا حسن صد چهره به احضار درآمده بود. فردی که نه یک سرونت تنها بلکه صد سرونت جدا بودند که در سایه یکدیگر حرکت میکردند و با یکنوایی و سکوت کامل، تمام جنگ جام مقدس را زیر نظر خود داشتند. در Fate Prototype نیز Hassan of Serenity به مخاطبین این سری معرفی شد. دختر جوانی که تمام اجزای بدنش به سم آغشته است و تنها تماس با او میتواند یک شخص را از پای درآورد. در نهایت نیز در یکی از آپدیتهای امسال Fate Grand Order یکی دیگر از رؤسای این فرقه به نام Hassan of Shining Star به بازی اضافه شد. مرد جوانی که با نوبل فانتازم خود میتواند به سرعتی ماورای صوت دست یافته و اگر در این تکنیک بیش از ده ثانیه بماند به سرعت نور رسیده و در اثر آن مثل پرتویی درخشنده از هم پاشیده و در لحظهای محو میشود.
Scheherazade – شهرزاد
بانوی قصه گوی ایرانی و سراینده روایتهای افسانهای معروفی نظیر سندباد، علائدین و علی بابا، یکی از سرونت های کلاس Caster یا همان ساحر Fate Grand Order است. ریشه شخصیتی او به تاریخ ایران باستان بازگشته و از وی به عنوان یکی از معشوقههای شهریار، شاه ساسانی یاد میکنند. مردی که از شدت خشم بابت خیانت اولین زنش تا سه سال بقیه زنهایی که به همسری خود قبول کرده را تنها بعد از یک شب به قتل میرساند. این شهرزاد است که در شب ازدواجش، از فرط ناامیدی و ترس از مرگ، تنها به وسیله قصههایی که میدانسته نظر شاه را جلب کرده و شب به شب با روایت یک از قصههایش، ریشه خشم، نفرت و انتقام را از دل شهریار شاه بیرون میکشد.
با وجود این که کلاس Caster در سری Fate عموماً به ساحران و جادوگران شناخته شده در تاریخ و اساطیر تعلق میگیرد؛ نویسندگان و داستانگویان شاخص دنیا نیز به خاطر مهارت خود در خلق داستانهای تاثیرگذار عموماً در کلاس Caster ظاهر میشوند. شخصیتهایی نظیر ویلیام شکسپیر، هانس کریتسین اندرسون و الکساندر دوما از دیگر نویسندگانی هستند که قدرت نویسندگی شان آنها در زمره ساحران دنیای Fate قرار داده. شهرزاد نیز طبق همین قاعده یک ساحره به شدت قدرتمند است که با نوبل فانتزم خود میتواند یک دنیای پاکتی کوچک درست کرده و در آن با طرح و تشکیل افسانههای مختلف، دنیایی آرمانی از عناصر افسانههای خودش بسازد. دنیایی که به شدت نسبت به شاه و کسانی که شهرزاد آنها را شاه قلمداد میکند تهاجمی عمل کرده و شدیدتر از هر کس دیگر آسیب می رساند.
برخلاف روایتهایی که در آن بیان شده شهرزاد از شهریارشاه سه فرزند به دنیا آورده و خشم شاه به مرور فروکش کرده، در دنیای Fate به طور غیر مستقیم اشاره میشود که سرنوشت نهایی شهرزاد به خوبی و خوشی نبوده و او نیز نهایتاً بعد از مدتها قصه گویی از فرط ناامیدی و ترس از شاه، در نهایت توسط او به قتل رسیده است. به همین سبب این ورژن از شهرزاد که ما در Fate Grand Order احضار میکنیم به شدت زن ترسو و رعب زدهای است که از هیچ کاری برای زنده ماندن دریغ نمیکند، نفرت و ترس آمیخته در هم وی از پادشاهان، منبع قدرت اوست و این در گیم پلی این شخصیت نیز قابل مشاهده است. بسیاری از قابلیتهای او روی شخصیتهایی که ویژگی شاه بودن دارند اثر چندبرابر دارد. شهرزاد یکی از کلیدیترین شخصیتهای آرک دهم بازی است.
Darius III – داریوش سوم
آخرین پادشاه سلسله هخامنشیان، داریوش سوم، یکی از Berserkerهای Fate Grand Order است که متاسفانه خیلی در داستان اصلی بازی مورد محبت نویسندگان بازی قرار نگرفته. کلاس Berserker یکی از کلاسهای Fate است که شخصیتهای آن به نوعی جنون دچار هستند و اکثر آنها در اثر احضار در این کلاس انسانیت و حتی قابلیت تکلم خود را از دست میدهند و در عوض قدرتهای غیرقابل کنترلی به دست میآورند. داریوش سوم نیز از همین دسته از سرونتهاست و با احضار در این کلاس، روحیه آرام و حساب شده خود را به طور کامل از دست داده و برای جبران شکستش از اسکندر (که یکی دیگر از سرونتهای محبوب سری Fate است) به جنون کامل رسیده.
از آن جا که در نوشتههای مربوط به داریوش سوم اشارههای واضح به پادشاه داریوش اول شده، عدم حضور وی در Fate Grand Order کمی جای سوال است. با توجه به مواردی که پیش از این در سری Fate دیدهایم دانش نویسندگان این سری از حکومت پارس و اسطورههای ایران باستان بالا بوده و احتمالاً در موقع مناسب یکی دیگر از شخصیتهای هخامنشی مثل کوروش یا داریوش اول به بازی اضافه خواهد شد. داریوش سوم صدالبته شخصیت ضعیفی نیست. او به علت فتوحات سلسله خود موفق به باز کردن دروازه بابیلون شده و در نتیجه آن ثروتی فزاینده دارد. در کنار این مورد، نوبل فانتازم او گارد جاویدان است. در هیبت Berserker، این گارد جاویدان در قالب لشگری از ده هزار سرباز نامیرا که فیلهای جنگ افروز را هدایت میکنند در میدان نبرد حاضر شده و از نوبل فانتازم های ضد ارتش سری است.
Old man of the Mountain – پیرمرد کوهستان
«بشنو، بانگ عصر خبر از نام من میدهد، بالهای مرگ، آیا سر آنها را بر فنا خواهی داد؟»
همان طور که گفتیم در دنیای Fate نام کلاس Assassin با فرقه حشاشین گره خورده. فرقه حشاشین در این سری ۱۹ رئیس طی نسلهای مختلف داشته که برخی از آنها در Fate Grand Order قابل احضار هستند. این جا سؤال پیش میآید که اگر همچین فرقهای که حتی روسای میانیاش قهرمانان قابلی هستند، مؤسس اش چه هیولایی است. این جاست که پیرمرد کوهستان یا همان حسن اول به عنوانی یکی از پرابهتترین قهرمانان ایرانی Fate Grand Order جواب این سؤال را خواهد داد.
حسن اول یا جوری که برخی او را «شاه حسن» صدا میزنند، اولین حسن صباح و قدرتمندترین قاتل فرقه حشاشین است. او نه تنها قویترین قاتل این فرقه بوده بلکه در داستان Fate Grand Order جزو قویترین افراد کل کلاس Assassin به حساب میآید. تا جایی که او عنوان Grand Assassin را داراست؛ عنوانی که به بهترین فرد هر کلاس با قدرتهای افسانهای اهداء میشود که توانایی خنثی کردن بدترین بلایای بشریت را دارا هستند. پیرمرد کوهستان جایگاه خاصی در داستان سری Fate دارد. تمام قاتلان فرقه حشاشین برای او احترام قائل بوده و با وجود این که هیچ کدام از هویت واقعی او خبر ندارند، از او وحشت فراوان دارند. در وصف ترسناک بودن پیرمرد کوهستان میتوان این طور نوشت که هر گاه یکی از رؤسای فرقه حشاشین از خطوط این فرقه عبور می کرد و از مسیر آن منحرف میشد این اولین حسن بوده که از سایههای معبد خود بیرون آمده و بدون این که کسی متوجه شود یکی از زبدهترین قاتلان زمان را به کام مرگ میکشاند تا عبرتی برای بقیه شود. هیچ کس در فرقه حشاشین نمیتوانست وجود او را تایید کند، چرا که هر کس با وی روبرو میشد سرنوشتی خارج از مرگ نداشت.
حسن صباح جدا از این که در مخفی کردن حضور خودش بی نهایت ماهر است، به شدت در شمشیرزنی ماهر بوده و برخلاف دیگر قاتلان این فرقه به جای خنجر از یک شمشیر بزرگ به عنوان اسلحه خود استفاده میکند و هیچ وقت در مقابل دیگر کلاسهای مبارز در دنیای Fate ضعف از خود نشان نداده و ابهت خود را حفظ میکند. او در آرک هفتم داستان، کَمِلوت، به راحتی با گاوین، شوالیه خورشید، تک به تک جنگید و توانست او را به راحتی متوقف کند. نوبل فانتزم او «عزرائیل» به او این اجازه میدهد به حریف خود بی دردترین و سریعترین مرگ ممکن را عطا کند. نکته ویژه این نوبل فانتازم این است که حسن صباح میتواند مرگ را برای هر موجودی به ارمغان بیاورد، حتی هیولاها و موجودات افسانهای که نامیرا بوده و مفهوم مرگ برایشان معنا ندارد نیز در حضور این قاتل رعب انگیز، سرنوشتی جز مرگ انتظارشان را نمیکشد.
Arash – آرش
از بین قهرمانان ایرانی Fate Grand Order شاید آرش کمانگیز عجیبترین موردی باشد که من دیده باشم. او از حیث قدرت و قابلیتها، یک سرونت تک ستاره نسبتاً ضعیف بوده که در مقابل دیگر سرونتهای کلاس Archer خیلی حرفی برای گفتن ندارد. طراحی او نیز آن چنان زرق و برق نداشته و یکی از سادهترین طراحیهای کل سری Fate را در اختیار دارد. حضور او نیز در سری Fate خارج از Fate Grand Order به مجموعه Fate Prototype ختم میشود؛ اثری که خیلی از طرفداران این سری از ریز و بم داستان آن و پیچیدگی اش خبری ندارند.
با تمامی این اوصاف او شاید یکی از محبوبترین سرونتهای بازی باشد و میتوان به راحتی گفت پراستفادهترین سرونت تک ستاره بازی به شمار میرود. آرش کمانگیر یکی از قدیمیترین قهرمانان تاریخ و اسطورهای ایرانی است. مردی که با گذاشتن تمام جان خود در تیری که بر کمان گذاشت موفق شد مرز بین دو کشور در حال جنگ را تعیین کند و به این نبرد خونین پایان دهد. قدرت فوق العاده و ازخودگذشتگی ویژگیهایی هستند که آرش کمانگیر را تعریف میکنند و این دقیقاً همان چیزی است که طراحان و نویسندگان Fate Grand Order در بازگویی آن بیشترین دقت را به عمل آوردهاند.
نوبل فانتازم آرش، تیر قدرتمندی است به نام Stella. برخلاف اکثر نوبل فانتازمهای تهاجمی بازی که در دسته بندیهای «ضد ارتش»، «ضد نفر»، «ضد استحکامات» و حتی «ضد دنیا» قرار دارند، نوبل فانتازم آرش لقب بسیار خاص نوبل فانتازم «ضد جنگ» را داراست. تیری قدرتمند که بعد از برخورد با حریف نه تنها جان آرش را میگیرد بلکه جنگ پیش رو را نیز متوقف میکند. نقش او در داستان Fate Grand Order بیشتر در آرک هفتم بازی، Camelot است. جایی که او در بخش عمدهای نیمه اول داستان به شخصیت اصلی داستان کمک میکند تا در مقابل تعقیب شوالیههای قلعه کملوت بایستد. در نهایت اما بعد از پیدا شدن مخفیگاه آنها، شاه شیران، فرمانروای کملوت با آزاد کردن نیزه «رونگومینیاد» ورق را به سمت خود برمی گرداند. این جاست که آرش با فدا کردن جان خود و رها کردن نوبل فانتازم و آخرین تیرش، روبروی نوبل فانتازم قدرتمند شاه شیران ایستاده و آن را متوقف میکند و به شخصیت اصلی بازی و همراهانش فرصتی دوباره برای رویارویی با نیروهای قلعه کملوت میدهد.
Angra Mainyu – اهریمن
درست است که عنوان این مطلب، معرفی قهرمانان ایرانی Fate Grand Order است، ولی جادوگران در سری Fate تنها به احضار قویترین قهرمانان تاریخ بسنده نمیکنند. خیلی اوقات سرونتهایی که در جنگ جام مقدس احضار میشوند، نه از بین قهرمانان، بلکه از بین ضدقهرمانانی بوده که اعمال شرورانهشان باعث شده نامشان در تاریخ جاودانه شود. شخصیتهایی نظیر جیل دِ ریس در Fate Zero، فرنسیس پرلاتی در Fate Strange Fake و مدئا در Fate Stay Night همه از ضدقهرمانان معروف تاریخ بودند که به نحوی در قالب یک سرونت در جنگهای جام مقدس تجلی داشتند. اما از میان تمامی این نامها، هیچ کدام به شومی نام آنگرا ماینیو یا همان اهریمن نمیرسد. موجودی باستانی از اساطیر زرتشت که مصداق تمام شرهای دنیاست. هیولایی که نفرتش از انسانیت بی انتهاست و تولد دوبارهاش پایانی نوین برای بشریت به حساب میآید و موجودی نفرت انگیز که به عنوان کلاس Avenger در سومین جنگ جام مقدس احضار شد.
داستان آنگرا ماینیو در سری Fate به شدت داستان جالبی است. جادوگران خاندان آینزبرن در سومین جنگ جام مقدس به منظور جبران شکستهای خود و دست یافتن هر چه سریعتر به جام، به جای احضار کلاسهای مرسوم جنگ (سیبر، لنسر و…) تصمیم میگیرند با احضار یکی از معروفترین و نمادینترین شیاطین بشریت در قالب کلاس Avenger (انتقام جو) جریان این مراسم را به نفع خود بازگردانند. در نتیجه اما بعد از احضار آنگرا ماینیو آنها متوجه میشوند او تنها یک انسان عادی است که هیچ قدرت شگرفی ندارد. او در اولین مبارزهاش در جنگ شکست خورده و بعد از کشته شدن، روحش مشابه هر سرونت دیگر به درون جام ریخته میشود. اما از آن جا که روح و طینت آنگرا ماینیو یا همان اهریمن سرتاسر نفرت و شومی است، ریخته شدن روح او در عصاره جام، باعث آلوده شدن این وسیله جادویی شده که در نهایت کارکرد نهایی جام در برآورده کردن آرزوها را تا حد زیادی دچار تغییر و تحول کرد. اثر این تغییر را میتوان در Fate/Zero و Fate Stay/Night Heaven’s Feel مشاهده کرد.
آنگرا ماینیو جلوتر به عنوان یکی از شخصیتهای اصلی ویژوال ناول Fate Hollow Ataraxia در قالب انسانیتر خود و به عنوان سرونت شخصیت بازِت (Bazett) ظاهر شد. با این که در اساطیر از او به عنوان مصداق تمام شر دنیا یاد میشود؛ در دنیای Fate شخصیت او تنها یک انسان عادی است که خارج از برگرداندن صدمات وارده به خود به دشمن قدرت خاصی ندارد. در حقیقت این مردم عصر کهن بودند که با نسبت دادن همه بدبختیها، فلاکتها، گناهها و شرارتها نسبت به این انسان عادی، او را به محور و مصداق شرارت تبدیل کردند. به همین علت آنگرا ماینیو همیشه در کلاس Avenger احضار میشود. نفرت او از بشریتی که او را به چنین موجود منفوری تبدیل کرده است بی انتهاست. او از هیچ چیز بیشتر از قتل و به قهقرا بردن دنیا و بشریت لذت نمیبرد. با این حال علی رغم تمامی این اخلاقیات بی اندازه تیره و تار، او در حالت عادی فردی طعنه انداز، شوخ طبع و حتی غیر جدی است که سعی ندارد خود را تهدیدی بالقوه نشان دهد.
در سری Fate Grand Order و خط داستانی اصلی آن، آنگرا ماینیو هیچ نقش مؤثری نداشته، ولی با این حال باز قابل احضار است. از او در سری Fate به عنوان ضعیفترین سرونت تاریخ یاد میشود و در Fate Grand Order نیز او تنها سرونتی است که در دسته بندی شخصیتها بر اساس ستاره و میزان کمیابیشان جایی نداشته و به نوعی سرونتی بی ستاره است. لقبی که کاملاً مناسب ضعیفترین سرونت تاریخ است. او در هر صورت یکی از به خصوص ترین شخصیتهای کل سری Fate است. واقعاً زیباست که قهرمانان ایرانی Fate Grand Order نه فقط از حیث قدرت و نقش احساسی در داستان، بلکه از لحاظ اهمیت ساختار داستانی نیز در میان بهترینهای سری قرار دارند.
Gregory Rasputin – گرگوری راسپوتین
اگر کمی با تاریخ دنیا آشنا باشید، احتمالاً برایتان سؤال شده که چرا یکی از شخصیتهای تاریخی روسیه در مقاله معرفی قهرمانان ایرانی Fate Grand Order حضور دارد. اگر نیز کمی با سری Fate آشنایی داشته باشید احتمالاً برایتان سؤال است که چرا «Kirei Kotomine» شخصیت منفی اصلی Fate Stay Night در این لیست به عنوان یک سرونت ایرانی حضور دارد و در جواب به این دو سؤال خیلی خلاصه میتوانم بگویم «نگران نباشید، کمی پیچیده است»
در آرک بابیلونیا و با ظاهر شدن الهه باستانی تمدن سومر، «ایشتار» در ظاهر شخصیت «رین» ما با مفهوم شبه سرونت ها آشنا شدیم. سرونت هایی که به علت شرایط خاص توانایی احضار کامل در کالبد خود را نداشته و کالبد فرد دیگری را به عنوان محفظه روح خود استفاده میکنند. الهه سومری، ایشتار، کالبد شخصیت رین را برای خود انتخاب کرده بود. شمشیرساز معروف ژاپنی، سنجی موراماسا، کالبد شخصیت شیرو را برای این کار انتخاب کرده بود و در یکی دیگر از این نمونهها، این راهب قدرتمند روسی، گرگوری راسپوتین است که کالبد Kirei Kotomine را به برای خود انتخاب کرده است. اما قضیه به همین جا ختم نمیشود.
هویت او به عنوان یک شبه سرونت تنها متشکل از راسپوتین نیست. دو موجود تاریخی دیگر نیز درون کوتومینه به عنوان یک سرونت حلول کردهاند. با وجود این که عمده شخصیت او، ترکیبی از کوتومینه و راسپوتین است؛ این دو روح دیگر که در کالبد او ساکن شدهاند نیز تاثیر زیادی روی کارکرد او به عنوان یک شخصیت دارند.
اولین شخصیت، باهلو «Bahloo» است. او یکی از اسطورههای اهالی بومی استرالیا است و در افسانههای آنها از او به عنوان مردی یاد شده که همیشه دو مار پیچیده شده روی دستها و گردن خود دارد و با آنها هر شب به گشت و گذار پرداخته و مردم را میترساند.
طبیعتاً بعد از شناخت افسانه باهلو و ارتباطش با مارها خیلی سخت نیست که بفهمیم شخصیت دوم کیست و چرا میان قهرمانان ایرانی Fate Grand Order قرار دارد یا بهتر است بگویم چطور درمیان ضدقهرمانان ایرانی این بازی قرار دارد. دومین شخصیت، اژی دهاک یا همان ضحاک خودمان است. شخصیتی که نقش کلیدی در اسطورههای زرتشتی و ادبیات شاهنامه داشته. در نوشتههای اوستا، از او به عنوان اژدهایی سه سر یاد میشود. در ادبیات بعد از اوستا و مخصوصاً در شاهنامه از او به عنوان پادشاهی شرور یاد شده که بعد از پیمان بستن با اهریمن (آنگرا ماینیو) و نقش بستن بوسه وی روی شانههایش، دو مار گوشت خوار روی جای آن بوسها پدیدار شده و در اثر آن قدرتی مضاعف میگیرد.
نقش او به عنوان یکی از عناصر زیردست اهریمن، به شدت او را مناسب حضور در سری Fate میکند. مخصوصاً جایگاه فعلی اش به عنوان یکی از سرونت هایی که در کالبد کوتومینه ظاهر شده. عملاً بی نقص است. کوتومینه در داستان Fate Stay Night نیز تنها شخصیتی بود که با تمام قوا به دنبال احیای دوباره اهریمن در دنیا بود. نوبل فانتازم راسپوتین Zazhiganiye Angra Mainyu نام دارد. آنگرا ماینیو که معادل لاتین «اهریمن» است. ژاژیگانیه هم لغتی روسی به معنای برافروختن است. در این نوبل فانتازم راسپوتین با آزاد کردن ضحاک در قالب اژدهای سه سری که در اساطیر زرتشت از آن صحبت به میان آمده، دشمنان را قربانی میکند تا باری دیگر کالبد حقیقتی اهریمن شکل گرفته و دنیا زیر سایه تاریک او قرار گیرد. نوبل فانتازمی که از حیث ارائه و انیمیشن یکی از بهترینها در میان بقیه نوبل فانتازم های Fate Grand Order است.
جمعبندی
شخصیتهای اساطیری ایران نقشهای متفاوت، جالب و خاصی در عناوین سری Fate دارند. از قاتلین فرقه حشاشین گرفته تا ضدقهرمانان اسطورههای زرتشت، هر کدام ویژگیهای خاصی در داستان این سری داشته که آنها را میان یکی از خاصترین منابع اسطورهای این سری قرار میدهد. هرچند حضور سرونتهای بیشتر از تاریخ کشورمان هیچ وقت چیز بدی نیست و به شخصه خیلی امیدوارم در بخشهای جلوتر داستان، یکی از آرکهای داستانی Fate Grand Order در منطقه فلات ایران رخ دهد تا بهانهای برای حضور بیشتر اساطیر ایرانی در این سری شود.
نظر شما چیست؟ آیا شخص دیگری از قهرمانان ایرانی Fate Grand Order هست که این مقاله فراموش کرده است به آن اشاره کند؟ دوست دارید دیگر چه شخصیتی از تاریخ و اسطوره ایران به این بازی اضافه شود؟ آیا علاقهای به معرفی اساطیر دیگر کشورها از دید Fate Grand Order دارید؟ پیشنهادات خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: مجله بازار
سام صابری و اولین کمپ کویری گیمینگ جهان | ولاگ کویری گیمینگ@samsaberi
نظرات