انیمه هایی که طولانیترین آثار تاریخ محسوب میشوند
وقت طلاست. زمان همیشه و برای همه اهمیت داشته، حتی اگر قرار باشد این زمان صرف سرگرمی شود. زمانی که درمورد انیمه ها صحبت میکنیم، یکی از چالشهایی که مخاطبان را در انتخاب آنها دو دل میکند، تعداد قسمتهای زیاد و بازه پخش طولانی مدت آن است.
نگرانی اینکه طی حداقل یک سال هر هفته دنبال کننده مجموعهای باشید که تضمینی بر حفظ جذابیت و کیفیتش نبوده و معلوم نیست آیا به سرانجام میرسد و پایانبندی آن درست است یا نه، بسیاری از مخاطبان را از دیدن انیمهها منع میکنند. اما انیمهها دنیایی منحصر به فرد و جذاب دارند. جذابیتی که از آن نمیتوان به سادگی گذشت و ارزش ریسک کردن و صرف این مدت زمان طولانی را دارد. در این مطلب به معرفی انیمههایی میپردازیم که طولانی هستند و میتوانید از تماشا آنها لذت ببرید.
پیش از شروع لازم است بدانید در این لیست تنها به عناوینی اشاره شده که انتشار جهانی داشتند و عموما در غرب به خوبی دیده شدند.
Yu-Gi-oh! 1998
تعداد قسمتها: بیشتر از۱۱۷۷
یکی از محبوبترین فرنچایزهای دنیای انیمه Yu-Gi-oh! است. این انیمه با پتانسیلهای بالایی که دارد موفق شده تا خودش را حسابی در دل مخاطبان جا کند. شاید بد نباشد بدانید که Yu-Gi-oh! در ابتدا یک مانگا بود که استقبال خوبی از آن میشود و سپس پایش به انیمه باز شد. بهعلاوه که این انیمه اکنون بازی کارتی هم دارد. با اینکه بیشتر از هزار قسمت از این اثر تا به امروز پخش شده، اما هنوز هم خبری از قسمت پایانی نیست و بواسطه پتانسیلهای خوب این فرنچایز قسمتهای بعدی آن هم در راه هستند. انیمه یاد شده از یک سیستم نبرد پیچیده بهره میبرد. این سیستم سبب شده تا هیولاها و المانهای دخیل در هر نبرد به خوبی نمایش داده شوند و شاهد صحنههایی دراماتیک نیز باشیم. این هارمونی دقیق و درست و بکارگیری این سیستم دلیلی شده تا هرکسی، از افراد کم سن و سال گرفته تا بزرگسالان، بتوانند با آن به درستی ارتباط بگیرند و از تماشای آن لذت ببرند.
Crayon shin-chan 1992
تعداد قسمتها: بیشتر از ۱۲۳۰
انیمه Crayon shin-chan از دسته انیمههایی است که در غرب طرفداران زیادی ندارد و بیشتر مخاطبانش ژاپنیها هستند. حتی میتوانیم بگوییم Crayon shin-chan یکی از بزرگترین انیمههای ژاپنی است. با اینکه فرم کلی این انیمه و نمایش آن کاملا بچهگانه است، اما همه چیز حتی شوخیهای آن تا حد زیادی مبتذل و گستاخانه است. انیمه روایت روزانهای از شیطنتهای شینوسوکه و دردسرهایی است که او میسازد. کمدی به کار گرفته شده در این انیمه برای همه خوشایند نیست. این شوخیها را میتوان قالبا برای کسانی مناسب دانست که با شوخی و کمدی ژاپنی آشنایی دارند و به آن علاقهمندند. با اینکه Crayon shin-chan را نمیتوان باب میل و سلیقه همه دانست اما هنرمندان و افراد زیادی از آن تعریف و تمجید کردند. دلیل مشترکی که همه این افراد به آن اشاره داشتند، حس نوستالژیکی است که به آنها منتقل میشود.
Case Closed 1996
تعداد قسمتها: بیشتر از ۱۱۲۸
انیمه Case Closed که گاها با عنوان Detective Conan نیز شناخته میشود، تجربهای به سبک معمایی و جنایی است که هر قسمت آن داستان متفاوتی را روایت میکند. اما گره تمامی این داستانهای معمایی بدست یک نابغه دبیرستانی به نام شینیچی کودو باز میشود. داستان از آنجایی شروع میگردد که عدهای قصد کشتن کودو را دارند. با اینکه او جان سالم به در میبرد، اما حین درگیری بیهوش میشود. بعد از گذشت مدتی کودو مجددا بیدار میشود، اما این بار در بدن یک کودک. این شروعی است برای یک داستان طولانی که هنوز هم ادامه دارد. با اینکه هرکدام از قسمتهای این انیمه بسیار طولانی است و از زمان تولید و پخش آن هم مدتهاست میگذرد، اما به دلیل تنوع خوب، روایت مناسب، معماهای جذاب و بهطور کلی المانهای سرگرم کننده مناسب هنوز هم دلنشین است و میتواند مدتها شما را سرگرم نماید. البته باید به این نکته هم اشاره داشته باشیم که این انیمه نیز همانند عنوان قبلی که به آن اشاره داشتیم در ژاپن هواداران بیشتری نسبت به آمریکا و بهطور کلی غرب دارد.
Bleach 2004
تعداد قسمتها: بیشتر از ۳۹۲
درکنار عناوینی چون One Piece و ناروتو، Bleach را میتوان یکی از سه انیمه بزرگ دانست. این سه انیمه توانستند در زمان نمایش حسابی خوش بدرخشند و مخاطبان زیادی را جذب نمایند. اما در سال ۲۰۱۲ بهطور ناگهانی پخش سریال Bleach متوقف شد. با گذشت ۱۲ سال از پخش این سریال مجددا در سال ۲۰۲۳ و در ماه اکتبر شاهد نمایش فصل جدیدی از آن بودیم. با اینکه در بیشتر انیمهها شاهد وجود صحنههای بیمعنا هستیم، اما بلیچ به خوبی به همه نشان داده که چگونه میتوان از فریم به فریم هر قسمت برای یک روایت فوقالعاده استفاده نمود. با انتشار اخبار و اطلاعات اولیه از فصل جدید این انیمه میتوانیم مطمئن باشیم که تماشاگر یک دنباله با کیفیت که حاصل هارمونی المانهای قدیمی و مدرن است، خواهیم بود. نقش الهام بخش Bleach را برای دیگر انیمهها نمیتوان نادیده گرفت. انیمههای معروف دیگر چون Jujutsu Kaisen از این انیمه الهام گرفته شدند.
Dragon Ball 1986
تعداد قسمتها: ۸۰۶
بیشک اگر قرار باشد چند انیمه را به عنوان فرنچایزهای نمادین این جهان معرفی کنیم، نام Dragon Ball به خوبی در میان آنها میدرخشد. این فرنچایز با شخصیتهای جذاب و مبارزاتش شناخته میشود و این دو امر را میتوانیم مهمترین مولفههای این انیمه بدانیم. آنقدر از این انیمه استقبال شد و توانست محبوبیت زیادی بدست آورد که جدای از مانگاهایی که او را همراه میکردند، شاهد حضور او در دنیای بازیهای ویدیویی هم بودیم. شاید بهتر باشد بیش از این چیزی درمورد این انیمه اضافه نکنیم. خبر خوب برای طرفداران و دنبال کنندگان این سری این است که فصل جدید آن در اکتبر سال ۲۰۲۴ منتشر خواهد شد.
Pokemon 1997
تعداد قسمتها: بیشتر از ۱۲۹۲
مانند Yu-Gi-Oh! پوکمون نیز موفق شده تا یک خانواده کامل از سرگرمیها را داشته باشد. جدای از بازیهای ویدیویی پرفروش این فرنچایز، بازیهای کارتی این سری نیز بسیار محبوب و پرمخاطب هستند. یکی از دلایل محبوبیت و استقبال زیاد مخاطبان از پوکمون، فضاسازی خاص و خارقالعاده آن است که به مرور زمان پیشرفت داشته و بروز شده است. بسیاری از مردم با پوکمون خاطره دارند. خاطراتی از دوران کودکی که به مرور با آن بزرگ شدند. با اینکه نسخههای فعلی به مراتب متفاوتتر از نسخههای قدیمیتر شدند و مدت زمان زیادی از نمایش اولیه آن گذشته، اما هنوز هم پوکمون برای طرفدارانش محبوب است و میتواند آنها را به دنیا خودش ببرد.
Naruto 2002
تعداد قسمتها: ۱۰۶۴
نمیشود جایی حرف از دنیای انیمهها زد اما نامی از Naruto نبرد. این انیمه را میتوانیم محبوبترین انیمه جهان بدانیم. مهمترین دلیل محبوبیتش را هم میتوان شخصیتهای خارقالعاده آن دانست. شخصیتهای این انیمه و بخصوص شخصیت ناروتو آنقدر به خوبی و درستی ساخته و پرداخته شدند که میتوان گفت تقریبا هر مخاطبی را میتواند نظر هرمخاطبی را به خودش جلب نماید. دنیای منحصر به فرد و داستانی سرگرم کننده از اصلیترین دلایلی هستند که بواسطه آنها باید تماشاگر این انیمه باشید.
Gundam 1979
تعداد قسمتها: بیشتر از ۸۹۹
انیمه Gundam برای اولین بار ژانر Mecha را خلق کرد و عاملی شد تا انیمههای محبوب دیگری چون Neon Genesis نیز در این سبک خلق شوند. با اینکه محتوا و انیمههای درخشان و به یادماندنی زیادی از ژانر تازه تاسیس Gundam خلق شدند، اما هنوز هم این انیمه یکی از بهترینهاست. تنوع به خوبی در انیمه مورد بحث حفظ شده و به همین دلیل هم علاوهبر تازگی، هر مخاطبی میتواند آنچه را که با سلیقهش سازگار است در آن پیدا کرده و از تماشا آن لذت ببرد.
Gintama 2006
تعداد قسمتها: ۳۶۷
این انیمه کمدی با پیروی از سامورایی بازنده گینتوکی ساخته شده و از ارجاعات هوشمندانه زیادی برای ایجاد تنوع در روند کمدی استفاده کرده است. انیمه روایتی از دوران ادو است. دورانی که با شیاطین، بیگانگان و دیوانهها شناخته میشود. با این که روایت انیمه کاملا کمدی است اما اگر متن فیلنامه را صرفا با لحنی متفاوت بخوانیم، میبینیم که چقدر میتواند جدی بیان و روایت شود. با شجاعت تمام وبدون اغراق میتوان گفت Gintama در نوع خود یگانه است و هیچ کمدی دیگری را مشابه با آن نمیتوانید پیدا کنید. اکشن خارقالعاده و پایانبندی درجه یک آن عناصری است که به سختی میتوانید در دیگر نمونهها بیابید. با اینکه Gintama شایستگی و پتانسیل روایتی چند هزار قسمتی را دارد، اما به نسبت طولانی نیست و سازندگان به یک پایان باشکوه و کوتاه برای آن اکتفا کردند.
One Piece 1999
تعداد قسمتها: بیشتر از ۱۱۱۲
انیمه One Piece با بازه پخش طولانیش معروف شده. اما باز هم زمانی که حرف از دنیای انیمههاست، همانند دیگر عناوینی که پیشتر هم به آنها اشاره شد، نمیتوان نامی از One Piece نبرد. این انیمه توانسته با ترکیب ژانرهای مختلف اکشن، ماجراجویی، کمدی و درام یک مجموعه کامل برای همه مخاطبان خلق کند. طرحی که با فضاسازی منحصر به فرد یک ساختار یگانه و درخشان برجای گذاشته است. با اینکه نزدیک به ۲۵ سال از زمان اولین انتشار و نمایش انیمه یاد شده میگذرد، اما هنوز هم شاهد انتشار قسمتهای جدیدتری از این سری هستیم. نکته جالب این است که علیرغم طولانی بودن مدت زمان پخش و بالا رفتن قسمتهای این انیمه به بیش از هزار قسمت، باز هم تمامی دنبال کنندگان و هواداران به دنبال روایتی بیشتر و ساخت قسمتهای بیشتری از آن هستند. سازندگان One Piece هم به مخاطبان و هواداران خود نه نگفتند و هنوز هم که هنوز است مشغول ساخت قسمتهای جدیدی از آن هستند. انیمه One Piece را میتوان یک الگو صحیح و موفق برای دیگر سازندگان در کلاس جهانی دانست.
شاید این مطلب برای طرفداران دو آتیشه و شیفتگان دنیای انیمه کمی بیمعنی باشد. اگر جز این دسته از افراد باشید، احتمالا معتقدید تمامی انیمهها، علیرغم کم و کاستهایی که میتوانند داشته باشند، ارزش دیدن دارند. اما حتی اگر طرفدار دو آتیشه انیمه هم باشید باید پذیرفت گاهی برای انتخاب باید یک لیست اولویتبندی داشت. نظر شما درخصوص این مطلب چیست؟ به نظر شما جای کدام سریال انیمهای در لیست امروز ما خالی است؟ نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Collider
خاطرات گیمرهای دهه هفتاد و هشتاد | میزگیم نوستالژی با گلخان و شایان
نظرات