انیمه‌ها عموما با مبارزات پرشور و اغراق‌آمیزشان شناخته می‌شوند. از دراگون بال گرفته تا فوتبالیست‌ها، هرکدام به نوعی در ذهن ما باقی مانده‌اند. با این حال مدتی است سناریوهای این رسانه‌ جذاب فراتر از مبارزات تن به تن رفته و در برخی از آنها شاهد نبردهای ذهنی شگفت‌انگیز و داستان‌هایی با مفاهیم روان‌شناختی عمیق نیز هستیم. آثاری که در این سبک تولید می‌شوند، انیمه‌ های ژانر روانشناسی هستند که احساسات عمیق انسانی را نشانه می‌روند و با روند غیرقابل پیش بینی خود، بیننده را تا آخرین لحظه در تعلیق نگه می‌دارند. ورود به این ژانر آن هم در سبک و سیاق داستان‌های انیمه‌ای ممکن است آنقدر خوش‌ساخت باشد که هر بیننده‌ای را شیفته خود سازد و یا آنقدر گیج‌کننده و پیچیده باشد که بیننده هیچ لذتی از تماشایش نبرد.

این مطلب داستان انیمه‌ها را لو می‌دهد

خوشبختانه، در طول سال‌های اخیر شاهد تولید انیمه‌های خلاقانه در ژانر روانشناسی بوده‌ایم. هرچند خیلی کم پیش می‌آید که تمام فصل‌های یک انیمه درون‌‌مایه روانشناختی داشته باشند، اما به کار بردن این ژانر در حتی یک فصل از برخی انیمه‌ها، تاثیر عمیقی در جذب مخاطب دارد. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به بهترین انیمه‌ های ژانر روانشناسی که تاکنون ساخته شده‌اند. البته پیش از آن، بد نیست جدیدترین انیمه‌های پخش شده در این ژانر را نیز مرور کنیم.

جدیدترین انیمه های ژانر روانشناسی

سالی که نکوست، از بهارش پیداست. بهار ۲۰۲۵ نیز برای انیمه‌دوستان تا اینجای کار بسیار نکو بوده است. هرچند دوست‌داران ژانر روان‌شناسی همچنان باید صبر کنند تا ببینند در ادامه‌ی سال استودیوها چه خوابی برای این ژانر دیده‌اند. در حقیقت، می‌توان گفت که ژانر روانشناسی در سه‌ماهه‌ی کنونی سال ۲۰۲۵ تقریباً غایب بوده و علاقه‌مندان را مجبور کرده است تا فعلا چشم انتظار بمانند  و به آثار شونن در راهی چون گناه اصلی تاکوپی یا فیلم جدید مدوکا امید ببندند.

با این حال، در فهرست انیمه‌های درحال پخش بهار ۲۰۲۵، چند عنوان به چشم می‌خورد که شاید با کمی اغماض بتوانیم آن‌ها را در دسته انیمه‌ های ژانر روانشناسی قرار دهیم. با توجه به کمبود گزینه‌های در دسترس، بررسی این مجموعه‌ها خالی از لطف نخواهد بود.

Uma Musume: Cinderella Gray

دست حدس زدید. دختران اسب‌سوار برگشته‌اند و امیدواریم در این انیمه فرعی، نسخه بهتری از آنها را ببینیم. گفتنی است برای دیدن این اسپین آف نیازی نیست به اثر اصلی مراجعه کنید یا با فرهنگ مسابقات اسب‌دوانی ژاپن آشنایی خاصی داشته باشید. سیندرلا گری یک انیمه ورزشی است که داستان دخترانی را دنبال می‌کند که در تلاش هستند تا به بهترین مسابقه‌دهندگان تبدیل شوند. تلاشی که طبیعتاً پستی‌ها، دلشکستگی‌ها و ناامیدی‌های زیادی را به همراه دارد. گرچه تنها چند قسمت از این انیمه پخش شده‌ است، انتظار می‌رود در قسمت‌های پیش‌رو به کمشکش‌ها و اثرات روانشناختی رقابت‌ها نیز پرداخته شود.

انیمه ها چگونه به سلامت روان می‌پردازند؟

Shoshimin: How to Become Ordinary Season 2

اگرچه شوشیمین در درجه اول برای طرفداران ژانر معمایی ساخته شده است، اما با توجه به استانداردهای این ژانر، بیشتر از آنکه داستان محور باشد، شخصیت‌محور است؛ چرا که معماها به خودی خود مهم نیستند و این شخصیت‌های انیمه هستند که با دیدگاه‌های منحصر‌به‌فرد خود، لحظات هیجان‌انگیزی را برای بینندگان به تصویر می‌کشند. اگرچه این انیمه ویژگی‌های روانی شخصیت‌ها را به طور کامل بررسی نمی‌کند، اما هیچ کاراکتری را هم از قلم نمی‌اندازد و بیننده تقریبا با همه کاراکترها آشنا می‌شود. از این جهت می‌توانیم آن را یک انیمه در ژانر روانشناسی هم بدانیم.

The Mononoke Lecture Logs of Chuzenji-sensei: He Just Solves All the Mysteries

انیمه‌ای رازآلود و ماوراءالطبیعی با یک فضای تاریخی جالب و دو شخصیت اصلی دوست‌داشتنی است. این تنها چیزی است که از خط کلی داستان می‌دانیم؛ چرا که این انیمه در هیچ یک از پلتفرم‌های استریم پخش نمی‌شود و همین امر تماشا و دنبال کردن داستان این انیمه را دشوار کرده است. با این حال با توجه به شخصیت‌محور بودن انیمه، انتظار می‌رود در قسمت‌های آتی، شاهد بررسی روانشناختی کاراکترها نیز باشیم.

در ادامه مطلب، بهترین انیمه های ژانر روانشناسی تاریخ را به ترتیب امتیاز وبسایت MyAnimeList مرور خواهیم کرد.

۳۶. School-Live

امتیاز: ۷.۶۱

اگر از انیمه‌هایی که حال‌وهوای مدرسه‌ای دارند لذت می‌برید، داستان چندلایه انیمه School Live برای شماست. در این انیمه گروهی از دختران در شرایط وحشتناک آخرالزمانی و با حضور زامبی قرار می‌گیرند. آن‌ها باشگاهی با هدف زنده ماندن تشکیل می‌دهند و سعی دارند روزهای خود را تا حد امکان با سرگرمی و شادی پر کنند، هرچند خودشان می‌دانند که اوضاع احتمالاً وخیم‌تر و هولناک‌تر خواهد شد.

جزییات روانشناختی جالبی در تک تک کاراکترهای این انیمه گنجانده شده است. برای مثال، واکنش یوکی هنگام برخورد با این وضعیت عجیب، چیزی جز انکار نیست؛ واکنشی که از ناتوانی طبیعی او در پذیرش دنیای جدید و ترسناک پیرامونش سرچشمه می‌گیرد. سایر شخصیت‌ها نیز با وجود سختی‌های موجود، تلاش می‌کنند با خیال‌پردازی‌های خوش‌خیالانه یوکی همراه شوند و درعین‌حال از او محافظت کنند.

اگرچه پشت هر کاراکتر عمیق‌ترین تحلیل‌های روانشناختی به چشم نمی‌خورد، با این‌حال School live موفق شده وضعیت روانی یوکی را به‌خوبی به تصویر بکشد و هم‌زمان داستانی رضایت‌بخش در بستر یک دنیای پر از زامبی را روایت کند.

۳۵. Happy Sugar Life

امتیاز: ۶.۷۶

علاقه‌مندان سبک انیمه‌های عاشقانه دو دسته هستند: دسته‌ای که از دیدن Happy Sugar Life لذت می‌برند و عده‌ای دیگر که آن را غیرقابل تحمل می‌دانند. گرچه این انیمه شاهکار نیست، اما مفاهیم جالب روانشناختی را به تصویر می‌کشد. اگر از پیچ‌وخم‌های متعدد داستان صرف‌نظر کنیم، هسته‌ی اصلی این انیمه، یک داستان عاشقانه‌ی پیچیده و بیمارگونه است که بر پایه‌ی وسواس و دلبستگی افراطی شکل گرفته است. ساتو، دختر نوجوانی که عاشق فردی به نام شیو می‌شود، تصمیم می‌گیرد هر کاری برای حفظ معصومیت او انجام دهد.

ساتو را می‌توان به‌راحتی یک یاندره تمام‌عیار دانست؛ شخصیتی که عشقش با جنون آمیخته شده و در این نقش، چهره‌ای به‌شدت ترسناک از خود به نمایش می‌گذارد. هر دو شخصیت اصلی از نظر روانی پیچیدگی‌های قابل توجهی دارند و همین وابستگی متقابل آن‌هاست که داستان را پیش می‌برد. انیمه در برخی بخش‌ها پا در قلمرو ژانر وحشت نیز می‌‌گذارد و در مجموع، نگاهی خیره‌کننده به مفهوم عشق آزارگر و مسموم دارد.

۳۴. Moriarty The Patriot

امتیاز: ۸.۱۷ (فصل اول)

کمتر کسی پیدا می‌شود که شرلوک هولمز را نشناسد. مشهورترین کارآگاه انگلیسی که کاراکتر الهام‌بخش اقتباس‌های انیمه‌ای متعددی نیز بوده است. اما این‌بار قرار نیست هولمز نقش اصلی را بازی کند. انیمه موریارتی وطن پرست با تغییر تمرکز داستان به ویلیام موریارتی، که دشمن اصلی شرلوک محسوب می‌شود، رویکرد متفاوتی را در پیش می‌گیرد. این زاویه‌ دید جدید، فرصتی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد تا بیشتر با کاراکتر موریاتی آشنا شوند. کاراکتری با ظرفیت‌های روانی بالا، اما بیزار از سیستم طبقاتی رایج در جامعه قرن نونزدهم انگلیس!

موریارتی وطن‌پرست تحلیل روانشناختی عمیقی از شخصیت مثبت داستان (شرلوک هولمز) ارائه نمی‌دهد، اما تا حد قابل توجهی به ویژگی‌های روانی موریارتی می‌پردازد. گرچه این انیمه کمی نامنظم و آشفته است، اما به طور کلی می‌تواند حتی طرفداران شرلوک را درگیر خود کند.

۳۳. Bokurano

امتیاز: ۷.۶۰

با وجود آنکه ژانر مکا از نظر لحن و نحوه نمایش موضوعات، تنوع چشمگیری دارد، اما عده‌ای همچنان از وجود ربات‌های غول‌پیکر در فضای انیمه لذت نمی‌برند. البته این درمورد تمام انیمه‌های این ژانر صادق نیست. برای نمونه، گرچه Bokurano در دسته‌ی انیمه‌های مکا قرار می‌گیرد، اما اشتراک چندانی با آثاری چون گاندام یا گورن لاگان ندارد. در بهترین حالت، می‌توان آن را تا حدی با نئون جنسیس اونگلیون مقایسه کرد.

در این داستان، گروهی از کودکان مجبور می‌شوند کنترل رباتی را در اختیار بگیرند و با بیگانگانی عظیم‌الجثه مبارزه کنند. آن‌ها بدون داشتن حتی فرصتی برای پیدا کردن کمی آرامش، به درون موقعیتی مرگبار و فراتر از توان خود کشیده می‌شوند. Bokurano انیمه‌ای تلخ، آزاردهنده و تأثیرگذار است که با مفاهیمی مانند یأس، سوء‌استفاده و تراژدی تعریف می‌شود.

۳۲. Classroom Of The Elite

امتیاز: ۷.۸۶ (فصل اول)

تصور کنید وارد یک کلاس شده‌اید و بی‌خبر از همه‌جا، شما را در یک سطح قرار داده‌اند. این خط اصلی داستان انیمه کلاس نخبگان است که براساس یک لایت ناول ساخته شده است. در مدرسه متروپولیتن توکیو، دانش‌آموزان خود را به چهار سطح تقسیم کرده و با برگزاری آزمون‌هایی، برتری هر کلاس را نسبت به دیگران ارزیابی می‌کنند. در نگاه اول، کیوتاکا آیانوکوجی شخصی نسبتاً باهوش اما فروتن به نظر می‌رسد که ترجیح می‌دهد خود را درگیر رقابت‌های مدرسه نکند، ولی پشت نقاب او، کاراکتر عجیبی پنهان شده است.

هرچه جلوتر می‌رویم، به‌تدریج چهره‌ی واقعی قهرمان خود را آشکار می‌کند؛ شخصیتی که با وجود تمام نقاط ضعفی که دارد، استاد فریبکاری است. شخصیت‌های فرعی این انیمه نیز بسیار سرگرم‌کننده‌ هستند و اغلب گذشته‌ای تاریک با رازهایی پنهانی دارند. شخصیت سرد و بی‌احساس آیانوکوجی ممکن است برای برخی بینندگان ناخوشایند باشد؛ چراکه کاریزماتیک نیست  و به‌راحتی نمی‌توان با او ارتباط برقرار کرد. با این وجود تمام کاراکترها براساس یک ویژگی روانشناختی ساخته و پرداخته شده‌اند که تماشای آن خالی از لطف نیست.

۳۱. Kaguya-Sama: Love Is War

امتیاز: ۸.۴۱ (فصل اول)

انیمه های ژانر روانشناسی اغلب در فضایی تاریک به تصویر کشیده می‌شوند تا بتوانند برخی از مفاهیم عمیق و تلخ را به خوبی نشان دهند. با این حال، این موضوع برای انیمه عشق جنگ است صدق نمی‌کند. اعضای شورای دانش‌آموزی، کاگویا و میوکی را در مقابل یکدیگر قرار می‌دهند تا در فضایی عاشقانه و کمدی، یکی از این دو زودتر از دیگری به عشق خود اعتراف کند. البته این همه داستان نیست و در کنار رشد باورنکردنی شخصیت‌ها در طول انیمه، لحظات نفس‌گیر و تکان‌دهنده‌ای رخ می‌دهد که بیننده را میخکوب می‌کند.

تصور اینکه انیمه‌ای در این ژانر بتواند تا این حد احساسات را برانگیزد، دشوار بوده، اما انیمه عشق جنگ است در این زمینه فوق‌العاده ظاهر شده. با این وجود، در کاگویا-ساما تنش‌های مشهور ژانر روانشناختی دیده نمی‌شود و عمدتاً طرفداران ژانر کمدی و عاشقانه بهتر با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

۳۰. Tomodachi Game

امتیاز: ۷.۷۲

توموداچی گیم یا همان بازی دوستانه، از جمله انیمه‌هایی است که تعلیق‌های پایانی در هر قسمتش، نقاط قوت و ضعف آن قسمت را تعیین می‌کند. تقریباً تمامی قسمت‌های فصل اول با صحنه‌ای شوکه‌کننده به پایان می‌رسند. لحظه‌ای که تماشاگر ناخودآگاه وادارا می‌شود به سرعت سراغ  قسمت بعدی برود. برخلاف بسیاری از انیمه‌های روان‌شناختی برجسته که بر روایت‌های ظریف و زیرپوستی تکیه دارند، این انیمه به‌طور کاملا واضح، هرج‌ومرج اغراق‌شده را به عنوان عنصر اصلی خود انتخاب کرده است؛ تا حدی که گاهی اینطور به نظر می‌رسد که کاراکترها صرفاً بازیچه‌ی خواسته‌های غیرمنتظره‌ی داستان هستند. با این حال، توموداچی گیم به‌راستی نمونه‌ای تمام‌عیار از یک تجربه‌ی سرگرم‌کننده و پرهیجان است.

انیمه هایی که به کمک آن‌ها می‌توانیم فلسفه یاد بگیریم

کسانی که قصد تماشای این انیمه را دارند، بهتر است اصلا سراغ خلاصه داستان نروند؛ چراکه ارزش واقعی روایت در پیچش‌ها و غافلگیری‌های آن نهفته است. بنابراین، ما هم برای حفظ ابهام این انیمه، فقط به کلیت موضوع داستان که حول محور رقابتی پرمخاطره می‌چرخد ، اشاره می‌کنیم. رقابتی که پیوند میان گروهی از دوستان را در بوته‌ی آزمون قرار می‌دهد.

۲۹. Death Parade

امتیاز: ۸.۱۵

تماشای این انیمه حتی یک لحظه هم خسته‌تان نمی‌کند. انیمه رژه مرگ که از یک اثر کوتاه شکوفا شده، دارای مفهومی درخشان است. داستان این انیمه با تمرکز بر موضوع زندگی پس از مرگ، حول میخانه‌ای می‌چرخد که پذیرای دو فردی می‌شود که به‌تازگی مرده‌اند. در ادامه، این دو باید در نبردی شرکت کنند تا مشخص شود ابدیت خود را کجا سپری خواهند کرد. از جذابیت‌های این انیمه تنوع بازی‌هایی است که در هر قسمت معرفی می‌شود و هر شرکت‌کننده براساس بازتابی از زندگی خود، یکی از آنها را انتخاب می‌کند.

گذشته کاراکترها با پیشرفت روند رقابت‌ها آشکار می‌شود و همین آن‌ها را مجبور به رویارویی با شکست‌های خود در طول سال‌های زندگی‌شان می‌کند. در همین زمان، انیمه کم‌کم به بررسی سازوکارها و شخصیت‌های پشت این سیستم رقابتی عجیب نیز می‌پردازد.

بازی‌های انیمه رژه مرگ نمونه‌ای تمام‌عیار از موقعیت‌های پرمخاطره هستند. گرچه نباید در آن دنبال پیچیدگی‌های مرسوم انیمه های ژانر روانشناسی باشیم، با این حال استودیوی مدهاوس با ساخت این انیمه، به مضامین سنگین مختلفی می‌پردازد و در عین حال داستانی جذاب و پر از تعلیق را روایت می‌کند.

۲۸. From The New World

امتیاز: ۸.۲۵

بیشتر داستان‌های مربوط به بلوغ نسبتاً جذاب هستند، اما انیمه از دنیای جدید حکایت دیگری دارد. این انیمه، داستان کودکی به نام واتانابه را دنبال می‌کند که با آزادسازی قدرت‌های سایکیک خود، به همراه دوستانش در آکادمی سیج پذیرفته می‌شود.

با این حال اوضاع آنطور که به نظر می‌رسد آرمان‌شهری نیست  و کم‌کم واتانابه شروع به زیر سوال بردن این موضوع می‌کند که چه سرنوشتی در انتظار کودکانی است که نمی‌توانند توانایی‌های سایکیک خود را آزاد کنند. وجود یک گروه مخفی به نام گربه‌های آلوده که احتمالاً کودکان را می‌ربایند و بسیاری از حقایق تکان‌دهنده دیگر در مورد جامعه که باید کشف شوند، تجربه تماشا و دنبال کردن انیمه از دنیای جدید را تا انتها جذاب می‌کند.

۲۷. Made In Abyss

امتیاز: ۸.۶۵ (فصل اول)

اگر زیر ۱۷ سال هستید، توصیه می‌شود این انیمه را تماشا نکنید. گرچه طراحی کاراکترهای انیمه Made in Abyss بسیار کودک‌پسند هستند، اما به دلیل صحنه‌های به‌شدت خشن و ناراحت‌کننده‌اش، آن را در دسته انیمه‌های بزرگسالان قرار داده‌اند. پس اگر از انیمه‌های فانتزی سبک One Piece لذت می‌برید، گول ظاهر این انیمه را نخورید و سراغش نروید.

انیمه ساخته شده در ابیس، با فانتزی تاریک خود بیشتر به ژانر وحشت تعلق دارد؛ با این حال از منظر روان‌شناختی نیز می‌توان آن را بررسی کرد. هرچند فصل اول این انیمه بیشتر حال‌وهوای ماجراجویی دارد، با این حال در دنباله‌های این انیمه (از جمله انیمه سینمایی آن)، داستان به درون روان کاراکترهای خردسال نفوذ می‌کند و هم‌زمان ابیس را همچون موجودی زنده و شکنجه‌گر که ساکنان خود را در هم می‌شکند، به تصویر می‌کشد. Made in Abyss قطعاً اثری نیست که برای مخاطبان با روحیه حساس مناسب باشد، اما نقاط قوت آن چنان برجسته‌اند که نمی‌توان به ‌راحتی از آن چشم‌پوشی کرد.

۲۶. One Outs

امتیاز: ۸.۳۳

پس از آنکه توا توکچی، اسطوره بیسبال در یک بازی خیابانی به نام One Outs موفق می‌شود ضربه‌زن برتر تیم سایکویو سایتاما لایکانز را از بازی خارج کند، به‌عنوان پرتاب‌گر تیم جذب می‌شود. او گرچه علاقه‌ای به فعالیت حرفه‌ای و رسمی ندارد، اما با مالک تیم قراردادی امضا می‌کند که به موجب آن، بسته به عملکردش یا سود کلانی کسب می‌کند یا باخت سنگینی را متحمل می‌شود.

انیمه One Outs برنامه‌ها و افکار توا را تا زمان تحقق آن‌ها از مخاطب پنهان و در عوض، وقایع را از دید بازیکنان حریف روایت می‌کند. برخلاف انیمه‌های ورزشی معمول که بر مهارت، تمرین و تلاش بازیکنان تمرکز دارند، رقابت‌ها در One Outs به نبردهای روانی تبدیل می‌شوند؛ جایی که توا با زیرکی ذهنی و استراتژی هوشمندانه‌اش، رقبایش را از درون در هم می‌شکند.

۲۵. Kino’s Journey

امتیاز: ۸.۲۸ (نسخه پخش‌شده در ۲۰۰۳)

اگر در ۱۵ سالگی با یک موتورسیکلت سخنگو برخورد می‌کردید، واکنش‌تان چه بود؟ کینو، تجربه سفر با این موتورسیکلت جادویی را انتخاب کرد. گرچه فرضیه داستان، عجیب به نظر می‌رسد، اما انیمه سفر کینو یک نمایش تمام عیار از سفر دختری نوجوان به مکان‌هایی باورنکردنی است.

این انیمه به بررسی فرهنگ‌ها و آداب‌ورسوم جالب و گوناگون می‌پردازد و به بیننده فرصت می‌دهد تا آن‌ها را با جهان و تجربیات شخصی خود مقایسه کند. به این ترتیب، سفر کینو از دنیای بیرونی به‌عنوان بستری برای پرداختن به مفاهیم روان‌شناختی بهره می‌گیرد و به این ترتیب از سایر انیمه های ژانر روانشناسی متمایز می‌شود.

۲۴. Terror In Resonance

امتیاز: ۸.۰۸

داستان این انیمه حول زندگی دو نوجوان به نام‌های توئلو و ناین می‌چرخد که به عنوان تروریست، اهدافی در توکیو را مورد حمله قرار می‌دهند؛ البته تا حد امکان تلاش می‌کنند که در عملیات‌های خود تلفات انسانی نداشته باشند. سکانس‌های این انیمه میان دو کاراکتر اصلی و کارآگاهانی که در پی دستگیری آن‌ها هستند، تقسیم شده و انگیزه‌های هر دو طرف را به‌طور نسبتاً متعادل به تصویر کشیده است.

گرچه توئلو و ناین شخصیت‌هایی دوست‌داشتنی با گذشته‌هایی دردناک هستند، اما انیمه آن‌ها را به‌عنوان قهرمان معرفی نمی‌کند؛ بلکه بدون توجیه اعمالشان، سعی دارد به بینندگان کمک کند که آن‌ها را بهتر درک کنند. قسمت‌های نخست انیمه ترور در رزونانس بسیار درخشان هستند و حتی از بهترین آثار دهه ۲۰۱۰ به‌شمار می‌آیند. البته نیمه‌ی دوم انیمه کمی از جوش‌وخروش می‌افتد و بخشی از مخاطبان را با ورود شخصیتی به نام فایو دلسرد می‌کند. با این حال، اگر به دنبال یک انیمه قوی در ژانر روانشناسی هستید، ترور در رزونانس را از قلم نیاندازید.

۲۳. Ave Mujica: The Die is Cast

امتیاز: ۸.۲۰

شاید عجیب به‌نظر برسد که یک انیمه‌ی مربوط به گروه موسیقی دخترانه، از بهترین آثار در ژانر روان‌شناسی شناخته شود، اما Ave Mujica: The Die is Cast به خوبی توانست خود ا در این ژانر ثابت کند. آثار مربوط به گروه‌های موسیقی دخترانه همواره پتانسیل پرداختن به مضامین جدی را داشته‌اند؛ حتی اگر این مسائل در زیر نقاب طنز، امید و روابط حمایتی پنهان شده باشند.

پیش‌درآمد این انیمه، یعنی BanG Dream! It’s MyGO، نمونه‌ای بسیار موفق از روایت سنتی یک گروه موسیقی دخترانه است که با کیفیت بالا ساخته شده و نمی‌توانیم آن را در ژانر روانشناسی قرار دهیم. در مقابل، دنباله‌ی پخش شده آن در زمستان ۲۰۲۵ با عنوان Ave Mujica، اثری کاملاً متفاوت و حتی متضاد با نسخه‌ی قبلی است که دیگر نباید انتظار انرژی مثبت گروه‌های موسیقی دخترانه را از آن داشته باشیم.

دنباله این انیمه که دیگر از شادی و امید تهی شده، داستانی خفه‌کننده را روایت می‌کند. داستانی درباره‌ی دخترانی آسیب‌دیده است که در گروهی گرفتار شده‌اند و نمی‌توانند از آن خارج شوند و اکنون به‌جای حمایت، میل شدیدی به تخریب یکدیگر دارند. انیمه Ave Mujica، برخلاف سایر انیمه‌ها کاراکتر شرور ندارد. به جایش کاراکترهای اصلی و فرعی به جان یکدیگر می‌افتند. این موضوع در انیمه از نمایش اختلافات ساده فراتر می‌رود و با به تصویر کشیدن فروپاشی روانی، افسردگی و رفتارهای تلافی‌جویانه به یکی از غیرمنتظره‌ترین پیچش‌های داستانی سال‌های اخیر تبدیل می‌شود.

۲۲. The Promised Neverland

امتیاز: ۸.۵۰ (فصل اول)

انیمه سرزمین ناکجاآباد موعود از آن دست داستان‌هایی است که فصل اول و دومش کاملا متفاوت از یکدیگر هستند. فصل اول آن یک درام ترسناک روان‌شناختی با روندی آهسته و حساب‌شده است که داستان کودکانی را در یک پرورشگاه ظاهراً ایده‌آل روایت می‌کند. ظاهر فریبنده این پرورشگاه آنقدر خوب به نمایش گذاشته شده که تا پیش ازلحظه افشای راز مخوف آن، حتی بیننده هم خیالش از بابت آرامش حاکم راحت است.

در مقابل، فصل دوم با شتابی غیرمنطقی چندین خط داستانی را پشت سر می‌گذارد، رشد شخصیتی و گسترش دنیای داستان را نادیده می‌گیرد و با عجله به پایان می‌رسد. همانطور که مشخص است فصل دوم به درخشش فصل نخست نیست و همین بسیاری از طرفداران نامجاآباد موعود را ناامید کرده.

خوشبختانه، فصل اول به‌تنهایی داستانی کامل با آغاز، میانه و پایان جذاب ارائه می‌دهد که اگر آن را به‌عنوان یک فصل مستقل در نظر بگیریم، سرزمین ناکجاآباد موعود را به اثری مهیج، نفس‌گیر و به‌طرز عمیقی ترسناک تبدیل می‌کند. در کنار شخصیت‌های اصلی دوست‌داشتنی، حتی تصورش را هم نمی‌کنید که چه کسی پشت تمام قضایای این پرورشگاه است. کسی که ادعای انسان بودن دارد، اما پشت چهره خود، یک هیولای ترسناک و بی‌رحم را مخفی کرده است.

۲۱. Erased

امتیاز: ۸.۳۰

انیمه پاک‌شده یا شهری که من تنها در آن گمشده‌ام، در زمان نمایش خود سر و صدای زیادی به پا کرد. اگرچه با گذر زمان کمی از محبوبیت اولیه‌اش کاسته شد، اما همچنان اثری ارزشمند در ژانر معمایی به‌شمار می‌آید که با ظرافت، به موضوعات سنگین و عمیق می‌پردازد. در این داستان، ساتورو توانایی بازگشت چند دقیقه‌ای به گذشته را دارد تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری کند. اما پس از یک رویداد بسیار تلخ که باعث قتل یکی از عزیزانش می‌شود، او به‌طور ناگهانی به بیش از ۱۰ سال قبل، یعنی دوران کودکی‌اش، بازمی‌گردد و این فرصت را پیدا می‌کند تا زنجیره‌ای از فجایع را از همان آغاز متوقف کند.

داستان جنایی Erased با تعلیقی قوی همراه است و بیننده را تا مدت‌ها درگیر حدس زدن هویت قاتل می‌کند. با این حال، بهترین بخش‌های انیمه زمانی‌ست که تمرکز آن از معمای قتل فاصله می‌گیرد و به زندگی شخصیت‌ها می‌پردازد؛ به‌ویژه شرایط خانوادگی دردناک و تلخ کایو که به‌خوبی عمق احساسی داستان را شکل می‌دهد و آن را وارد ژانر روانشناسی می‌کند.

۲۰. Re:Zero − Starting Life in Another World

امتیاز: ۸.۲۳ (فصل اول)

سوبارو، شخصیت اصلی داستان و نوجوانی که هدف مشخصی در زندگی‌اش ندارد، ناگهان وارد جهانی فانتزی می‌شود و خیلی زود با مجموعه‌ای از شخصیت‌های زن آشنا و درگیر فضای سیاسی این دنیای جدید و عجیب می‌شود. انیمه Re:Zero در نگاه اول، تمام ویژگی‌های معمول یک انیمه ایسکای (سفر به دنیای دیگر) را دارد، اما در واقع اثری کاملاً متفاوت است.

سوبارو که مشتاق ایفای نقش قهرمان است، خود را فراتر از توانش تحت فشار قرار می‌دهد؛ تلاش‌هایی که نه تنها بی‌ثمر هستند، بلکه پیامدهای سنگینی نیز به دنبال دارند. این انیمه به‌دقت تأثیرات روانی تصمیم‌ها و شکست‌های سوبارو را به تصویر می‌کشد و در ادامه نیز به همین شیوه به شخصیت‌هایی چون رم و امیلیا می‌پردازد.

۱۹. Welcome To The N.H.K

امتیاز: ۸.۳۱

احتمالا واژه هیکیکوموری به گوشتان خورده است. این واژه در ژاپن برای توصیف افرادی استفاده می‌شود که عموماً از خانه بیرون نمی‌روند و از هرگونه ارتباط اجتماعی ممکن نیز اجتناب می‌کنند. این همان اختلالی است که  تاتسوهیرو به آن دچار شده و تصور می‌کند سازمانی به نام انجمن هیکیکوموری ژاپن (N.H.K) پشت پرده این سبک زندگی منزویانه او قرار دارد.

معرفی انیمه هایی با درون‌مایه انسان به‌مثابه ابزار؛ ترکیب فلسفه و هنر ژاپنی

این انیمه روند تدریجی تلاش تاتسوهیرو برای روبه‌رو شدن و کشف جهان واقعی را روایت می‌کند؛ مسیری همراه با فراز و نشیب‌های احساسی و با کمی چاشنی طنز. تماشای روند تجزیه و تحلیل یک اختلال روانی و تلاش فردی برای پیشرفت و بهبود وضعیت موجود، تجربه‌هایی است که دیدن این انیمه در ژانر روانشناسی با خود همراه دارد.

جمع‌بندی:

انیمه های ژانر روانشناسی یکی از پرطرفدارترین‌ انیمه‌ها هستند و به همین دلیل کمتر کسی پیدا می‌شود که حداقل یکی از این آثار را ندیده باشد. فرقی نمی‌کند که درچه حد انیمه‌بین باشید، اگر می‌خواهید سفری فراتر از تصاویر جذاب انیمه‌ای داشته باشید و به فکر فرو روید، حتما به تماشای یکی از آثار این فهرست بنشینید. نظر شما در مورد انیمه های ژانر روانشناسی چیست؟ شما کدام یک از آثا معرفی شده را تماشا کرده‌اید؟ نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: Gamerant


عجیب‌ترین یوتیوبرهای ایرانی! میزگیم با لیل شایان و ویب‌هد ‪@WeebHead‬

عجیب‌ترین یوتیوبرهای ایرانی! میزگیم با لیل شایان و ویب‌هد ‪@WeebHead‬

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سامان معلمی
پاسخ

الان جای انیمه مانستر و دفترچه مرگ خالیه