چرا سریال مردگان متحرک پس از این همه سال هنوز هم محبوب است؟
یک سریال انگلیسی فوقالعاده قدیمی با نام Coronation Street، در یکی از قسمتهای خود به تقلید از سریال مردگان متحرک میپردازد. همین پارودی به خوبی نشان میدهد که چرا سریال واکینگ دد پس از این همه مدت هنوز هم طرفداران زیادی دارد.
سریال اصلی The Walking Dead در سال ۲۰۲۲ به پایان رسید و پس از کلی فراز و نشیب به کار خود پایان داد. اما فرنچایز مردگان متحرک هنوز هم در مدیوم تلوزیون نفس میکشد و به این راحتیها قصد کنارهگیری ندارد. سالها پیش از اینکه سریال اصلی تمام شود، سران شبکه ای ام سی سریال ترس از مردگان متحرک (Fear of the Walking Dead) را در سال ۲۰۱۵ منتشر کردند تا جهان آخرالزمانی و زامبیمحور خود را گسترش دهند. سریال فرعی Fear of the Walking Dead هم در سال ۲۰۲۳ به کار خود پایان داد تا پس از هشت سال به سرانجام برسد. با این حال کار سریال مردگان متحرک و اسپینآفهای آن حالا حالاها ادامه دارد و قرار است شاهد مجموعههایی از جمله The Walking Dead: World Beyond، Tales of the Walking Dead، The Walking Dead: Dead City و سریال اختصاصی شخصیت دریل دیکسون باشیم.
تازه مواردی که به آنها اشاره کردیم به غیر از اسپین آفی با پسوند The Ones Who Lives هستند که دو شخصیت ریک و میشون را پس از سالها به صفحه نمایش باز میگردانند. هرچند که سریال مورد بحث دیگر آن ثبات و انسجام گذشته را ندارد و هیچ موقع نمیتواند در حد چهار فصل ابتدایی The Walking Dead ظاهر شود، اما به کار خود ادامه میدهد و هنوز هم میلیونها نفر منتظر پخش قسمتهای جدید آن هستند. اما چرا فرنچایز مورد بحث پس از این همه سال هنوز هم محبوب است و مرگ ندارد؟ یک سریال انگلیسی با ارجاعی که به فرنچایز مورد بحث دارد نشان میدهد که واکینگ دد به عضوی جدا نشدنی از فرهنگ عام تبدیل شده و فوقالعاده همهگیر است.
سریال Coronation Street که یکی قدیمیترین مجموعههای تاریخ تلوزیون محسوب میشود، یک سریال انگلیسی در سبک Soap Opera است (در این سبک داستان به زندگی روزمره شخصیتهای داستان میپردازد). داستان این مجموعه در مورد ساکنین خیابان Coronation است که جزئی از شهر سالفورد از کشور انگلستان محسوب میشود. حال در یکی از قسمتهای داستان شخصیتها در حال تماشای یک سریال با نام Zombezi هستند که در واقع یک تقلید یا پارودی از سریال مردگان متحرک است. در این سکانس ما شخصیتها را در حالی میبینیم که درست مانند روزهای اوج The Walking Dead چهار چشمی به تلوزیون خیره شدهاند و نمیتوانند از آن چشم بردارند.
سریال Coronation Street با ۶۲ فصل و شروع از سال ۱۹۶۰ یکی از قدیمیترین مجموعههای تاریخ است
شخصیتهای Coronation Street به قدری محو تماشای Zombezi شدهاند که یکی از آنها متوجه حمله قلبی همسر خود نمیشود. حال هنگامی که یک سریال قدیمی مانند کورونیشن استریت که از سال ۱۹۶۰ شروع به کار کرده اینگونه به واکینگ دد اشاره میکند، نشان دهنده تاثیر همهگیر آن در فرهنگ عامه و فرهنگ کشورهای دیگر است. علاوه بر این سازندگان Coronation Street معمولا به سوژههایی اشاره نمیکنند که فراموش شدهاند؛ بلکه همیشه به سراغ سوژههای داغی میروند که هنوز هم در بین مردم محبوب است. چنین گسترشی در دنیای سرگرمی نشان میدهد که چرا شبکه ای ام سی بیخیال سریال مردگان متحرک نمیشود و پس از گذشت ۱۴ سال به فکر ساخت اسپین آفهای جدید است.
البته باید اشاره کنیم که محبوبیت The Walking Dead به طرز قابل توجهی کاهش یافته و دیگر آن سریال تحسین برانگیز اوایل دهه پیش نیست. اگر بخواهیم نگاهی به گذشته بیندازیم باید بدانید که قسمتهای مهم فصل چهارم و پنجم سریال اصلی که در حدود سال ۲۰۱۵ پخش شدند چیزی حدود ۱۵ میلیون تماشاگر داشتند. این در حالی است که قسمتهای پایانی فصل آخر به ندرت از مرز دو میلیون تماشاگر عبور کردند. اما این دلیل قانع کنندهای نیست که سریال مردگان متحرک را تاریخ مصرف گذشته به حساب آوریم. شاید این فرنچایز به اندازه روزهای اول محبوب نباشد، اما هنوز هم طرفداران متعددی در سرتاسر دنیا دارد. نظرات خود را در این باره با تیم کافهبازار به اشتراک بگذارید.
منبع: Screen Rant
برترین بازیهای ۲۰۲۴ با امید لنون و شایان
نظرات