از فصل دوم سریال The Last of Us خسته شدهاید؟ این انیمهها را ببنید!
اگر از طرفداران ژانر پسا آخرالزمانی باشید، احتمالا سریال دیدنی لست آف آس (The Last of US) را از دست ندادهاید. فصل نخست این سریال درحقیقت اقتباسی از اثر اول مجموعه بازی ویدئویی است و توانست نظرات بسیاری را به خود جلب کند. فضاسازیهای به کاررفته در این فصل چنان بینظیر بوده که حس دلهره و امید به زندگی را که به تار مویی بند است، بهطرزی استادانه به بیننده منتقل میکند. به همین ترتیب، داستان جوئل و الی در فصل اول سریال لست آف آس، سطح توقع مخاطبان و منتقدان را از فصلهای بعدی این مجموعه موفق بالا برد.
این مورد در حدی بود که حین پخش فصل دوم، آمار دنبالکنندگان لست آف آس به نسبت فصل اول با کاهش چشمگیری مواجه شد. هرچند منتقدان و بسیاری از طرفداران دیدگاه مثبتی نسبت به فصل دوم سریال The Last of Us دارند، اما این فصل نتوانست همان میزان تحسین فصل اول را تکرار کند. اگر شما هم جزء آن دسته از طرفدارانی هستید که نتوانستهاید با فصل جدید و مبارزات تازهی الی ارتباط برقرار کنید، شاید بد نباشد نگاهی به برخی انیمههای مشابه در این ژانر بیندازید.
Vinland Saga
تصویری متفاوت از انتقام در مقایسه با فصل دوم سریال The Last of Us
شروع داستان انیمه حماسه وینلند، شباهت زیادی با فصل دوم سریال The Last of Us دارد، اما در ادامه متوجه میشویم که با داستانی کاملا متفاوت سروکار داریم. در اروپای قرن یازدهم که درگیر جنگ و ویرانی است، این انیمه با روایتی بیرحمانهای درباب انتقام آغاز میشود. شخصیت اصلی، تورفین، پسر جوانیست که تنها با یک هدف به گروهی از مزدوران وایکینگ میپیوندد؛ آن هم اینکه بتواندانتقام مرگ پدرش را از رهبر گروه بگیرد.
در این انیمه هیچ چیز معنا و مفهوم سطحی ندارد و نبردهای بیرحمانه، سیاستهای جنگی و شخصیتپردازیها حاصل مطالعات دقیق و چندلایه درمورد آن برهه زمانی است. فصل دوم انیمه Vinland Saga متفاوت ظاهر میشود و به پشیمانیهای شخصیت اصلی داستان میپردازد؛ پشیمانی از اینکه در جوانی راه خشونت کورکورانه را در پیش گرفته بود. به همین ترتیب، با به تصویر کشیدن مسیر پرپیچوخم تورفین برای شکست چرخه خشونت در خود، یکی از بهترین روندهای رشد شخصیتی در دنیای انیمه خلق شده است.
Heavenly Delusion
روایتهای دیستوپیایی با رازورمزهای جذاب
انیمههایی که در دسته ژانر پساآخرالزمانی قرار میگیرند، محبوبیت خاصی دارند. توهم بهشتی نیز یکی از همین انیمههای پرطرفدار است. مارو و کیروکو، دو نوجوان که شخصیت اصلی انیمه هستند در دنیایی ویران و پر از هیولا زندگی میکنند. این دو در پی یافتن مکانی افسانهای به نام بهشت، راهی سفری دور و دراز میشوند. انیمه Heavenly Delusion با فضاسازی بینظیر خود، ترس را به خوبی به تصویر میکشد و با تعریف روایتی احساسی و تاثیرگذار در باب بقا، حالوهوایی شبیه به سریال The Last of Us دارد. البته گفتنی است داستان انیمه تنها به ماجراهای مارو کیرکو ختم نمیشود.
خط داستانی دومی که در کنار داستان دو نوجوان پیش میرود، روایت مرکزی به نام بهشت است؛ مدرسهای ایزوله برای کودکانی با تواناییهای فراطبیعی که شاید ارتباطی شوم با وضعیت فاجعهبار جهان بیرون نیز داشته باشد. به همین دلیل و با حضور سایر عناصر رازآلود گنجانده شده در این انیمه، بیننده برای کشف ارتباطات پنهان میان این دو خط داستانی عطش پیدا میکند.
Girls’ Last Tour
نگاهی غمانگیز به دنیای آخرالزمانی
آثار ژانر پساآخرالزمانی به صحنههای ترسناک، پر از هیجان و تلاش برای بقا شناخته میشوند. این قاعده تقریبا ثابت است و سریال The Last of Us نیز از آن پیروی میکند. با این حال، برخی از بهترین لحظات این سریال (بهویژه در فصل اول) به نمایش لحظاتی آرام، درونگرایانه و تأثیرگذار از سفر جوئل و اِلی اختصاص دارد. این لحظات سکون که بهنوعی آرامش پیش از طوفان هستند، پایه و اساس انیمهای بیهمتا به نام “تور نهایی دختران” را تشکیل میدهند.
این انیمه داستان زندگی روزمره یوری و چیتو را در سفری یکنواخت به تمدنی نابود شده روایت میکند. ژانر انیمه، برش زندگی است و تلاش و اراده دو دوست صمیمی برای یافتن شادی حتی در شرایط غمانگیز را به تصویر میکشد. روایت یوری و چیتو از آن دست روایتهایی است که با حس امیدی لطیف و ماندگار، عمیقاً بر دل بینندگانش مینشیند و آنها را در فضایی دیستوپیایی تحت تاثیر قرار میدهد.
Zom 100: Bucket List of the Dead
جشن آخرالزمانی در دنیای زامبیها
شاید تصور کنید هیچکس از اینکه مردمش یکشبه تبدیل به زامبی شوند، خوشحال نمیشود. با این حال داستان “زام ۱۰۰: فهرست آرزوی مردگان” کاملا متفاوت رقم میخورد. آکیرا تندو، شخصیتی است که تمام شادی زندگیش فدای کارمندی در شغلی اداری شده است. زمانی که با شیوع ویروسی ناشناخته، تمام انسانها تبدیل به زامبی میشوند او شادیکنان فریاد میزند:” این یعنی نیاز نیست که به سر کار بروم!”
برای آکیرا، پایان دنیا در واقع آغاز فرصتی طلایی برای آن است که بالاخره طعم زندگی واقعی را بچشد. در همین مسیر او پیش از تبدیل شدن به زامبی فهرستی از آرزوهایش را تهیه و ماجراجویی بیدغدغهاش را در سراسر ژاپن آغاز میکند. انیمه “زام ۱۰۰” با شخصیتهایی رنگارنگ، موقعیتهای خندهدار و حالوهوایی سرشار از انرژی مثبت، یک کمدی ترسناک تمامعیار و انتخابی ایدهآل برای طرفداران آثار زامبیمحور است که میخواهند مدتی از فضای تاریک و اندوهبار سریال The Last of Us فاصله بگیرند.
Days 91
روایتی واقعگرایانه از انتقام و اعضای مافیا
برای کسانی که به دنبال یک انیمه انتقامی در فضایی واقعگرایانهتر از دنیای پساآخرالزمانی هستند، “۹۱ روز” انتخابی ایدهآل است. این انیمه که ایالات متحده آمریکا را در دهه ۱۹۲۰ به تصویر میکشد، روایتگر زندگی آنجلو لاگوسا است؛ جوانی که خانوادهاش قربانی درگیریهای مافیایی شدهاند. او سالها بعد از این اتفاق با نام مستعار آویلیو برونو، وارد خانوادهی مافیایی وانتی میشود تا از درون آنها را به ورطه نابودی بکشاند و انتقامش را بگیرد.
هرچند انیمه “۹۱ روز” در ژانر درام-جنایی نوآوری خاصی ندارد، اما بهخوبی تمام عناصر یک داستان انتقامی قدرتمند را به نمایش گذاشته است. مخاطب با تماشای این انیمه در فضایی پرتنش و پر رمزوراز، شبیه به فیلمهای کلاسیک مافیایی غرق میشود. از آنجایی که لحن انیمه ۹۱ روز نسبت به بقیه آثار در این ژانر پختهتر و از لحاظ احساسی تاثیرگذاتر است، شایستگی بیشتر دیده شدن را دارد و میتوان آن را یکی از آثار برجستهی ژانر جنایی در دنیای انیمهها دانست.
Ergo Proxy
تسخیری عمیق در سطح روان
اشتباه نکنید. در ارگو پراکسی خبری از زامبی نیست و تصوری دیگر از فضای سایبرپانکی به نمایش درمیآید. انیمه داستان انسانهایی را روایت میکند که به دلیل حادثهای زیستمحیطی، مجبور شدهاند به شهرهای گنبدی شکل و ایزوله پناه ببرند. البته آنها در این فضای عجیب تنها نیستند و رباتهایی به نام AutoReiv به آنها خدمت میکنند.
همه چیز تا اینجا به نظر عادی است تا اینکه ویروسی ناشناخته رباتها را دچار نوعی خودآگاهی میکند و خون بهپا میشود. انیمه ارگو پراکسی درونمایههای پیچیده و عمیق فلسفی دارد و امروزه به عنوان یکی از آثار کلاسیک ژانر سایبرپانک شناخته میشود. در دل روایت چندلایه و پر از رمزوراز این اثر، طرفداران داستانهای دیستوپیایی با شخصیتهایی روبهرو میشوند که معنای زندگی در جامعهای بنا شده برپایه دروغ و ساختارهای جعلی را زیر سؤال میبرند.
Attack on Titan
مشهورترین انیمه در ژانر پسا آخرالزمانی
نیاز به معرفی ندارد. اتک آن تایتان نه تنها یکی از مشهورترین آثار در ژانر پساآخرالزمانی است، بلکه از موفقترین انیمههای اقتباسی نیز به شما میرود. داستان اتک آن تایتان، روایت تنها بازماندگان نسل بشریت است که پشت دیوارهایی بلند محصور شدهاند؛ چرا که، بیرون از این دیوارها تایتانهای آدمخوار و عظیمالجثه زندگی میکنند. پس از فروپاشی دیوار و عبور تایتانها، قهرمانان داستان دل را به دریا میزنند تا پاسخ پرسشهایشان را بیابند و راهی برای نابودی کامل تایتانها پیدا کنند. گرچه تایتانها تنها تهدید پیشروی کاراکترها نیستند.
اگرچه این انیمه در ابتدا تنها روایتگر تلاش برای بقا در دنیایی آخرالزمانی بهنظر میرسد، اما بهتدریج به روایتی بسیار بلندپروازانهتر تبدیل میشود. روایتی که در آن حتی انسانها با باورها، ایدئولوژیها و تضادهای آشتیناپذیرشان در برابر یکدیگر قرار میگیرند. صحنههای اکشن هیجانانگیز، سیر پیشرفت غیرقابلپیشبینی شخصیتها و پیچیدگیهای اخلاقی عمیقشان، همگی از عواملی هستند که انیمه اتک آن تایتان را به یکی از بهترین سریالهای پساآخرالزمانی در دنیای انیمه تبدیل کرده است.
Kabaneri of the Iron Fortress
یک فانتزی زامبیمحور هیجانانگیز با صحنههای خیرهکننده
اشتباه نکنید. با وجود شباهتهایی که در فضای داستانی انیمه کابانری از قلعه آهنی با اتک آن تایتان دیده میشود، این انیمه هویت مستقل و منحصربهفرد خودش را دارد و خبری از کپیبرداری نیست. انیمه، داستان مردمی را روایت میکند که با شیوع ویروسی ناشناخته به موجودات زامبی مانندی به نام کابانه تبدیل میشوند. بازماندگان نیز برای حفظ جان خود، در شهرهایی با ساختاری قلعهمانند پناه میگیرند.
ایکوما شخصیت اصلی داستان، مهندسی جوان است که از لوکوموتیوهای بخار به عنوان تنها وسیله ارتباطی در قلعه نگهداری میکند. او طی حملهای غیرمنتظره توسط یک کابانه زخمی میشود اما نمیمیرد و به جایش به کابانری تبدیل میشود. کابانری موجودی نیمهانسان، نیمهکابانه است که توانایی مقابله با این هیولاها را دارد.در ادامه داستان ماجراجوییهای هیجانانگیز در فضایی زیبا و منحصربهفرد با تم استیمپانک روایت میشود. خطرها، تنشها و دوگانگی وجودی ایکوما، این داستان را در ردهی بهترین آثار پساآخرالزمانی با تم ترس و بقا قرار میدهد که حتی از فصل دوم سریال The Last of Us هیجان بیشتری را به مخاطبانش تزریق میکند.
Made in Abyss
بهای سنگین بقا
فریب طراحیهای فانتزی و شخصیتهای کودکانه این انیمه را نخورید. تماشای این انیمه به دلیل صحنههای بسیار خشن و دلخراشی که دارد، برای افراد زیر ۱۸ سال و کسانی که روحیه حساسی دارند مناسب نیست. زاده ابیس یکی از تاریکترین روایتهای بقا در دنیای انیمه است. با پیوستن به ریکو و رِگ در سفر بیبازگشتشان به درون پرتگاهی مرموز و شگفتانگیز، مخاطب وارد دنیایی چندلایه و بیرحم میشود که اسرارش برای ساکنان سطح زمین ناشناخته باقی مانده است.
ابیس هرگز با کسی مهربان نیست؛ حتی ریکو و رگ که تنها کودکانی کنجکاو هستند. در طی داستان، این دو کودک بختبرگشته و بیخبر از اسرار ابیس، بارها مورد انواع و اقسام شکنجههای روحی و جسمی وحشتناک قرار میگیرند و قلب بیننده را به درد میآورند. با این حال، هیچ انیمهای به اندازه Made in Abyss تاکنون موفق نشده است مفاهیمی چون پایداری، ازخودگذشتگی و تابآوری در جهانی بیرحم را به این زیبایی ارائه دهد. مفاهیمی که در سریال The Last of Us بارها و بارها بیننده را به چالش میکشند.
نظر شما در مورد این فهرست چیست؟ آیا انیمه دیگری میشناسید که از فصل دوم سریال The Last of Us هیجانانگیزتر باشد؟ نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: CBR
بزرگترین یوتیوبر کالاف دیوتی ایران کیه؟ میزگیم با ملیکا دیوتی
نظرات