امتیازات فیلم Captain America: Brave New World منتشر شدند؛ یکی از ضعیفترین فیلمهای مارول
بر اساس اولین موج نقدهایی که روز چهارشنبه بهصورت آنلاین منتشر شدند، فیلم Captain America: Brave New World نتوانست برای دنیای سینمایی مارول به موفقیت چشمگیری دست یابد. در حالی که واکنشهای اولیه در شبکههای اجتماعی پس از مراسم فرش قرمز هالیوود در روز سهشنبه ترکیبی از نظرات مثبت و منفی بود، نقدهای حرفهای کاپیتان آمریکا ۴ را به یکی از ضعیفترین فیلمها از نظر امتیاز راتن تومیتوز در میان ۳۵ فیلم دنیای سینمایی مارول تبدیل کردهاند. در حال حاضر، این فیلم با امتیاز ۴۷ درصد در وضعیت Rotten در این وبسایت قرار دارد. (امتیازات کمتر از ۶۰ درصد در راتن تومیتوز به عنوان Rotten یا «فاسد» در نظر گرفته میشوند.)
البته این امتیاز ممکن است با انتشار نقدهای بیشتر تغییر کند، اما بررسیهای اولیه نشاندهنده روندی است که حتی خودِ کاپیتان آمریکا هم شاید نتواند آن را تغییر دهد. این موضوع باعث شده Captain America: Brave New World در کنار فیلم Eternals محصول ۲۰۲۱ قرار گیرد که تا قبل از آن، با امتیاز ۴۷ درصد پایینترین امتیاز را در میان فیلمهای دنیای سینمایی مارول داشت، اما بعداً فیلم Ant-Man and the Wasp: Quantumania محصول ۲۰۲۳ با امتیاز ۴۶ درصد جایش را گرفت.
در سایت متاکریتیک، اولین فیلم کاپیتان آمریکا در تقریباً یک دهه اخیر، در حال حاضر دارای میانگین امتیاز ۴۴ است. برای مقایسه، فیلم Black Panther محصول ۲۰۱۸ همچنان با امتیاز ۹۶ درصد، بالاترین امتیاز را در میان فیلمهای استودیوی مارول دارد. در حالی که Captain America: The Winter Soldier محصول ۲۰۱۴ و Captain America: Civil War محصول ۲۰۱۶ هر دو با امتیاز ۹۰ درصد، عملکرد بهتری از دیدگاه منتقدان داشتند. فیلم Captain America: The First Avenger که در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و اولین فیلم با حضور کریس ایوانز در نقش این قهرمان جنگ جهانی دوم بود، توانست امتیاز ۸۰ درصد را کسب کند.
در ادامه نگاهی اجمالی به برخی از نقدهای منتشر شده از فیلم Captain America: Brave New World از چند رسانه معتبر خواهیم داشت.
ComicBook:
یکی از بزرگترین شگفتیهای فیلم Captain America: Brave New World این است که چگونه در سایه Captain America: The Winter Soldier عملکرد خوبی دارد. فیلم لحظات طنزآمیزی دارد، اما در کل، اثری جدی است که بهطور عمیقی به مضامین پختهتر خود میپردازد. بدون درگیر شدن با چندجهانی و شوخطبعی، این فیلم رویکردی واقعگرایانهتر را در پیش گرفته که به نفع آن تمام شده است.
Observer:
این فیلم، با وجود ارتباط دادن برخی خطوط داستانی در دنیای سینمایی مارول، نه فیلمی عالی و نه اثری ضعیف است. فقط یک فیلم دیگر از مارول است.
Empire Magazine:
فیلم Brave New World ریتمی سریع و ضربآهنگی تند دارد. اگرچه به سطح کیفی The Winter Soldier نمیرسد، اما یادآور این است که افراد درستکار میتوانند برای آمریکا بجنگند، حتی زمانی که دولتشان دچار ضعف میشود.
The Associated Press:
این فیلم همانند یک آبنبات فرآوریشده و بدون ارزش غذایی است که پس از مصرف، باعث پشیمانی میشود. صحنههای اکشن آن چشمگیر هستند، اما فیلمنامه و لحظات آرامتر آن ضعف دارند.
Entertainment Weekly:
هریسون فورد ۸۲ ساله در نقش رد هالک خشمگین، جذابترین عنصر فیلم است. با این حال، این فیلم دنیای سینمایی مارول همچون یک ترکیب نامنسجم است که تا حدی به دلیل وجود پنج نویسنده در فیلمنامهاش، فاقد انسجام است.
The Film Verdict:
اگر سریال The Falcon and the Winter Soldier در برخی مواقع حس یک اثر سینمایی را القا میکرد، Brave New World اغلب حس یک برنامه تلویزیونی روی پرده سینما را دارد.
Variety:
این فیلم تجربهای سرگرمکننده اما نه فوقالعاده است. Captain America: Brave New World در نهایت مانند یک توقف میانراهی در استراتژی مارول برای احیای انتقامجویان به نظر میرسد. هیچ چیز قدیمی دوباره نو نشده، اما همچنان به اندازه کافی سرگرمکننده است.
RogerEbert.com:
این فیلم به دنبال بخششی ناعادلانه است و در آخرین لحظات، اشارههای سطحی به مفاهیمی مانند برتری سیاهان، مبارزه برای کسب جایگاه در جامعه و اهمیت نمایندگی نژادی میکند. این اثر نه تنها قهرمان خود را به یک «سیاهپوست جادویی» تبدیل میکند، بلکه در تلاش برای آرام کردن نارضایتیهای سفیدپوستان آمریکا، از قهرمان خود میخواهد که لبخند بزند و نمادین از صحنه کنار برود. حتی با انتخاب آهنگ I از آلبوم To Pimp a Butterfly کندریک لامار برای القای حس شادی، این فیلم بهجای حس غرور، احساسی ناخوشایند را به مخاطب منتقل میکند. آیا این همان کاپیتان آمریکای سیاهپوست ماست؟ آیا این سهم ما از داستان است؟ این بیارادهترین و ضعیفترین بلاکباستر دهه اخیر است؛ فیلمی که به جای ساختن دنیای جدید، نیازمند نابودی دنیای قدیم است.
منبع: Comicbook
سام صابری و فیفا در دل کویر – قسمت سوم
نظرات