پلی استیشن ۲ دومین تلاش سونی برای رسیدن به موفقیت در بازار کنسولهای خانگی بود. خوشبختانه، این کنسول نه تنها به یکی از بهترین پلتفرمهای بازی ویدیویی در تمام دوران تبدیل شد، بلکه به دلیل کاتالوگ بزرگ بازیهایش، همواره به خوبی از آن یاد میشود. محتویات و بازی های منتشر شده برای پلی استیشن ۲ تمامی نداشتند و این روند از سال ۲۰۰۰ (سالی که برای اولین بار عرضه شد) تا سال ۲۰۱۳، ادامه داشت. به بیانی دیگر، کنسول پلیاستیشن ۲ تا دو نسل مورد پشتیبانی سازندگان قرار گرفت. این بازه زمانی در نظر گرفته شده برای این لیست است. در طول عمر این کنسول، هر سال حداقل یک بازی جدید و انقلابی برای پلی استیشن ۲ منتشر میشد و بازیهای حاضر در این لیست، از بهترین عناوین این کنسول هستند.
TimeSplitters (2000)
تاریخ انتشار: ۲۶ اکتبر ۲۰۰۰
سازنده: فری رادیکال دیزاین (Free Radical Design)
ژانر: شوتر اول شخص
لیست بازی های پلی استیشن ۲ در روز عرضه شاید چندان درخشان نبود، اما عناوین قابلی مانند Armored Core 2 یا Tekken Tag Tournament سال ابتدایی این کنسول را قابل تحمل کردند. اکثر افرادی که این کنسول را در روز اول عرضه خریدند، میخواستند یک بازی نسل بعدی و بینظیر را تجربه کنند. برای آنها، یک گزینه روی میز بود: TimeSplitters. این بازی توسط استودیو فری رادیکال دیزاین توسعه یافته بود و ویژگیهای انقلابی و خیرهکنندهای درون خود داشت. سازندگان این بازی، پیشتر در استودیو ریر (Rare) که در آن زمان بهترین استودیو بازیسازی جهان بود، فعالیت داشتند؛ از همین جهت، بازی Timesplitters به جانشینی شایسته برای عناوینی مانند GoldenEye 007 یا Perfect Dark تبدیل شد. این بازی یک عنوان تیراندازی منحصربهفرد با مکانیکهای رضایتبخش، مراحل سرگرمکننده مرتبط با سفر در زمان و یک بخش چندنفره اعتیادآور است.
Silent Hill 2 (2001)
تاریخ انتشار: ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۱
سازنده: کونامی (Konami)
ژانر: ترسناک سبک بقا
در کمتر از یک سال، بازی های پلی استیشن ۲ مانند Grand Theft Auto 3 ،Metal Gear Solid 2 و Jak & Daxter، صنعت بازی را برای همیشه تغییر دادند. از بین همه آنها، سایلنت هیل ۲ (Silent Hill 2) از شرکت کونامی بهترین بازی منتشر شده در سال ۲۰۰۱ بود و مانند یک الماس درخشید. این بازی، داستان سفر یک فرد نگران و افسرده به نام جیمز ساندرلند به منطقه سایلنت هیل را روایت میکند؛ شهری که به سرعت به یکی از بهترین منطقهها و شهرهای تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شد. کل این شهر دارای فضای وحشتناکی است که باعث میشود بازیکنان ترس زیادی را درون خود حس کنند. گیمپلی شدیدا ترسناک بازی در سبک بقا نیز میتواند هر بازیکنی را درمانده کند. جای تعجب نیست که سایلنت هیل ۲، هنوز هم به عنوان یکی از بهترین بازیهای ژانر ترسناک شناخته میشود.
Kingdom Hearts (2002)
تاریخ انتشار: ۱۷ سپتامبر ۲۰۰۲
سازنده: اسکوئر انیکس (Square Enix)
ژانر: اکشن – نقشآفرینی
فرنچایز فاینال فانتزی (Final Fantasy) سالها با برند گیمینگ سونی در ارتباط بود و یکی از بهترین بازی های کنسول پلی استیشن ۲ به حساب میآمد؛ اما اسکوئر انیکس به دنبال چیز بزرگی بود که توجه جامعه مخاطبان وسیعتری را به خود جلب کند. آن زمان بود که آنها با دیزنی (Disney) همکاری کردند تا فرنچایز شگفتانگیز و زیبای Kingdom Hearts را خلق کنند. اولین بازی این سری، یک ماجراجویی جادویی بود که شبیه آن هیچجا پیدا نمیشد. در این بازی، سورا، دونالد و گوفی در کنار شخصیتهای انیمیشنهای کلاسیک مانند علاءالدین، هرکول و پری دریایی به دنیاهای مختلف سفر میکردند. Kingdom Hearts با موسیقی متن زیبا، داستان بهیادماندنی و مبارزات اکشن و سرگرمکننده خود، آغاز یک آیپی افسانهای بود که در نهایت، تاثیر زیادی بر موفقیت کنسول پلی استیشن ۲ گداشت.
Ratchet and Clank: Going Commando (2003)
تاریخ انتشار: ۱۱ نوامبر ۲۰۰۳
سازنده: اینسامنیاک گیمز (Insomniac games)
ژانر: شوتر سوم شخص – پلتفرمر
درست مانند کنسول قبلی سونی، کنسول نسل ششمی آنها نیز در بین بچهها از محبوبیت زیادی برخوردار بود؛ زیرا چندین و چند بازی پلتفرمر و فانتزی جذاب در لیست بازی های پلی استیشن ۲ حضور داشتند. با وجود اینکه بازیهای Sly Cooper و Jak and Daxter واقعا عناوینی تحسینبرانگیز بودند، بازی Ratchet and Clank تمامی رقیبان خود را پشت سر گذاشت و به یکی از چهرههای اصلی این کنسول تبدیل شد. دومین ماجراجویی آنها با نام Ratchet and Clank: Going Commando، دنبالهای عالی برای نسخه اول بود. سلاحهای دیوانهکننده، سیستم کنترل بهبودیافته، کمدینویسی و دیالوگنویسی بهتر، سکانسهای کوتاه خندهدار و گرافیک کارتونی بهیادماندنی، از جمله بهترین ویژگیهای این بازی شاهکار بودند. بازی اول خوب بود، اما Ratchet and Clank: Going Commando راه را برای آینده این فرنچایز هموار کرد.
Metal Gear Solid 3: Snake Eater (۲۰۰۴)
تاریخ انتشار: ۱۷ نوامبر ۲۰۰۴
سازنده: کونامی
ژانر: مخفیکاری
اولین نسخه Metal Gear Solid، یک بازی کلاسیک و فوقالعاده برای کنسول پلی استیشن ۱ بود و دنباله آن، یکی از بهترین بازیهای سال ۲۰۰۲ به حساب میآمد. با این وجود، Metal Gear Solid 3: Snake Eater به سرعت تبدیل به یکی از بهترین بازی های پلی استیشن ۲ و شاید یکی از بهترین بازیهای تاریخ شد. هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) و تیمش، این بازی را فرصتی برای روایت یک پیش درآمد از سرگذشت Big Boss میدانستند و در نهایت، ریسک کونامی به بهترین شکل ممکن جواب داد.
بازی Metal Gear Solid 3: Snake Eater دارای یک داستان باورنکردنی، شخصیتهای عمیق و پیچشهای داستانی جذاب و شوکهکننده است. گیمپلی مخفیکاری بازی با مکانیکها و باسفایتهای خلاقانه، بازی را به اثری همه چی تمام تبدیل کردند. حالا جنون کلاسیک هیدئو کوجیما را هم به عنوان چاشنی به این غذا اضافه کنید، متوجه میشوید که با یک اثر انقلابی و شاهکار طرف هستید و حتما باید یک بار آن را تجربه کنید.
Shadow of The Colossus (2005)
تاریخ انتشار: ۱۸ اکتبر ۲۰۰۵
سازنده: بلوپوینت گیمز (Bluepoint Games)، ژاپن استودیو (Japan Studio) و تیم ایکو (Team Ico)
ژانر: ماجراجویی
سال ۲۰۰۵ یکی از بهترین سالها برای بازی های پلی استیشن ۲ بود: Resident Evil 4 ،Devil May Cry 3 ،Kingdom Hearts 2 و بسیاری از عناوین خارقالعاده دیگر در آن سال منتشر شدند. با این وجود، این وظیفه سونی و تیم ایکو افسانهای بود که یکی از خاطرهانگیزترین تجربهها در کل تاریخ کنسولهای خانگی را به ما ارائه دهند. منظور، بازی شاهکار Shadow of the Colossus است. مفهوم کلی بازی ساده است: ۱۶ غول عظیم را در قالب ۱۶ باس فایت منحصر به فرد و حماسی شکست دهید. با این حال، انجام این کار به آن سادگی که فکر میکنید نیست. هر یک از آنها به دلیل جثه بزرگ خود، حس ترس و اضطراب را درون بازیکن تقویت میکنند. Shadow of the Colossus با موسیقی متن شنیدنی، گرافیک چشمنواز و فضای غم انگیزش، شاهکاری است که ثابت میکند بازیهای ویدیویی، قطعا میتوانند هنر باشند.
Okami (2006)
تاریخ انتشار: ۱۹ سپتامبر ۲۰۰۶
سازنده: کپکام (Capcom) و کلوور استودیو (Clover Studio)
ژانر: اکشن – ماجراجویی
پلی استیشن ۳ در اواخر نوامبر سال ۲۰۰۶ منتشر شد، اما این اتفاق به هیچ وجه دارندگان کنسول پلی استیشن ۲ را نگران نکرد؛ زیرا در سالهای آتی عمر این کنسول، همچنان بازیهای شگفتانگیزی برای آن پلتفرم منتشر شد. در کمال تعجب، بازی اوکامی (Okami) به لطف گرافیک آبرنگی خود، بسیار بهتر از آنچه که پلی استیشن ۳ در آن زمان ارائه میکرد، به نظر میرسید. اوکامی احساسات بازیکنان را از طریق یک افسانه کلاسیک ژاپنی، کاملا برانگیخته میکند؛ زیرا بازیکنان کنترل الهه آماتراسو را در سفر خود برای شکست دادن اوروچی شیطانی، به دست میگیرند. این بدان معنا بود که آنها باید دنیای وسیع و سرگرمکننده بازی را کشف کرده و شخصیتهای جذاب زیادی را را طول سفر خود، ملاقات کنند. ناگفته نماند که این اثر، دارای مکانیک خلاقانه Celestial Brush بود که همه چیز را در گیمپلی بازی، سرگرمکنندهتر میکرد.
God of War 2 (2007)
تاریخ انتشار: ۱۳ مارس ۲۰۰۷
سازنده: سانتا مونیکا (Santa Monica)
ژانر: اکشن
وقتی دنباله اول یکی از محبوبترین بازی های پلی استیشن ۲ در سال ۲۰۰۷ منتشر شد، طرفداران به شدت گیج شدند. چند ماه از عرضه کنسول پلی استیشن ۳ در بازار میگذشت و سونی تصمیم گرفت که طی اقدامی عجیب، بازی گاد آف وار ۲ (God of War 2) را تنها برای پلی استیشن ۲ منتشر کند. این اقدام نشان داد که سونی همچنان به پرفروشترین کنسول تاریخ خود اعتقاد دارد. این دنباله، هر چیزی که در اولین نسخه گاد آف وار خوب بود را بهبود داد: باسهای بزرگتر، مراحل وسیعتر، سلاحهای مرگبارتر برای کریتوس و داستانی عمیقتر. با این حال، این بازی همچنان سیستم مبارزه پرانرژی و درگیرکننده سری را حفظ کرد، چیزی که این فرنچایز را در طول سالها بسیار محبوب کرده است. خیلی عجیب است که طرفداران پلی استیشن ۲ در سال ۲۰۰۷، اوضاع و احوال بهتری نسبت به دارندگان کنسول پلی استیشن ۳ داشتند.
Persona 4 (2008)
تاریخ انتشار: ۱۰ ژوئیه ۲۰۰۸
سازنده: اتلوس (Atlus)
ژانر: JRPG
ترافیک بازی های پلی استیشن ۲ از اواخر سال ۲۰۰۷، کاهش پیدا کرد؛ اما همچنان شاهد انتشار یک انحصاری غیرمنتظره به نام پرسونا ۴ (Persona 4) برای این کنسول بودیم. بالاخره پلی استیشن ۲ پرفروشترین کنسول تاریخ بود و کسی نمیخواست بازار وسیع آن پلتفرم را از دست بدهد. این بازی یک JRPG منحصربهفرد با یک سبک هنری خاص بود که در بین طرفداران این ژانر، محبوبیت زیادی داشت. این بازی طول عمر پلی استیشن ۲ را به عنوان یک کنسول با ارزش، مجددا تمدید کرد.
بازی پرسونا ۴ به دلیل سبک هنری رنگارنگ، موسیقی جذاب و طراحی مرموزی که از عناصر ماوراء طبیعی بهره میبرد، از دیگر بازیهای این ژانر متمایز بود. شخصیتهای این بازی، دوستداشتنی و خاطرهانگیز هستند و سیستم مبارزات نوبتی، دستپخت استودیو اتلوس را به بهترین خروجی ممکن تبدیل کرد. این عنوان یک بازی طولانی است که اکثر بازیکنان میتوانند ساعتهای زیادی را صرف تجربه آن کنند.
Secret Agent Clank (2009)
تاریخ انتشار: ۱۷ ژوئن ۲۰۰۹
سازنده: ایمپکت گیمز (High Impact Games) و سانزارو گیمز (Sanzaru Games)
ژانر: اکشن ماجراجویی – پلتفرمر
در سالهای آخر عمر پلی استیشن ۲، سونی پشتیبانی خوبی از این کنسول کرد. این شرکت ژاپنی در حال انتقال بازیهای PlayStation Portable به این کنسول خانگی بود؛ زیرا این دو کنسول از سختافزار تقریبا مشابهی استفاده میکردند. این راه مناسبی برای کسانی که بود که دلیل نداشتن کنسول PSP، نتوانستند عناوین جذاب آن را تجربه کنند. بازی Secret Agent Clank، از بهترین عناوین پورت شده در لیست نام برده بود. آیپی Ratchet and Clank یک بار دیگر نشان داد که چقدر برای چرخه عمر پلی استیشن ۲ حیاتی است. این اسپینآف سرگرمکننده، بازیکن را در نقش ربات همراه وفادار Ratchet، یعنی Clank قرار میداد. شاید این نسخه، بهترین بازی سری نباشد، اما لحظات جذاب و دیدنی زیادی دارد که برای یک بازی شوتر سوم شخص در کنسول نسل ششمی پلی استیشن ۲، قابل تحسین بودند.
Silent Hill: Shattered Memories (2010)
تاریخ انتشار: ۸ دسامبر ۲۰۱۰
سازنده: کلایمکس استودیوز (Climax Studios)
ژانر: ترسناک سبک بقا
کنسول پلی استیشن ۲ دارای سخت افزاری مشابه با Nintendo Wii بود؛ بنابراین، بسیاری از شرکتها احساس کردند که ارزش دارد برخی از بازیهای خود را حتی در اواخر سال ۲۰۱۰، برای کنسول نسل ششمی سونی منتشر کنند. کونامی یکی از آنها بود و در اواسط نسل هفتم، بازی Silent Hill: Shattered Memories را برای پلی استیشن ۲ عرضه کرد. این بازی یک بازنگری مدرن از نسخه اول است و با اینکه حتی نتوانست به کیفیت سایلنت هیل ۲ نزدیک شود، ایدههای نوآورانه و جدیدی داشت که بازیکنان و طرفداران قدیمی این سری را شوکه کرد. جالب اینجاست که اکثر مردم، نسخه پلی استیشن ۲ را مقصدی بهتر برای تجربه بازی میدانند، زیرا از کنترلهای حرکتی بهتری بهرهمند است.
FIFA 13 ،FIFA 12 و FIFA 14
تاریخ انتشار: ۲۷ سپتامبر ۲۰۱۱، ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۲ و ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۳
سازنده: الکترونیک آرتز (Electronic Arts)
ژانر: ورزشی – فوتبال
بازیهای شبیهساز ورزشی، بخش اعظم لیست بازی های پلی استیشن ۲ در سالهای آخر عمر آن کنسول بودند، زیرا این تنها سبکی بود که فارغ از پیشرفت گرافیکی، هنوز هم توسط بازیکنان زیادی تجربه میشدند. بازیهای زیادی مانند Pro Evolution Soccer ،NBA 2K یا MLB در لاینآپ سالهای آخر پلی استیشن ۲ حضور داشتند؛ اما بازیهای فیفا، تقریبا دلیل اصلی زنده ماندن آن کنسول تا سال ۲۰۱۳ بودند. فیفا ۱۲، فیفا ۱۳و فیفا ۱۴در بین طرفدار فوتبال بسیار محبوب بودند؛ زیرا بازیکنان میتوانستند بدون نیاز به خرید کنسول نسل بعدی، بازی ورزشی مورد علاقه خود را تجربه کنند. این بازیها نقدهای نسبتا مثبتی را روی کنسولهای نسل ششمی دریافت کردند و فروش خوبی داشتند. شاید این بهترین راه برای پایان دادن به چرخه عمر محبوبترین کنسول تاریخ نبود، اما این واقعیت که پلی استیشن ۲ به لطف بازیهای ورزشی بیش از ۱۳ سال عمر کرد، به خودی خود یک دستاورد بزرگ است.
بیشتر بخوانید: بهترین بازیهایی که بازیگران هالیوود در آنها حضور داشتند!
کلام آخر
کمتر کسی پیدا میشود که با کنسول پلی استیشن ۲ و بازیهای شاهکارش، خاطره نداشته باشد. بخش زیادی از خاطرات دوران کودکی ما با این کنسول جذاب سونی عجین شده است. ما سعی کردیم در این لیست بهترین بازیهای این پلتفرم را به تفکیک سال به شما معرفی کنیم. اگر عنوانی وجود دارد که جایش در این لیست خالی است، خوشحال میشویم که در بخش نظرات تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
ده بازی جدید با گرافیک فوقالعاده ۲۰۲۴
لیست بازی های پلی استیشن ۲ پر از عناوین شاهکار و تکرار نشدنی است، اما اگر شرط بر انتخاب یک بازی باشد، میتوان گاد آف وار ۲ را بهترین بازی این کنسول دانست.
تا ۱۲ سال به شکل رسمی از کنسول بازی پلی استیشن ۲ پشتیبانی شد.
عرضه بازیهای ورزشی پرطرفدار، به بیشتر شدن طول عمر کنسول نسل ششمی سونی کمک زیادی کرد.
بهترین بازیهای امسال | میزگیم با امید لنون
رزیدنت اویل ۴:ببخشینا😑
GTA San Andreas
اویل ۴، پرنس آف پرشین یک و دو وسه ،گاد آف وار یک،موست وانتد،بازی کمبات شائولین
جی تی سن آندرس رو ھم بذارید
اصل کاری اینہ