اکثر آثار سینمایی و سریالی بر احساسات بزرگسالان و چالش‌های آن‌ها تمرکز می‌کنند. انیمه ها با حضور پررنگ خود در صنعت سرگرمی بیشتر بر دنیای نوجوانان متمرکز شدند و حرف‌های ناگفته آن‌ها را به بهترین شکل ممکن بازگو کردند. به همین دلیل انیمه‌ها رسانه اصلی و محبوب نوجوانان به حساب می‌آیند.

این مطلب حاوی اسپویل است

انیمه‌ها با بهره‌گیری از روایت‌های واقعی و خیالی تردیدهای درونی، عدم قطعیت درباره هویت شخصی و هیجانات شدید دوران بلوغ را به تصویر می‌کشند. آن‌ها همچنین مخاطب نوجوان خود را به خوبی درک می‌کنند و برای احساساتی مانند تنهایی، اضطراب، انتظارات جامعه و نیاز به پذیرفته شدن او ارزش قائل می‌شوند. حتی اگر نوجوان نباشید، با دیدن زندگی قابل درک و تامل شخصیت‌ها در این سبک از انیمه‌ها، احساس آرامش و رهایی پیدا می‌کنید. در ادامه سراغ بهترین انیمه‌هایی می‌رویم که به شکلی دیدنی و قابل درک، چالش‌های سخت دوران نوجوانی را به تصویر کشیده‌اند. با مجله بازار همراه باشید.

۱. A Silent Voice

داستانی درباره اثرات بلند مدت قلدری

قلدری را می‌توان یکی از مهم‌ترین چالش‌های دوران نوجوانی به حساب آورد. اتفاقی که بی‌صدا رخ می‌دهد اما تا سال‌ها فریاد تاثیرش بر زندگی افراد طنین‌انداز می‌شود. انیمه صدای خاموش (A Silent Voice) نیز درباره همین موضوع است. این انیمه داستان پسری به نام شوییا ایشیدا را روایت می‌کند که در گذشته دختری ناشنوا به نام شوکو نیشیمیا را مورد آزار و اذیت قرار می‌داد و اکنون پس از گذشت‌ سال‌ها، به دنبال این است که بخشیده شود. این انیمه با تمرکز بر زندگی شخصیت‌ها، کشمکش آن‌ها با روابط پرتنش و زخم‌های درونی‌شان را به تصویر می‌کشد.

بهترین انیمه های سینمایی استودیو جیبلی از نظر تیم مجله بازار

انیمه همچنین به موضوعات مهم دیگری همچون انزوا، افسردگی و احساس گناه می‌پردازد. موضوعات خاموشی که کمتر کسی از آن حرف می‌زند اما دوران نوجوانی را به شدت تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. تجربه شوییا، صریح و مملو از احساسات است و همین او را به شخصیتی قابل درک تبدیل می‌کند. روایت‌گری در این انیمه به خوبی نمایانگر این حقیقت است که نوجوانی تنها به معنای بزرگ شدن قد و دورگه شدن صدا نیست؛ بلکه بیش از آن درباره توانایی بخشیدن و پذیرش مسئولیت اشتباهات گذشته است.

۲. Your Lie in April

نوای پیانو در میان عشق و غم

داستان انیمه دروغ تو در آوریل (Your Lie in April)، درباره پیانیست مشهوری به نام کوسه‌ی آریما (Kousei Arima) است که با مرگ مادرش، از نواختن دست می‌کشد. او در این دوران که حتی به موسیقی نیز گوش نمی‌دهد با دختری به نام کائوری آشنا می‌شود که سرشار از زندگی و شوق است و رنگ دیگری به زندگی بی‌روح او می‌بخشد.

باید همین الان این ۹ انیمه برتر را تماشا کنید

اشتباه نکنید. موسیقی بهانه‌ای برای روایت بهتر داستان است. آنچه بیش از همه در داستان این انیمه اهمیت دارد موضوعاتی مانند آسیب‌های روحی، سوگ و عاشقانه‌های دوران نوجوانی است که به‌خوبی به آن‌ها پرداخته می‌شود. آریما به عنوان شخصیت اصلی داستان در این انیمه مسیری دشوار را طی می‌کند تا فراتر از ترس‌هایش قدم بردارد و دوباره انگشتانش را روی کیوردهای پیانو برقصاند. مسیری که بیشتر نمادی از زندگی پرچالش دوران نوجوانی است.

۳. Welcome to the N.H.K

نبردی خاموش به نام اضطراب اجتماعی

در ژاپن به افرادی که بیش‌ از حد در خانه می‌مانند و در مجامع عمومی حاضر نمی‌شوند، هیکی کوموری یا منزوی گفته می‌شود. این انیمه نیز داستان یکی از همین افراد را روایت می‌کند. هرچند شخصیت اصلی داستان ۲۲ ساله است، اما داستان او که درباره انزوای اجتماعی و انتخاب‌های آسیب‌زاست با اواخر دوران نوجوانی اشتراک جالبی دارد.

تماشا کنید: با این ۵۰ انیمه از ته دل قهقه خواهید زد!

تاتسوهیرو ساتو، شخصیت اصلی داستان و یک هیکی کوموری تمام عیار است که با توهمات، تئوری‌های توطئه و یک زندگی بسیار بی‌نظم دست و پنجه نرم می‌کند. این انیمه به شکلی صادقانه و بی پرده، سراغ دوران حساس گذار از نوجوانی به بزرگسالی می‌رود. زمانی که دیگر خبری از بزرگ‌ترها برای حل مشکلات نیست و مستقل شدن اهمیت خاصی پیدا می‌کند. این اثر به لطف طنز تاریک و سبک بی‌نظیرش، ترس‌ها و آرزوهای این دوران را به تصویر می‌کشد و چهره دیگری از افسردگی را نیز به نمایش در می‌آورد.

۴. Wandering Son

در جستجوی درک از دست رفته

یکی از مهم‌ترین چالش‌های دوران نوجوانی، درک هویت جنسی است که داستان انیمه پسر سرگردان (Wandering Son)  حول آن می‌چرخد. این انیمه درباره دو دانش‌آموز دبیرستانی به نام‌های شوئیچی نیتوری و یوشینو تاکاتسوکی است که انتظارات جامعه را زیر سوال می‌برند و در راه کشف هویت جنسیتی خود قدم برمی‌دارند. جالب اینجاست که روند کاوش این دو نوجوان به شکلی آرام‌بخش پیش می‌رود و همدردی بیننده را برمی‌انگیزد.

بتمن از کجا آمده است؟ + ویدیو تماشا کنید

موضوعی که این انیمه را از سایر آثار جدا می‌کند، تازگی و جسارت آن در طرح مسئله‌ای جدی و غیرقابل بیان بین نوجوانان است. البته داستان پسر سرگردان تنها درباره تفاوت‌های جنسیتی نیست، بلکه بر ویژگی‌های درونی شخصیت‌ها نیز تاکید دارد و همچنین چالش‌های دیگری نظیر تنهایی و قدرت نوجوانان با هویت جنسی متفاوت و سیال را به تصویر می‌کشد.

۵. Wotakoi: Love Is Hard For Otaku

پیمایش دوستی و هواداری در شرایط پرفشار

همه ما به نوعی اوتاکو هستیم. این واژه در ژاپن اصطلاحی است که به افراد با علاقه‌مندی شدید اطلاق می‌شود. انیمه  وُتاکوی (Wotakoi) نیز سرنوشت این افراد را در دل دنیای بزرگسالان و محیط جدی کار پیگیری می‌کند. این انیمه درباره چند دوست است که باید کار کنند و در عین حال زمانی را به علاقه خود به بازی، لباس‌های فانتزی (کاسپلی) و کمیک‌های ژاپنی اختصاص دهند.

از این انیمه ها شروع نکنید! ۱۰ انیمه که برای تازه‌واردان بیش از حد سنگین هستند

در دنیایی که توقع می‌رود همرنگ جماعت شویم، تاکید وُتاکوی این است که خودمان باشیم و از علاقه‌مندی‌هایمان دست نکشیم. این انیمه همچنین تاثیر دوران کودکی بر نوجوانی و بزرگسالی را به تصویر می‌کشد. بنابراین حتی اگر نوجوان نیستید اما به دنیای انیمه‌ها، بازی‌های ویدئویی و سرگرمی‌های دیگر علاقه‌مندید، بعد از تماشای این انیمه احساس تنهایی نمی‌کنید.

۶. Eureka Seven

نیاز به تعلق در دوران سخت نوجوانی

داستان این انیمه از جایی آغاز می‌شود که رنتون ثرستون ۱۴ ساله، پدرش را ترک می‌کند تا به گروه خلبانان شورشی به نام گکوستیت (Gekkostate) بپیوندد. او در طی این فرار و ماجراجویی‌، درگیر نبردهای چالش‌برانگیزی می‌شود که او را یک شبه بزرگ می‌کند. داستان انیمه نگاه عمیقی به موضوعاتی مانند عشق، جنگ، سرخوردگی و از دست دادن دوران خوش کودکی می‌اندازد و حس خاصی از همدلی را در بیننده زنده می‌کند.

۱۰ تا از برترین شمشیرهای نمادین در انیمه

شخصیت اصلی داستان در طول این انیمه بالا و پایین‌های زیادی را تجربه می‌کند که نمادی از مسیر ناپایدار رشد و بلوغ است. او همچنین دچار تغییرات عمده بسیاری می‌شود که به‌خوبی نمایانگر دوران گذار از نوجوانی به بزرگسالی است. این اثر با نمایش جزییات دوران نوجوانی لحظات زیبا و پرچالش این زمان را به تصویر می‌کشد، لحظاتی که انیمه را به اثری دیدنی تبدیل می‌کند.

۷. Erased

مسئله حفاظت از معصومیت از دست رفته

اگر می‌توانستید به گذشته و دوران کودکی‌تان سفر کنید، چه چیزی را تغییر می‌دادید؟ ساتورو فوجینوما، شخصیت اصلی انیمه پاک شده (Erased) از این قابلیت عجیب استفاده می‌کند تا با سفر به گذشته، فردی را نجات دهد که در کودکی می‌شناخته است. البته مسئله به همین سادگی نیست. با بازگشت به دوران دبستان، او باید رازی را حل کند و درعین حال با تعاملات اجتماعی آن زمان کنار بیاید.

والتر وایت در برابر مارول؛ کدام‌یک پیروز می‌شود؟ + ویدیو

ایده اصلی انیمه پاک شده نه درباره سفر به گذشته، بلکه درباره  همدلی و کمک به افرادی است که نسبت به سال‌های اولیه زندگی‌شان دچار تردید و پشیمانی شده‌اند. این اثر همچنین به موضوعات دیگری مانند قلدری، والدین بی‌خیال و بار سنگین به‌دوش کشیدن مسئولیت‌ها نیز می‌پردازد. اگر از یادآوری گذشته‌ احساس درماندگی می‌کنید، بهتر است تماشای این انیمه را از دست ندهید.

۸. Orange

نقش دوستی‌های عمیق در جلوگیری از فاجعه

تصور کنید در یک روز عادی از زندگی‌تان، نامه‌ای مرموز دریافت کنید. نامه‌ای از خودتان در آینده. هرچند در دنیای واقعی این اتفاق کمی تخیلی به نظر می‌رسد، اما در دنیای انیمه نارنجی داستان اصلی را شکل می‌دهد. در این انیمه نام ناهو، شخصیت اصلی داستان و دختری دبیرستانی است که نامه‌ای از طرف خودش در آینده دریافت می‌کند. ناهوی آینده در این نامه از او می‌خواهد که مانع از یک سری اتفاقات شود که جز زخم پشیمانی، چیزی از آن در آینده باقی نمی‌ماند. یکی از مهم‌ترین پشیمانی‌هایی که ناهوی آینده به آن اشاره می‌کند درباره خودکشی دانش‌آموز جدیدی به نام کاکرو است.

سولو لولوینگ و دیمن اسلیر در برابر این‌ها هیچ چیز نیستند!

پس از آن، ناهو و دوستانش تلاش می‌کنند تا مسیر رویدادهای آینده را تغییر دهند. این انیمه با لحنی امیدوارانه تاثیر افسردگی بر جوانان را به تصویر می‌کشد و دوستی و مهربانی را به عنوان یکی از اصلی‌ترین راه‌های جلوگیری از خودکشی به مخاطبان نشان می‌دهد. انیمه نارنجی بیش از یک اثر بصری است. این انیمه با آغوش گرم خود از افراد حمایت می‌کند و با دلگرمی به چالش‌های دوران نوجوانی شان اهمیت ویژه‌ای می‌دهد.

جمع‌بندی

تماشای انیمه‌های ذکر شده در این فهرست، نه تنها جنبه سرگرمی دارد، بلکه می‌تواند به همراه و همدل خوبی برای روزهای سخت نوجوانی و گذار به بزرگسالی تبدیل شود. حتی اگر نوجوان نیستید اما درعوض دوران نوجوانی سختی را پشت سر گذاشته‌اید، تماشای این انیمه‌ها می‌تواند شما را به تفکر وادارد و زخم‌های گذشته‌تان را التیام ببخشد.

نظر شما درباره انیمه های این فهرست چیست؟ چه انیمه‌های دیگری را برای گذر از چالش‌های دوران نوجوانی و بلوغ پیشنهاد می‌دهید؟ نظرات ارزشمند خود را با ما درمیان بگذارید.

منبع: Gamerant


دوست داشتنی‌ترین یوتیوبر گیمر ایران کیه؟ میزگیم با علیرکسا @alirexzam

دوست داشتنی‌ترین یوتیوبر گیمر ایران کیه؟ میزگیم با علیرکسا @alirexzam

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها