۱۵ بازی پلی استیشن ۱ که هنوز هم گرافیک بالایی دارند
پس از رسیدن نینتندو به محبوبیت زیاد و استقبال شدید طرفداران از این کنسول، شرکت سونی تصمیم گرفت کنسول خودش را تولید کند و جهانی متشکل از بازیهای خودش را بسازد. باید گفت کنسولهای پلی استیشن یکی از موفقترین محصولات دنیا هستند و به عنوان یک مسیر جدید در صنعت بازیهای ویدیویی شناخته میشوند. بازیهای زیادی در ویترین محصولات پلی استیشن وجود دارد که شامل عناوین ماجراجویی، اکشن و پلتفرمر میشود. با اینکه زمان زیادی از انتشار این بازیها میگذرد، اما بعضی از آنها از نظر گرافیکی همچنان عالی هستند. ممکن است بعضی از گیمرها فکر کنند که بازیهای پلی استیشن ۱، به علت گرافیک ضعیف، دیگر ارزش تجربه ندارند. همانطور که گفته شد، بازیهای زیادی از این کنسول خاطرهانگیز وجود دارند که در جلوههای بصری بدون نقص ظاهر میشوند. در این مطلب به بررسی این بازیهای جذاب خواهیم پرداخت.
Rayman
فرانچایز Rayman را میتوان به عنوان یک مجموعه پلتفرمر بسیار جذاب توصیف کرد. شرمآور است که یوبیسافت به جای انتشار دنبالههایی از این سری، دست به ساخت عناوین دیگری میزند. این سری پلتفرمینگ با کاراکترهای جذابش، توانست مرزی را بین عناوین همسبک مشخص کند و از سال ۱۹۹۵ که برای اولین بار عرضه شد، به یک سری شگفتانگیز تبدیل شده است. اولین نسخه Rayman به عنوان یک بازی باکیفیت ظاهر شد که با گیمپلی چالشبرانگیز و راضیکنندهاش، میتواند مدت زیادی مخاطبش را سرگرم کند. خوشبختانه، جلوههای بصری این بازی آنقدر متنوع است که میتواند مانع خستگی گیمر از پشروی در بازی شود. به طور کلی، باید گفت که این سری در میان عناوینی که برای پلی استیشن ۱ منتشر شدند، دارای نسخههایی جذاب با گرافیکی قابل تحمل است.
Chrono Cross
دنباله بازی Chrono Trigger که در سال ۱۹۹۹ عرضه شد، اثری بود با دو قطب مخالف. عدهای از آن به عنوان یک فاجعه یاد میکنند و سایر افراد، این بازی را به عنوان بهترین RPG تمام دوران میشناسند. با این حال، Chrono Cross توانست با تعداد زیادی کاراکتر و روایت یک ماجراجویی منحصربهفرد، به یک عنوان موفق بدل شود. اینکه گرافیک بصری بازی همچنان عالی به نظر میرسد با این موفقیت بیربط نیست. چنین نکتهای باعث شده است تا این بازی JRPG همچنان در بین عناوین پلی استیشن ۱، ارزش تجربه داشته باشد. طرفداران نباید در این بازی به دنبال میراث سری Chrono Trigger بگردند، بلکه باید از این اثر به عنوان یک بازی باکیفیت و چشمنواز یاد کنند.
Fear Effect
بازی Fear Effect که در سال ۲۰۰۰ عرضه شد، از آن عناوین منحصربهفردی است که عده زیادی آن را به دست فراموشی سپردهاند. در یک بازی اکشن و ماجراجویی که مرگ در هر گوشه از محیط به دنبال شماست، باید کنترل یک کاراکتر جذاب را به دست بگیرید و از این اتفاق جلوگیری کنید. بازیهایی که از سبک گرافیکی Cel-shade استفاده میکنند، هیچوقت از نظر بصری قدیمی نمیشوند. در واقع این بازیها حتی از عناوینی که گرافیک واقعگرایانه دارند، عمر بهتری میکنند. بازی Fear Effect هم یک مثال عالی در این زمینه است. سناریوی پرجزئیات و المانهای نقشآفرینی، به کیفیت بالای این بازی افزودهاند و آن را به یکی از بهترین بازیهای اکشن عرضه شده برای پلی استیشن ۱ تبدیل کردهاند.
Final Fantasy 9
پس از اینکه دو بازی Final Fantasy 7 و Final Fantasy 8 تجربیات جدیدی را در این سری به وجود آوردند، خیلیها بابت اینکه Final Fantasy 9 از نظر گرافیک و گیمپلی به ریشههای خود برگشت، خوشحال شدند. البته که حس و حال حماسی این بازی به نسخههای قبلی نمیرسد، اما ذات احساسی و دلگرمکنندهای در آن پنهان شده است. تمرکز روی کاراکترهایی که جلوههای بصری کارتونی دارند، به این معنی است که این بازی نسبت به نسخه هفتم، قطعا گرافیک بهتری دارد. با این وجود، بعضی از گیمرها گرافیک Final Fantasy 9 را ترجیح میدهند. طراحی هنری بازی همان چیزی است که از یک بازی عرضه شده برای پلی استیشن ۱ انتظار میرود. گیمرها از این بازی تجربهای فراتر از رضایتبخش را دریافت میکنند.
Soul Edge
Soulcalibur به واسطه گرافیک عالی و کنترل چالشبرانگیز، به یکی از محبوبترین عناوین سهبعدی منتشر شده در تمام تاریخ تبدیل شد. اولین نسخه از این سری نیاز داشت تا به محبوبیت زیادی دست پیدا کند. با انتشار Soul Edge، دقیقا همین اتفاق رخ داد. گرافیک واقعگرایانه بازی یکی از موارد بزرگی بود که گیمرها حین انتشار این اثر در اواخر سال ۱۹۹۵، عاشق آن شدند. البته شما میتوانید تمام اشکال هندسی بیکیفیت و رزولوشن پایین بازی را با چشم تشخیص دهید، اما ترکیب عناصر بصری Soul Edge چیزی است که این بازی را از سایر عناوین پلی استیشن ۱ متمایز میکند.
PaRappa the Rapper
نیازی نیست تا هر یک از بازیهای پلی استیشن ۱ یک اثر بزرگ باشند و مرزی در ژانر خودشان تعیین کنند، گاهی اوقات ارائه یک تجربه خوب با گیمپلی و پایههای ثابت هم کافی است. این مثال شامل بازی PaRappa the Rapper نیز میشود، اثری در سبک ریتمیک که به شدت سخت بود و با این وجود، تجربه جالبی به نظر میرسید. کسانی که به این بازی مسلط بودند، مسیر داستانی عالی و جلوههای بصری رضایتبخشی را مشاهده کردند. این بازی بعدها به یک اثر کالت کلاسیک تبدیل شد که عناوین زیادی از آن الهام گرفتند.
Castlevania: Symphony of the Night
Castlevania نام یک فرانچایز افسانهای بسیار بزرگ در دنیای ویدیو گیم است. مدتی طول کشید تا این سری چنین میراث بزرگی را شکل دهد. با انتشار بازی Symphony of the Night، این سری برای اولین بار به محبوبت زیادی دست پیدا کرد. این بازی ویدیویی معرف ژانر مترویدوینیا به عموم مردم است. عناصر مربوط به این ژانر که در بازی به کار رفت، نقش بزرگی در آشنایی گیمرها با این سبک از بازیها داشت. ارتقای شخصیت شما و رسیدن به قدرتهای بیشتر برای پیشرفت، از لذتهای اصلی این بازی است. با رسیدن به بخشهای مختلف نقشه بازی، احساس پیشرفت آهسته و راضیکنندهای از این عنوان دریافت میکنید که تا انتها همراه شما است. تمام این ویژگیها با استایل هنری دوبعدی این بازی همراه شده است تا حس بهتری را به گیمر منتقل کند. در میان عناوینی که برای پلی استیشن ۱ عرضه شدند، این اثر میتواند تجربه بسیار جذابی را برای مخاطب به ارمغان بیاورد. در این بازی به قلعه دراکولا سفر میکنید و با تمام مواردی که به آنها اشاره شد، به پیشروی در داستان میپردازید.
Final Fantasy 8
Final Fantasy 8 در بین بازیهای پلی استیشن ۱ یک اثر گرافیکی شاخص محسوب میشود. حتی در دوران مدرن، انیمیشنهای بازی از جمله انیمیشنهای Guardian Forces مثالزدنی و الهامبخش توسعهدهنگان و گیمرها هستند. شاید طراحی کاراکترهای بازی در حال حاضر جذاب نباشد، اما زمانی وجود داشت که این بخش از بازی را با دنیای واقعی مقایسه میکردند. بازی نقدهای زیادی به خود دید، اما اکثر گیمرها معتقدند که کاتسینهای آن با پسزمینههای از پیش رندر شده، همچنان جذابیت زیادی دارند.
Silent Hill
سری Silent Hill از بازیهای نمادین و بزرگی است که در زمان کنسول پلی استیشن ۱ عرضه شد. بعد از کنسل شدن بازی Silent Hills P.T به کارگردانی هیدئو کوجیما، این مجموعه در نسل هشتم کنسولها با غروب غمانگیزی روبهرو شد. با این حال، شرکت کونامی سعی دارد تا با انتشار ریمیک و چند بازی جدید، نام Silent Hill را دوباره زنده کند. با این وجود، سفر به گذشته و یادآوری دوران باشکوهی که این سری داشت، هرزگاهی لازم است. نسخه اول و دوم این سری جزو بازیهای بزرگ ژانر ترسناک محسوب میشوند. اولین نسخه از Silent Hill برای اولین بار گیمرها را با سبک ترسناک روانشناختی آشنا کرد. فضاسازی بازی فوقالعاده بود و حضور در اتمسفر آن حس عجیبی داشت. بازی همچنان زیبا است، حتی اگر گرافیک آن در حال حاضر بدون نقص به نظر نرسد. گرافیک بازی توانسته است حس ترس ناشی از ورود به یک محیط ناشناخته و روبهرو شدن با موجودات عجیب را به خوبی منتقل کند. این حس همیشه در مسیر بازی همراه شما خواهد بود.
Parasite Eve
Parasite Eve از دیگر انحصاریهای پلی استیشن ۱ است که با همکاری کمپانی اسکوئر (پیش از ادغام شدن این شرکت با انیکس و تغییر نامش به اسکوئر انیکس) ساخته شد. این بازی در سال ۱۹۹۸ در دسترس گیمرها قرار گرفت. Parasite Eve یک بازی نقشآفرینی و داستانی است که وقایع آن در شهر نیویورک دنبال میشود. بازی داستان شخصی با نام Aya Brea را دنبال میکند. اتفاقات داستان ۶ روز به طول میانجامد و روایتگر تلاشهای Aya برای متوقف کردن Eve، زنی با هدف نابودی انسانها است. بازی از سیستم مبارزات لحظهای نیز بهره میبرد. میتوان گفت Parasite Eve به شدت مورد کملطفی قرار گرفته است. تمرکز این بازی روی نوع خاصی از ترس و ترکیب مبارزات لحظهای با نوبتی، چیزی است که در هر عنوانی شاهدش نیستیم. داستان بازی طولانی نیست، اما مدت زمان گیمپلی Parasite Eve ارزش تجربه آن را تعیین نمیکند. با وجود آرت استایل و داستانگویی یونیک، این بازی به یک شاهکار بدل میشود که شایسته توجه بیشتری از سمت گیمرهای علاقهمند به ژانر JRPG است.
Valkyrie Profile
بازی Valkyrie Profile از آن عناوین بزرگی است که در دوران اوج پلی استیشن ۱ عرضه شد و توانست به محبوبیت زیادی برسد. این بازی با همکاری شرکت انیکس منتشر شد و با اینکه ۲۴ سال از عرضه آن میگذرد، اما همچنان زیبا به نظر میرسد. در میان بازیهای JRPG، این اثر یک بازی شاخص است که در داستان خود از اساطیر نورس بهره میبرد. شما در نقش شخصیت Lenneth، به Midgard میروید و بخشهای مختلف آن را کشف میکنید. در این بازی شاهد جنگهای زیادی هستیم که Lenneth باید رهبر آنها باشد. در بازیهای دوبعدی نسل پنجمی، چیزی وجود دارد که حتی عناوین امروزی هم نمیتوانند به آن دست پیدا کنند. در واقع این آثار همچنان جالب و جذاب هستند و Valkyrie Profile یکی از این بازیهای ویدیویی به شمار میرود. مبارزات سخت و طاقتفرسای این اثر به همراه داستان مرموزش، دست به دست یکدیگر میدهند تا این بازی را به یکی از بهترین محصولات JRPG تبدیل کنند. بازی میتواند در هر زمینهای، تجربه جذابی را برای شما خلق کند. تمام اینها در یک پکیج دوبعدی جمع شده است که استفاده از کاتسین را به دنیای بازیها معرفی کرد.
Crash Bandicoot: Warped
پس از انتشار سری Crash Bandicoot توسط ناتی داگ و تبدیل شدن این سری به یک فرانچایز گسترده، نسخههای مختلفی از این مجموعه منتشر شد. بازی Crash Bandicoot: Warped در سال ۱۹۹۸ و پس از انتشار دو نسخه مختلف از این سری، به بازار بازیهای پلی استیشن ۱ راه یافت. این بازی از آن دست پلتفرمرهای محبوبی است که فقط شرکت سونی با کنسول پلی استیشن میتواند آن را خلق کند. حتی الان که شرکت اکتیویژن این بازی را میسازد، Crash Bandicoot همچنان نزد گیمرها محبوب است. هر سه نسخه منتشر شده برای اولین کنسول پلی استیشن، همچنان جذاب هستند و همه آنها نیز از گرافیک بصری خیلی خوبی بهره میبرند. Crash Bandicoot: Warped در بین سه بازی اورجینال این سری، تغییرات زیادی را در فرمول مجموعه ایجاد میکند که نتیجهاش یک تجربه جذاب و موفق است.
Wipeout 3
در کنار بازیهای اکشن، نقشآفرینی و پلتفرمر، پلی استیشن ۱ میزبان بازیهای ریسینگ هم بود. Wipeout 3 نیز یکی از انحصاریهای جذاب این کنسول نوستالژیک به حساب میآید که در ژانر ریسینگ توسعه یافت و در سال ۱۹۹۹ عرضه شد. همچنین بازی یکی از معدود عناوینی بود که با نسبت تصویر ۱۶:۹ اجرا میشد. در بازی شاهد اکشن با ضربآهنگ بسیار بالا هستیم که حتی گذر زمان نیز رقیب آن نشده است. جلوههای بصری میدانی Wipeout 3 از شاخصههای مهم این بازی ویدیویی به شمار میرود. گرافیک بازی حتی در عصر مدرن نیز قابل تحمل است و تجربهای بسیار جذاب را ارائه میکند. گرافیک بازی همچنان قابلقبول است، گرچه این مورد شامل حال تمام بازیهای سهبعدی عرضه شده روی پلیاستیشن ۱ نمیشود.
Legacy of Kain: Soul Reaver
شاید امروزه Crystal Dynamics را به واسطه بازی ضعیف Marvel’s Avengers و سهگانه ریبوت شده Tomb Raider بشناسیم، اما این استودیو زمانی دست به ساخت بازیهای مختلف در سبکهای گوناگون میزد که یک چیز در همه آنها مشترک بود: ماجراجویی. بازی Legacy of Kain: Soul Reaver از محصولات قدیمی این استودیو است که با همکاری Eidos Montreal در سال ۱۹۹۹ برای کنسول پلی استیشن ۱ عرضه شد. این بازی دومین نسخه از سری Legacy of Kain است که وقایع آن ۱۵۰۰ سال پس از نسخه اول دنبال میشود. اگر یک بازی وجود داشته باشد که سختافزار کنسول کلاسیک سونی را به چالش بکشد، آن بازی بدون هیچ شکی Legacy of Kain: Soul Reaver خواهد بود. این بازی اتمسفریک حتی در مقطع کنونی هم بسیار زیبا و جذاب است. البته اگر گرافیک تنها اولویت شما نباشد، Legacy of Kain: Soul Reaver به واسطه مراحل متعدد و چالشهای گوناگون میتواند مدت زیادی شما را سرگرم کند. داستان دارک و فانتزی این بازی هم به جذابیتهای آن افزوده است. با این چیزها، میتوان درک کرد که چرا هواداران خواهان دنباله Legacy of Kain هستند.
Tekken 3
زمانی که Tekken 3 عرضه شد، موفقیتهای چشمگیری را روی دستگاههای بازی آرکید و کنسول پلی استیشن ۱ رقم زد. این بازی در سری Tekken نیز یکی از بهترین نسخهها محسوب میشود. Tekken 3 برای اولین بار میزبان شخصیتهایی نظیر Jin Kazama ،Julia Chang ،Bryan Fury و… بود و از این نظر، مقیاس تجربهاش را گسترش داده بود. با گذشت ۲۵ سال از انتشار این اثر، Tekken 3 همچنان در صدر فهرست بهترین بازیهای ویدیویی تمام تاریخ است. این حجم از محبوبیت همزمان با دوران شکوه پلی استیشن ۱ بود. بازیهای مبارزهای روی این کنسول از شهرت زیادی برخوردار بودند. این عناوین حتی مرزهای گرافیکی را نیز جابهجا کرده و به سطح جدیدی انتقال دادند. Tekken 3 بهترین مثال برای صحبتهای ماست. این بازی مکانیکهای مبارزهای سری را به طور کل تغییر داد، یکی از این موارد نیز گرافیک بازی بود که تماشای آن حس خوبی را به شما منتقل میکرد. Tekken 3 یک نسخه جذاب در میان عناوین این مجموعه است که با کیفیت کمنظیرش، گیمرها را به صندلی میخکوب میکند. هر دو بخش گرافیک و گیمپلی در این اثر مثالزدنی هستند.
کلام آخر
شاید سن خیلی از ما به دوران پلی استیشن ۱ و اولین کنسول سونی قد ندهد، اما در اینکه نسل پنجم سونی یک آغاز باشکوه برای این کمپانی ژاپنی بود، شکی وجود ندارد. سونی توانست با عرضه بازیهای بهیادماندنی، چشمنواز و سرگرمکننده، بازیکنان و طرفداران زیادی برای خود دست و پا کند؛ جامعه طرفدارانی که در ادامه پلی استیشن ۲ را به پرفروشترین کنسول تاریخ تبدیل کردند. شما در خصوص بازیهای این لیست چه نظری دارید؟ آیا آنها را تجربه کردهاید؟ آیا کنسول پلی استیشن ۵ را در اختیار داشتید؟ خاطرات خود از اولین کنسول سونی را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
بهترین گرافیک نسل پنجم کنسولها معلق به کدام بازیها است؟
گرافیک و کیفیت بصری عناوینی چون Tekken 3 ،Silent Hill و Final Fantasy 9، جلوتر از زمان خود بود.
کدام سبک از طراحیهای بصری بیشترین طول عمر را دارد؟
گرافیک Cel-Shade به دلیل ماهیت و ظاهر خاص خود، بیشترین طول عمر را در میان گرافیکهای بصری دیگر در اختیار دارد.
کدام بازیهای زیبا و چشمنواز پلی استیشن ۱ در گذر زمان فراموش شدند؟
مدتهاست که نسخه جدیدی از فرنچایزهایی چون Wipeout ،Rayman و Castlevania ساخته و عرضه نشده است.
منبع: Gamerant
سایلنت هیل ۲ بهترین بازی ترسناک تاریخه؟ میزگیم با امید لنون
اصن اون موقع گرافیک زیاد مهم نبود،مزه خود بازی ارزش داشت،مثلا کراش ماشینی یا همون ctr یا تیکن که با هم میجنگیدیم دو نفره یا کمبت و… در کنار هم بودیم و لذتش تو با هم بازی کردن بود حیف الان دیگه اون لحضه ها نیست انگار همه چی شده خاطره فقط
سلام شما گرافیک بازی دراکولا و فوکس هانت و رزیدنت اویل ۳ رو ندیدی توصیه میکنم این بازیها رو ببینی
رزیدنت ایول، دینو کریسیس و بنظرم برترین عنوان کونامی هم یعنی متال گیر سولید یادتون رفته
حیفه کراش بندیکوت داره نابود میشه🥲
Rayman تا حدودی میشه گفت گرافیکش قدیمی هنوز نیست ولی سایلنت هیل و تیکن سه یک ذره گرافیکشون حس قدیمی بودن میده.
بجاش از Resident evil 3 یا Radge race یا V-Rally 2 رو پیشنهاد می کنم.
البته که گیم های بیشتری گذاشت و هنوز جا داره.
Parasite eve و Final fantasy حتما پیشنهاد میکنم با شبیه ساز یه بار بازی کنید یه بازی هست که حیف داخل این لیست نبود اسمش xenogears هستش اونم اگه از طرفدار jrpg هستید حتما بازیش کنید
فوتبال ۹۸هموز هم طرفداری زیادی داره رودستش نیومده انصافا
رودست نیومده چون سازنده ها ترجیح میدن از خلاقیتشون استفاده کنند و سراغ سبک ها تکراری نرن👍
بازی رزیدنت اویل ۳ موقع دمو های فیلمهاش کیفیتش یک شاهکار بود کاش تو لیستتون اسمش رو میزاشتین.
جای رزیدنت اویل توی نوشتار شما خالیه
به نظرم هنوزم تازه و زنده سن
سلام.بسیار مقاله خوبی بود.میتونست حتی بازی هایی مثل پپسی من و هرکول و ماسک فوتبال نود و نه و … حتی داشته باشه باز هم سپاس
درسته بحث بازیهای با کیفیت بود و لی از حق نگذریم در ژانر ترسناک رزیدنت اویل ۲ و۳ هم بسیار حرف برای گفتن دارند مخصوصاً قسمت ۲ که پیچیدگیش از قسمت ۳ بیشتر بود ولی قسمت ۳ کیفیت گرافیکش بهتر بود
همچنین دو تا بازی پیچیده سونی ۱ هم جایگاه بالایی داشتند یکی دنیای ادویسه بود که کاراکترِ بازی فکر کنم یه مورچه بود و واقعاً یکی از سخت ترین بازیها بود و دومین بازی که خیلی کم میشناسنش و جزو بازیهای محبوب من در سونی ۱ بود بازی پیتفال بود که بازیه روندی بود و کاراکتر یک مرد با یک تیشه در دستش بود و اگر نوشتارش رو اشتباه نکنم به اینصورت بود. PITFALL👇👇👇
The Beyond of the jungle
ممنون بابت اینکه باعث شد ذهنم به گذشته برگده چون من به شخصه یکی از خوره های پلی استیشن بودم,خسته نباشید.
۶۰ فریم🗿🤣🤣🤣🤣🤣🤣
کیفیت مهم نیست درست میگه داداشمون ۱ داستان مهم بود ۲ جذابیت بازی۳ خوش گذروندن ۴ فکری و باز کردن مراحل سخت بازی هایه مثل. Medsl of honor 2&1 DRIEVR هیی یادمه فقط یه چیزی میگرفیتم و میرفتیم جلوو و نعلوم نیست واسه چیه و قضیه چیه اگه الان یاداوری کنی و انگلیسیت خوب باشه قطع به یقین خوش میاد و دوس داری این بازی ریمیک واسش بسازن
کراش ماشینی خیلی گرافیک بالایی داشت برا اون زمان و خیلی بات های قوی داشت ولی چرا تو لیست نیست
بازی taz wanted جز بهترین هاست که کمتر بهش پرداخته شده
بازی ship dog and wolf بازی سیمبا ، هرکول بازی کراش باش بازی تام و جری پلنگ صورتی اینا خیلی جالب و جذاب بودن ship dog and wolf و سیمبا هم گرافیک خوبی نسبت به زمان خودشون داشتن به نظر من بهترین بازی های دنیا اینان بچگی من با این بازی ها گذشت واقعا قشنگ بودن