این سوال که چند سالتان است شاید پرسشی ساده به نظر برسد، اما از مهمترین دغدغههای امنیتی شرکتهای سازنده شبکههای اجتماعی را تشکیل میدهد. قصد وارد شدن به هر کدام از این شبکهها و اپلیکیشنها را که داشتید باشید، سن شما از مهمترین بخشهای هویت شما برای تشکیل پروفایل به شمار میرود.
بسیاری از اوقات، کاربرانی که زیر سن قانونی هستند، برای دسترسی به تمام محتوای شبکههای اجتماعی، سن خود را به دروغ، بالاتر اعلام میکنند. اکنون اینستاگرام برای به حداقل رساندن این مشکل راه حلهایی را در نظر گرفته و دست به دامان هوش مصنوعی شده.
کمپانی صاحب امتیاز اینستاگرام یعنی متا (Meta) در حال آزمایش روشهای جدید تایید سن کاربران، از جمله درخواست از دیگر فالوورها برای تضمین و استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص چهره است. تلاشها در جهت این است که اینستاگرام اطمینان حاصل کند کدام کاربران پایین سیزده سال هستند و کدامها واقعاً بالاتر از سیزده سال سن دارند. این کمپانی اعلام کرده: «ما میخواهیم مطمئن شویم که هر گروه از کاربران در هر رده سنی، به محتوای متناسب دسترسی دارند.»
در حال حاضر، اینستاگرام تنها زمانی از کاربران میخواهد سن خود را تایید کنند که نوجوانان سعی کندد تاریخ تولد خود را ویرایش کرده و سن خود را هجده سال یا بیشتر نشان دهند. برای تایید سن، آنان باید تصاویر کارتهای شناسایی خود را به اینستاگرام ارسال کنند اما از امروز، استفاده کنندگان از این شبکه اجتماعی در ایالات متحده، دو انتخاب دیگر نیز خواهند داشت: ضمانت دیگر کاربران و تخمین سنی هوش مصنوعی.
برای استفاده از روش تضمین سنی از دیگر کاربران، سه نفر از فالوورهای یک کاربر که خودشان هم بالای هجده سال هستند، باید ضمانت بدهند که شخص درباره سن خود راست میگوید. آنان باید طی سه روز از درخواست اینستاگرام، سن کاربر را تایید کنند.
در روش تخمین سنی از طریق هوش مصنوعی، کاربران سلفی ویدیویی خود را برای اینستاگرام میفرستند و مسوولان این شبکه اجتماعی طی مدتی مشخص سن او را با استفاده از فناوری هوش مصنوعی پیشرفته تشخیص چهره، تخمین میزنند و تایید میکنند.
لازم به ذکر است که پس از تایید سن هم، اینستاگرام برای بررسی بیشتر و تایید سن کاربران، پستهای آنان را زیر نظر میگیرد. مثلاً اگر شخصی که گفته بیست سالش است، پستی از تولد شانزده سالگی خود منتشر کند، اینستا اکانت او را محدود خواهد کرد. مسوولان امنیتی اینستاگرام حتی ممکن است محتوای نوشتاری کاربران را نیز برای تایید سن آنان بررسی کنند.
سلفی ویدیویی طی چند سال گذشته به روش قابل اطمینانی برای احراز هویت و سن کاربران در بسیاری از پلتفرمها تبدیل شده است. اپلیکیشنهای بانکی و سرمایهداری نیز برای تایید هویت کاربران اتکای زیادی به این روش دارند. لازم به ذکر است که خود اینستاگرام هم قبل از این، از سلفی ویدیویی برای احراز هویت کاربرانی که اکانتشان به اشتباه قفل شده بود، استفاده میکرد.
چندی پیش نیز اعلام شده بود که اینستاگرام قرار است با کمپانی یوتی (Yoti) که روی فناوری تشخیص چهره و تخمین سن کار میکند، شروع به همکاری کند که این همکاری ظاهراً از امروز شروع شده است. یوتی از پیشروترین کمپانیها در این زمینه است.
آخرین مقالهای که از تحقیقات این کمپانی منتشر شده، نشان میدهد که این فناوری برای کودکان شش تا دوازده ساله با محدوده خطای ۱.۳۶ سال و برای نوجوانان سیزده تا نوزده ساله با محدوده خطای ۱.۵۲ کار میکند که اینها ارقام فوقالعادهای به شمار میروند. متا میگوید پس از اینکه کار تایید سن کاربران به پایان میرسد، هر دو کمپانی تصاویر آنان را حذف میکنند.
شما درباره روشهای جدید متا و اینستاگرام برای تایید سن و هویت کاربران چه فکر میکنید؟ اگر سرپرست هستید، به نظرتان فززند شما با این ابزار میتواند در برابر محتوای نامناسب و سوءاستفادهکنندگان محافظت شود؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات