اخبار سینما و انیمیشن خبر

نویسنده مشهور، استفن کینگ، می‌گوید نگران سلطه هوش مصنوعی نیست

استفن کینگ، نویسنده مشهور داستان‌های ترسناک و فانتزی، در مصاحبه اخیر خود با مجله رولینگ استون، درباره نگرانی برخی نویسندگان از جایگزین شدن توسط هوش مصنوعی صحبت کرد. او اذعان داشت که نگرانی نویسندگان تلویزیون و فیلم‌نامه را درباره AI درک می‌کند، اما خودش از این موضوع نگران نیست. کینگ در این باره می‌گوید: “من نگرانی نویسندگان تلویزیون و فیلم‌نامه در مورد هوش مصنوعی را درک می‌کنم. زیرا ترس ناگفته‌ای وجود دارد که هوش مصنوعی شاید از همین حالا مشغول نوشتن سریال‌ها و برخی از درام‌های تکراری و کلیشه‌ای باشد. اما در مورد کتاب‌ها و فیلم‌نامه‌های نوشته شده توسط AI چه می‌توان کرد؟ مثل این است که مثل پادشاه کینوت سعی در مهار جزر و مد داشته باشید.”

کینگ معتقد است تا زمانی که هوش مصنوعی به خودآگاهی واقعی دست نیابد، قادر به نوشتن چیزی در سطح انسان نیست. او در ادامه می‌گوید: “من شعرهایی توسط AI خوانده‌ام که در سبک ویلیام بلیک سروده شده بودند و حاوی واژگان مذهبی و تصویرسازی‌های او بودند، اما هیچ‌کدام به اندازه اشعار اصلی بلیک جذاب نبودند. این تفاوت، مثل تفاوت بین یک برند معتبر آبجو مثل بودوایزر و یک برند عادی و بی‌کیفیت آبجوست.”

 او اذعان داشت که نگرانی نویسندگان تلویزیون و فیلم‌نامه را درباره هوش مصنوعی درک می‌کند، اما خودش از این موضوع نگران نیست
او اذعان داشت که نگرانی نویسندگان تلویزیون و فیلم‌نامه را درباره هوش مصنوعی درک می‌کند، اما خودش از این موضوع نگران نیست

به نظر استفن کینگ تا زمانی که هوش مصنوعی فاقد آگاهی واقعی از خود باشد، نمی‌تواند مثل انسان داستان‌هایی با احساس و هدف مشخص بنویسد. اظهارنظر او نشان می‌دهد که احتمالا هوش مصنوعی هرگز نخواهد توانست جایگزین کاملی برای خلاقیت انسان باشد. البته هنوز نگرانی‌هایی در مورد تاثیر AI بر حقوق و منافع مالی نویسندگان وجود دارد و آن‌ها باید در آینده برای حفظ جایگاه خود بیش از پیش تلاش کنند.

در همین راستا، اتحادیه نویسندگان آمریکا پیشنهاد داده است که آثار تولید شده توسط هوش مصنوعی، ماهیت ادبی نداشته و منبع الهام به حساب نیایند. با این حال، AI می‌تواند به عنوان ابزاری در فرایند نگارش مورد استفاده قرار گیرد. در عین حال، نباید باعث کاهش درآمد یا اعتبار نویسندگان شود. در مجموع، به نظر می‌رسد در آینده نزدیک، نویسندگان انسان جایگاه خود را حفظ خواهند کرد، اما باید هوشیارانه پیشرفت‌های AI را دنبال کنند. با توجه به نظرات کینگ، به نظر می‌رسد هوش مصنوعی در آینده نزدیک نمی‌تواند به طور کامل جایگزین نویسندگان انسانی شود. اما این بدان معنا نیست که تاثیری بر صنعت نویسندگی نخواهد داشت.

بهترین بازی های جدید اندروید در هفته جاری

شاید یکی از بزرگ‌ترین تاثیرات هوش مصنوعی، تولید انبوه متون ساده و کلیشه‌ای باشد که برای اهداف خاص مفید هستند اما فاقد عمق و اصالت هستند. البته این موضوع می‌تواند باعث اشباع بازار شده و کاهش تقاضا برای آثار باکیفیت نویسندگان انسانی شود. از سوی دیگر، استفاده از AI به عنوان ابزاری برای کمک به نویسندگان در فرایند خلاقیت می‌تواند مفید باشد. البته نویسندگان باید مراقب باشند که صرفا از آن به عنوان ابزار استفاده کنند نه جایگزین تفکر خلاق خود. علاوه بر این، مالکیت معنوی آثار تولید شده توسط هوش مصنوعی هنوز در هاله‌ای از ابهام است و نیازمند وضع قوانین حقوقی جدید و منعطف متناسب با پیشرفت‌های فناوری است.

با وجود نگرانی‌های مطرح شده، به نظر می‌رسد در آینده نزدیک، هوش مصنوعی نمی‌تواند به طور کامل جایگزین ذهن خلاق انسان شود. چراکه نوشتن یک اثر ادبی مانند رمان یا داستان کوتاه نیازمند عمق روانشناختی و تجربه زیسته انسانی است که فراتر از توانایی‌های کنونی هوش مصنوعی می‌باشد.

Loading

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها