فروش بازیهای بزرگ روی آیفون ۱۵ پرو فاجعهبار است
با وجود اینکه شرکت اپل انتظارات زیادی از فروش بازیهای بزرگ AAA روی برخی از دستگاههای خود مثل آیفون ۱۵ پرو داشت، ظاهرا نتیجه برعکس انتظارات از آب درآمده. برای مثال بازی اساسینز کرید میراژ به عنوان یکی از آثار بزرگ این جریان کمتر از ۳,۰۰۰ نسخه فروخته است.
در مراسم رونمایی از خانواده آیفون ۱۵، شرکت اپل خبر بزرگی را منتشر کرد و گفت که امکان اجرای بازیهای AAA روی پردازندههای A17 Pro وجود دارد (فعلا فقط آیفون iPhone 15 Pro و iPhone 15 pro Max از این پردازنده استفاده میکنند). بدین ترتیب بازیهای ویدیویی بزرگی که پیش از این فقط روی کنسولها و پی سی اجرا میشدند، قابلیت اجرای محلی روی گوشیهای همراه را پیدا کردند. شرکت اپل برای شروع کار اجرای بازیهایی نظیر رزیدنت اویل ۴ ریمیک، رزیدنت اویل ویلیج و اساسینز کرید میراژ روی آیفون ۱۵ پرو را به تصویر کشید و اتفاقا هیجانات زیادی هم به وجود آورد.
با این حال به نظر میرسد که رویای تبدیل کردن آیفونها و آیپدها به کنسولهای بازی بزرگ از همین حالا با شکست مواجه شده است. با توجه به گزارشهایی که توسط رسانه Applefigures منتشر شده، فروش ویدیو گیمهای مذکور روی آیفون ۱۵ پرو فاجعهبار بوده و هزاران کیلومتر با انتظارات اپل فاصله دارد. این گزارشها ادعا میکنند که بازیهایی نظیر AC Mirage و Resident Evil 4 Remake روی سیستم عامل iOS فروش خوبی را تجربه نکردهاند. برای مثال اساسینز کرید میراژ که با قیمت ۵۰ دلار در اپ استور به فروش میرسد، تا به حال کمتر از ۳,۰۰۰ نسخه فروخته است. چنین آماری برای یکی از نسخههای فرنچایز بزرگی نظیر اساسینز کرید یک فاجعه فراتر از حد تصور به شمار میآید.
البته اگر به صفحه میراژ در اپ استور مراجعه کنید میبینید که این بازی تا به حال ۱۲۳ هزار دفعه دانلود شده، پس قضیه چیست؟ این بازی یک دموی رایگان دارد که علاقهمندان میتوانند آن را دانلود کرده و بخش محدودی از میراژ را تجربه کنند. بدین ترتیب از تعداد بازیکنهای مذکور ۱۲۰,۰۰۰ نفر دموی رایگان را دانلود و تجربه کردهاند، اما از خرید بازی منصرف شدند.
به گفته Applefigures عرضه اساسینز کرید میراژ روی آیفون ۱۵ پرو آنقدری ضعیف بوده که نمیتواند روزانه درآمدی بیشتر از ۴,۰۰۰ دلار کسب کند. برای اینکه میزان این فاجعه را بیشتر درک کنید بگذارید به سراغ یک مثال برویم. بازی اساسینز کرید ربلیون که از قضا فقط برای موبایلهای هوشمند منتشر شد توانست در یک مدت مشخص ۹۸۱,۰۰۰ دلار درآمد داشته باشد. این در حالی است که درآمد اساسینز کرید میراژ روی دستگاههای اپل از ۱۲۳,۰۰۰ دلار هم کمتر بوده.
با گذر از آخرین اساسینز کرید منتشر شده به سراغ فرنچایز رزیدنت اویل میرویم که ظاهرا آن هم فروش فاجعهباری را روی آیفون ۱۵ پرو تجربه کرده است. طبق گزارشها رزیدنت اویل ۴ ریمیک و رزیدنت اویل ویلیج به ترتیب ۳۵۷,۰۰۰ و ۳۷۰,۰۰۰ بار در اپ استور دانلود شدهاند. بدین ترتیب این دو بازی ۲۰۸,۰۰۰ و ۹۲,۰۰۰ دلار درآمدزایی داشتهاند. اگر اعداد برایتان عجیب و غریب به نظر رسیدند باید بدانید که رزیدنت اویل ۴ ریمیک ۳۰ دلار قیمت دارد و رزیدنت اویل ویلیج با برچسب ۱۶ دلاری به فروش میرسد.
اما وضعیت فروش دث استرندینگ از موارد ذکر شده هم تاسفآورتر به نظر میرسد. آخرین بازی هیدئو کوجیما تا به حال ۱۰,۶۰۰ بار دانلود شده، منتها مانند سه بازی قبلی دمو رایگان ندارد. بدین ترتیب تمام ۱۰,۶۰۰ نفر بازی را با قیمت ۲۰ دلار خریدهاند و این بازی ۲۱۲,۰۰۰ دلار برای اپل درآمد داشته است. اما چرا این اتفاق رخ داد و این بازیها روی پلتفرم محبوبی نظیر آیفون ۱۵ پرو این شکست فاجعهبار را تجربه کردند؟
احتمالا مهمترین دلیل این موضوع قیمت بالای بازیهای مورد بحث است. بیشتر بازیهای معروف موبایلی به صورت رایگان عرضه میشوند و برای کسب درآمد روی پرداختهای درون برنامهای باز میکنند. آن دسته محدود از بازیهای پولی هم معمولا قیمتی کمتر از پنج دلار دارند. بدین ترتیب طبیعی است که فروش یک بازی ۳۰ دلاری نظیر رزیدنت اویل ۴ ریمیک روی گوشیهای آیفون زیاد موفقیتآمیز نباشد. علاوه بر این امکان اجرای این بازیها فقط روی آیفون ۱۵ پرو/پرو مکس و یک سری آیپدهای جدید وجود دارد که همه آنها بیش از ۱۰۰۰ دلار هستند. این در حالی است که با قیمتی به مراتب کمتر میتوان یک کنسول قدرتمند یا کامپیوتر میانرده خرید.
نظر شما در این باره چیست؟ دیدگاههای خود را با تیم کافهبازار و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: NoteBookCheck
بهترین بازیهای ورزشی با محمدرضا احمدی | میزگیم فوتبالی
نظرات