انیمه اتک آن تایتان
اخبار سینما و انیمیشن انتخاب سردبیر برترین‌ها برترین‌های سینما و انیمه سینما

انیمه اتک آن تایتان چگونه قواعد و قوانین ژانر شونن را تغییر می‌دهد؟

انیمه اتک آن تایتان اثری مشهور و محبوب بوده که جایگاه خاصی را در تاریخ ژانر شونن به دست آورده است. اما این انیمه چگونه توانسته با کنار زدن اصول، خود را جاودانه کرده و به تجربه‌ای بی‌نظیر تبدیل شود؟ با مجله بازار و بررسی دلایل این دستاورد همراه باشید.

اقدام ارن برای شروع رامبلینگ و از بین بردن ۸۰ درصد از جمعیت دنیا، به وضوح نشان می‌دهد که انیمه Attack On Titan یک قهرمان عادی و مرسوم در ژانر شونن ندارد. این سبک از انیمه‌ها، مملو از قهرمانانی است که به دلایل و روش‌های مختلف برگزیده شده‌اند که در موقعیت مناسب قرار گرفته، در مسیر خود روابط دوستانه ایجاد کرده و در نهایت با پیروزی در مبارزات دنیا را نجات دهند. اما انیمه اتک آن تایتان درمسیری متفاوت حرکت می‌کند. هیچ پیروزی در این اثر وجود ندارد، پایان خوش بی‌معنی است و مرگ عنصری معمول محسوب می‌شود.

این موارد به هیچ عنوان ضعف یا اشکال نیستند، بلکه ثابت می‌کنند که با وجود روایت در دنیای فانتزی و دنبال کردن داستان خیالی با حضور هیولاها، انیمه حمله به تایتان ریشه‌های واقع‌گرایانه دارد. در موقعیت‌های مختلف شاهد تصمیمات قهرمانانه مثل فداکاری هانجی، تصمیم لیوای برای احیای آرمین به جای اروین و تهاجم دسته دیدبانی برای نجات ارن بعد از حمله او به مارلی، هستیم. با این حال در حقیقت انیمه Attack On Titan یک اثر بدون قهرمان است. هیچ شخصیتی را به طول دقیق و با در نظر گرفتن المان‌های مشخص نمی‌توان قهرمان نامید و این کلید موفقیت انیمه اتک آن تایتان است.

ارن نمی‌تواند قهرمان باشد

انیمه حمله به تایتان

ارن در مرز باریک بین قهرمان و ضد قهرمان قرار می‌گیرد

ارن به طور تصادفی به شخصیت اصلی انیمه Attack on Titan تبدیل می‌شود. او ناخواسته و به واسطه اقدامات گریشا به قدرت‌های تایتان‌ها دست پیدا می‌کند. پس از حمله تایتان‌ها و از دست دادن مادر، ارن باید در دسته دیدبانی توانایی‌های خود را نشان دهد. شخصیت اصلی که بسته به شرایط باید خود را ثابت کند، امری تازه در ژانر شونن نیست. از این دست کاراکتر‌ها می‌توان به یوجی از جوجوتسو کایسن و تانجیرو از دیمن اسلیر اشاره کرد. هر سه این شخصیت‌ها به شکل خشونت‌آمیزی از سوی متحدان خود طرد می‌شود. با این تفاوت که ارن فاصله زیادی تا قهرمان شدن دارد.

مسلما در دنیای انیمه اتک آن تایتان، هیچ شخصیتی به اندازه ارن خود-محور نیست. این جنبه کاراکتر مذکور حتی پیش از حمله به مارلی در فصل آخر، بار‌ها نمایش داده است. در واقع روحیه متفاوت ارن از سایر شخصیت‌های اصلی آثار ژانر شونن و نقشه فداکارانه او که با مرگ به پایان می‌رسد، نقطه قوت انیمه حمله به تایتان محسوب می‌شود.

معرفی شخصیت‌های انیمه اتک آن تایتان: میکاسا آکرمن

در حالی که ارن، قهرمان داستان انیمه Attack on Titan نیست، اما نمی‌توان او را به طور کامل ضد‌قهرمان معرفی کرد. ضد‌قهرمان‌ها معمولا بین خیر و شر دچار دو‌گانگی اخلاقی بوده و در اغلب موارد انگیزه‌های خود را با روش‌هایی دنبال می‌کنند که عموم مخاطبان با آن‌ها موافق نیستند. در طول فصل‌های اول تا سوم، ارن در چنین شرایطی قرار ندارد. اما در فصل چهارم همه چیز به کلی تغییر می‌کند. ارن با باور به این که هدف، وسیله را توجیه می‌کند، در مسیری متفاوت از گذشته حرکت کرده و در راه نجات جزیره پارادایس و ساکنانش، دوستان و نزدیکان خود را کنار زده و دست به قتل عام می‌زند. انیمه اتک آن تایتان به خوبی نشان می‌دهد که یک قهرمان تا چه اندازه می‌تواند تغییر کند.

نقش موثر شانس

میکاسا در انیمه اتک آن تایتان

داستان انیمه اتک آن تایتان می‌توانست به شکل دیگری باشد

ارن عضوی از خانواده یگر است. به همین دلیل او برادر زیک که در فصل ابتدایی انیمه اتک آن تایتان به عنوان آنتاگونیست نمایش داده شده، محسوب می‌شود. علی‌رغم تصمیم هاجیمه ایسایاما برای نگارش داستانی در مورد سرنوشت، خانواده یگر نشان می‌دهد که شانس تا چه حد در داستان و وقایع انیمه Attack on Titan تاثیر‌گذار است. ارن و زیک، هر دو فرزند گریشا هستند. به دلیل اقدامات گریشا، مقامات مارلی تصمیم می‌گیرند که او را به تایتان خالص تبدیل کنند. با این حال او می‌تواند که از این سرنوشت فرار کرده و در عوض قدرت تایتان مهاجم را به دست بیاورد. در جزیره پارادایس، گریشا خانواده دیگری تشکیل داده و ارن متولد می‌شود.

انیمه اتک آن تایتان: معرفی انواع تایتان‌ها

اگر گریشا آزمایشات مختلف را انجام نداده، سرم تایتان را به ارن تزریق نمی‌کرد و کتابی با محوریت جزئیات زندگی فراسوی اقیانوس را به جا نمی‌گذاشت، ارن زندگی کاملا متفاوتی را تجربه می‌کرد. حتی این امکان وجود داشت که کارلا در جریان حمله تایتان‌ها کشته نشده و ارن هرگز به دسته دیدبانی ملحق نشود. در بخشی از انیمه اتک آن تایتان مشخص می‌شود که تایتان قاتل کارلا، در واقع داینا فریتز، همسر گریشا بوده و ارن شخصا این اتفاق را برنامه‌ریزی کرده است.

خانواده یگر می‌توانست هر سرنوشتی داشته باشد. ممکن بود که گریشا در مارلی به اهداف خود رسیده و هرگز به جزیره پارادایس فرستاده نشود یا در احتمالی دیگر او قدرت تایتان مهاجم را به دست نیاورده و به عنوان یک تایتان خالص به زندگی ادامه دهد. انیمه اتک آن تایتان دنیایی را به تصویر می‌کشد که اتفاقات تصادفی و اقدامات هر فرد روی زندگی دیگران تاثیر می‌گذارد. فصل آخر انیمه Attack on Titan تلاش می‌کند که تاثیر عنصر شانس را کاهش داده و اهمیت سرنوشت را یادآوری کند. در جایی از اثر مذکور می‌بینیم که ارن کروگر به گریشا توصیه می‌کند از میکاسا و آرمین محافظت کند.

پایان داستان به قهرمان وابسته ندارد

انیمه Attack on Titan

به جای قهرمان، مجموعه شخصیت‌های انیمه اتک آن تایتان هستند که داستان را جلو می‌برند

بر‌خلاف بسیاری از انیمه‌های شونن که یک کاراکتر اصلی به عنوان قهرمان معرفی و در ادامه دنیا را نجات می‌دهد، در حمله به تایتان چنین شخصیتی وجود ندارد. در واقع انیمه Attack on Titan به مجموعه‌ای از شخصیت‌ها وابسته است که وقایع مختلفی را رقم می‌زنند. به همین دلیل اثر مذکور فاقد یک قهرمان کلاسیک و مرسوم با ویژگی‌های امید‌بخش است. به همین دلیل است که ارن به عنوان شخصیت اصلی در به وجود آوردن آینده‌ای روشن برای مردم خود ناتوان بوده و همچنان تاریکی در جهان دیده می‌شود.

اگر پایان‌بندی انیمه اتک آن تایتان، جایی که رفتار‌های ارن و وفاداری میکاسا به او به دلیل تعلق داشتن به خانواده میکاسا نمایش داده می‌شود، را نادیده بگیریم، این اثر عناصر فرا‌طبیعی محدودی دارد. یکی از این موارد، مسیر است که یمیر فریتز در آن سکونت داشته و تمامی مطیعان یمیر به واسطه آن با هم در ارتباط هستند. ارن به کمک مسیر در جهت تحقق هدف خود استفاده می‌کند. این جنبه از انیمه Attack on Titan، نشان می‌دهد که سرنوشت در دنیای این اثر معنا ندارد.

معرفی شخصیت‌های انیمه اتک آن تایتان: ارن یگر

حتی اگر روند داستانی انیمه اتک آن تایتان را ناشی از سرنوشت بدانیم، این سرنوشت به شکل طبیعی نبوده و حاصل تلاش ارن است. واژه سرنوشت را به شکل‌های مختلف می‌توان تفسیر کرد. سرنوشت همواره جبر، دترمینیسم و ناگزیر بودن معنا نمی‌شده است. در یونان باستان این دیدگاه را داشتند که سرنوشت اتفاقی اجتناب‌ناپذیر است، اما در عین حال به واسطه اعمال فرد ایجاد شده و به معنای واقعی پایان‌بخش حیات شخصیت است.

در انیمه Attack on Titan هیچ‌کس انتخاب‌شده و برگزیده نیست. حتی اگر شیوه پایان داستان را در نظر بگیریم، در اغلب مواقع این ارن است که اتفاقات را از پیش تعیین کرده و روند وقوع آن‌ها را از قبل چیده است. در انیمه اتک آن تایتان نشان داده می‌شود که شانس و اراده چگونه می‌تواند زندگی افراد را متحول کند. در پایان، انیمه اتک آن تایتان نشان می‌دهد که هر عملی، تاثیر خاص خود را داشته و هر فردی (صرف‌نظر از قدرت و شرایط) به شکل‌های مختلف زندگی دیگران را تغییر می‌دهد.

نظر شما در مورد نحوه نمایش سرنوشت در دنیای حمله به تایتان و نقش شانس در داستان این انیمه چیست؟ آیا ارن را قهرمان دانسته و با تصمیم او برای رامبلینگ موافق بوده یا او را به عنوان ضد قهرمان در نظر گرفته و مخالف حذف ۸۰ درصد جمعیت جهان برای زندگی آزادانه دوستان و نزدیکان هستید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: Screenrant


بهترین دی‌ال‌سی‌های تاریخ با امید لنون و شایان

بهترین دی‌ال‌سی‌های تاریخ با امید لنون و شایان

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
1000 Face
پاسخ

داداش برنامه ریزی نکرده بود مرگ مادرشو
اون تایتان داشت میرفت که برتولت رو بخوره و ارن برای اینکه این اتفاقا بیوفته مجبور شد اون تایتان رو بفرسته یه سمت دیگه بعد اون رفت سمت مادرش