برترین‌ها بهترین بازی‌‌ها

رتبه‌بندی تمام بازی‌های پرنس آف پرشیا

سلسله بازی‌های پرنس آف پرشیا به سال ۱٩٨٩ بازمیگردد. از آن زمان تا به امروز، چندین عنوان قابل توجه و برتر از این بازی منتشر شده است. امروزه بیشتر گیمر ها این بازی را به خاطر گیم‌پلی اکشن-ماجراجویانه‌اش میشناسند. ما در دهه‌های اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰، به‌عنوان پیشوای ژانر پلتفرمر سینماتیک شناخته می‌شد.

در سال ۲۰۰۳، یوبی‌سافت کنترل سری بازی‌های پرنس آف پرشیا را به دست گرفت و عنوان Prince of Persia: The Sands of Time را منتشر کرد. در آن زمان، آن‌ها راهی پیدا کردند تا با ترکیب ژانر پلتفرمر بازی (که به دلیل کمبود نوآوری در آن زمان شهرت بازی را کاهش داده بود) با ژانر ماجراجویی-اکشن رونق بالایی به بازی ببخشند.

اگرچه برخی از عناوین مثل Sands of Time و اولین Prince of Persia به‌عنوان مرجعی از برتری و شهرت در تاریخ بازی‌ها شناخته می‌شوند، تمامی بازی‌های این سری به همان اندازه از موفقیت برخوردار نبوده و برخی از آن‌ها به‌اندازه دیگران در جلب‌توجه و تحسین جامعه بازی‌ها موفق نشده‌اند.

سری بازی‌های پرنس آف پرشیا، در سال ۲۰۲۴ باعرضه بازی Prince of Persia: The Lost Crown در ماه ژانویه، با یک بازگشت با شکوه مواجه شد. این بازی یک پلتفرمر اکشن-ماجراجویی و طراحی ۲.٥ بعدی است که از یک سبک هنری جدید و پراز رنگ بهره‌مند شده. همچنین یک قهرمان جدید به نام سارگون در این بازی حضور دارد. در حالی که طرفداران Prince of Persia  از انتشار نسخه جدید هیجان زده اند، بسیاری از آن‌ها ممکن است خواهان تجربه یکی از بازی‌های قدیمی‌تر باشند. به همین دلیل، این لیست با برخی اطلاعات جدید به‌روز شده است تا به بازیکنان کمک کند تا تصمیم بگیرند کدام بازی را می‌خواهند دوباره بازی کنند.

۱۳. Prince of Persia 3D

Prince of Persia 3D

زمانی که صنعت بازی به‌تدریج از دنیای دوبعدی به دنیای سه‌بعدی تغییر کرد، لحظه مهمی در تاریخ صنعت گیم بود.  در این دوره بازی‌های فوق‌العاده‌ای چون  The Legend of Zelda: Ocarina of Time  و  Super Mario 64. عرضه شدند.

همان‌طور که از نام بازی پیدا است، Prince of Persia 3D  اولین تلاش این سری بازی‌ بود که کوشید به دنیای جدید بازی‌سازی سه‌بعدی وارد شود. متأسفانه، در زمینه انتقال از دنیای دوبعدی به سه‌بعدی، پرنس آف پرشیا 3D بسیار بدعمل کرد و به همین دلیل انتهای لیست قرار گرفت.

۱۲. Prince of Persia: The Fallen King

Prince of Persia: The Fallen King

ساخت یک بازی اکشن ماجراجویی برای Nintendo DS همیشه چالش بر انگیز بوده است.  متاسفانه Prince of Persia: The Fallen King نیز در همین مشکل گرفتار شد. این بازی در Metascore، امتیاز بسیار پایینی از منتقدین گرفت و اصلی ترین انتقاد در زمینه کنترل ضعیف بازی بود.  در این بازی بازیکنان میتوانستد نقش شاهزاده و زال را به عهده بگیرند.

۱۱. Battles of Prince of Persia

Battles of Prince of Persia

این بازی یک بازی نینتندویی دیگر است. یوبی‌سافت در سال ۲۰۰۵ با بازی Battles of Prince of Persia سعی کرد محدودیت‌های کنسول دستی را در نظر بگیرد و به‌سوی ژانر تاکتیک‌های مبارزه‌ای گام بردارد. این بازی بین رویدادهای The Sands of Time و Warrior Within قرار دارد و بازیکنان را به سرزمین‌های پرشیا، هند و یک پادشاهی خیالی به نام آرسورا می‌برد.

جالب است که بازی Battles of Prince of Persia همان امتیاز Metascore با Prince of Persia: The Fallen King را دارد. بااین‌حال، امتیاز کاربران به‌اندازه قابل‌توجهی بالاتر است. چرا که کاربران احساس می‌کردند که این بازی برای کنسول DS بسیار مناسب‌تر است.

۱٠. Prince of Persia: Escape

Prince of Persia: Escape

پرنس آف پرشیا: گریز یک بازی موبایل است که توسط Ketchapp منتشر شده و توسط Estoty توسعه‌یافته است. این بازی یک بازی تک‌نفره با سبک «اندلس-رانر» است که از سبک هنری اولین نسخه این سری بازی الهام گرفته است. به‌علاوه بازیکنان در این بازی می‌توانند لباس‌هایی از دیگر بازی‌های این سری مثل The Sands of Time و Warrior Within باز کنند و بر شخصیت خود بپوشانند.

Prince of Persia: Escape مراحل بی‌پایان زیادی دارد. این موضوع آن را به یک بازی عالی و سبک تبدیل کرده است. شما می‌توانید به‌راحتی بدون اینکه بخواهید درگیر اهداف یا چالش‌های بازی شوید، ساعت‌ها با این بازی سرگرم شوید.

٩. Prince of Persia: The Forgotten Sands

Prince of Persia: The Forgotten Sands

باعرضه Prince of Persia: The Forgotten Sands این فرانچایز پیشرفت مهمی در زمینه کیفیت کرد. دارد. یوبی‌سافت تصمیم گرفت داستان را از ریبوت سال ۲۰۰۸ این سری ادامه ندهد و به‌جای آن، بازیکنان را به داستان سه‌گانهٔ PlayStation 2 ببرد.

یوبی‌سافت تصمیم جسورانه‌ای گرفته و در برخی از نسخه‌های بازی، داستان‌ها و مکانیزم‌های گیم‌پلی متفاوتی ارائه داد. به نظر می‌رسد این ریسک، چندان منفعتی نداشت. زیرا از آن زمان این مجموعه از توجه یوبی‌سافت خارج شده است. احتمالاً بازسازی The Sands of Time آخرین فرصت فرانچایز برای تازه شدن باشد.

٨. Prince of Persia Classic

Prince of Persia Classic

این بازی یک بازسازی از بازی اصلی است که به شکلی جدید بازیکنان را به زمان آغازین این مجموعه برمی‌گرداند. Gameloft این بازی را توسعه داده و از جمله معروف‌ترین بازی‌های تلفن همراه آن زمان مانند Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory، Assassin’s Creed 2 و Prince of Persia: Sands of Time را تولید کرده است.

این بازی امتیاز ۸۲ از Metacritic را کسب کرد. این موضوع به طور خاصی قابل تحسین است زیرا در سال ۲۰۰۷ بسیاری از گیمرها نسبت به بازسازی‌ نسخه های قدیمی یک بازی نگاهی منفی داشتند چرا که این بازسازی ها اغلب به خاطر منافع مالی صورت میگرفت.

٧. Prince of Persia (2008)

Prince of Persia (2008)

در سال ۲۰۰۸، یوبی‌سافت تصمیم گرفت که وقت آن فرارسیده است تا با یک ریبوت مجدد در سری بازی‌های پرنس آف پرشیا، تجدیدنظر کند.

 پرنس آف پرشیا (۲۰۰۸) تغییر زیادی در سبک هنری داشت و این اولین بازی بود که در آن، ایدهٔ به‌پایان‌رسیدن یا باختن در حین بازی کاملاً تغییر کرد و این امکان برداشته شد. این یک نوآوری بزرگ در طراحی بازی بود که به معنایی نوین و متفاوت از تجربه بازی برای بازیکنان منتقل شد.

جالب است بدانید، یوبی‌سافت تصمیم گرفت که در بازی Prince of Persia: The Forgotten Sands به سبک هنری بازی Prince of Persia (2008)  بازگشت نکند. این امر کمی ناخوشایند بود، چرا که نسخه ۲٠٠٨، جایزه «Outstanding Achievement in Animation» را در جوایز سالانه AIAS برده بود.

٦. Prince of Persia: The Two Thrones

Prince of Persia: The Two Thrones

Prince of Persia: The Two Thrones که در پلی‌استیشن ۲ ارائه شد، به شیوه‌ای شگفت‌آور، سه‌گانه Sands of Time را با ورود جدیدترین و خشن‌ترین بازی این سری به پایان رساند. همان‌طور که بازیکنان در انتهای یک سه‌گانه انتظار دارند، دو تخت یکی از داستان‌گویی‌های قوی‌تر این مجموعه است، زیرا بازیکنان پیامدهای اقدامات شاهزاده در Warrior Within را درک می‌کنند.

این بازی از یک مکانیک جالب به نام شاهزاده تاریک استفاده می‌کند که یک هویت جایگزین برای شاهزاده است. شاهزاده به‌صورت تصادفی گاهی به این هویت تبدیل می‌شود. شاهزاده تاریک از ابزاری به نام دگرتیل استفاده می‌کند و به‌صورت مداوم سلامتی‌اش کم می‌شود. بازیکنان برای زنده‌ماندن باید با استفاده از شن، سلامتی او را بازیابی کنند.

٥. Prince of Persia: Warrior Within

Prince of Persia: Warrior Within

این بازی که ادامه‌ای بود برای Sands of Time، پیش  از انتشار در سال ۲۰۰۴،  انتظارات زیادی را از سوی مخاطبان بر دوش می‌کشد. ممکن است که پرنس آف پرشیا جنگجوی درونی، به شهرت و موفقیت بازی پیشین خود نرسیده باشد، اما همچنان یکی از تجارب پرشور و به‌یادماندنی در دوران PlayStation 2 را ارائه داد.

باتوجه‌به شرایط زمانی، در Warrior Within، تمرکز بیشتری بر روی عناصر حمله و حمله محور گذاشته شد، و این امکان به بازیکنان داده شد که از یک ابزار اضافی استفاده کنند.

٤. Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame

Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame

همانند Warrior Within، پرنس آف پرشیا ۲: سایه و شعله با فشار رقابت با یک نسخه قبلی که به شدت تحسین شده بود، روبرو شد. اگرچه که به اوج شهرت Warrior Within  نرسید، اما قطعاً ناراضی‌کننده هم نبود.

 پرنس آف پرشیا ۲: سایه و شعله در اصل یک بازی پلتفرمر است، اما نسبت به نسخه قبلی‌اش داای بیشترین میزان مبارزه را دارد. در Prince of Persia سال ۱۹۸۹، تنها یک دشمن در هر لحظه بازیکن را به چالش می‌کشید، در حالی که در پرنس آف پرشیا ۲، اگر بازیکن مراقب نبود، دشمنان اغلب به او حمله میکردند.

۳. Prince of Persia  (1989)

Prince of Persia (1989)

پرنس آف پرشیا نسخه ۱٩٨٩ بدون شک نمونه‌ای از دوران خودش بود. نه تنها گیم‌پلی آن بیشترین تمرکز را بر پلتفرمینگ داشت، بلکه بسیار هم دشوار بود.

گرچه امروزه ممکن است به نظر برسد این بازی هیچ‌چیز خاصی نیست، اما گرافیک، زیبایی‌شناسی و طراحی صداهای بازی در آن زمان، بسیار شگفت‌آور بودند. این بازی به‌عنوان اولین بازی پلتفرمر سینمایی تاریخ شناخته می‌شود و بسیاری آن را یکی از بهترین بازی‌های پلتفرم در همهٔ زمان‌ها می‌دانند. این نسخه در زمان عرضه اولیه‌اش بر روی پله‌های فروش خیلی گران‌قیمت قرار گرفت.

۲. Prince of Persia: The Lost Crown (2023)

Prince of Persia: The Lost Crown

Prince of Persia: The Lost Crown آخرین بازی در سری و شاید بهترین آن باشد. این بازی پلتفرمر ۲.۵ بعدی به روزهای ابتدایی این سری باز می‌گردد و آن را با عناصر مدرن گیم‌پلی ترکیب می‌کند. این بازی به طور قوی در اسطوره‌شناسی فارسی غرق شده است و تجربه زیبای «مترویدووانیا» باعث می‌شود بازیکنان ترغیب به کاوش در جهان بازی بشوند.

گیم‌پلی مبارزه روان است، حرکت در بازی بسیار زیبا است و این بازی شما را بیشتر از همیشه در لحظات هیجان‌انگیز گیم‌پلی نگه خواهد داشت! در یک بازی چه بیشتر می‌توانید از آن خواهید خواست؟

 The Lost Crown یک نسخه عالی برای اضافه‌شدن به این مجموعه است. تنها مانعی که موجب می‌شود این نسخه جایگاه اول را به دست نیاورد، نوشته ضعیف و شخصیت‌های کمی پیش‌پاافتاده و گاهی فراموش‌شدنی هستند.

۱. Prince of Persia: The Sands of Time

Prince of Persia: The Sands of Time

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، اولین بازی پرنس آف پرشیا از یوبی‌سافت، یک عنوان فوق‌العاده متعادل است. این بازی گیم‌پلی پلتفرمینگ را که در دهه ۹۰ صنعت بازی‌ها را تسلط داشت، با سبک اکشن – سنگین که باعرضه پلی‌استیشن ۲ آغاز شد، ترکیب کرده است.

Prince of Persia: The Sands of Time یکی از بازی‌های برجستهٔ نسل پلی‌استیشن ۲ است که با امتیاز Metascore بالای ۹۲ به منزله تحسین گسترده از سوی منتقدان شناخته شده است.

اگر از خواندن این مقاله لذت برده اید، حتما سری به این مقاله نیز بزنید.

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
5 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ابوالفضل
پاسخ

بنظرت بهترین پرنس آف پرشیا را فراموش نکردی همون که پوستر مقالت هم هستش.فهمیدی داداش🤥

Tarokh
پاسخ

دوتاشون تو لیستن
یکی شون forgotten sands اون یکی هم sands of time

۰.۰
پاسخ

Forgotten sandsوSands of timeکه هستش.
شماره ۱ مربوط به تصویر سمت راست و شماره ۹ مربوط به تصویر سمت چپی هستش.

۰.۰
پاسخ

شماره۱۳ اسمش شب های عربه.
تو خود پوستر گیم زدهArabian nights.
برای سگا دریم کست اومد.

عباس بو عذار
پاسخ

اگه ناراحت نشین Prince of Persia: The Lost Crown مال ۱۸ژانویه ۲۰۲۴هست