این روزها دیگر همه ما میدانیم که چگونه با گوشیهای هوشمند عکاسی کنیم: گوشی را روشن میکنیم و روی دکمه میزنیم! اما اگر بخواهید این عکسها را بهعنوان یک مجموعه یادگاری نگه دارید، آنوقت باید مثل یک عکاس حرفهای رفتار کنید. تنظیمات دوربین، روشنایی، حالتهای مختلف و… همه میتوانند در این کیفیت نقش داشته باشند. در ادامه این مطلب، به ۹ ترفند عکاسی با گوشی میپردازیم که گالری موبایل شما را به یک آلبوم دیدنی تبدیل میکنند. فقط یادتان باشد پس از اینکه خیالتان بابت کیفیت عکسها راحت شد، آنها را در جای مطمئنتری ذخیره کنید یا از آنها بکاپ بگیرید.
۱- فوکوس و اکسپوژر را تنظیم کنید.
با وجود تنظیماتی که در حال حاضر روی گوشیهای هوشمند وجود دارد، میتوانید بهراحتی فوکوس و اکسپوژر عکسهایتان را کنترل کنید. فوکوس را میتوانید بهطور دستی تنظیم کنید، یعنی در همان نقطهای که میخواهید تصویر فوکوس شود، با انگشت یک ضربه به صفحه بزنید.
سری هم به تنظیمات اپلیکیشن دوربین گوشیتان بزنید. اگر گزینه تشخیص چهره (Face Recognition) را فعال کنید، دوربین در هنگام عکس گرفتن، چهرهها را تشخیص میدهد و صورت افراد حاضر در عکس، تار نمیافتد.
بعد از تنظیم فوکوس، میرویم سراغ اکسپوژر یا مقدار نوری که باید در قاب تصویر ما وجود داشته باشد؛ در اپلیکیشن دوربینهای آیفون، میتوان یکبار روی تصویر زد تا فوکوس تنظیم شود و بعد با نگه داشتن انگشت، اکسپوژر را هم تنظیم کرد. درگوشیهای اندروید هم تقریباً به همین شکل است: برای فوکوس یکبار روی صفحه میزنیم و از طریق اسلایدری که در گوشه یا بالای صفحه ظاهر میشود، اکسپوژر را تنظیم میکنیم.
۲- از حالت HDR برای عکاسی استفاده کنید.
HDR مخفف High Dynamic Range و به معنی محدوده دینامیکی گسترده است. این ویژگی، در دوربین گوشیهای هوشمند وجود دارد. HDR کمک میکند که بین تاریکترین و روشنترین بخشهای تصویر، تعادل ایجاد کنیم. تنها نکتهٔ منفی HDR این است که پردازش تصاویر، کمی بیشتر طول میکشد.
این ویژگی برای عکاسی از چشماندازها و همچنین پرتره بسیار مناسب و مفید است؛ بهخصوص وقتی که نقاط تاریک و روشن سوژهتان تضاد خیلی زیادی باهم دارند. عکس گرفتن در حالت HDR در حد چند میلیثانیه بیشتر طول میکشد، بنابراین نباید از سوژههایی که در حال حرکت هستند با این ترفند عکاسی با گوشی عکس بگیرید؛ همچنین باید گوشی را در تمام مدت ثابت و بدون تکان خوردن نگه دارید.
گوشی شما هر مدلی هم که باشد، میتوانید گزینه HDR mode را در آن پیدا کنید. همچنین میتوانید آن را روی حالت اتوماتیک تنظیم کنید، تا هر موقع که دوربین تشخیص داد، حالت HDR فعال شود. البته میتوانید آن را بهصورت دستی هم روشن و خاموش کنید.
۳- هنگام عکس گرفتن از نور طبیعی استفاده کنید.
نور یکی از فاکتورهای مهم هر عکس است. اگر بتوانید هنگام عکاسی از نور طبیعی استفاده کنید، دیگر نیازی نیست که به ترفند فلش زدن یا تغییر تنظیمات روشنایی در هنگام عکاسی با گوشی متوسل شوید؛ عکسهایی که با فلش گرفته میشوند معمولاً کیفیت خوبی ندارند، بهویژه زمانی که سوژه در فاصلهٔ دور قرار دارد.
بهتر است سوژهتان را جایی قرار دهید که نور از جلو به آن بتابد، نه از پشت. البته وقتی میخواهیم از چیزی فورا عکس بگیریم، وقت این کارها را نداریم، اما در صورت امکان، این کار را انجام دهید.
استفاده از نور مصنوعی هم میتواند کمککننده باشد، فقط باید بیشتر دقت کنید. هنگامی که در شب از کسی عکاسی میکنید، به سوژه بگویید که نزدیک به منبع تابش نور بایستد تا در جایی که سایه افتاده قرار نگیرد. همچنین توجه کنید که چهره حتماً روشن باشد. میتوانید از فلش هم استفاده کنید، اما اگر وقت دارید، یک عکس با فلش و یک عکس بدون فلش بگیرید تا تفاوتهایشان را ببینید.
۴- مراقب باشید دستتان تکان نخورد.
یکی از ضعفهای اصلی گوشی در مقایسه با دوربین عکاسی، حساسیت آن نسبت به حرکت و تکان خوردن است. حتی یک تکان کوچک هم باعث میشود عکستان محو و تار شود. اما دوربینهای حرفهای DSLR بیشتر این لرزشها و تکانها را میگیرند و تصویر ثابت میماند.
بنابراین هنگام عکس گرفتن مراقب تکان یا لرزش دستتان باشید. خریدن یک سهپایه میتواند تا حد زیادی کمککننده باشد و حتی میتوانید سهپایههای بسیار ارزانقیمت بخرید.
اگر هم فعلاً قصد خرید آن را ندارید، از هر چیزی که دم دستتان است استفاده کنید؛ مثلاَ یک دیوار، یک تکیهگاه، یا بازوی دیگرتان. ثابت نگه داشتن دوربین، بهویژه در عکاسی با نور کم، اهمیت زیادی دارد؛ زیرا تنظیم اکسپوژر در این حالت، زمان بیشتری میبرد.
در مجله بازار بخوانید: بهترین برنامه ادیت فیلم و ویرایش ویدیو اندروید
۵- عکس را به ۹ قسمت تقسیم کنید.
این یک ترفند قدیمی عکاسی است که در زمان کار با گوشی هم استفاده میشود. از سالها پیش، عکاسان این ترفند را به کار می بردند، اما هنوز هم میتوان در گوشیهای هوشمند از آن استفاده کرد. درواقع، تصویر به ۹ قسمت مساوی (خانههای ۳×۳) تقسیم میشود. حالا باید آن بخش از تصویر را که برایتان اهمیت بیشتری دارد (مثل ردیف درختان یا چهرههای گروهی از افراد) در نزدیکی جایی که این خطوط به یکدیگر میرسند، پیدا کنید. ترکیب عکس با استفاده از این ترفند بهتر میشود؛ چه در حال عکاسی از دوستانتان باشید و چه یک منظره، این روش، ساده و موثر خواهد بود.
در حال حاضر همه اپلیکیشنهای دوربین، این گزینه را دارند؛ به این ترتیب، دیگر لازم نیست که خودتان این خطوط را ذهنی تصور کنید. در گوشیهای اندروید، کافی است که Grid Icon را روی صفحه پیدا کنید و در گوشیهای آیفون، آن را در تنظیمات دوربین خواهید دید.
۶- با حالت Burst mode (عکاسی پیدرپی) عکاسی کنید.
دیگر خیلی از آن روزها گذشته که مجبور بودیم مدت زیادی منتظر بمانیم تا ببینیم عکسهایمان چهجوری شدهاند. امروز دیگر با شاتهای نامحدود دوربین میتوانیم بیوقفه عکس بگیریم و همان لحظه، آنها را نگاه کنیم و تصمیم بگیریم که کدامیک را باید پاک کنیم و کدام را نگه داریم.
بسیاری از گوشیها قابلیت Burst را در دوربینهای خود دارند. در گوشیهای اندروید و آیفون، میتوانید با نگه داشتن انگشتتان روی دکمۀ شاتر، این حالت را فعال کنید و عکسهای پیدرپی بگیرید.
اکثر اپلیکیشنهای دانلود دوربین نیز از این قابلیت برخوردارند. این ویژگی تقریباً همه جا بهکار میآید؛ چه در یک مهمانی خانوادگی و چه عکاسی در طبیعت. با این ترفند عکاسی با گوشی بهترینها را در نگه خواهید داشت.
۷- عکسها را حرفهای ویرایش کنید.
گرفتن یک عکس خوب فقط به دوربین گوشی ختم نمیشود؛ ما میتوانیم کیفیت عکسمان را پیش از انتشار، بهوسیله ابزارهای ویرایشگر افزایش دهیم. در این مورد، دستمان حسابی باز است. اپلیکیشنهای ویرایشگر بسیاری هستند که میتوانیم با استفاده از آنها عکسمان را زیرورو کنیم! از جمله این اپها میتوان به اسنپ سید، Adobe Photoshop Express و VSCO اشاره کرد.
بهاینترتیب میتوانیم فیلترهایی را به تصویر اضافه کنیم، رنگ و نور را تنظیم کنیم و خیلی کارهای دیگر. برخی اپلیکیشنها تنها به ویرایش تصاویر گالری میپردازند، اما برخی دیگر مجهز به دوربین هم هستند و قابلیت عکاسی دارند.
۸- یک اپلیکیشن دوربین جایگزین نصب کنید.
اگر تا به حال از دوربین دیگری غیر از برنامه اصلی گوشی استفاده نکردهاید، پس احتمالاً غافلگیر خواهید شد! چون تعداد اپلیکیشنهای دانلودی و جایگزین بسیار زیاد است. با نصب این اپلیکیشنها میتوانید به تنظیمات و ویژگیها خیلی بیشتری دسترسی داشته باشید. مثلا اپلیکیشنهای زیر که همگی از طریق بازار قابل دانلود هستند و تعداد نصب بسیار بالا دارند، جزو محبوبترین اپلیکیشنهای اندرویدی ویرایش عکس هستند که بهزودی مقاله جداگانهای نیز به آنها اختصاص میدهیم:
- گوگل فوتوز (Google Photos)
- پیکس ال ار (Pixlr)
- رتریکا (Retrica)
- ادوبی لایت روم (Lightroom)
- بیوتی پلاس (Beauty Plus)
- کمرا ۳۶۰ (Camera 360)
- پیکس آرت (PicsArt)
- پریسما (Prisma)
اینستاگرام هم فقط یک شبکه اجتماعی نیست، بلکه میتوانید از آن بهعنوان یک ویرایشگر عکس هم استفاده کنید. فیلترهای اینستاگرام این روزها خیلی محبوب شدهاند، بنابراین شاید شما هم طرفدار آنها شوید.
۹- اپلیکیشن دوربین اصلی گوشی را بیشتر بررسی کنید.
اپلیکیشن دوربین اصلی گوشی را بیشتر بررسی کنید؛ حتی با وجود اپلیکیشنهای بسیار زیادی که در بازار وجود دارد، باز هم پیشنهاد میکنیم که سری به دوربین اصلی گوشیتان بزنید و تمام امکانات آن را با دقت بررسی کنید. در گوشیهای اندروید، دوربینها با توجه به شرکت سازنده باهم متفاوت هستند. برنامه گوگل کمرا (Google Camera) فیلترهای خیلی جذابی دارد و میتوانید بهوسیله آنها نور و رنگ تصویر را همانطور که میخواهید تنظیم کنید.
دوربینهای اصلی گوشیهای سامسونگ، الجی، سونی و هوآوی، ابزارهای مختلفی دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید. برای مثال، در مدلهای جدیدتر برند سامسونگ، میتوانید روی دکمه Mode ضربه بزنید تا یک حالت حرفهای از فیلترها و تنظیمات رنگ و کنتراست ظاهر شود که حتی قبل از گرفتن عکس میتوان آن را تغییر داد. بنابراین دوربین گوشی را باز کنید و کمی در آن بچرخید.
شما چه ترفندهای دیگری برای عکاسی با موبایل میشناسید که پیشنهاد میدهید به این مقاله اضافه کنیم؟
فوکس تصویر – فعال بودن HDR – ثابت ماندن گوشی – نور محیط
نظرات