تا به امروز اقتباسهای کوچک و بزرگ زیادی از نوشتهی آندری ساپکوفسکی یعنی «ویچر» به دستمان رسیده است. سری داستانهایی که ادبیات فانتزی و بهطور خاص ادبیات مدرن لهستان، وامدار عمق بالا و قصهگویی درجه یک آن هستند. ساپکوفسکی در کتاب اول که با نام «آخرین آرزو» شناخته میشود، داستانی از گرالت را روایت میکند که بهنظر میرسد حالا مورد توجه CD Projekt Red و Dark Horse قرار گرفته است و بهزودی باید منتظر یک داستان مصور و رمان گرافیکی از آن باشیم.
قصهی «لبهی جهان» (The Edge of the World) ششمین داستان از اولین کتاب «ویچر» است که سال ۱۹۹۳ توسط ساپکوفسکی به چاپ رسید. قصهای که ۲۴ سال طول کشید تا نسخهای انگلیسی زبان از آن در دسترس قرار بگیرد و حالا در مسیر تبدیل شدن به یک داستان مصور است. قصهی اولین ماجراجویی مشترک گرالت و دندلین. پیش از این اشاراتی به این ماجرا را در بازی اول مجموعهی «ویچر» و در قالبی Easter Eggگونه تجربه کردیم؛ اما حالا وقت آن رسیده است تا با قالبی نو این قصه را ببینیم و بشنویم. مگدانلا سالیک نوشتن داستان برای قالب جدیدش را بر عهده دارد و توماسو بناتو هنرمندی است که طراحی این رمان گرافیکی را بر عهده گرفته. رنگآمیزیها و ترکیب رنگ کریس اوهالورن در کنار حروفچینی حسن اوتسمان-الهائو، تیم این کامیک بوک را شکل میدهند. اوتسمان-الهائو پیش از این روی سری کامیک بوکهای Corvo Bianco از ویچر کار کرده است. بدون شک تکمیلکنندهی این تیم خلاق کسی نیست جز کای کارپنتر که طراحی کمنظیر طرح روی جلد این کامیک را بر عهده گرفته است. کارپنتر را پیش از این با طرحهای کمنظیرش در سری Books of Magic میشناختیم.
نویسندهی نسخه کامیک قصه یعنی مگدانلا سالیک معتقد است که بازی با تمهای اخلاقی و تعیین مرز خاکستری بین خیر و شر، از جمله مواردی به شمار میآیند که او را به این قصه و اقتباس از آن علاقهمند کردهاند. سالیک میگوید که قصهی «لبهی جهان» با آنچه در ذهن مخاطب از شخصیتهای مثبت و منفی وجود دارد بازی میکند و گرههای داستانی جالبی در مسیر قرار میدهد. او حتی این قصه را «یکی از خردمندانهترین و هوشمندانهترین داستانهای کوتاه تا به حال» مینامد.
سالیک در تکمیل صحبتهای خود با کامیکبوک دات کام میگوید: «همهی چیزی که از ویچر دوست داریم [در این قصه] وجود دارد: شوخیها، ماموریتها، کلی اکشن، شخصیتهای جذاب و البته جدا از همهی اینها، یک پیغام قوی که هم سرگرمتون میکنه و هم به فکر میاندازتتون. به بیان دیگه، لذت ببرید و منتظر غیرمنتظرهها باشید!».
دیگر اعضای تیم هنری این قصهی مصور نیز از کارشان راضی به نظر میرسند و با توجه به سوابق همکاری سیدی پراجکت رد و دارکهورس کامیکس، بهنظر میرسد که باید منتظر یک داستان هیجانانگیز برای هواداران قدیمی و جدید ویچر باشیم. خصوصا که تاکید میشود قصه وفاداری قابل توجهی به آنچه در «لبهی جهان» اصلی دیدیم داشته باشد و با دیالوگها و اتفاقاتی از جنس جهان ویچر همراه باشد.
کتاب مصور همچنان با نام «ویچر: لبهی جهانِ آندری ساپکوفسکی» منتشر خواهد شد و نام خالق در کنار این نسخه نیز به چشم میخورد. تاریخ ۱۷ دسامبر برابر با ۲۷ آذر ماه سال جاری شمسی برای زمان انتشار در کتابفروشیها و یک روز بعد برای فروشگاههای کامیکبوک اعلام شده است. نسخه دیجیتالی همچنان در دسترس خواهد بود و البته قیمت ۱۷.۹۹ دلاری نیز روی محصول به چشم میخورد.
پیش از این هر چیزی که از همکاری بین سیدی پراجکت رد و دارکهورس دیدهایم، با خروجیهای خوشکیفیت و چشمنواز همراه بوده است. با توجه به منابع اقتباس و البته علاقه نویسنده به این داستان، بهنظر میرسد بار دیگر هواداران «ویچر» باید منتظر یک کتاب درجه یک باشند. بهزودی و با انتشار اخبار تکمیلی پیرامون این داستان، بیشتر از آن صحبت خواهیم کرد.
نظرات