بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 تنها مناسب گذراندن اوقات فراغت است و به هیچ عنوان نمیتوان آن را در کنار آثار به یادماندنی فرانچایز کال آو دیوتی قرار داد. گویا اکتیویژن تلاش کرده است با عرضه Modern Warfare 3 باری را از دوش خود بردارد. با نقد و بررسی بازی Call of Duty: Modern Warfare 3 همراه مجله بازار باشید.
اکتیویژن بلیزارد پس از عرضه نسخهی اول Call of Duty: Modern Warfare در سال ۲۰۱۹ توانست جان دوبارهای به این مجموعه نیمهجان ببخشد، بازیکنان بعد از انتشار این اثر شاهد بازگشت قدرتمندانه کال آو دیوتی بودند. مدرن وارفار ۲۰۱۹ به غیر از داشتن بخش داستانی خوب و دوستداشتنی حاوی بخش چند نفره بینظیری هم بود که توانست گیمرها را برای شرکت در نبردهایی حماسی کنار یک دیگر جمع کند.
پس از موفقیت بینظیر اکتیویژن در روند احیای بازیهای خاطرهانگیز خود انتظار بازیکنان از مجموعه کال آو دیوتی تاحد قابل توجهی بالا رفت و با توجه به روند سالانه عرضهی آثار Call of Duty توسط اکتیویژن گیمرها در انتظار نسخههای بعدی این اثر نشسته بودند. با انتشار MW2 شاهد ضعفهایی نسبت به نسخهی قبلی بودیم و با اینحال که اثر دارای جذابیتهای خاص خود بود نمیتوانستیم از مشکلات کوچک و بزرگ آن بگذریم.
داستان بازی Call of Duty: Modern Warfare 3
داستان بازی Modern Warfare 3 در ادامه داستان نسخهی قبلی جریان دارد. گروه نظامی Konni و در رأس آن ولادیمیر ماکاروف دشمنان اصلی هستند و بازهم شاهد مقابله ۱۴۱ Task Force با ماکاروف هستیم. داستان بازی این بار در کشوری خیالی با نام Urzikstan جریان دارد که میزبان اتفاقات نسخهی ریبوت این سری محسوب میشود. بخشی از اتفاقات و سرنوشت بعضی از شخصیتها همانند نسخهی اصلی بازی رقم میخورد اما به غیر از این موارد اندک کال آو دیوتی مدرن وارفیر ۳ به طور کامل جریانات و اتفاقات جدیدی را روایت میکند.
همیشه در عمق داستان اکثر نسخههای Call of Duty شاهد تقابلهای کلیشهای مربوط به آمریکاییها و دیگر افراد هستیم که در این نسخههم میتوان آن را حس کرد. مشکل اصلی Modern Warfare 3 جایی است که سازندگان با وجود حفظ کلیشهها نمیتوانند لحظات هیجانانگیز و سینمایی را در این نسخه به گیمرها ارائه کنند. موضوع افت کیفیت بخش داستانی در نسخهی قبلی این بازیهم به وضوع به چشم میخورد و حالا همچنان با عرضه نسخهی سوم کال آو دیوتی مدرن وارفیر شاهد آن هستیم.
شخصیتپردازی تیم Task Force که شخصیتهای محبوب مجموعه کال آو دیوتی مانند پرایس، سوپ و گوست آن را تشکیل میدهند به خوبی انجام میشود، کاپیتان پرایس در سه گانه جدید نقش پررنگتری را ایفا میکند و نسبت به نسخهی کلاسیک شخصیت مهمتری محسوب میشود. آنتاگونیست اصلی بازی یا همان ماکاروفهم با وجود حضور کوتاهی که در نسخهی سوم دارد بسیار خوب نقش خود را در قالب یک شرور کلاسیک ایفا میکند.
بهغیر از ضعفهای داستانی MW3 مشکل بعدی آن قسمت کمپین است. مراحل بازی به قدری کوتاه و کم هستند که به راحتی این حس را به شما انتقال میدهند، سازندگان Modern Warfare 3 قصد داشتند با عجله یک محصول را منتشر کنند و اصلا برایشان اهمیتی نداشته است که این محصول با چه کیفیت و کمیتی در اختیار مخاطبینش قرار بگیرد.
بخش دیگری که در آن شاهد ضعف چشمگیری هستیم بخش داستان MW3 است. مراحل طراحی شده در این اثر هیچ شباهتی به مراحل هیجانانگیز و دوستداشتنی Call of Duty که میشناسیم ندارد. در دو نسخهی قبلی مدرن وارفیر مراحل اکشن و سینمایی جای خود را به مخفیکاریها داده بودند ولی در MW3 شاهد مراحل اوپن کامبت هستیم. مراحل اوپن کامبت از ساختار خطی برخوردار نیستند و در مکان های نیمه جهانباز جریان دارند. اوپن کامبتها اصولا دارای ابجکتیوهای مختلف هستند و در مناطق مختلف نقشهی آنها شاهد دشمنان و گشتها هستیم.
به صورت اصولی در این سبک از مراحل بازیکنان قادر هستند که پیشروی أزادی در مناطق مختلف داشته باشند و هرطور که میخواهند مراحل را تکمیل کنند. نقطهی قابل توجه اینجا است که این مراحل تنها به صورت تئوری از طراحی جالبی برخوردار هستند و در زمان پیادهسازی بسیار ضعیف عمل میکنند. شایان ذکر است که این مراحل غالبا از نقشههای چندنفره برداشته شدهاند و از لحاظ طراحی حرفی برای زدن ندارند. در این مراحل حتی امکان شخصیسازی لود اوتهاهم وجود ندارد و تنها حین تجربهی آنها شما احساس آزاد بودن دارید و آزادی خاصی در اختیار شما نیست.
بخش چند نفره بازی Call of Duty: Modern Warfare 3
در بخش چند نفره MW3 همچنان مانند نسخههای قبلی میتواند برای مدتهای طولانی شما را سرگرم کند. در این بخش ۱۶ نقشه اصلی وجود دارد که تعداد زیادی از آنها مراحل بازسازی شده از نسخههای قبلی هستند البته تعدادی نقشه جدیدهم وجود دارد. نقشههای کلاسیک خاطرهانگیز مانند Rust با ظاهر و طراحی مدرن به بازی بازگشتهاند و میتوانند طرفداران قدیمی و بازیکنان جدید را سرگرم خود کنند.
گیم مودهای همیشگی کال آو دیوتی مانند کیل کانفیرمد و سرچ اند دیستروید همچنان در این نسخههم حضور دارند و علاوه بر آنها گیم مود جدیدیهم با نام Cutthroat به بازی اضافه شده است. در این گیم مود بازیکنان در قالب سه تیم سه نفره در مقابل هم قرار میگیرند و هر تیمی که بتواند سریعتر امتیاز مورد نیاز را جمعآوری کند برنده میشود. به صورت کلی قسمت چند نفره MW3 میتواند برای مدت زمانی طولانی شما را سرگرم خود کند.
بخش زامبی بازی Call of Duty: Modern Warfare 3
در بخش زامبی Call of Duty: Modern Warfare 3 وارد یک نقشهی بزرگ میشوید که زامبیها در سرتاسر آن پراکندهاند. در این نقشه میتوانید سراغ ماموریتهای مختلف بروید و با انجام دادن آنها امتیاز و آیتمهای ارزشمندی را به دست آورید. امتیازهایتان در بازی حکم پول را دارند و با استفاده از آنها میتوانید سلاحهای مختلفی بخرید و در نهایت از نقشه بازی خارج شوید. بخش زامبی مدرن وارفار ۳ شباهتهای بسیار به کالاف وارزون ۲ و بخش DMT آن دارد.
اصلیترین ایرادی که میتوان از بخش زامبی گرفت خسته کننده شدن آن پس از گذشت مدتی کوتاه است. بخش زامبی سعی میکند شما را درون لوپی تکراری قرار دهد و حتی نمیتواند هیجانزیادی به شما منتقل کند. میتوان گفت در مدرن وارفیر ۳ دیگر خبری از ویژگیهای دوستداشتنی نسخههای قبلی کالاف دیوتی نیست.
بازی Call of Duty: Modern Warfare در بخش صداگذاری و گرافیک بصری تجربهی خوبی را در اختیار گیمرها قرار میدهد و نمیتوان از آن در این بخشها ایرادی گرفت. طراحی چهره کرکترها و بخشهای مختلف نقشه بازی به خوبی انجام شده است، انیمیشنهای حرکات مختلف و اسحلههاهم از طراحی خوبی برخوردار هستند.
MW3 جزو ضعیفترین نسخههای Call of Duty قرار میگیرد که تنها به واسطه داشتن گیمپلی سرگرم کننده و همچنین عقبه درخشان گیمرها را جذب خود میکند. اکتیویژن بلیزارد تنها با عرضه این بازی در سال ۲۰۲۳ قصد داشته است که رسالت خود یعنی عرضه سالانه یک کال آو دیوتی را انجام دهد. در صورتی که قصد دارید بخش چند نفرهی MW3 را تجربه کنید و از طرفداران پروپاقرص این فرانچایز هستید خرید این اثر میتواند انتخاب خوبی برای شما باشد.
نکات مثبت | نکات منفی |
---|---|
بخش چند نفره سرگرم کننده | طراحی مراحل نامطلوب |
گرافیک بصری خوب | روایت داستانی نامناسب |
صداگذاری مناسب | کوتاه بودن مراحل |
حالت زامبی پس از مدتی کوتاه خسته کننده میشود |
خیلی بد
به نظر من از نظر گرافیک که خیلی خوبه ولی داستانش کلا جالب نیست. مراحل هم کوتاه بود. توی مراحل کمپین هی باید به یجا حمله کنید و باز هم ماکاروف اونجا نیست. مدرن وارفر ۴ حدودا ۶ ساعت گیمپلی بود. انتظارم بیشتر بود.