به جای خواندن مانگا این انیمه ها را تماشا کنید
دعوای بین طرفداران مانگا و انیمه، از بحثهای همیشگی است که برنده مشخصی ندارد. اگر مانگا و مانهوا اقتباسی انیمهای داشته باشد، باید انتظار برتری یکی بر دیگری و موضعگیری طرفدارانش را داشته باشیم. عمدتا انیمهها نمیتوانند آن طور که باید جزییات مطرح شده در منبع اصلی را به نمایش درآورند. طراحی صفحات، جلوه بصری چشمگیر و داستان یکدست و کامل از ویژگیهایی هستند که عموما مانگا یا لایت ناولها را در جایگاه بالاتری نسبت به انیمه قرار میدهند.
با این حال در برخی موارد انیمهها در جایگاه بالاتری از نسخههای اصلی قرار گرفتهاند. تصاویر با کیفیت، صداگذاریهای دقیق، موسیقی و پالت رنگی چشمنواز از عواملی هستند که به انیمه جان دیگری میبخشند و حتی موجب بهبود داستان اصلی نیز میشوند. در ادامه، با ۱۰ انیمهای که از منبع اقتباسشان فراتر رفتهاند، آشنا میشویم. با مجله بازار همراه باشید.
۱۰. Demon Slayer؛ نبردهای خیرهکننده با سرعت بالا
کمتر کسی پیدا میشود انیمه شیطانکش را ببیند و بازهم طرف مانگایش را بگیرد. تصاویر خلق شده در این انیمه توسط استودیو Ufotable، در مقایسه با طراحیهای زخمت و بعضا ناهماهنگ مانگای اصلی، جذابیت و کیفیت بالاتری دارد. با این وجود همچنان نسخه اصلی ارزشمند و قابل احترام است. انیمه شیطانکش موفق شد داستان اصلی را به خوبی بازآفرینی کند و در عین حال، جلوهای چند برابر چشمگیرتر به آن ببخشد.
نهتنها رنگها در انیمه زنده و پرشور هستند، بلکه کاراکترها با انیمیشنی روان و نرخ فریم بالا حرکت و نبردهایی خیرهکننده خلق میکنند. تمامی این عناصر، جلوه بصری بینظیری به شیطانکش بخشیدهاند که با سبک طراحی منحصربهفرد و در عین حال زیبا، آن را در دنیای انیمه متمایز کرده است.
۹. Jujutsu Kaisen؛ درخشش بینظیر صحنههای خشن
مانند شیطانکش، فرنچایز جوجوتسو کایسن نیز داستان خوبی دارد که تا حدی توسط مانگای اصلیاش محدود شده است. هرچند روایت جوجوتسو کایسن به اندازه خودش جذاب و چشمگیر است، با این حال طراحی زخمت اما متناسب گگه آکوتامی در این مانگا، نتوانست به جهانی شدن آن کمکی کند. اینجا بود که استودیو MAPPA وارد عمل شد.
ماپا استودیوی انیمیشنسازی معتبری است که میتواند هر پروژهای را با مهارت و ظرافت به پایان برساند. انیمه جوجوتسو کایسن نیز در مقایسه با بیشتر مانگاها به یک شگفتی تبدیل شد. جزئیات پرداخته شده در آن خیرهکننده، نرخ فریم انیمیشن بسیار بالا و خطوط طراحی آن به قدری ظریف و تمیز است که شخصیتها در همان نگاه اول توسط مخاطب فهمیده میشوند.
همین نقاط قوت باعث شد یکی از اعضای «سهگانه تاریک» در صحنههای مبارزه خشن بهخوبی بدرخشد. کیفیت بالای تولید به تقویت عناصر ترسناک داستان نیز کمک کرد؛ چرا که تنها زمانی ژانر وحشت در داستان خودش را نشان میدهد که صحنهها با جزییات دقیق و زنده به تصویر کشیده شوند و ساده یا انتزاعی نباشند.
۸. Fruits Basket 2019؛ شوجوی مدرن با اقتباس اولیه نهچندان موفق
مانگای اصلی «سبد میوهها» نوشته ناتسوکی تاکایا، از اواخر دهه ۱۹۹۰ و اوایل دهه ۲۰۰۰ اثر برجستهای بود که نخستین اقتباس انیمهای آن چنگی به دل نزد. سبد میوهها محصول سال ۲۰۰۱ حتی نسبت به مانگای اصلی نیز ضعیفتر ظاهر شد. تصاویر این انیمه نهتنها ساده و بیکیفیت بودند، بلکه داستان را نیز بهطور کامل روایت نمیکرد و برخلاف فضای واقعی داستان، حالوهوای آن بیش از حد کمدی بود. با این حال قضیه به همینجا ختم نشد.
در سال ۲۰۱۹، انیمه دیگری با همین عنوان تولید شد که نه تنها از نسخه اولیه، بلکه حتی از مانگای اصلی نیز سبقت گرفت. این نسخه، تمام نقاط قوت مانگا را در خود حفظ کرده و در کنار آنها، با تلفیق موسیقی متن دلنشین و جلوههای بصری چشمنواز، به یکی از انیمههای شوجوی ارزشمند تبدیل شده است. استفاده شخصیتها از تلفنهای هوشمند از جمله جزئیات پرداخته شده در این نسخه است که فضای داستان را حتی برای مخاطب امروزی بهروزتر کرده.
۷. Ranma 1/2 2024؛ جزئیات خیره کننده در عین وفاداری به اصل داستان
اگر سری به فهرست انیمههای درحال پخش بزنید، نام یک انیمه آشنا به نظر میرسد. انیمه رانما ۱/۲ که از مانگایی طولانی اما جذاب با همین عنوان اقتباس شده، متفاوتتر از نسخه اول ظاهر شده است. اگر بخواهیم به عنوان مخاطب امروزی سری به نخستین نسخه انیمهای این مانگا بزنیم، خیلی زود از تصاویر قدیمی و محتوای اغراقشدهاش خسته میشویم.
تاکنون تنها یک فصل از انیمه جدید رانما ۱/۲ پخش شده است؛ با این حال همین اپیزودهای آن چنان درخشان و باکیفیت هستند که مخاطب را درگیر خود میکنند. این نسخه با تمرکز بر کیفیت، صحنههای مبارزه جذابی را به تصویر میکشد و هنرهای رزمی کمدی را تماشاییتر از همیشه کرده است. صداگذاری و موسقی متن دلنشین نیز جذابیت روایت مانگای اصلی را دوچندان کرده است و درعین حال به خوبی طعم کمدی و اکشن مانگا را به مخاطب خود منتقل میکند.
۶. Chainsaw Man؛ رنگهای چشم نواز در کنار جلوههای صوتی جذاب
بعید است نام استودیو ماپا را ذکر کنیم و پای یک انیمه شسته رفته و تمیز اقتباسی درمیان نباشد. مرد ارهای، مانگایی درحال انتشار به نویسندگی تاتسوکی فوجیموتو بوده که بازتعریفی هوشمندانه از قواعد مانگای شونن است و سبک هنری منحصربهفرد و دلنشینی دارد. داستان مانگا به خودی خود قدرتمند و ماندگار است. با این وجود اقتباس انیمهای این مانگا که توسط استودیو MAPPA ساخته شده، هیجان و تاثیر به مراتب بالایی در دنیای انیمه داشته است.
در طراحی کاراکترهای انیمه مرد ارهای از مانگای اصلی الهام گرفته شده است. با این وجود نسخه انیمهای به دلیل تصاویر با جزییات دقیق، شفاف و پالت رنگی چشمنوارتر یک سر و گردن از مانگای اصلی بالاتر است. تمام صحنههای نبرد در مرد ارهای از نظر بصری و صوتی درخشان هستند. ماپا همچنین در تولید نسخه انیمهای این مانگا، هیچ صحنهای را حذف نکرده است تا خیال مخاطبان از اصالت محتوا راحت بماند. گفتنی است با اکران انیمه سینمایی آرک Reze، این روند با همان کیفیت درخور ادامه خواهد یافت.
۵. Oshi no Ko؛ معجزه همراهی رنگ و موسیقی
مانگای اصلی اوشی نو کو با طراحی دلنشینی که دارد، مطالعه آن را به تجربهای زیبا تبدیل میکند. شخصیتها فراتر از صفحات هستند و شما زندگی پر از درد و رنجشان را به خوبی درک میکنید. استودیوی Doga Kobo در نسخه انیمهای این مانگا حتی پا را فراتر گذاشته و اثری درخشانتر خلق کرده است. این انیمه تاثیر چشمگیری در شهرت مانگای اصلی ایفا کرد.
در انیمه اوشی نو کو هیچ بخشی از داستان و شخصیتها از قلم نیفتادهاند. رنگها نیز بهگونهای استفاده شدهاند که با تغییر از طیف تاریک به روشن، تضاد معناداری در روایت ایجاد میکنند. شخصیتهایی مانند آی هوشینو و کانا آریما چنان هنرمندانه و زیبا طراحی شدهاند که حتی به نظر نمیرسد این زیبایی پوششی بر روی زندگی پر از درد و رنجشان است. علاوه بر این، در انیمه میتوانیم به جای تصور کردن، مستقیما آثار گروه موسیقی B-Komachi را بشنویم و تجربه عمیقتری از داستان داشته باشیم.
۴. Terminator Zero؛ انیمهای فراتر از لایواکشن
اقتباس انیمهای فقط مختص مانگا و مانهوا نیست. ترمیناتور زیرو انیمهای است که از یک لایواکشن غربی اقتباس شده است. جالب اینجاست که این اقتباس حتی از نسخه لایواکشن اصلی نیز جذابتر است. جلوههای بصری در انیمه ترمیناتور زیرو، بهویژه در صحنههای اکشن، بسیار خیرهکننده هستند و حتی از جلوههای ویژه کامپیوتری که بعضا ناهماهنگ هم هستند، بهتر ظاهر شدهاند. یکی دیگر از نقاط قوت این انیمه، این است که دیگر خبری از آرنولد شوارتزنگر پیر در این اثر نیست.
جالب اینجاست که چند فیلم اخیر این فرنچایز، صدای منتقدان و طرفدارانش را درآورده است. دو فیلم نخست ترمیناتور جزو آثار کلاسیک علمیتخیلی بهشمار میآیند اما سایر آثار، کیفیت بالایی ندارند. این درحالی است که نسخه انیمهای همچنان نقدهای مثبتی دریافت میکند. در انیمه ترمیناتور زیرو، فلش بکهای اضافی حذف شده و در عوض شخصیتها و پیچیدگیهای داستانی جدیدتر در بستر داستانی دلهرهآور با فضایی علمیتخیلی، غبار کهنگی را از چهره این فرنچایز پاک کرده است.
۳. Attack on Titan؛ صحنههای اکشن سهبعدی و خیرهکننده
اقتباس انیمهای مانگا اتک آن تایتان آنقدر موفق بوده که کمتر کسی پیدا میشود که در ابتدا سراغ نسخه کاغذی و دیجیتالی آن را رفته باشد. مانگای حمله به تایتان از دیگر نمونههایی است که اقتباسی انیمهای آن موفقتر از منبع اصلی ظاهر شده است. با وجودی که داستان خود به تنهایی منبعی قدرتمند به حساب میآمد، استودیوهای Wit و MAPPA نیز گل کاشتند و شاهکار انیمهای که از این مانگا خلق کردند، باعث شدند اتک آن تایتان به یکی از محبوبترین انیمههای تاریخ تبدیل شود.
فصل اول این مجموعه با طراحی بصری بسیار دقیق، صحنههای اکشن سهبعدی باکیفیت و صداگذاری تأثیرگذار، به یک استاندارد برای فصلهای بعدی و سایر اینمههای اقتباسی تبدیل شد. جالب است بدانید که پس از واگذاری پروژه از استودیو Wit به MAPPA، تولید انیمه با همان کیفیت قبلی ادامه یافت و درنهایت داستان با پایانی قوی اما بحثبرانگیز، به پایان رسید.
۲. Fullmetal Alchemist؛ بهترین اقتباس انیمهای تمام دوران
مانگای کیمیاگر تمامفلزی اثر هیرومو آراکاوا شایستگی آن را داشت که به اثری افسانهای در صنعت انیمه نیز تبدیل شود، اما نخستین اقتباس انیمهای آن در سال ۲۰۰۳ موفق ظاهر نشد. هرچند آن نسخه نیز طرفدارانی پیدا کرد اما دوران اوج کیمیاگر تمامفلز از سال ۲۰۰۹ آغاز شد؛ زمانی که استودیو Bones انیمهای را پخش کرد که امروز از آن بهعنوان یکی از بهترین اقتباسهای انیمهای تاریخ یاد میشود.
کیمیاگر تمامفلزی: برادری (Fullmetal Alchemist: Brotherhood) همانند دیگر انیمههای پرفروش، داستان قدرتمندی دارد و در عین حال با بهرهگیری از بالاترین کیفیت تولید، از مانگای اصلی پیشی گرفته است. حتی اگر اکنون و پس از گذشت ۱۶ سال بخواهید این انیمه را ببنید، جلوههای بصری و انیمیشنی آن شما سطح توقعتان را از صنعت انیمه بالا خواهد برد. صداگذاری قدرتمند و موسیقی متن برجسته نیز این تجربه دلنشین را تکمیل و مخاطب را بهطور کامل در دنیای داستان کیمیاگر تمامفلز غرق میکند.
۱. JoJo’s Bizarre Adventure؛ نبردهای رنگارنگ با چاشنی موسیقی دلنشین
مانگای اصلی ماجراجویی عجیب جوجو نوشته هیروهیکو آراکی با داستان منحصربهفردش، یکی از آثار تحسینبرانگیز در دنیای مانگا و مانهوا است. سبک طراحی خاص آراکی و خلاقیتهای او (مانند ژستهای جوجو مشهور و طراحی متمایز چهرهها) جلوه و جذابیت ویژهای در داستان ایجاد کرده است. با اینحال، این اثر بدون ایراد هم نیست. ناهماهنگی برخی دورههای گذار در سبک طراحی و تفاوتهای بصری قابل توجه میان دو آرک ابتدایی و بخشهای بعدی، از جمله ایراداتی است که در این مانگا به چشم میخورد.
جالب اینجاست که نسخه انیمهای ماجراجویی عجیب جوجو، این نقصهای جزئی را بهخوبی برطرف کرده و حتی ویژگیهای جذابتری به آن افزوده است. سبک بصری انیمه، یکنواختتر و هماهنگتر شده و جابهجایی درستی بین آرکهای داستانی رخ میدهد. مهمتر از همه، قطعات موسیقی متن و تیتراژهای اختصاصی پایانی است که هرجا به گوش برسند، یاد این انیمه را در ذهن زنده میکنند. از جمله این قطعات میتوان به «Bloody Stream» و «Walk Like an Egyptian» اشاره کرد که در میان طرفداران محبوبیت زیادی دارند.
نظر شما در مورد آثار معرفی شده چیست؟ آیا اثر دیگری را میشناسید که از نسخه اصلی خود بهتر باشد؟ نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: CBR
عجیبترین یوتیوبرهای ایرانی! میزگیم با لیل شایان و ویبهد @WeebHead
نظرات