رتبهبندی بهترین بازی های سری Assassin’s Creed
وقتی صحبت از رتبهبندی بهترین بازی های Assassin’s Creed به میان میآید، نیازی به محدود کردن لیست بازیهای این سری نداریم. در طول تاریخ این فرنچایز، بازی های Assassin’s Creed را در همه شکلها و اندازهها دیدهایم، از RPGهای بزرگ و گسترده تا قسمتهای فرعی کوچکتر و تجربیاتی که روی مخفیکاری تمرکز ویژهای داشتند. از اولین ماجراجویی با Altair در سال ۲۰۰۷ تا آخرین نسخهای که ما را به بغداد برد، ما شاهد پیشرفت این سری در چیزی حدود دو دهه بودیم و با نگاهی به پروژههای آینده یوبیسافت، متوجه میشویم که آینده درخشانی برای این فرنچایز برنامهریزی شده است. ما جزئیات زیادی از نسخههای بعدی سری Assassin’s Creed داریم، از Assassin’s Creed Codename Hexe با مضمون اسرارآمیز تا بازی مورد انتظار Assassin’s Creed Shdows که ما را به ژاپن فئودال میبرد. آینده Assassin’s Creed مطمئنا هیجانانگیز است و هرگز زمان بهتری برای نگاه انداختن به این سری و بررسی نسخههای قدیمی آن وجود ندارد. در این مقاله تمامی نسخههای فرعی و اصلی سری را رتبهبندی کردهایم. توجه داشته باشید که بازیها در این لیست به ترتیب بدترین به بهترین رتبهبندی شدهاند.
Assassin’s Creed Freedom Cry
تاریخ انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرمها: ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان، پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، سوییچ و PC
قرار دادن این بازی در این لیست کار سختی بود، زیرا Freedom Cry به عنوان بسته الحاقی Assassin’s Creed 4: Black Flag متولد شد، اما جاهطلبیهای بزرگتری داشت و در نهایت به عنوانی مستقل تبدیل شد. در حالی که ساختار مبارزات و پارکور بازی آن را به یک کلون کامل از نسخه چهارم سری تبدیل کرده است، اما تنها به خاطر داستانش شایستگی حضور در این لیست را دارد. در این بازی، برده سابق به نام Adewale به نام آزادی در برابر بردهداران هائیتی میایستد و ثابت میکند که اساسینها کماکان میتوانند اهداف بزرگ و والایی داشته باشند. Freedom Cry شما را در دوران تجارت برده قرار میدهد و در به تصویر کشیدن این بیرحمی، هیچ حد و مرزی ندارد. شما نمیتوانید به راحتی از حراجهای انسانی یا بردگان فراری که بدون کمک شما کشته میشوند، چشمپوشی کنید. اینکه خودتان نیز زمانی جزو آن بردهها بودید، صرفا نظارهگر بودن را غیرممکن میکنند. اما شاید مهمتر از همه، فریاد آزادی نشان میدهد که چگونه آن بردگان در آزادی خود حضور فعالی دارند و به جای انتظار منفعلانه، با Adewale همکاری میکنند. در این زمینه، Freedom Cry کاری را انجام میدهد که نه تنها مهم است، بلکه در نسخههای دیگر سری دیده نشده و شایسته ستایش است.
Assassin’s Creed Altair’s Chronicles
تاریخ انتشار: ۲۰۰۸
پلتفرمها: اندروید، iOS و نینتندو DS
قبل از اینکه سهگانه اتزیو محور اصلی بازی های سری Assassin’s Creed شود، Altair’s Chronicles یکی از پروژههای مهم این شرکت فرانسوی بود. این بازی که پیشدرآمد نسخه اول Assassin’s Creed به حساب میآید، Altair را در حال شکار یک گنجینه افسانهای به نام The Chalice در یک دنیای دو بعدی به نمایش میگذارد. بدون تعارف، تجربه بازی از ابتدا تا انتها یک فاجعه است: مبارزات آن نسبت به نسخه اول Assassin’s Creed تا حد زیادی ساده شده است که دیگر جالب نیست. مکانها و ماموریتها، یکسان و تکراری هستند. داستان آن فاقد هرگونه جذابیت است و دیالوگها به معنی واقعی کلمه افتضاح هستند. تنها چیزی که Altair’s Chronicles را ارزشمند میکند، جلوههای بصری آن است؛ از جمله طراحیهای محیطی دوستداشتنی که حداقل آن را از نظر زیباییشناسی، دلپذیر میسازد. اما این نقطه قوت برای جبران کاستیهای متعدد آن کافی نیست و با توجه به اینکه بازیهای موبایل AC اخیرا با گرافیک خوبی ساخته میشوند، بهتر است این نسخه را نادیده بگیرید.
Assassin’s Creed Identity
تاریخ انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرمها: اندروید و iOS
Assassin’s Creed Identity با این هدف که بیشتر شبیه به نسخههای اصلی باشد، برای iOS ساخته و منتشر شد. بازی دارای المانهای نقشآفرینی است و در دوران رنسانس ایتالیا جریان دارد. این اثر تلاش میکند تا گیمپلی مخفیانه و خشونتبار سری را بازسازی کند. البته که تمامی این موارد برای اجرا شدن روی گوشیهای هوشمند، تا حد ممکن محدود شدهاند. کسی فکرش را نمیکرد که پس از سهگانه اتزیو، سری دوباره به ایتالیا بازگردد. متاسفانه، شما احتمالا زمان بیشتری را نسبت به نسخههای اصلی برای اتمام بازی صرف میکنید. این یک بازی رایگان است، شما را به این سو و آن سو میفرستد تا افراد مختلفی را به قتل برسانید، آیتمهای مختلفی را جمع کنید و از امتیازات خود برای به دست آوردن لباسها، و تجهیزات مختلف استفاده کنید. کنترلهای لمسی بازی کنترل شخصیت اصلی را سخت میکند، اما حداقل مجبور نخواهید بود از ازدحام غیرنظامیان اجتناب کنید. به ندرت کسی در خیابانهای این بازی دیده میشود، به این معنی که بافتهای ساختمانی بخش اعظم جهان بازی را تشکیل میدهند.
Assassin’s Creed Chronicles: Russia
تاریخ انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرمها: پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان و PC
آخرین اسپینآف استودیو Climax، به طرز شگفتانگیزی اتفاقات تاریک قرن بیستم را ترسیم میکند، اما ارتباط گرفتن با آن کمی دشوار است. داستان بازی ماجراجوییهای مخفیانه نیکلای اورلوف روسی را در سال ۱۹۱۸ به نمایش میگذارد، این بازی در واقع مدرنترین نسخه سری تا به امروز است. البته که اورلوف کماکان یک اساسین به حساب میآید و با هیدن بلید خود و یک تفنگ دوربرد، دشمنان و اهداف خود را از بین میبرد. ماموریتهای ترور زیادی در این بازی طراحی شده است، اما Chronicles Russia به نوعی بدترین نسخه در بین این سهگانه است. تنوع در انجام ماموریتها محدود است و وقتی برخی ماموریتهای زمانبندی شده و خستهکننده را نیز به آن اضافه کنید، متوجه میشوید که این بازی آنچنان ارزش وقتتان را ندارد. هرچند داستان بازی تاحدودی جذاب است، اما برخلاف نسخههای China و India، نمیتوانید تجربه ساید اسکرولینگ جذابی را از این نسخه دریافت کنید. به طور کلی، این بازی با وجود همه ایراداتش، لیاقت حضور لیست بهتری بازی های سری Assassin’s Creed را دارد.
Assassin’s Creed 2: Discovery
تاریخ انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرمها: iOS و نینتندو DS
اگر فقط بازی های موبایل Assassin’s Creed را بازی میکردید، ممکن است متوجه شده باشید که نسخههای فرعی سری علاقه زیادی به استفاده از گیم پلی ساید اسکرولینگ دارند. Assassin’s Creed 2: Discovery تلاش زیادی برای سنتشکنی انجام نمیدهد. شما در نقش اتزیو به بازی میپردازید و ماموریتهای ترور را برای یک سری از مشتریان انجام میدهید. همه این ماموریتها کسلکننده و در نهایت بیاهمیت هستند. آنها فقط به عنوان ابزاری عمل میکنند تا شما را به سمت یک پلتفرمر دو بعدی سوق دهند. تمام ویژگیهای درون بازی کپی ضعیف نسخه دوم هستند. این یک بازی ساده است که عمق اکثر نسخههای سری Assassin’s Creed را ندارد، اما به خوبی به هدف اصلی خود میرسد. Discovery با ایجاد یک تجربه پلتفرمر نرمتر و جالبتر نسبت به بازیهای دیگر سری، استاندارد جدیدی در ساخت بازی های فرعی Assassin’s Creed تعریف کرد. هرچند این سبک از زمان عرضه Chronicles: China کنار گذاشته شد، اما اگر به نینتندو DS دسترسی داشته باشید، تجربه این بازی نمیتواند خالی از لطف باشد. توجه داشته باشید که بازی به طور کامل از فروشگاههای iOS حذف شده است و نمیتوان این بازی را روی سیستم عامل مذکور تجربه کرد.
Assassin’s Creed Bloodlines
تاریخ انتشار: ۲۰۱۰
پلتفرمها: PSP
بازی Bloodlines که در کنار Assassin’s Creed Discovery، صرفا برای کسب درآمد بیشتر از سری ساخته شد، داستان Altair را پس از وقایع نسخه اول ادامه میدهد. برخلاف نسخههای فرعی/موبایلی قبلی در این سری، Bloodlines تلاش میکند تا ظاهر سهبعدی و گیمپلی نسخههای کنسولی را حفظ کند. این بازی میتواند به خوبی به هدف خود برسد، اما وقتی صحبت از گیمپلی به میان میآید، ایرادات اصلی Bloodlines نمایان میشود. محیطهای کوچک و سیستم مبارزات افتضاح، تنها بخشی از ایرادات این بازی هستند. اگرچه Bloodlines داستانی نسبتا درگیرکنندهای دارد و به اندازه Altair’s Chronicles افتضاح نیست، اما به اندازه کافی خوب نیست تا بتواند مبارزات ضعیف بازی را پوشش دهد. یکی از اصلیترین عاملهای نجاتبخش بازی، ماریا است، همدم تیز زبان Altair که حضور نسبتا کوتاهی در نسخههای اصلی دارد. تعاملش با Altair، به داستان زندگی او عمق میدهد. متاسفانه، حتی او هم نمیتواند این اثر را به عنوانی باکیفیت تبدیل کند.
Assassin’s Creed Chronicles: India
تاریخ انتشار: ۲۰۱۶
پلتفرمها: پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان و PC
به عنوان قسمت دوم از مینی سری سه قسمتی، Assassin’s Creed Chronicles: India اولین نسخه این فرنچایز در هندوستان است؛ کشوری که زمانی یک جواهر در تاج امپراتوری بریتانیا بود. متاسفانه، شما فقط برای مدت کوتاهی در این کشور خواهید بود، زیرا مسیر خطی و ۲.۵ بعدی شخصیت اصلی Arbaaz، جایی برای اکتشاف و ماجراجویی در هندوستان نمیگذارد. پسزمینههای زیبا و حس حرکت رضایتبخش تا حدودی این مشکل را جبران میکنند، اما بازی نمیتواند به یک تجربه ماندگار تبدیل شود. مخفیکاری خستهکننده شما را مجبور به تحمل ماموریتهای بیکیفیت میکند، ویژگی که اساسا یک المان اجباری در طراحی مراحل بازی است. AC India شما را بابت شکستهای زیاد مجازات میکند. در بازی که امتیازها مستقیما با ارتقای شخصیت مرتبط هستند، این سیستم طراحی مرحله و پیشرفت در بازی، یک ناامیدی کامل به حساب میآید. تلاشهای ناشیانه برای بالا بردن تنش، مانند کند کردن سرعت شخصیت اصلی پس از چند دقیقه، منجر به ناامیدی بیشتر میشود و سرعت نامناسب باعث میشود تا بازی به طرز وحشتناکی طول بکشد. این بازی همه جوره از AC China بازی ضعیفتری است، اما کماکان ارزش یک بار تجربه را دارد.
Assassin’s Creed Pirates
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرمها: اندروید و iOS
استخراج یک مینی گیم از نسخههای قدیمی و انتشار آن به عنوان یک نسخه کاملا جدا، به اعتماد به نفس زیادی نیاز دارد. یوبیسافت در اواخر سال ۲۰۱۳ بر موج موفقیت Black Flag سوار شد و نتیجه آن، بازی Assassin’s Creed Pirates بود، یک بازی موبایلی که فقط شامل بخش مبارزه با کشتی در بازی AC Black Flag میشود. این نسخه سعی میکند یک بازی وفادار به سری باشد، اما با داستانی که شامل اساسینها، تمپلارها و ماشین زمان جادویی Animus نمیشود، سخت است که بتوان آن را یکی بازی های سری Assassin’s Creed خطاب کرد. شما ۹۹ درصد از وقت خود را صرف شلیک گلولههای توپ به سمت کشتیهای دیگر میکنید. طراحان این موضوع را میدانستند و به همین دلیل، با اولویتبندی سیستم نبرد و به خوبی کنترل کشتی را برای صفحههای لمسی بهینه کردند. Assassin’s Creed Pirates در این لیست جایگاه پایینی دارد زیرا فقط نام Assassin’s Creed را با خود یدک میکشد و هیچ شباهتی با نسخههای دیگر ندارد. البته بازی رسالت و هدف خود، یعنی ارائه یک تجربه کشتیرانی سرگرمکننده را انجام میدهد.
Assassin’s Creed 3
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرمها: پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان، سوییچ و PC
Assassin’s Creed 3 از بسیاری جهات یک آزمون و خطا است. این بازی اولین نسخه سری بود که پس از ۵ سال، کاراکتر جدیدی به جز اتزیو را معرفی میکرد، اولین نسخهای که پس از سالها از ایتالیا فاصله گرفت و نسخهای که برای اولین بار مبارزات کشتیرانی را به سری معرفی کرد. این بازی بسیاری از کارها را به درستی انجام میدهد، نقشهای را ارائه میکند که میتوانید ساعت ها در آن کاوش کنید و فرهنگ بومیان آمریکا را نیز به خوبی به نمایش میگذارد. متاسفانه، بازی در بخشهای اساسی و بدیهی خود ضعیف عمل میکند. شخصیت اصلی بازی که کانر نام دارد، اغلب گوشهگیر و گمراه است، به طوری که نمیتوان به راحتی قصد و نیت او را متوجه شد. بازی شامل بخشهایی است که بر مخفیکاری تاکید دارند، اما مکانیکهای مخفیکاری واقعا نسبت به نسخههای قبلی ضعیف هستند.
بنابراین این بخش به جای نقطه قوت، به نقطه ضعف بازی تبدیل میشود. به دلیل برنامهریزی فشرده در روند توسعه بازی، Assassin’s Creed 3 با باگهای زیادی عرضه شد و میمهای زیادی نیز به همین دلیل به وجود آمد. متاسفانه، مکانیک پارکور و مبارزات بازی تا حد زیادی نسبت به نسخههای قبلی دستخوش تغییر شده است و اکثر این تغییرها منفی هستند. AC3 ایدههای خوب زیادی دارد؛ کرفتینگ، کشتیرانی، مکانیکهای شکار و ستینگ جذاب، همگی از اصلیترین نقاط قوت بازی هستند. این بازی به دلیل داستان نسبتا ضعیف و از بین رفتن ایمرسیو در سیستم مخفیکاری و مبارزات، اغلب با انتقاد از سوی طرفداران روبهرو میشود.
Assassin’s Creed Liberation
سال انتشار: ۲۰۱۲
پلتفرمها: پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان، سوییچ و PC
Assassin’s Creed Liberation شاید هیچوقت به محبوبیت زیادی نرسیده باشد. اما سیستم مبارزات Aveline به اندازه برخی از قویترین بازیهای سری، رضایتبخش است. ارائه داستان آن که اتفاقات جهان تمپلارها را دنبال میکند، یکی از هوشمندانهترین چرخشهای داستانی در سری است. با تمام این ویژگیها، به هیچ وجه نمیتوانید از فضای تاریک بازی چشمپوشی کنید. این فضا در خط داستانی و گیمپلی بازی به وضوح احساس میشود. Aveline یک زن شگفتانگیز و شخصیتی جذاب با ذوق و شوق فراوان است، اما انگیزههای او و همچنین دشمنانش هرگز مشخص نمیشوند. تنها یک شهر زیبا، چند باتلاق دورافتاده و معبدی برای اکتشاف، باعث نمیشود که بخواهید دنیای آن را مانند نسخههای دیگر سری بازی های Assassin’s Creed اکتشاف کنید. بازی را میتوان اینگونه توصیف کرد: عالی نیست، اما بد هم نیست و برای طرفداران نسخههای کلاسیک سری، تجربهای لذتبخش و جذاب است.
Assassin’s Creed Rogue
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرمها: پلی استیشن ۳، پلی استیشن ۴، ایکس باکس ۳۶۰، ایکس باکس وان، سوییچ و PC
اگر تاریخچه سری بازی های Assassin’s Creed را به خوبی نشناسید و نگاهی به Assassin’s Creed Rogue بکنید، شاید فکر کنید این بازی یک بسته الحاقی بزرگ برای نسخه Black Flag است. این ادعا چندان هم نادرست نیست. بازی داستان یک قاتل و اساسین سابق به نام شی کورماک (Shay Cormac) را روایت میکند. Rogue بر دوره زمانی بین Black Flag و AC3 تمرکز دارد و به شدت به ویژگیهای گرافیکی و انیمیشنی نسخه قبلی خود وابسته است. مبارزه با کشتی تقریبا هیچ تفاوتی با Black Flag ندارد، موسیقی و جلوههای صوتی دو بازی بسیار شبیه به هم هستند و Shay دقیقا به همان روشی مبارزه میکند که ادوارد با دشمنانش میجنگد. البته هوا خیلی سردتر از نسخه Black Flag است و نمیگذارد در اقیانوس اطلس شمالی شنا کنید. دریای بازی به خوشرویی دریای کارائیب نیست و شما را خواهد کشت.
با توجه به سبک مبارزه و اکتشاف Black Flag که با انتشار Unity به طور کامل تغییر کرد، برخی از طرفداران، Rogue را به عنوان یک نسخه ارزشمند برای طرفداران آن سبک از مبارزات توصیف میکنند. این بازی به عبارتی یک دنباله قابل از Black Flag به حساب میآید. به علاوه، سازندگان با اضافه کردن محیطهای جدید مانند قطب شمال و افزودن جزئیاتی جدید به نبرد کشتیها، این مکانیکها را بدون تغییری بزرگ، بهبود میدهند. همچنین بازی از تعدادی از شخصیتهای کلاسیک سری استفاده میکند که باعث خشنودی طرفداران قدیمی میشود. جدا از همه اینها، Rogue تنها نسخه سری است که شما را کاملا در نقش یک تمپلار قرار میدهد.
Assassin’s Creed
سال انتشار: ۲۰۰۷
پلتفرمها: پلی استیشن ۳، ایکس باکس ۳۶۰ و PC
نسخهای که همه چیز را آغاز کرد. شاید تجربه آن به اندازه هشت سال پیش جذاب و سرگرمکننده به نظر نرسد، اما هنوز هم قابل تحمل است. این بازی که عملا یک نسخه آزمایشی برای تست ایدههای خلاقانه سازندگان بود، به شما ترور کردن را میآموزد و از شما میخواهد که آن را را ده بار انجام دهید. با توجه به اینکه این اولین نسخه از سری رو به تکامل Assassin’s Creed است، مکانیکهای جذاب و سرگرمکننده نسخههای بعدی را در خود ندارد. بسیاری از چیزهایی که در زمان انتشار مورد تمجید قرار گرفتند، دیگر تحسینبرانگیز نیستند، زیرا گرافیک نسخههای جدید تا حد زیادی بهتر شده و یوبیسافت سیستم کنترل بازیهای AC را بهبود بخشیده است.
Assassin’s Creed Chronicles: China
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرمها: ایکسباکس وان، پلیاستیشن ۴، PC
با ادامه دادن همان حس و حال سنتی ساید اسکرولینگ در سری، این بازی به یکی از بهترین نسخههای مجموعه تبدیل میشود. در Assassin’s Creed Chronicles: China شاهد ترکیب بهترین مکانیکهای مخفیکاری و بهبود دیگر ویژگیها هستیم. المانهای مخفیکاری به گیمپلی و جریان بازی کمک زیادی میکنند. تنش و حوادث مختلفی را در بازی شاهدیم. تمام این موارد را به گرافیک هنری زیبای بازی اضافه کنید. با وجود بودجه کم، این بازی به عنوان یکی از بهترین نسخههای سری شناخته میشود. از نقاط ضعف Assassin’s Creed Chronicles: China میتوان به مدت زمان کم، عدم دسترسی به اکتشاف و تنوع محیطی پایین اشاره کرد که مسیر شما را با تکرار روبهرو میکند. علاوه بر این، داستان انتقامجویانه Shao Jun، شخصیت اصلی بازی، لحن سبکی دارد و به دنبال تکرار داستان Ezio Auditore است. به طور کل، این بازی یک اثر سرگرمکننده و چالشبرانگیز محسوب میشود که کیفیت بالای این مجموعه را در مقیاسی کوچک ارائه میکند.
Assassin’s Creed Unity
سال انتشار: ۲۰۱۴
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، PC
بیاید صادق باشیم: Assassin’s Creed Unity مشکلات خودش را دارد. این بازی به عنوان یک پروژه بلندپروازانه توسعه یافت تا مکانیکهای سری را گسترش دهد و آن را در دنیای به مراتب بزرگتری ارائه کند. این بازی از تمام نسخههای قبلی بزرگتر و قرار بود بخش مولتی پلیر جدیدی را به این مجموعه معرفی کند، اما انتشار بازی با مشکلات زیادی همراه شد. بازی با گلیچها و مشکلات فنی مختلف به بازار عرضه شد. با اینکه Unity گیمرهای زیادی را ناامید کرد، اما نمیتوان از داستان زیبای آن غافل شد. وقایع این اثر داستان Arno را در دوران انقلاب فرانسه روایت میکند. در کنار گرافیک استاندارد و طراحی زیبا، یکی از بهترین ویژگیهای Assassin’s Creed Unity نحوه کشتن اهداف در آن است. در بازی راههای مختلفی برای از بین بردن دشمنان دارید و صرفا باید به دنبال نقطههای کور امنیتی باشید. تمام چالشهای بازی در قالب اهدافی برای کشتن و حل پازلها ارائه میشوند. این مورد به جذابیت بازی نسبت به دیگر نسخهها کمک زیادی کرده است. اگر تمام این چیزها در نسخه دیگری از فرنچایز ارائه میشد، قطعا توجه بیشتری دریافت میکرد.
Assassin’s Creed Revelations
سال انتشار: ۲۰۱۱
پلتفرمها: ایکس باکس ۳۶۰، پلیاستیشن ۳، ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، سوییچ، PC
وقتی بحث یک بازی محبوب میشود، احتمالا قهرمان داستان بین ۱۵ الی ۳۵ سال سن داشته دارد. احتمال مرگ این کاراکترها هم وجود دارد. Ezio Auditore نهتنها یک استثنا در این زمینه است، بلکه بهترین کاراکتر سری هم محسوب میشود. این مورد به لطف داستان فوقالعاده Assassin’s Creed Revelations شکل میگیرد. با در نظر گرفتن داستان زیبا و قصههای جذابی که در این بازی جای گرفته است، باید گفت Revelations استاندارد جدیدی در سناریوی سری خلق میکند. مسلما عملکرد خوبی که در داستان وجود دارد، در سایر ویژگیهای بازی حس نمیشود. طراحی قسطنطنیه ساده و فراموششدنی است، مینیگیم دفاع از برج و همچنین فتح قلمروها بسیار بد هستند. با این حال، زمانی که صحبت از روایت عالی Revelations میشود، قصههایی از فداکاریهای گوناگون را شاهد هستیم که لحظات شاد و غمگین مختلفی را خلق میکنند. هر دو کاراکتر Ezio و Altair به آنچه که میخواهند میرسند، چرا که Revelations میداند چطور میتوان با داستانی خوب و قصهگویی فوقالعاده، توجه گیمر را جلب کرد.
Assassin’s Creed Brotherhood
سال انتشار: ۲۰۱۰
پلتفرمها: ایکس باکس ۳۶۰، پلیاستیشن ۳، ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، سوییچ، PC
Assassin’s Creed Brotherhood روی کاغذ ممکن بود یک فاجعه تمام عیار باشد. این بازی یک دنباله مستقیم و سریع برای نسخه دوم است که تمام حرکات شما را به یک شهر و خط داستانی ساده محدود میکند. کسانی که خود را برای یک ناامیدی بزرگ آماده کرده بودند، با این سوپرایز دور از انتظار روبهرو شدند: Brotherhood نه یک بازی خوب، بلکه یک اثر عالی است. بازی به قدری خوب بود که با قرار دادن مکانیکهای جدید، تاثیر بزرگی روی مجموعه گذاشت. Brotherhood چیزهای زیادی برای ارائه داشت. در این بازی شاهد اشغال کردن پایگاهها، بخش مولتی پلیر اعتیادآور و کنترل دستهای از قاتلان بودیم. ماجراجویی دوم Ezio در رم شاید لوکیشنهای چندگانه قسمت پیشین را نداشته باشد (به غیر از یک بخش دلخراش که در مونتریجونی رخ میدهد)، اما همچنان ارزش اکتشاف را دارد. اتمسفر خیابانها گیرا است و داوینچی باری دیگر شما را به گجتهای دوران رنسانس مجهز میکند. پرواز با چتر و دارتهای سمی از جمله این ابزارها هستند. در Brotherhood شاهد داستانی احساسی برای طرفداران دو آتشه سری هستیم.
Assassin’s Creed Syndicate
سال انتشار: ۲۰۱۵
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، PC
در دنیایی که ژانر استیمپانک اساسا با الهام از آن ساخته شده است، لندن ویکتوریایی یکی از بهترین پسزمینههای داستانی را فراهم میکند. در چنین حالتی، بازی Assassin’s Creed Syndicate وارد شد و با ارزش اکتشاف بالای خود، آنقدر گیمرها را مجذوب خود کرد تا برای محتوای بیشتر التماس کنند. با رفع مشکلاتی که توسط موتور گرافیکی Unity به وجود آمده بود، Syndicate تجربه بهتری را از یک این مجموعه ارائه میکند. فرقی نمیکند مشغول گشت و گذار باشید یا چارلز دیکنز (رماننویس مشهور عصر ویکتوریا) را همراهی کنید، لندنی که در Syndicate میبینید ارزش اکتشاف بالایی دارد. در بازی نقش یک خواهر و برادر دوقلو و جذاب با نامهای Evie و Jacob Frye را بر عهده میگیرید. میتوانید با هر دوی این شخصیتها در هر زمانی که میخواهید، به تجربه بازی مشغول شوید. لحن کنایهآمیز هر یک از آنها به جذابیتهای Syndicate افزوده است. مکالمات این دو نفر شبیه به آن افرادی است که به تعامل با آنها علاقه دارید. پیشروی با هر شخصیت در نهایت باعث هرج و مرج در شهر میشود. Syndicate تمام ویژگیهای خوب سری را در یک بازی جمع کرده است و نشان میدهد که این مجموعه تا چه اندازه میتواند عالی باشد.
Assassin’s Creed Mirage
سال انتشار: ۲۰۲۳
پلتفرمها: پلی استیشن ۴، ایکس باکس وان، پلی استیشن ۵، ایکس باکس سری ایکس و اس، PC
به جای ارائه تجربهای RPG، بازی Assassin’s Creed Mirage مسیر سنتی و ریشههای سری را پیش میگیرد که علاوه بر حس نوستالژیک، حالت تازهای هم دارد. با تمرکز داستان روی Basim (که در Assassin’s Creed Valhalla ملاقاتش کردیم)، شاهد تبدیل شدن او از یک دزد خیابانی به قاتلی بیرحم هستیم که به عضو گروه Hidden Ones تبدیل میشود. مکانیکهای قدیمی مثل استفاده از بمبهای دودزا، چاقوهای پرتابی، مخفیکاری در محیطهای باز و… به بازی بازگشتند. همچنین مکانیکهای قدیمیتر سری در بازی حضور دارند. Mirage تجربهای درگیرکننده و متمرکز را برای مخاطب فراهم میکند که در بغداد دنبال میشود. مخفیکاری و پارکور به قلب این بازی اضافه شدهاند. این بازی حکم یک نامه عاشقانه برای طرفداران قدیمی را دارد.
Assassin’s Creed 4: Black Flag
سال انتشار: ۲۰۱۳
پلتفرمها: ایکس باکس ۳۶۰، پلیاستیشن ۳، ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، سوییچ، PC
در حالی که نسخه دوم سری بای های Assassin’s Creed توانست پایه محکمی برای رسیدن به محبوبیت این مجموعه ایجاد کند، قسمت چهارم سری پس از Assassin’s Creed 3 که خیلیها را ناامید کرده بود، عرضه شد. معرفی بازی با بازخورد کمی روبهرو شد و تمام امیدها به داستان این بازی بود. با عرضه Black Flag، این اثر مانند یک بمب در صنعت بازی منفجر شد، تکههای مختلف سری را به یکدیگر چسباند و یک تجربه طلایی را رقم زد. این بازی یکی از بهترین نسخههای فرانچایز Assassin’s Creed به شمار میرود. Edward Kenway، قاتل و دزد دریایی سرکش، به بهترین شکل در داستان نقشآفرینی میکند و حتی بهتر از نوه خود (شخصیت اصلی نسخه سوم) ظاهر میشود.
هیچ چیزی در سری Assassin’s Creed وجود ندارد که Black Flag آن را ابداع نکرده یا بهبود نداده باشد. در بازی شاهد بزرگترین و غنیترین جهان، ماموریتهای متنوع، مبارزه با کشتی و موسیقی متن خارقالعادهای هستیم که هیچ عنوانی نمیتواند به آن نزدیک شود. به علاوه، Black Flag فراتر از بازیهای ویدیویی استاندارد عمل میکند. در این عنوان شاهد داستانی از یک دوره تاریخی، مکان و افرادی هستیم که دقیقا براساس واقعیت ساخته شدهاند. داستان بازی به شکل استادانهای نوشته شده است و درست مثل فراز و فرود والها در دریا، چشمان شما را به خود خیره میکند.
Assassin’s Creed 2
سال انتشار: ۲۰۰۹
پلتفرمها: ایکس باکس ۳۶۰، پلیاستیشن ۳، ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، سوییچ، PC
تا اینجا معرفی نسخههای مختلف را خواندهاید و میدانید که جایگاه هر یک به چه معناست. Assassin’s Creed 2، یکی از محبوبترین نسخههای این مجموعه، از Brotherhood میگذرد. چرا این بازی کلاسیک که در سال ۲۰۰۹ عرضه شد، به عنوان یک تاج بر سر مجموعه بازی های Assassin’s Creed شناخته میشود؟ جواب خیلی ساده است؛ Assassin’s Creed 2 تمام مکانیکهای قسمت پیشین را پیشرفت داده است و به آنها زندگی میبخشد. از زمان تولد شخصیت Ezio، بازی روح یک دنیای وسیع و گسترده را به شما ارائه میکند. درست مثل بچهای که تازه قدم میزند، وارد دنیای Assassin’s Creed 2 میشوید. با روایت داستان در شهرهایی نظیر فلورانس، رم و ونیز، ایتالیای دوران رنسانس به یک مکان بینقص برای روایت بازی تبدیل میشود.
کشف مقبرههای باستانی، موسیقی متن ساخته شده توسط Jesper Kyd، جذابیت شخصیت Ezio و دریایی از ماموریتها متنوع، باعث میشوند تا تجربه Assassin’s Creed 2 با لذتی بینظیر همراه باشد. این ترکیب موجب شد تا Assassin’s Creed 2 مشابه وعدههایی باشد که این فرانچایز همواره به بازیکنان داده است. جدای از اینها، دوران مدرن فرقه قاتلین از دیگر جذابیتهای داستان بازی به شمار میرود. شخصیت بداخلاق Shaun Hastings که توسط Danny Wallace به تصویر کشیده شده است، در داستان بازی نقشی گسترده ایفا میکند و باعث میشود تا وقایع رخ داده در دنیای مدرن Assassin’s Creed، بیش از پیش به چشم بیاید. به طور کل، این بازی یک اثر بینقص است. Assassin’s Creed 2 قطعا یکی از مهمترین ورودیهای مجموعه به حساب میآید.
Assassin’s Creed Origins
سال انتشار: ۲۰۱۷
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، PC
با اینکه قصه Assassin’s Creed Origins در مصر باستان تمرکز چندانی روی فرقه قاتلین ندارد، اما دنیای وسیع و بزرگ بازی میتواند برای مدتها شما را مشغول خودش کند. شخصیت جدید این بازی یعنی Bayek of Siwa و همسرش Aya از آن قهرمانانی هستند که با وجود عدم شباهت با شخصیتهای دیگر سری، داستانی فوقالعاده در راه انتقام را رقم میزنند. جهان بازی بزرگترین نقطه قوت آن است. مصر در Origins چیزهای زیادی را در خود مخفی کرده است. طراحی بازی به قدری ظریف است که دائما شما را به ثبت تصاویر مشغول میکند. با Origins، سری بازی های Assassin’s Creed با یک شروع دوباره و بسیار بزرگ روبهرو شد. مبارزات در بازی تغییرات زیادی پیدا کرده است و با ضربات سبک و سنگین ترکیب شده است.
دفع حملات از نکات کلیدی بازی است، خصوصا وقتی با چند دشمن مشغول مبارزه هستید. سیستم سطحبندی بازی هم از دیگر مواردی است که به شما گوشزد میکند تا مراقب نبردهای خود باشید. همچنین سیستم نقشآفرینی Origins راههای بسیار زیادی برای پیشروی شما ایجاد میکند. Origins به طور تمام و کمال روی شما تمرکز دارد. نحوه کشتن، استفاده از حیوانات برای جابهجایی، پیدا کردن صندوقها و سایر این موارد کاملا به شما بستگی دارد. در این بازی هیچ محدودیتی وجود ندارد. این اثر یک Assassin’s Creed جدید است، یک ترکیب انقلابی و بینقص که المانهای قدیمی و جدید را با یکدیگر ترکیب کرده و تجربهای جذاب را رقم میزند.
Assassin’s Creed Valhalla
سال انتشار: ۲۰۲۰
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، ایکس باکس سری ایکس و اس، پلیاستیشن ۵، PC
دو نوع گیمر در این دنیا وجود دارد: کسانی که صبورانه منتظر میمانند تا هدف خود را بکشند و کسانی که برای عملی کردن این اتفاق، به دل خطر میزنند. خوشبختانه، Assassin’s Creed Valhalla برای همه گیمرها ساخته شده است. با تمرکز روی مکانیکهای مخفیکاری مشابه با Brotherhood، بازی به قلب این مجموعه برمیگردد. ماجراجویی Eivor به شکلی معجزهآسا و بدون اینکه شما را از این سری دور کند، انجام میشود. داستان در دنیای زیبای این بازی نقش مهمی دارد و هر کاری که در طول بازی انجام میدهید، دارای اهمیت است. مهم نیست مشغول تجربه مینیگیمهای بازی باشید، شخصی برای ریاست در مناطق استخدام کنید یا کشتی خود را به قلب دشمن زده و به مبارزه مشغول شوید.
ماجراجویی شما در داستان نیز از جذابیتهای زیادی برخوردار است. در بازی شاهد شخصیتهایی هستیم که چه بخواهید و چه نخواهید، جایی در قلب شما باز میکنند. بدین شکل، پیشروی در بازی و آشنایی با هر شخصیت به یک ریسک تبدیل میشود. ظرافت در طراحی دنیای بازی نیز از دیگر مواردی است که علاوه بر جذابیتهای بصری، به مسیر روایی نیز کمک میکند. پس از تمام اینها، با قلمروهای اسرارآمیز، مبارزات رضایتبخش و درخت مهارتی گسترده روبهرو میشوید. قدم گذاشتن در انگلستان برای رسیدن به افتخار، از نقاط اوج داستان Eivor است. میخواهید به ماهیگیری مشغول شوید، گرگها را تماشا کنید، به دنبال زره ثور باشید یا صرفا به گشت و گذار بپردازید؟ Assassin’s Creed Valhalla اینجاست تا تمام این خواستهها را برای شما برآورده کند. سلاح خود را انتخاب کرده، هدفی مشخص کنید و کل روز مشغول شکارش باشید. پس از آن میتوانید به کاری کاملا متفاوت مشغول شوید.
Assassin’s Creed Odyssey
سال انتشار: ۲۰۱۸
پلتفرمها: ایکس باکس وان، پلیاستیشن ۴، PC
آنچه راجع به Assassin’s Creed Origins گفتیم را در نظر بگیرید، حالا به این فکر کنید که تمام این چیزها در یونان باستان پیادهسازی شدند و البته عمق بیشتری پیدا کردهاند. به Assassin’s Creed Odyssey خوش آمدید. بازی شما را به دورانی قبل از شکلگیری Order میبرد و قصهاش را از دید دو کاراکتر با نامهای Kassandra و Alexios روایت میکند. در ابتدای بازی تصمیم میگیرید که با کدام شخصیت پیش بروید، سپس مسیر داستان براساس انتخابهای شما تغییر میکند. این بازی خیلی بزرگ است و در آن شاهد انتخابهای زیادی هستیم. البته گستردگی بازی به این معنا نیست که محتوای زیاد یا کمی را شاهدیم. دنیای بازی با ماموریتهای فرعی مختلفی پر شده است که هر یک از آنها از کیفیت بالایی برخوردار هستند.
خبری از ماموریتهای تکراری در این بازی نیست. Assassin’s Creed Odyssey با کاتسینهای درخشان، کاراکترهای بهیادماندنی و روابط عاطفی متعدد، از شما پذیرایی میکند. سیستم مبارزات بازی نسبت به Assassin’s Creed Origins با تغییرات زیادی همراه شده است. جدای از درخت مهارت، حالا میتوانید زره خود را ارتقا داده یا تقویت کنید. این نسخه از سری بازی های Assassin’s Creed المانهای شخصیسازی زیادی دارد. تمام آپگریدهایی که روی تجهیزات خود ایجاد میکنید، روی مبارزات شما تاثیر مستقیم دارند. میتوان گفت هیچ بازی RPG به خوبی این اثر نمیتواند شما را سرگرم کند. البته که The Witcher 3: Wild Hunt تنها عنوانی است که دست بالاتر را در اختیار دارد. این بازی یکی از بهترین تجربیات سری را برای شما فراهم میکند.
کلام آخر
سری بازی های Assassin’s Creed راهی طولانی را طی کرده است و در طی این سالها، توانسته است با نسخههای متعدد دل طرفداران بازیهای جهان باز و ماجراجویی را به دست بیاورد. آینده سری حتی پربارتر از قبل است و نسخههای بیشتری از آن در دست ساخت قرار دارند. بازی Assassin’s Creed: Shadows امسال عرضه خواهد شد و یک پروژه دیگر به نام Codename Hexe نیز در دست توسعه است. شما به کدام یک از نسخههای سری علاقه بیشتری دارید؟ خاطرات خود از فرنچایز Assassin’s Creed را حتما در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
بهترین نسخه سری Assassin’s Creed کدام است؟
با توجه به وسعت این سری، نمیتوان یک نسخه واحد را به عنوان بهترین انتخاب کرد؛ اما بازیهای Assassin’s Creed 2 ،Assassin’s Creed Odyssey و Assassin’s Creed Brotherhood از بهترین بازیهای این فرنچایز هستند.
طرفداران بازیهای جهان باز امیرسیو و ماجراجویی کدام نسخههای Assassin’s Creed را تجربه کنند؟
نسخههای کلاسیک سری (قبل از Assassin’s Creed Origins) به این نوع گیمرها پیشنهاد میشود.
آِیا طرفداران بازیهای نقشآفرینی میتوانند از سری بازی های Assassin’s Creed لذت ببرند؟
بله، خصوصا با تجربه نسخههای اخیر سری، میتوانید یک تجربه RPG زیبا را از بازی های Assassin’s Creed دریافت کنید.
برای گیمرهای موبایل کدام بازی را پیشنهاد میدهید؟
موبایل گیمرها حتما باید بازیهای Assassin’s Creed Identity و Assassin’s Creed Pirates را بررسی کنند.
ده بازی نوستالژی پلی استیشن ۱ که همه گیمرها باید تجربه کنند
لیست گژوال
وجود اودیسه و والهالا بالا تر از ۲ و بلک فلگ برام مثل فحش میمونه
یزید اساین کرید اورجینال و والهالا از بلک فلگ و دو بالاتره؟
این لیست برچه اساسه
هرجور حساب میکنم بلک فلگ باید اول باشه اساسین کرید دو دوم
اساسین کرید اودیسه سوم
الان مشکلتون تو اساسینز کرید سه حالت مخفی کاری بوده
بعد اودیسه اوله؟😂