گوگل با افزودن بخش امنیتی جدید به فروشگاه پلی استور، قسمت مربوط به مجوزهای اپلیکیشنها را حذف کرده بود. این کار با واکنش منفی کاربران روبهرو شد و اکنون کمپانی اعلام کرده که لیست مجوزها را دوباره به پلی استور برمیگرداند. اکنون و با عرضه آپدیت جدید شماره ۳۲.۱.۱۰، این لیست به برنامه اضافه میشود و برای دسترسی به آن، کافی است روی About This App کلیک کرده و App Info را انتخاب کنید. سپس با زدن روی See More لیست مجوزها را خواهید دید.
با استفاده از لیست مجوزها، میتوانید هر یک از اختیاراتی که به برنامههای مختلف دادهاید را غیرفعال کنید. ممکن است اپلیکیشنها و بازیهای مختلف، با بروزرسانیهای خود، اختیاراتی را به صورت خود به خود به دست بیاورند که آنها را هم میتوانید در لیست مجوزها غیرفعال کنید.
گوگل در این باره گفته: «ما واکنش کاربران در حذف لیست مجوزها را دیدیم و فهمیدیم آنان لیست را یکی از امکانات مفید برنامه میدانند، به همین دلیل آن را دوباره به گوگل پلی برمیگردانیم.» پس از انتشار این اعلامیه، خیلی زود در بروزرسانی جدید، لیست به فروشگاه گوگل برگشت. بخش جدید ایمنی دیتاها نیز مانند قبل به کار خود ادامه میدهد و کاربران در آن میتوانند به راحتی نحوه جمعآوری، اشتراک گذاری و تامین امنیت دیتاهایشان را ببینند.
امروزه بحثهای امنیتی مهمترین موضوعات غولهای تکنولوژی را تشکیل میدهند و به همین علت، گوگل تقریباً از یک ماه پیش، به تمام شرکتها و توسعهدهندگان برنامه اعلام کرده که باید فرمهای امنیتی و توضیح کامل دسترسیهای اپلیکیشنها به دیتاهای مختلف را به این کمپانی تحویل دهند، وگرنه محصولاتشان از پلی استور حذف میشود و امکان بروزرسانی آنها نیز وجود نخواهد داشت. توسعهدهندگان چند روز دیگر فرصت دارند تا این موارد را به اطلاع گوگل برسانند و از حذف اپلیکیشنهایشان در پلی استور جلوگیری کنند.
یکی از مهمترین دلایل این قوانین سختگیرانه، این است که چند روز پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شد. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داد که این تنظیمات، کاربران را درباره جمعآوری اطلاعات مکانی آنها گمراه کرده. شاکی این پرونده، کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا (ACCC) بوده که گوگل را در سال ۲۰۱۹ به چنین تخلفی متهم کرده.
این کمیسیون، گوگل و زیرمجموعههای استرالیاییاش را به دلیل ارائه توضیحات گمراه کننده درباره جمعآوری و استفاده از اطلاعات موقعیت مکانی کاربران در تلفنهای اندرویدی، از اواسط سال ۲۰۱۷ تا اواخر ۲۰۱۸، متهم کرده بود. پارسال، دادگاهی در استرالیا متوجه شد که گوگل قانون مصرفکنندگان در این کشور را نقض کرده، چرا که به برخی کاربران اندروید گفته تنظیمات تاریچه موقعیت مکانی (Location History) تنها تنظیم حساب کاربری گوگل است که اطلاعات لوکیشین کاربران را جمعآوری و نگهداری میکند، اما این درست نیست.
در واقع، یکی دیگر از تنظیمات به نام فعالیت وب و برنامه (Web and App Activity) که به طور خودکار فعال بود، در آن زمان به گوگل اجازه میداد که دادههای مربوط به لوکیشین کاربران را جمعآوری کند. کمیسیون استرالیایی تخمین میزند که حدود ۱/۳ میلیون اکانت گوگل در این کشور، با این تنظیمات گمراه شده باشند.
نظر شما درباره بازگشت لیست مجوزها به پلی استور چیست؟ آیا شما هم مانند بسیاری از کاربران دیگر میخواهید همواره به مجوزهای برنامههای مختلف در گوشی خود دسترسی داشته باشید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
عالیه