توپاک شکور چگونه پس از مرگش برای سریال سیمپسونها دردسرساز شد؟
توپاک شکور که یکی از بهترین و تاثیرگذارترین رپرهای تاریخ محسوب میشود، سالها پس از مرگش برای سریال سیمپسونها دردسرساز شد. این دردسر تا جایی پیش رفت که قضیه به دادگاه و مسائل حقوقی کشید و باعث شد که شخصیت هومر سیپمسون حسابی حاشیهساز شود.
در حال حاضر رویداد کمیککان ۲۰۲۴ حسابی در مرکز توجهات قرار دارد و هر ساعت خبر هیجانانگیزی از آن به بیرون درز میکند. سازندگان و مخاطبین محصولات سرگرمی (به خصوص زمینه کمیک بوک) در این رویداد جمع میشوند و علاوه بر جشن گرفتن، با محتویاتی که قرار است در آینده منتشر شوند آشنایی پیدا میکنند. در میان جمعیتی که همیشه در کمیک کان حضور دارند طرفداران سریال سیمپسونها عضو ثابت محسوب میشوند و سالها است که بدون غیبت و کمکاری حضور تاثیرگذاری در این رویداد به عمل میآورند. اما موضوع این است که حضور این انیمیشن سریالی قدیمی به دور از حاشیه نیست و همواره مشکلاتی به همراه میآورد.
۱۰ سال پیش و در حین برگزاری کمیککان سن دیگو ۲۰۱۴، سریال سیمپسونها به سوژه اول اخبار تبدیل شد. برگزار کنندگان مراسم برای سرگرم کردن مردم یک ایده خیلی جالب و نه چندان اورجینال را به تصویر کشیدند. در این مراسم یک نسخه دیجیتالی یا «هولوگرامی» از شخصیت هومر سیمپسون به نمایش درآمد و برای مردم نمایش اجرا کرد. نکته جالب این است که این نسخه هولوگرامی از شخصیت هومر با مت گرینیگ (سازنده سریال The Simpsons) به صحبت پرداخت تا طرفداران را حسابی به وجد آورد.
اما موضوع این است که هومر سیمپسون اولین شخصیت معروفی نبود که با این فناوری پا به دنیای واقعی گذاشت. دو سال قبل و در سال ۲۰۱۲ توپاک شکور، رپر جاودان و افسانهای آمریکایی، با فناوری مشابهی به صورت هولوگرامی در یک کنسرت ظاهر شد و در کنار افرادی نظیر اسنوپ داگ و دکتر دری به اجرا پرداخت؛ موضوعی که حسابی سر و صدا به پا کرد و به تیتر اول رسانهها تبدیل شد. توجه داشته باشید که توپاک در سال ۱۹۹۶ جان خود را از دست داد. بنابراین هنگامی که در سال ۲۰۱۲ به صورت هولوگرامی در یک کنسرت ظاهر شد ۱۶ سال از مرگ او گذشته بود.
اما سریال سیمپسونها چگونه به دردسر افتاد؟ حدود دو هفته پس از حضور نسخه هولوگرامی هومر سیمپسون در کمیک کان ۲۰۱۴، شرکت Hologram USA از کمپانی ۲۰th Century Fox به صورت رسمی شکایت کرد. شرکت Hologram USA توسط آلکی دیوید اداره میشود که همیشه به دنبال توجه و حاشیههای این چنینی است. از آنجایی که این شرکت مسئول برگزاری کنسرت هولوگرامی توپاک شکور بود و هومر سیمپسون هم با فناوری مشابهی در کمیک کان ۲۰۱۴ ظاهر شد، سران این شرکت تصمیم گرفتند از ۲۰th Century Fox به خاطر عدم رعایت قوانین کپی رایت شکایت کنند (چون این فناوری مربوط به آنها بود).
ولی نکته زمانی جالبتر میشود که بفهمید شخصیت سریال سیمپسونها و توپاک به معنی واقعی کلمه با هولوگرام به نمایش درنیامدند (مانند هولوگرامهایی که در فیلمهای علمی-تخیلی نظیر جنگ ستارگان دیدهایم). این کار با استفاده از یک فناوری فوقالعاده قدیمی انجام شد که زمان ساختش به پیش از اختراع لامپهای حبابی باز میگردد. این فناوری قدیمی Pepper’s Ghost Illusion نام دارد و صرفا نور را روی یک سری اجسام شیشهای منعکس میکند. پس این تکنولوژی چیزی نبود که شرکت Hologram USA بخواهد میم مالکیت روی آن بگذارد.
شرکت ۲۰th Century Fox هم نسبت به شکایتها بیتفاوت نماند و در یک بیانیه تند و راسخ گفت:«این شکایت کاملا بیپایه و اساس است و ما به غیر از یک چیز هیچ حرفی برای گفتن نداریم. آقای دیوید (آلکی دیوید) یکبار دیگر عطش سیرناپذیری خود را برای جلب توجه نشان داد.» البته این بیانیه استدلالهای محکمی دارد و همانطور که پیش از این هم گفتیم آلکی دیوید همیشه میخواهد به هر نحوی که شده در رسانهها از او یاد شود.
هرچند که شرکت Hologram USA این پرونده را در مقابل فاکس قرن بیستم پیروز شد، اما در سالهای بعد حسابی تحت فشار قرار گرفت و در پروندههای قضایی متعددی شکست خورد. شرکت مذکور همین ماه پیش مجبور شد به خاطر رفتارهای زننده کارکنانش چیزی نزدیک به ۹۰۰ میلیون دلار غرامت پرداخت کند. نظر شما در این باره چیست؟ دیدگاههای خود را با تیم کافهبازار و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: Cracked
خاطرات گیمرهای دهه هفتاد و هشتاد | میزگیم نوستالژی با گلخان و شایان
نظرات