انیمه اتک آن تایتان | انتخابهای ارن؛ اجبار یا اختیار؟
ارن یگر به عنوان شخصیت اصلی انیمه Attack on Titan (اتک آن تایتان)، در مسیر دستیابی به اهدافش، انتخابهایی داشته که روی افراد زیادی تاثیرگذار بوده و دنیا را متحول کرده است. اما او این تصمیمات را با اختیار خود گرفته یا مجبور به انجام آنها بوده است؟ برای پاسخ به این سوال با مجله بازار همراه باشید.
سفر ارن برای رسیدن به آزادی، مهمترین جنبه داستانی انیمه حمله به تایتان محسوب میشود. رویکرد او نسبت به آزادی و راههای رسیدن به آن در طول اپیزودهای مختلف، به طرز چشمگیری تغییر میکند. در حالی که شروع سفر ارن با تلاش برای دفاع از سرزمین مادریاش در برابر تایتانها همراه است، اما در ادامه او به سمت تاریکی سوق داده میشود. در نهایت ارن به شخصیت منفی تبدیل میشود که قتل عامی بزرگ را به راه انداخته و بخش زیادی از جمعیت را از بین برده است. آیا هیچ راه دیگری به جز رامبلینگ برای آزادی وجود نداشت؟
چه چیزی ارن را در مسیر نابودی جهان قرار داد؟
ساکنان دیگر مناطق دنیا از الدیاییها ترس و وحشت دارند
ارن از روزهای اول زندگی، همواره در پشت دیوارها محبوس بوده است. به همین دلیل او بیشتر از هر چیز دیگری به آزادی اهمیت میدهد. ارن معتقد است که آزادی در آن سوی دیوارها بوده و اشتیاق زیادی برای رسیدن به این هدف خود دارد. اما زمانی که تایتانها برای اولین بار به داخل دیوارها نفوذ کردند، زندگی او برای همیشه تغییر میکند. ارن شروع به یادگیری نحوه مبارزه با تایتانها کرده و قدم در مسیر انتقام میگذارد. در تحولی دوباره، ارن متوجه میشود که خود او یک تایتان است. او از قدرتهایش استفاده و در نهایت به بیرون از دیوارها میرسد. اما باز هم به آزادی دست پیدا نمیکند. در عوض با نفرت مردم آن سوی دریا مواجه میشود که به قیمت سلب آزادیاش تمام شده است.
دنیای آن سوی دریاها از الدیاییها میترسد. آنها نه به عنوان انسان، بلکه هیولاهایی دیده میشوند که تهدید بزرگی برای بشریت هستند. در اپیزود پنجم از فصل چهارم انیمه اتک آن تایتان، ویلی تایبور تاریخچه واقعی الدیا و تمایل کارل فریتز به صلح را فاش میکند. همچنین او از خطر رامبلینگ و توانایی شروع آن توسط ارن میگوید. ویلی تایبور اقدام به معرفی ارن به عنوان دشمن کرده و اعلام میکند که با حمله به الدیا قصد بازیابی تایتان بنیانگذار را دارد. این امر باعث میشود که تصمیم ارن مبنی بر حمله مخفیانه به مارلی ضروری باشد. در صورتی که ارن به مارلی حمله نمیکرد، سه حالت زیر رخ میداد:
- الدیا مثل همیشه هدف قرار گرفته و به نابودی کشیده میشد
- تایتان بنیانگذار در معرض خطر بود، زیرا مارلی با استفاده از قدرت تایتان پتک حمله میکرد
- ارن نمیتوانست با زیک متحد شده و نقشهاش نیمه تمام باقی میماند
زمانی که ارن به مارلی حمله کرد، هیچ راه بازگشتی وجود نداشت. با این حمله، الدیا به عنوان یک دشمن برای سایر مناطق محسوب میشود. پیش از این دیگر ملتها تنها از تهدید و قدرت بالقوه الدیا میترسیدند. اما حمله ارن این پیام را منتقل کرد که تهدید الدیا حقیقی بوده و قادر به ایجاد ویرانی غیرقابل تصوری است. برای ارن اما حمله به مارلی به معنای تلاش برای نابودی دشمنان الدیا بود.
جنگ تنها راه نجات
داستان انیمه اتک آن تایتان ریشه در درگیری سیاسی بین الدیا و مارلی دارد. مارلی از سالها پیش الدیا را تهدید میکرد، زیرا آنها قدرت تایتان بنیانگذار را در اختیار داشتند. اگر الدیا اقدام نمیکرد، مارلی به حملات خود ادامه داده و خسارات بیشتری وارد میکرد. اگر الدیا اقدام به واگذاری تایتان بنیانگذار میکرد، تهدیدها به پایان میرسید، اما دیگر توان مقابله نداشته و محکوم به نابودی بود. به همین دلیل اقدام ارن برای شروع حمله، بهترین گزینه بود.
حمله ارن به مارلی، تنها راهی بود که الدیاییها میتوانستند به زندگی خود ادامه دهند. اگرچه اعمال ارن جنبه سیاسی داشتند، اما اقداماتش عمدتا نتیجه قدرتهای تایتان بودند. او با تکیه بر قدرت تایتان بنیانگذار میتواند گذشته و آینده را ببیند. به واسطه هیستوریا، ارن توانست رامبلینگ را مشاهده کند. علیرغم تلاشهایش، ارن نمیتوانست آینده را تغییر دهد.
ارن در نهایت سرنوشت خود را پذیرفته و طبق آن عمل کرد تا رامبلینگ را به واقعیت تبدیل کند. در دقایق پایانی انیمه اتک آن تایتان، در قالب خاطرات آرمین میبینیم که همه چیز طبق برنامه ارن پیش رفته است. حتی اگر او با تمام توان تلاش می کرد باز هم نمیتوانست آینده را تغییر دهد. این امر ثابت میکند که ارن در جستجوی آزادی، به برده سرنوشت تبدیل شده است. او در قسمت ۸۹ میگوید: «بارها روشهای مختلف را امتحان کردم، اما هیچ فایدهای نداشت. همه چیز دقیقا همانطوری پیش میرود که در خاطراتم از آینده دیدم. آرمین تو کاملا درست گفتی. من برده آزادی هستم.»
آیا رامبلینگ به آزادی الدیا منجر شد؟
انسانها قرار نیست دست از جنگ بردارند حتی بدون تایتانها
رامبلینگ منجر به مرگ تعداد بیشماری از انسانها شد. ارن با این اقدام ۸۰ درصد از بشریت را از بین برده و خود را به یک تهدید جهانی تبدیل کرد. دوستان و نزدیکانش بالاخره با فداکاری توانستند جلوی او را گرفته و به عنوان قهرمانان دنیا شناخته شدند. تمامی این موارد طبق نقشه ارن پیش رفتند. در دقایق پایانی انیمه اتک آن تایتان میبینیم که در دوران پسا تایتانها، دوستان و نزدیکان ارن با تمام توان برای برقراری صلح و برابری در دنیای جدید تلاش میکنند.
سکانس پس از تیتراژ نشان میدهد که آنها موفق شدند به جنگها پایان داده و الدیا برای مدتی شکوفا شود. اما با گذشت زمان باز هم انسانها به سراغ جنگ با یکدیگر رفته و دنیای مدرن به ویرانه تبدیل میشود. در دورانی که فناوریهای پیشرفته دیگر وجود نداشته و سازههای مدرن به مخروبه تبدیل شدهاند، طبیعت باری دیگر کنترل دنیا را در دست گرفته است. در آخرین ثانیهها، فردی را میبینیم که مثل یمیر وارد درختی مرموز شده و احتمالا تایتانها برمیگردند. در نتیجه میتوان گفت که تاریخ تکرار شده و رامبلینگ تنها برای مدتی الدیا را آزاد کرده است.
نظر شما در مورد انتخابهای ارن در انیمه Attack on Titan چیست؟ آیا او با شروع رامبلینگ و قتل عام بخش زیادی از انسانها قدم در مسیر درستی گذاشته یا راههای دیگری را هم میتوانست امتحان کند؟ آزادی دوستان و نزدیکانش ارزش از بین بردن ۸۰ درصد جمعیت دنیا را داشت؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
منبع: Gamerant
اساسینز کرید شدو بهترین نسخه سریه؟ میزگیم با لیل شایان و امید لنون
حقیقتا انیمه بسیار پیچیده ای بود منو که گیج کرد ولی به قول خود ارن راه دیگه ای برای پایان دادن به جنگ الدیا و مارلی نبود اون فقط دوستاش’و آزادی رو میخواست نه چیزی بیشتر نه کمتر که به همون آزادی هم نرسید💔
کاملا مشخصه ک رامبلینگ اشتباه بود .تعداد زیادی مردم بیگناه ک هیچ وقت قصد نابودی الدیا نداشتن کشته شدن فقط به این جرم ک شاید روزی دشمن الدیا بشن ؟ باید جرمی صورت بگیره تا فرد مستحق عقوبت بشه. درنهایت باید استحکامات دفاعی و بازدارندگی ایجاد میکرد ن اینکه دنیا رو از بین ببره
“مردم بیگناه که هیچوقت قصد نابودی الدیا رو نداشتن”؟ 💀💀 داداش؟ حتی غیرنظامی هاشونم تا الدیایی میدیدن میخواستن سر به تنش نباشههه
تا قیومت حق
ولی ارن خودشم نمیخواست اینکارو بکنه، واقعاً نمی خواست به کسی صدمه بزنه و تا آخرین لحظه از کارش پشیمون بود. اون فقط به معنای واقعی کلمه چاره دیگه ای و حتی زمان زیادی نداشت. داداش اون فقط یه بچه بود و مسئولیت یه دنیا رو دوشش بود هرکی دیگه جای اون بود دیوونه میشد😭 ولی مردم هنوز بهش هیت میدن و تصمیماتش رو زیرسوال میبرن ( درحالی که ارن میلیون ها دلیل برای تبدیل شدن به یه شرور داشت اما بازم میخواست آینده رو تغییر بده و در نهایت منطقی ترین کارو انجام داد چون اگه اینکارو نمیکرد مارلی ها میومدن الدیایی هارو پاره میکردن) و یجوری بهش انگ هیولا و قاتل میزنن انگار بعد از رامبلینگ رفت خوش و خرم به زندگیش ادامه داد/: طفلی خودش رو قربانی دوستاش کرد و تقاص کاراش رو با جونش پس داد
خب اصلا انیمه رو دیدی ؟ هه هه خندمه بعضی فنای الکی میان چرت و پرت میگن .
خب بچه سال بزار برات توضیح بدم ارن برای از بین رفتن تایتان ها یا همون غولا این کارو کرد این یه سرنوشت بود که اون نمیتوانست هیچجوره تغییرش بده خب اول برات بگم اون مو زرده همون غول بنیان گذار اصلیه اسمش یادم رفت اون خب اگه یادتون باشه خودشو فدای اون شاهه یا همون شوهرش کرد بعد اونم گوشت مو زرده رو داد به بچه هایش تا نسل غولا ادامه داشته باشه و ارنم اینو میدونستم تو قسمت آخر میکاسا وقتی ارنو کشت بعد بوسش کرد بعد اون مو زرده هم داشت نگا میکرد بعد موزرده که این صحنه رو دید فهمید که میکاسا با اینکه ارنو دوست داشت اونو کشت مو زرده هم عاشق شاهه بود بعد دیدی که میتونن برن به گذشته اون به خود گذشته ش گفته که نرو جلوی تیر و جلوی مرگ شاه رو نگیر بعد اون جلوی مرگشو نگرفته و دیگه اون مو زرده هم نسل غولا رو ادامه نداد و اینگونه غولا ریشه کن شدن
ارن که گفت کلی راه انتخاب کرد
نشد💔💔
یادت در دلمون زنده میمونه ارح
تا قیام قیامت😭😭
کاری که ارن کرد به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
اکثر مخاطبین دلشون به حال ارن میسوزه که چقدر آدم بدبختی بود و چقدر سختی کشید و دوست نداشت این اتفاقا بیوفته و فلان!
ولی عجیبیه که هیچکسی دلش به حال اون میلیون ها غیر نظامی و زن و بچه ایی که زیر پای تایتان های دیوار کشته شدن نمیسوزه.
این جور ادما قضاوت احساسی دارن و چون این داستان حول محور و از پرتوی دید ارن نقل میشه اونا هم فقط ارن رو درک میکنند…
در حالی که اگه این داستان از دید یه بچه ی بدبخت که زیر پای تایتان های دیوار له شده نقل میشد همین آدما ارن رو رنده میکردن.
ارن یه تروریست بود.
اونا راه های دیگه هم داشتن. همون طور که زیک میگفت اونا اگه فقط ناوگان دریایی دشمنو نابود میکردن دشمن تا سال ها دیگه نمی تونست به پارادایس حمله کنه و در طول اون زمان هم الدیایی ها میتونستن با بعضی از کشورها (مثل هیزورو) متحد بشن و قدرت بگیرن و زمینه ی صلح و مذاکره رو آماده کنند.
ولی ارن گند زد و هیچ بحثی هم توش نیست.
اینی هم که در سریال میگفت همه چیز از قبل تعیین شده به این معنا بود که باوجود قرار داشتن قدرت تایتان ها در دست یه افراطی مثال ارن همین اتفاقا میوفته.
که البته در قسمت آخر خود ارن هم به این اشاره میکنه که علت همه این اتفاقات این که یه آدم دیوونه ایی مثل من دستش به قدرت رسیده.