۵ انیمهی آخرالزمانی که برای طرفداران سریال The Last of Us فوقالعادهاند
سریال موفق سال ۲۰۲۳ شبکهی HBO با نام The Last of Us که بر پایهی بازی ویدئویی محبوبی به همین نام ساخته شده، به یکی از پرطرفدارترین آثار سالهای اخیر تبدیل شده است؛ آن هم پیش از آنکه فصل دومش حتی پخش شود. در این سریال، بشریت برای بقا در جهانی تلاش میکند که به تسخیر موجوداتی آلوده درآمده است. در این میان، قهرمانان داستان (جول و الی) تنها با اتکا به اراده و ابزارهایشان، نهتنها یاد میگیرند که به یکدیگر اعتماد کنند، بلکه باید همواره نسبت به پلیدیهای ذاتی انسانها نیز هوشیار باقی بمانند.
انیمه رسانهای هنری است که توانایی پرداختن به هر مفهومی را دارد؛ از مسابقات اکشن گرفته تا بازیهای کارتی، شکار موجودات عجیبوغریب و ماجراجوییهای عاشقانه. اگر کسی به موضوعی فکر کرده باشد، احتمالاً انیمهای وجود دارد که آن را پوشش داده باشد. به همین دلیل، برای هر سلیقهای یک انیمه مناسب پیدا میشود؛ بهخصوص برای کسانی که به دنبال اثری شبیه به سریال The Last of Us هستند. فضای آخرالزمانی، بستری ایدهآل برای انیمههاست و این پنج انیمه انتخابهای فوقالعادهای برای طرفداران لست اف اس هستند که به دنبال دوز بیشتری از زامبیها و دنیای پس از فروپاشیاند.
Empire of Corpses، انیمهی آخرالزمانی بینقص
The Empire of Corpses (امپراتوری مردگان)، یک انیمه سینمایی علمی تخیلی محصول سال ۲۰۱۶ است که بر زندگی جان واتسون، دانشجوی پزشکی، تمرکز دارد. او در جامعهای زندگی میکند که در آن امکان احیای مردگان فراهم شده است. این اجساد باز زنده شده بهعنوان نیروی کار در مشاغل مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، اما درحالیکه بدنهایشان کار میکنند، دیگر از روحی که زمانی در آنها وجود داشت خبری نیست. جان واتسون در تلاش است تا دوست درگذشتهاش را احیا کند و برای رسیدن به این هدف، حاضر است دست به هر کاری بزند. فیلم، همزمان با پرداختن به این فناوری، پیامدهای اخلاقی و معنوی آن را نیز بررسی میکند و سفری شخصی را برای شخصیت اصلی رقم میزند.
The Empire of Corpses که برندهی جایزهی پلاتینیم گرند پرایز در جشنوارهی فیلم آینده در ایتالیا در سال ۲۰۱۶ شده، بازگویی منحصربهفردی از داستان فرانکنشتاین است. این اثر به مفاهیمی همچون زندگی پس از مرگ و روح انسان میپردازد و از طریق بررسی اخلاقیات، مخاطب را مجذوب خود میسازد؛ مفاهیمی که قطعاً برای طرفداران سریال The Last of Us آشنا و جذاباند. با طراحی بصری خیرهکننده و کارگردانی درخشان، The Empire of Corpses موفق میشود فضای سینمایی شبیه به سریال لست اف اس را خلق کند و آن را به یک انتخاب ضروری برای طرفدارانی تبدیل میکند که در جستجوی عمق بیشتر در روایتهای زامبی محور هستند.
Ergo Proxy، تریلری فکری در دنیایی آخرالزمانی
در انیمهی Ergo Proxy، زمین پس از آسیب شدید به جوّ خود نابود شده و تمدن اکنون تنها در شهر گنبدیشکل رومدو (Romdo) باقیمانده است؛ جایی که چیزی جز انسانها و رباتها در منظرهای آخرالزمانی به چشم نمیخورد. این رباتها با هدف کمک به بازسازی بشریت ساخته شدهاند، اما حالا نوعی بیماری عجیب به نام ویروس کاگیتو (Cogito Virus) در میان آنها پدیدار شده که به آنها خودآگاهی میبخشد. ریئل میر (Re-I Mayer) مأمور میشود تا این پدیده را بررسی کند، اما آنچه در ابتدا یک تحقیق روتین به نظر میرسد، بهزودی به گردابی بدل میشود که در آن همه باید با گناهان گذشتهی بشریت روبهرو شوند.
Ergo Proxy یک انیمهی عمیق و تأملبرانگیز است که طرفداران روایتهای پیچیده و فلسفی را جذب خود خواهد کرد. با جلوههای بصری چشمگیر، زیباییشناسی سایبر پانکی و رویکردی فلسفی، این اثر یک درام پیچیده و جذاب را ارائه میدهد که دنبالکردن آن لذتبخش است. گرچه زمان زیادی از پخش آن گذشته، Ergo Proxy همچنان در میان آثار علمی تخیلی میدرخشد. مشابه سریال با The Last of Us، این انیمه نیز اکشنی هیجانانگیز، عمق احساسی و روایتی پرکشش را به مخاطب ارائه میدهد.
کارگردانی این انیمه بر عهدهی شوكو موراسه (Shuko Murase) بوده، کسی که پیشتر انیمهی Witch Hunter Robin را نیز ساخته و ساخت آن توسط استودیو Manglobe Inc. صورت گرفته است؛ همان استودیویی که انیمهی محبوب Samurai Champloo را نیز تولید کرده. با امتیاز میانگین ۴.۶ در کرانچیرول (Crunchyroll) و تنها ۲۳ قسمت، این انیمه انتخابی ایدهآل برای تماشا همراه با فصل دوم سریال The Last of Us محسوب میشود.
Kabaneri of the Iron Fortress؛ نسخهی استیم پانکی The Last of Us
در دوران انقلاب صنعتی، Kabaneri of the Iron Fortress ناگهان مسیری متفاوت را پیش میگیرد، زمانی که گروهی از هیولاهای مردهی متحرک بر بشریت یورش میبرند. این مردگان که با نام کابانه (Kabane) شناخته میشوند، بهسرعت جهان را درمینوردند و بهزودی بازماندگان، چارهای جز ساخت دژهایی به نام ایستگاه (Station) برای بقا در برابر تهدید کابانهها ندارند. داستان بر ایکوما (Ikoma) تمرکز دارد، یک آهنگر جوان در ایستگاه آراگانه (Aragane Station) که در حال توسعهی نوعی سلاح ویژه برای مقابله با کابانههاست. درحالیکه این مجموعه بارها به طور ناعادلانهای با Attack on Titan مقایسه شده، تفاوتهایی بنیادین میان آنها وجود دارد: Attack on Titan بهتدریج به درامی سیاسی در مورد جنگ میان دو گونه بدل میشود، درحالیکه Kabaneri of the Iron Fortress تمرکز خود را روی داستان آخرالزمانی حفظ میکند.
Kabaneri of the Iron Fortress بامهارت میان عدالت در کنش و همکاریهای غیرمنتظره، تعادل برقرار میکند؛ دقیقاً مانند آنچه در سریال The Last of Us میبینیم. انیمیشن این مجموعه توسط استودیو Wit Studio، خالق Attack on Titan و Spy x Family، تولید شده و انیمه بهخاطر داستانگویی، موسیقی متن و طراحی شخصیتهایش مورد تحسین قرار گرفته است. این انیمه در نخستین دورهی جوایز انیمهای کرانچیرول (Crunchyroll Anime Awards) در ۹ بخش، از جمله انیمهی سال، نامزد شد. هیولاهای کابانه بهاندازهی موجودات کلیکر و سایر هیولاهای سریال The Last of Us خطرناک هستند و همین امر باعث شده تا این دو فرنچایز، فضای کلی بسیار مشابهی در ژانر وحشت داشته باشند.
From the New World؛ بهرهگیری از دیستوپیا برای نقد جامعه
From the New World یا «از دنیای نو»، در هزار سال آینده روایت میشود؛ زمانی که بشریت به تواناییهای دورجنبی (Psychokinetic) دستیافته است؛ تواناییهایی که اکنون با نام «کانتوس» (Cantus) شناخته میشوند. در منطقهی کامیسو ۶۶، «ساکی واتانابه» پس از بیدارشدن قدرتهایش، وارد آکادمی فرزانگان (Sage Academy) میشود، اما خیلی زود درمییابد که این جهان ظاهراً کامل، گذشتهی تاریکی را پنهان کرده است. دنیایی که ابتدا ایدهآل به نظر میرسد، در واقع روی ویرانههای تمدنی فروپاشیده بنا شده است. با رشد و تکامل پنج کودکِ محوری داستان، انیمه به بررسی مسائل بنیادین اجتماعی میپردازد. این مجموعه نهتنها یک داستان درخشان دربارهی بلوغ است، بلکه جایگاهی شایسته در ژانر انیمه نیز دارد.
همانند سریال The Last of Us، انیمه From the New World نیز داستانی تأثیرگذار دربارهی رشد شخصیتهای اصلی خود ارائه میدهد. جهان واقعی این انیمه، تیره، غمانگیز و درعینحال با انیمیشنی خیرهکننده از استودیو A-1 Pictures به تصویر کشیده شده است. همچون سریال The Last of Us، این اثر نیز کاستیها و نقاط ضعف بشریت را به چالش میکشد؛ از جمله تعصب و فقدان دوراندیشی؛ عواملی که موجب رکود و پسرفت انسانها شدهاند. این سریال روایتی کاملاً تکاندهنده است که از بیان هیچ حقیقت تلخی ابایی ندارد.
تماشای Heavenly Delusion برای طرفداران The Last of Us ضروری است
Heavenly Delusion یک انیمهی پسا آخرالزمانی بینظیر برای طرفداران این ژانر است. این انیمه با روایت دو داستان موازی، تجربهای کاملاً منحصربهفرد خلق میکند. یکی از این داستانها، دختری به نام «توکیو» را دنبال میکند. او در دنیایی زندگی میکند که ۱۵ سال از یک فاجعهی بیسابقه ویرانکننده در توکیو گذشته است. یک روز، درحالیکه سعی در بقا دارد، پیامی دریافت میکند با این مضمون که آیا میخواهد از دنیایش بیرون برود یا نه. همزمان، پسری به نام «مارو» به همراه دختری به نام «کیرُوکو» در دنیای پسا آخرالزمانی خودش سفر میکند تا به دنبال «بهشت» بگردند.
Heavenly Delusion بامهارت بین این دو دنیا جابهجا میشود و بهمرور روایت و شخصیتهای هر دو را گسترش میدهد. همانند سریال The Last of Us، این انیمه نیز انسانها را در جایگاه واقعی خودشان نشان میدهد؛ حتی آنهایی که به نظر شرور میرسند، ممکن است برای دیگران حیاتی باشند. در مجموع، هر دو اثر بسیار هوشمندانه ساخته شدهاند و به طیف متنوعی از موضوعات میپردازند. این انیمه گزینهای ایدهآل برای طرفداران علمی – تخیلی، داستانهای پسا آخرالزمانی و خودِ زندگی است.
نظر شما در مورد انیمههای معرفی شده چیست؟ کدامیک را تماشا کردهاید؟ از بین این انیمهها کدام اثر توانسته نظر شما را جلب کند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: CBR
همه یوتیوب فارسی رو جاج کردیم! میزگیم با پیکسی پریسا
من طرفدار ❤️ر.ه.برم❤️ هستم نه اینها!