معرفی بهترین انیمیشنهای تاریخ: چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم
داستان یک پسر وایکینگ که برخلاف سایر هم قبیلهایهای خود، نه هیکل درشتی دارد و نه علاقه خاصی به شکار اژدهایان. اما همین موضوع باعث میشود شخصیت اصلی مجموعه چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم (How to Train Your Dragon) به قهرمان متفاوتی تبدیل شود که کمتر کاراکتری را مانند وی دیدهایم.
پیدا کردن انیمیشنهای سینمایی که به طور کامل با اقتباس از یک کتاب یا رمان ساخته شده باشند، در این روزها کار سختی محسوب میشود. اکثر استودیوها سعی میکنند فرنچایزهای اورجینال خود را بسازند و بیشتر از اقتباس مستقیم، از آثار قبلی صرفا الهام میگیرند. اما پروند انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم از این بابت فرق دارد. قسمت اول این مجموعه که در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، اقتباس شده بر اساس کتابی با نام مشابه است که به قلم کرسیدا کوول نوشته شده.
انیمیشن How to Train Your Dragon که حاصل زحمات استودیو دریمورکس است، توانست در همان هفته ابتدایی ۴۳.۳ میلیون دلار فروش داشته باشد که نسبت به بودجه در نظر گرفته شده، رقم خوبی بود. این موفقیتها در هفتهها و ماههای آتی ادامه پیدا کرد تا استودیو دریمورکس و شرکت پارامونت پیکچرز تصمیم بگیرند فرنچایز را گسترش دهند و آن را به چیزی بیش از یک مجموعه انیمیشن سینمایی تبدیل کنند. علاوه بر دو دنبالهای که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۹ منتشر شد، انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم در قالبهای دیگری هم به نمایش درآمد که جدیدترین و سرآمدترین آنها، فیلم لایو اکشنی است که به زودی روی پرده میرود.
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، داستان انیمیشن مورد بحث در مورد یک وایکینگ جوان است که هیکاپ نام دارد و در جزیرهای به اسم بارک، به همراه قبلیه خود زندگی میکند. در طی هفت نسل گذشته، اژدهایان همیشه جزیره بارک را مورد حمله قرار دادهاند و همین موضوع باعث به وجود آمدن یک کینه و نبرد عمیق میان آنها شده است. اما هیکاپ به عنوان شخصیت اصلی داستان مثل بقیه فکر نمیکند و علاقهای به مبارزه با اژدهایان ندارد. برای مثال، او در یک مبارزه باید به کشتن یک اژدها میپرداخت تا با وایکینگ بودن خود را به همه نشان دهد، ولی در عوض تصمیم گرفت با او رابطه دوستانه برقرار کند.
به هر نحوی که شده، هیکاپ اولین رابطه را با اژدهایی به اسم بیدندون برقرار کرده و او را رام میکند. این اقدام تابو شکنانه او، سرنوشت وایکینگها و جزیره بارک را برای همیشه تغییر میدهد. کرسیدا کوول به عنوان نویسنده رمانهای مبدأ، هدف اصلی از خلق هیکاپ را تابو شکنی نسل جوان برای پیشرفت به سمت آینده قرار داده است. شخصیت اصلی انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم در مقابل سنتها ایستاد و به همه ثابت کرد که تمام وایکینگها در هفت نسل گذشته، همیشه اشتباه کردهاند.
یکی از برجستهترین دستاوردهای انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم، نوآوریهای فنی و دقت خیرهکنندهای است که در طراحی اژدهایان و شبیهسازی پرواز آنها بهکار رفته است. استودیوی دریمورکس برای خلق حرکتهای طبیعی و باورپذیر پرواز، از مطالعات بیولوژیکی بر روی پرندگان شکاری، خفاشها و حتی حرکات گربهسانان الهام گرفته و این عناصر را در طراحی اژدهای اصلی داستان یعنی بیدندون به کار برده است.
هیکاپ با زیر پا گذاشتن سنتهای قدیمی، زندگی بهتری را برای همه وایکینگها به وجود آورد
تیم جلوههای ویژه همچنین با بهرهگیری از فناوریهای پیشرفتهی شبیهسازی جریان باد و دینامیک پرواز، موفق شد تجربهای بصری خلق کند که مخاطب نه تنها آن را تماشا میکند، بلکه حس پرواز و رهایی را نیز با آن تجربه میکند. حرکات نرم و انعطافپذیر بالهای بیدندان، در کنار واکنشهای چهرهاش، باعث شده تا این موجود خیالی، عمق عاطفی کمنظیری پیدا کند و در ذهن تماشاگران ماندگار شود. این توجه به جزئیات فنی نهتنها کیفیت بصری اثر را ارتقا داده، بلکه نقشی کلیدی در موفقیت بینالمللی فیلم و ارتباط عاطفی تماشاگر با شخصیتهای غیرانسانی آن ایفا کرده است.
انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم تنها یک فیلم مستقل نبود، بلکه آغازگر یک سهگانهی تحسینشده در تاریخ انیمیشنسازی معاصر شد. پس از موفقیت چشمگیر قسمت اول در سال ۲۰۱۰، استودیوی دریمورکس دو دنبالهی رسمی دیگر نیز تولید کرد: How to Train Your Dragon 2 در سال ۲۰۱۴ و How to Train Your Dragon: The Hidden World در سال ۲۰۱۹. این سهگانه برخلاف بسیاری از دنبالههای تجاری، روندی رو به رشد را در پیش گرفت؛ هم از نظر بلوغ داستانی و هم در عمق شخصیتپردازی. هر قسمت گامی به جلو در مسیر رشد هیكاپ و بیدندون بود، بهگونهای که تماشاگران با آنها بزرگ میشدند و تحولات احساسی و روانی شخصیتها را در گذر زمان لمس میکردند.
در قسمت دوم، مخاطب با جنبههای گستردهتری از دنیای وایکینگها و اژدهایان آشنا میشود و در سومین و آخرین قسمت، پایانبندیای حماسی و احساسی رقم میخورد که داستان را با وقار و انسجام به سرانجام میرساند. پایان سهگانه با درونمایهای از پذیرش، وداع و بلوغ همراه است و توانسته میان کودکان و بزرگسالان بهطور همزمان طنینانداز شود. موفقیت این سهگانه به اندازهای بود که نه تنها با استقبال گستردهی منتقدان روبهرو شد، بلکه الهامبخش ساخت مجموعههای تلویزیونی، بازیهای ویدیویی و محتوای جانبی دیگری نیز شد تا دنیای چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم همچنان در میان مخاطبان زنده بماند.
نظر شما در این باره چیست؟ دیدگاههای خود را با تیم بازار و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: Howtotrainyourdragon.fandom
دوست داشتنیترین یوتیوبر گیمر ایران کیه؟ میزگیم با علیرکسا @alirexzam
نظرات