گیمرها بخوانند: ۱۰ تا از بهترین کتابهای حوزه بازیهای ویدیویی
دنیا پر زرقوبرق امروز ما به جایی رسیده است که هر انسانی حداقل یکبار به این فکر افتاده که برود و مدتی را در دل کوه جنگل به زندگی خود ادامه دهد. سرگرمیها همان تکه گمشده ما در میان این همه سر و صدا هستند که حداقل برای برخی از ما زندگی را قابل تحملتر میکنند. امروز در مجله بازار همراه ما هستید تا به بررسی تلفیق و به هم پیوستگی دو دنیا متفاوت اما کاملا مشابه بپردازیم.
کتابها بخشی وسیعی از زندگی ما را فرا گرفتهاند و حداقل ارتباط ما با آن چند سال مدرسه است. بخواهیم یا نخواهیم زندگیمان از سالهای دوری با آن گره خورده و توانسته امروزه بیشتر از یک کالای دانشافزایی تبدیل به یک سرگرمی وقت گذران شود. دنیا بازیهای ویدیویی تا حد زیادی باید خود را مدیون کتابها بداند، صنعتی که داستان سرایی و فضاسازی را شاید از نویسندگان کتاب یادگرفته باشد.
کتابهای حوزه گیم ارزش خواندن دارند؟
چندبار شده است که وقتی به یک بازی میپردازید حس کنید دیگر در این دنیا نیستید و در دنیای بازی در حال نفس کشیدن هستید؟ این اتفاق چند بار در هنگام کتاب خواندن رخ داده است؟ اگر بخواهم بطور خلاصه به شما بگویم، اگر کتاب خواندن را دوست دارید که خواندن این کتابها قرار است شما را شگفتزده کند اما اگر شما علاقهای به مطالعه نداشته باشید هم این کتابها چون به خوبی با دنیای بازیهای ویدیویی ترکیب شدهاند، سرگرمی جدیدی را برای شما خلق میکنند.
کتاب Masters of Doom
اگر بخواهم یک جمله درباره این کتاب بگویم، خیلی خلاصه میگویم که ابتداتر از ابتدا. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید امروزه یک بازی چگونه خلق میشود و چه چالشهایی را باید پشتسر گذاشت تا به دست کاربرانش برسد. اما فکر میکنید اولین بازی چه چالشهایی داشته و چگونه بدست کاربرانش رسیده است؟
David Kushner به شما در کتاب Masters of Doom how two guys created an empire and transformed pop culture پاسخ میدهد و درباره یک امپراطوری و پایهگذارانش صحبت میکند. روایت کتاب Masters of Doom درباره زندگی جان کارمک و جان رومرو است، زمانی که ایدههای خلاقانه زیادی داشتند و از میان همان ایدهها، دست به ساخت بازیهایی مانند Doom و Quake زدند که دنیای بازیهای امروز را خلق کرده است. اگر به رازهای پشت پرده بازیها علاقه دارید و میخواهید بیشتر با ساز و بنا ویدیوگیم آشنا شوید، از خواندن این کتاب غافل نشوید.
کتاب The Art of Video Games
نام این کتاب را به شخصِ دوست دارم. یک کتاب پربار که رابطه میان هنر و بازیهای ویدویی را مورد بررسی قرار میدهد، شما را از زمان پیدایش اولین پیکسل همراه خود میکند و تا همایشِ با نام همین کتاب پیش میبرد. در این کتاب که به بررسی بازیهای مختلفی پرداخته میشود، دنیاهای متفاوتی از بازیهای ویدیویی توصیف میشود که در نوع خود بسیار جالب و جذاب است. اگر بدنبال آن هستید که بدانید هنر و فرهنگ په تاثیری بر دنیای سرگرمی ما گذاشته است، خواندن این کتاب را در برنامه خود جای دهید.
کتاب The Ultimate History of Video Games
به تاریخ علاقه دارید و دوست دارید بیشتر با تاریخ بازیهای ویدیویی آشنا شوید؟ بسیار هم عالی است، چرا که این بازی دقیقا یک مرجع تاریخی در این دنیای جذاب شمرده میشود. شما با مطالعه این کتاب میتوانید به قبل از سال ۲۰۰۰ سفر کنید و بدانید بازیها از کجا آمدند. در این کتاب که نوشته استیون ال. کنت است شما از بازیهای آرکید شروع خواهید کرد و تا شروع پیدایش کنسولهای بازی مدرن پیش خواهید آمد؛ در این مسیر با اطلاعات جدیدی روبهرو خواهید شد که شگفتزده خواهید شد، چرا که حقایقی را خواهید دانست که دربارهاش جای حرف به میان نیامده است.
کتاب The Philosophy of Video Games
هر انسانی مبنایی برای انتخاب دارد، شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که با نگاهی عمیقتر به اطراف خود مینگرید و سوالاتی دارید که در پی جستن آن سالیانی را گذرانیدهاید. البته که جان کاگبرن و مارک سیلکاکس هم سوالاتی داشتند و با دید فلسفی خود شروع به پرسیدن کردهاند؛ این بار با کتابی طرف هستید که تمرکزش را بر جهان بازیها متمرکز کرده است و با سوالاتی عجیب شما را به فکر فرو میبرد. نمونهای از این سوالات این است که آیا World of Craft میتواند منجر به خود آگاهی بیشتر شود؟ یا آیا میتوانیم از GTA اخلاقیات را بیاموزیم؟. در هر حال این کتاب با سرفصلهایی که دارد، ارزش بالایی برای خواندش بدست میآورد که این سرفصلها عبارتند از: مشکل دنیای بیرون، دوگانه گرایی و هویت شخصی، هوش مصنوعی و انسانی در فلسفه ذهن، ایده هنر تعاملی، اثرات اخلاقی بازی های ویدئویی و… که در آن با بازیهایی همچون سیمز تا GTA برای پاسخ در خدمت نویسندگان اثر هستند.
کتاب The Art of Game Design: A Book of Lenses
حال نوبت به نوشته جسی شل رسیده است که کتابش یک راهنما و مرجع برای علاقهمندان به توسعه بازیهای ویدیویی است. شل در کتاب خود توضیح میدهد که هر کسی میتواند بر اصول طراحی بازی تسلط داشته باشد و صرفا تخصص فنی لازم نیست. این کتاب که بر پایه روانشناسی عمل میکند، به خوبی خواننده را قانع میکند که کلید ساخت یک بازی ویدیویی همان اصولی است که در یک بازی رومیزی، کارتی یا ورزشی مورد استفاده هستند. شل در کتاب خود معتقد است که طراحی خوب بازی زمانی اتفاق می افتد که بازی خود را از منظرها یا لنزهای مختلف مشاهده می کنید. در این کتاب ۱۰۰ عدسی برای شما توسط شل تهیه شده که در واقع سوالاتی الهام بخش هستند که شما برای ساخت یک بازی به آنها احتیاج دارید. این عدسیها دید بهتری به شما میدهند که در مواجه با بازیهای دیگر نیز کمی عمیقتر به قلب آنها نگاه کنید.
کتاب Reality is broken: why games make us better and how they can change the world
یک نام طولانی برای کتابی که در نامش دو سوال را از شما میپرسد، چرا بازیها ما را بهتر میکنند و چگونه میتوانند جهان را تغییر دهند؟ که هر دو سوال موضوع کتاب را برای ما مشخص میکنند. جین مگگونیگال با یک کتاب جامعهشناسی به سراغ ما میآید و در کتابش برای ما درباره تاثیرات بازیهای ویدیویی بر جامعه و فرهنگ حرفهایی شنیدنی را روایت میکند. در این کتاب بسیاری از دلایلی که برای بازی کردن دارید را دوباره به شما میگوید و برای شما توضیح میدهد که چرا چنین دلایلی را برای انجام این کار دارید. همچنین ایشان نظریاتی را در کتابش برای ما توضیح میدهد که هر کدام جذابیت بالایی را خواننده ایجاد میکند. توصیه میکنم که این کتاب را به هیج عنوان از دست ندهید.
کتاب Extra Lives: Why Video Games Matter
این بار نوشته تام بیسل است که یک کتاب روانشناسی را برای ما حاضر کرده است. در این کتاب به موضوعاتی مانند تاثیر بازی بر روان انسان یا اینکه چگونه بازیها بر احساسات و تجربیات ما تاثیر میگذارند. این نویسنده که خود یک گیمر وسواسی است. Extra Lives با ترکیب خاطرات، نقد و گزارشهای جذاب خود یک کتاب تک و کاملا متفاوت است. چه عاشق بازیهای ویدیویی باشید، چه از بازیهای ویدیویی متنفر باشید، خواندن Extra Lives الزامی است، چون به سوال چرا بازی های ویدیویی اهمیت دارند پاسخ میدهد.
کتاب The Video Game Theory Reader
این کتاب مجموعهای از مقالات آکادمیک آمریکا است که به بررسی نظریههای مرتبط با بازیهای ویدیویی میپردازد. تغییر بازی های سوم به اول شخص، گیمرها و جامعه بازی و مسائل مهم جامعه شناختی، فرهنگی، صنعتی و اقتصادی که بازی را احاطه کرده است از جمله مواردی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است. اگر علاقهمند هستید که مطالبی علمی بخوانید، میتوانید از این کتاب استفاده کنید.
H3: کتاب Blood, Sweat, and Pixels: The Triumphant, Turbulent Stories Behind How Video Games Are Made by Jason Schreier
کتاب «خون، عرق و پیکسلها: داستانهای پیروزمندانه و پرتنش دربارهی چگونگی ساخته شدن بازیهای ویدیویی» اثر جیسون شرایر یکی دیگر از جمله کتابهای خواندنی برای آنهایی است که باید گیمرها بخوانند. این کتاب یکی از تحسینشدهترین و مشهورترین کتابها در حوزهی پشت صحنهی ساخته شدن بازیها در صنعت گیم است. این صنعت پر از رمز و رازهایی است که شاید باورش برای شما سخت باشد، اما در این کتاب، دروازه جدیدی از دنیای گیم بر روی شما باز میشود که شاید باعث شود برای هر بازی ارزشی قائل شوید. قدرت قلم نویسنده نیز در کنار روایتی جالب، این کتاب را تبدیل به یکی از خواندنیترین کتابهای که هر گیمری باید بخواند کرده است.
کتاب Ready Player One
رمانی از ارنست کلاین که شاید فیلم پرفروش آن را دیده باشید. این رمان، دنیایی آرمانی را به تصویر میکشد که در آن بازیهای ویدیویی واقعیت مجازی، بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره انسانها شده است؛ دنیایی که داشتن پول در بازی از زندگی واقعی اهمیت بیشتری دارد. نیازی به تعریف خاصی از این کتاب نیست، فقط کافیست بخشی از این کتاب را بخوانید؛ غیر ممکن است گیمر باشید و علاقهمند به ادامه دادن داستان آن نباشید. این کتابها نه تنها برای گیمرها، بلکه برای هر کسی که به صنعت بازیهای ویدیویی علاقهمند است، جذاب و آموزنده خواهند بود.
هر کدام از این کتابها جنبههای مختلفی از دنیای بازیها را بررسی میکنند و به شما کمک میکنند تا درک عمیقتری از این رسانه پرطرفدار داشته باشید. شاید وقت آن رسیده است که کمی به جای رقم زدن داستان خودتان در دنیای گیم، کمی هم همراه نویسندگانی باشید که شما را با خود همراه میکنند. نظر شما چیست؟ آیا کتاب مورد علاقهتان در این لیست وجود داشته است؟ اگر نه آن را برای ما و دیگر کاربران مجله بازار به اشتراک بگذارید.
نظرات