با افزایش سن و گذشتن مدتی پس از عرضه کنسولها، ساخت و عرضه یک کنسول میان نسلی با یک سیستم بازطراحی شده دیگر کار غیرعادی نیست. تا اینجای کار دیدهایم که این کنسولهای میان نسلی معمولاً یک نسخه باریکتر و سبکتر نسبت به نسخه اورجینال و اولیه کنسولها هستند و همینطور از لحاظ سخت افزاری تفاوت کمی دارند. حال با توجه به این اوصاف، کمپانی سونی در سال ۲۰۲۳ کنسول میان نسلی خود را تحت نام پلی استیشن ۵ اسلیم (playstation 5 slim) با حافظه بیشتر، یک پورت USB-C جدید و یک محفظه درایو دیسک قابل ارتقا عرضه کرده است. حال در ادامه قصد داریم تا نگاهی به این کنسول میان نسلی سونی بیندازیم و پاسخی به این سوال بدهیم که کنسول جدید چه فرقی با نسخه قبلی کرده است؟
مقدمهای بر توصیف سامورایی تازه نفس
با نگاهی کلی به پلی استیشن ۵ اسلیم، باید گفت که مدل جدید نسبت به مدل اولیه تغییر زیادی نکرده است، بنابراین نمیشود گفت که سونی در رقابت با مایکروسافت چند قدم جلوتر افتاده و به اصطلاح کاری کرده است کارستان! پلیاستیشن ۵ اسلیم همان نمرهای را دریافت میکند که مدل اورجینال آن را کسب کرده بود؛ البته شاید زین پس کمی با دید خوبی به آن بنگریم، اما باز هم همان چیزی را ارائه میکند که قبلا دیده بودیم. توجه داشته باشید که مدل جدید PS5 مانند قبل در دو نسخه دیسک خور و دیجیتال عرضه شده که دست شما را در انتخاب کردن باز خواهد گذاشت.
مدلهای دیسک خور به قیمت ۴۹۹.۹۹ دلار و مدلهای تمام دیجیتال ۵۰ دلار گرانتر از مدل قبلی خود است. خطاب به دوستانی که بین این دو مدل در ذهن خود ابهام دارند، باید بگویم که هیچ تفاوت فنی بین دو مدل پلی استیشن جز وجود دیسک درایو در یکی از آنها وجود ندارد و از بابت اجرای بازیها و کیفیت آنها تفاوتی مشاهده نخواهید کرد. برای این که بهتر بدانید قضیه از چه قرار است، ما در چند بخش پلی استیشن ۵ اسلیم مدل دیسک خور را بررسی کردهایم تا با جزئیات خوبی شما را با کنسول میان نسلی سونی آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: ده ماشین برتر دنیای بازیها
ظاهری نه چندان پرتفاوت اما جدید!
از نظر اندازه PS5 به روز شده کمی کوچکتر از نسخه اصلی شده است، اما باز هم به اندازهای نیست که حمل و قرار دادن آن در هر مکانی آسان باشد. ابعاد آن ۱۴.۱ در ۳.۸ در ۸.۵ اینچ (HWD) است که از هر طرف کمی نازکتر از نسخه اولیه PS5 با ابعاد ۱۵.۴ در ۴.۱ در ۱۰.۲ اینچ است. حال اگر پلی استیشن ۵ اسلیم را با کنسول میان نسلی PS4 Slim مقایسه کنیم، میفهمیم که سونی در میان نسلی نسل نهمش چندان به تغییر اندازه علاقه نداشته است. با نگاه کلی به طراحی PS5 جدید، باید گفت که مشابه مدل قبلی خود است، اما تنها فرقی که دارد، وجود برش روی پنلهای سفید منحنی کنار کنسول است که به آن مثلا ظاهری جدید بخشیده است.
نوارهای نوری همچنان در امتداد لبههای مرکز مشکی کنسول قرار دارند که با هدف درخشندگی پنلهای سفید در آنجا قرار داده شدهاند. خلاصه در یک نگاه، تنها ویژگی متمایز کننده طراحی PS5 جدید، برشهایی است که به صورت افقی در امتداد پنل های سفید قرار دارند. دکمه روشن/خاموش و دو پورت USB همچنان در بخش مرکزی و مشکی رنگ کنسول قرار دارند، در حالی که درایو بلوری Ultra HD با برآمدگی در قسمت کناری کنسول قرار دارد. پورت USB که در قسمت جلو قرار دارد، همچنان یک پورت USB 2.0 با سرعت بالا است که در مقایسه با سایر پورتهای Super Speed USB 3.1 Gen 2 این کنسول، برای استفاده در کنترلرها و سایر لوازم جانبی ساده میتواند مناسبتر باشد. در پشت کنسول، پورت اترنت (Ethernet Port) و کانکتور کابل برق جا خوش کردهاند.
با کنار گذاشتن بحث ابعاد و اندازه کنسول؛ باید به این هم اشاره کرد که وزن مدل دیسک خور از ۴.۵ کیلوگرم در مدل اولیه به ۳.۲ کیلوگرم در نسخه اسلیم کاهش پیدا کرده و وزن نسخه دیجیتال از ۳.۹ کیلوگرم به ۲.۶ کیلوگرم در نسخه اسلیم رسیده که بسیار رقم قابل توجهی است. در کل باید گفت که کنسول اسلیم با توجه به ابعاد و وزن، کمی کار شما را در زمینه پیدا کردن جای مناسب و حمل آن راحت کرده است (منظور از حمل، مواقع اسباب کشی یا زمانی است که میخواهید کنسول را همراه خود به ویلا یا …. ببرید) و همچنان با آن داستان خواهید داشت.
حالت عمودی پلی استیشن ۵ اسلیم
در این بخش یک خبر خوب داریم و یک خبر بد! خبر خوب این است که قرار دادن PS5 اسلیم به صورت افقی بسیار آسانتر از قبل شده است. یعنی پایه دو طرفه ضخیم و نامناسب نسخه اول با دو گیره پلاستیکی کوچک که در کنارههای کنسول قرار میگیرند جایگزین شده تا آن را به طرز خوبی ثابت نگه دارد. اما خبر بد چیست؟ PS5 جدید اصلاً همراه خود پایه ندارد. این کنسول نسبت به مدل قبلی نازکتر شده است، بنابراین هنگام قرار دادن در حالت عمودی پایداری کمتری خواهد داشت و ممکن است با یک باد نسبتا ضعیف، کنسول تاب خورده و نهایتا بیافتد.
البته سونی این مشکل را حل کرده و به جای قرار دادن پایه در جعبه، از شما میخواهد پایه را با قیمت ۳۰ دلار خریداری کنید (یعنی بازار برای سونی نمیصرفد و شما باید با کمی خرج کردن مشکل خود را حل کنید). پایه جدید بسیار زیباتر از پایه نسخه اول است! پایه جدید با جنس فلزی که دارد، کنسول را به خوبی در حالت عمودی نگه میدارد و تاب خوردن و افتادن آن را سخت میکند. البته پایه قدیمی را هم میتوانید در پلی استیشن جدید استفاده کنیم. در آخر باید گفت که اگر PS5 خود را به صورت افقی یا خوابیده نگه دارید، دیگر نیازی نیست ۳۰ دلار پیاده شوید، ولی اگر میخواهید کنسول را در کنار تلویزیون قرار دهید، استفاده از پایه الزامی خواهد بود.
سخت افزار؛ کاتانای سامورایی جدید برندهتر از قبل است؟
ارتقای فضای هارد بزرگترین پیشرفت پلی استیشن ۵ اسلیم نسبت به نسخه اصلی آن است. کنسول میان نسلی سونی با حافظه SSD که ۱ ترابایت فضا دارد، عرضه میشود و ۸۴۸ گیگابایت از آن قابل استفاده خواهد بود. در مقایسه با فضای ۶۶۷ گیگابایتی در مدل اولیه مجهز به ۸۲۵ گیگابایت SSD ارتقای قابل توجهی محسوب میشود (سیستم عامل کنسول کمی بیش از ۱۵۰ گیگابایت ظرفیت حافظه را در هر دو کنسول اشغال میکند). مانند مدل اولیه PS5، کنسول جدید دارای یک اسلات داخلی M.2 SSD برای نصب یک SSD دیگر است که اگر پول زیادی دارید، میتوانید به ارتقای این بخش از کنسول بپردازید. البته در قدم اول مطمئن شوید که SSD شما شرایط ذکر شده در سایت سونی را برآورده میکند.
دیگر چه چیزی تغییر کرده است؟
مانند نسخه اورجینال PS5، کنسول جدید با یا بدون درایو دیسک بلوری Ultra HD عرضه شده است. با این حال دیگر شرایط فرق کرده و اکنون آن درایو ماژولار شده است؛ بنابراین میتوانید با خرید جداگانه دیسک درایو به قیمت ۷۹.۹۹ دلار، یک PS5 نسخه دیجیتالی را ارتقا دهید. البته با خرید دیسک درایو، شما ضرر خواهید کرد! چون با جمع زدن ارزش کل کنسول، شما ۳۰ دلار بیشتر سر کیسه را شل خواهید کرد، بنابراین خریدن کنسول دیسک خور معامله بهتری نسبت به مدل دیجیتالی خواهد بود. با این حال اگر به این قضیه با دید دیگری نگاه کنیم، باید بگویم که گزینه خوبی برای تماشای فیلمهای بلوری و برنامههای تلویزیونی بوده و به این معنی است که در صورت خرابی درایو به راحتی میتوانید آن را تعویض کنید.
PS5 جدید از همان پردازنده و مشخصات قبلی بهره میبرد و به جز ارتقای حافظه تغییری نداشته است. قدرت گرافیکی آن همچنان ری تریسینگ و توانایی ارائه رزولوشن تا ۸K را دارد. دسته دوال سنس (DualSense) همراه کنسول با دسته مدل قبلی هیچ تفاوتی ندارد. لازم به ذکر است که دسته دوال سنس آخرین تلاش سونی برای ارائه یکی از پیشرفتهترین و راحتترین کنترلر کنسول، با تریگرهای تطبیقی و ویبرههای جذاب است. البته بزرگترین عیب دسته دوال سنس سونی، پایین بودن عمر مفید آن به نسبت رقیبش یعنی دسته ایکس باکس است که این پایین بودن عمر مفید، میتواند برای گیمر گران تمام شود.
یوتوب بازار استریت: ۱۰ بازی با بیشتر از ۱۰۰ ساعت گیمپلی
عملکرد؛ بی تعارف تغییری نکرده است!
پلی استیشن ۵ اسلیم از لحاظ عملکرد همان چیزی است که در مدل اولیه شاهد آن بودیم. بنده بازی Marvel’s Spider-Man 2 را روی PS5 جدید تست کردم و باید بگویم که دقیقاً مطابق انتظار عمل کرد. بازی با حالت Fidelity گرافیک باکیفیت و نرخ فریمی در حدود ۳۰ فریم در ثانیه را ارائه میداد و بسیار واضح و روان پردازش میکرد. البته این امکان وجود دارد که شما برخی از جلوههای گرافیکی پیشرفتهتر را غیرفعال کنید تا نرخ فریم را نزدیک به ۶۰ برسانید تا تجربه روانی داشته باشید. خلاصه این که از کنسول میان نسلی سونی انتظار شق القمر نداشته باشید! چون واقعا چیز جز ارتقای حافظه در آن اتفاق نیافتاده و شما عملا نسبت مدل قبلی، فقط امکان ذخیره تعداد بیشتری از بازیها روی کنسولتان خواهید بود.
سخن آخر؛ پلی استیشنی که کمی بهتر شده است!
همانطور که گفتیم، پلی استیشن ۵ جدید از نظر اندازه فیزیکی کمی باریکتر و از نظر ظرفیت هارد کمی فضای بیشتری دارد و از دیگر جهات همان پلی استیشن ۵ اورجینال است. همچنین جالب است بدانید که مدل دیجیتالی کنسول ۵۰ دلار گرانتر از مدل قبل است، اما ما به طور کلی خرید نسخه دیسک خور را به شما توصیه میکنیم؛ زیرا این مدل به شما امکان پخش فیلمهای بلوری Ultra HD را میدهد. سخن آخر این که دلیلی وجود ندارد عجله کرده و PS5 اورجینال را با مدل میان نسلی جایگزین کنید. اما اگر به تازگی میخواهید با کنسولهای سونی وارد نسل نهم کنسولها شوید، پلی استیشن ۵ اسلیم میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد. در آخر اگر نکته، نظر، پیشنهاد و یا سئوالی در رابطه با موضوع مقاله دارید، خوشحال میشویم در قسمت نظرات آن را برای ما بیان کنید.
نظرات