آلن دلون بازیگر شناختهشده و محبوب سینمای فرانسه در سالهای دور که در کشور ایران هم شهرت فراوانی داشت، در سن ۸۸ سالگی از دنیا رفت. فرزندان این بازیگر طی بیانیهای به رسانهها اعلام کردند دلون امروز در خانه قدیمی خود در روستای دوشی فرانسه درگذشته است.
با مرگ آلن دلون، یکی از آخرین بازماندگان نسل طلایی سینمای فرانسه در دهههای ۶۰ و ۷۰ میلادی هم به تاریخ پیوست. در این دوره هیجانانگیز کشور فرانسه از لحاظ اقتصادی و فرهنگی سالهای شکوفا و شکوهمندی را پشت سر گذاشت، آن هم پس از بازسازی و ترمیم ضرباتی که جنگ جهانی دوم به آن وارد کرده بود.
جالب است بدانید دلون – که بین دهههای ۶۰ الی ۸۰ در اوج حرفه بازیگریاش قرار داشت – به صورت کاملا اتفاقی وارد عرصه سینما شد. وی در ۸ نوامبر ۱۹۳۵ در یکی از شهرهای اطراف پاریس به دنیا آمد و پس از جدایی زودهنگام پدر و مادرش از هم، کودکی سختی را پشت سر گذاشت. او در ۱۷ سالگی وارد یک مدرسه نظامی شد و پس از اینکه یک بار حین سرقت تجهیزات دستگیرش کردند، یک انتخاب مهم پیش رویش قرار گرفت: اخراج از مدرسه یا فرستاده شدن به جنوب شرق آسیا.
وی حتی در نبرد مشهور دین بین فو در سال ۱۹۵۴ هم شرکت داشت و حدود دو سال بعد به فرانسه بازگشت. دلون پس از آن مدتی مشغول انجام کارهای مختلف، صرفا برای بقا و گذران زندگی بود. نخستین آشنایی او با دنیای سینما زمانی شکل گرفت که او با بریژیت اوبر (بازیگر) ملاقات کرد؛ اوبر در واقع آن دوران در فیلم To Catch a Thief از آلفرد هیچکاک حضور پیدا کرده و اسم و رسم قابل توجهی برای خودش دست و پا کرده بود. مدت زیادی طول نکشید تا بریژیت و آلن باهم وارد رابطه شوند و ماحصل این رابطه ورود دلون به جشنواره کن سال ۱۹۵۷ بود. وی در آنجا با ژان-کلود بریالی کارگردان و بازیگر شناخته شده و همچنین ژرژ بیوم (کسی که بعدها به ایجنت دلون تبدیل شد) ملاقات کرد.
اتفاق بزرگ بعدی در زندگی آلن دلون ملاقات و ارتباط با میشل کوردو بود. کوردو که در آن زمان همسر ایو الیگره (کارگردان) بود، شوهرش را راضی کرد تا به آلن نقشی کوچک در فیلم Quand la femme s’en mêle (وقتی زنی دخالت میکند) بدهد. دلون همیشه درباره اینکه زنان نقشی موثری در شکلگیری زندگی حرفهایاش در سینما داشتند، به آسانی و بدون ترس صحبت میکرد:
اگر بانوانی که در طول زندگی ملاقات کردم سر راهم قرار نمیگرفتند، خیلی وقت پیش مرده بودم. این زنان بودند که عاشق من بودند، مرا وارد این حرفه کردند، میخواستند من این کار را انجام دهم، و برایم در این مسیر مبارزه کردند.
از آنجا به بعد سرعت پیشرفت آلن دلون در عرصه سینما افزایش یافت و ابتدا در Sois belle et tais-toi به کارگردانی مارک آلگره (که ژان-پل بلموندو هم در میان بازیگران آن بود) حضور پیدا کرد. سپس نوبت به کریستین (Christine) به کارگردانی پیر گاسپار-ویت رسید، جایی که دلون نقش اصلی را در کنار رومی اشنایدر ایفا نمود. این فیلم یکی از خاطرهانگیزترین آثار رمانتیک سینما محسوب میشود و در دوران خود نیز گرد و خاک زیادی به پا کرد. اشنایدر در آن زمان شهرت کافی را کسب کرده بود، در حالی که آلن دلون ۲۳ ساله هنوز راه زیادی برای طی کردن پیشروی خود میدید.
این زوج سینمایی بعدها در سال ۱۹۶۹ در فیلم The Swimming Pool (به کارگردانی ژاک دوره) بار دیگر در کنار هم قرار گرفتند. اما خب قبل از این اتفاق دلون با حضور در آثاری چون ظهر بنفش (Purple Noon، ۱۹۶۰)، روکو و برادرانش، کسوف، یوزپلنگ، سامورایی، استخر و… به یک سوپراستار تبدیل شده بود. او نه تنها در کشور فرانسه، بلکه در سطح بینالمللی هم به شهرت چشمگیری دست یافت و حتی در کشورمان نیز بسیار شناخته شده بود. از آلن دلون به عنوان چهرهای یاد میشود که در جوانی نماد زیبایی و جذابیت مردانه بود. اکنون این بازیگر محبوب پس از درگذشتش به صحفات تاریخ پرزرق و برق سینما میپیوندد و با آثار فراموشنشدنیاش همیشه در ذهن سینمادوستان خواهد ماند.
منبع: Deadline
گیمپلی ماینکرفت #۱ بازار استریت وارد میشود!
نظرات