واتساپ: امنیت پیامرسان را به خاطر هیچ دولتی پایین نمیآوریم
مدیرعامل واتساپ میگوید که امنیت سرویس پیامرسان خود را فدای خواستههای هیچ دولتی نمیکند. ویل کاتکارت (Will Cathcart) به بی بی سی گفته که پذیرش تضعیف امنیت واتساپ از سوی دولتها و حکومتها، حرکتی «بسیار احمقانه» است.
برخی دولتها به خاطر مسائل امنیتی و قانونی مانند شناسایی افرادی که در زمینه آزار جنسی کودکان و کلاهبرداری فعالیت دارند، به دنبال دسترسی به پیامهای خصوصی کاربران واتساپ هستند و به همین علت، نسبت به موضع اخیر کمپانی متا انتقاد دارند چرا که پیامهای خصوصی در پیامرسانها را خط مقدم چنین کارهای خلافی میدانند.
یکی از سخنگویان دولت بریتانیا عقیده دارد که شرکتهای فناوری باید با جدیت به مبارزه با آزار کودکان بپردازند. به همین دلیل، این دوبت لایحه امنیتی را پیشنهاد داده که البته تایید یا رد آن به پاییز موکول شده. او میگوید: «آنها نباید این خطر آشکار را نادیده بگیرند. رمزگذاری پیامها تنها ما را در شناسایی عاملان این جنایات سردرگم خواهد کرد و روند دستگیری آنها را با موانعی جدی روبهرو میکند.»
او ادامه داد: «ما به همکاری با بخشهای مختلف فناوری برای حمایت از توسعه پلتفرمهایی که امنیت عمومی را بدون به خطر انداختن حریم خصوصی تامین میکنند، ادامه خواهیم داد.» رمزگذاری انتها به انتها (end-to-end encryption) قویترین سطح امنیت را برای پیامرسانها فراهم میکند، چرا که با طراحی آن، تنها گیرنده نهایی پیام، کلید رمزگشایی از دریافتیها را در ارتباطات خصوصی در دست دارد.
این فناوری زیربنای مبادلات آنلاین در برنامههایی مانند واتساپ و سیگنال و به صورت اختیاری در فیس بوک و تلگرام است. با رمزگذاری انتها به انتها، تنها فرستنده و گیرنده میتوانند پیامها را بخوانند و هیچکس، از جمله دولتها، مراجع قانونی و غولهای تکنولوژی، به آنها دسترسی نخواهند داشت.
معمایی که اکنون جامعه فناوری را دچار چالش کرده، این است که چگونه میتوان هم به این نوع رمزگذاری که حریم خصوصی کاربران را حفظ میکند پایبند بود و هم از رد و بدل پیامها و تصاویر غیرقانونی جلوگیری و عاملان آنها را شناسایی کرد.
آقای کاتکارت اسکن پیامهای گیرندهها را غیرممکن میداند. او میگوید: «استانداردهای حریم خصوصی واتساپ در همه جای دنیا باید یکسان باشد. این احمقانه است که به خاطر تبعیت از نیازهای قانونی یک کشور، سطح امنیت را برای کاربران دیگر کشورها پایین بیاوریم. چیزی که آنها (دولتها) از ما میخواهند این است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، پیامهای همه کاربران را بخوانیم. من فکر نمیکنم این خواسته خود مردم باشد.»
پارسال اپل در تلاش برای جرگیری از جرم سعی کرد چنین سیستمی را راه اندازی کند اما وقتی سوراخهای امنیتی جدی در آی کلاود (iCloud) به خاطر این کار به وجود آمد، کمپانی تصمیم گرفت پروژه را متوقف کند. متخصصان میگویند وقتی اپل نتوانسته چنین کاری کند و مسائل امنیتی جدی کاربران را تهدید کرده، چگونه دولتها میخواهند این روش را اجرایی کنند. جدای از مسائل حریم خصوصی، دور شدن از رمزگذاری انتها به انتها میتواند شرایط را برای هکرها و ویروسها بسیار مطلوب کند.
آقای کاتکارت میگوید واتساپ همین حالا هم صدهاهزار تصویر آزار کودکان و عاملان آنها را با روشهای کارآمدتر شناسایی کرده: «تکنیکهایی وجود دارند که با استفاده از آنها میتوان بدون قربانی کردن حریم خصوصی، با این مسائل مقابله کرد. ما در این زمینه از بسیاری سرویسهای دیگر جلو هستیم.»
شما درباره امنیت و حریم خصوصی در واتساپ چه فکر میکنید؟ آیا به نظرتان درست است که به بهانه جلوگیری از جرم و کلاهبرداری، پیامهای کاربران را در اختیار دولتها و مراجع قانونی قرار داد؟ دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
واقعا خیلی خیلی حرف مفتی زده
نا امن ترین پیام رسان دنیا واتساپ است
و فقط با حرف میخواد ما رو گول بزنه