اخبار برنامه‌ها خبر

حالت ناشناس کروم حتی برای کارکنان گوگل هم مورد اعتماد نیست

کاربران مرورگر کروم می‌توانند تاریخچه جستجوهای خود را با استفاده از حالت ناشناس، از دیگر کاربران یک دستگاه مخفی کنند، اما این اطلاعات برای خود گوگل و وبسایت‌هایی که به آن‌ها سر می‌زنید، در دسترس باقی می‌ماند. به خاطر همین نقص امنیتی، گوگل به تازگی پنج میلیارد دلار جریمه شده و حتی مدیر بازاریابی خود کمپانی هم اذعان داشته که حالت ناشناس مرورگر کروم، آن قدرها که به نظر می‌رسد امن و مورد اعتماد نیست.

بر اساس گزارش بلومبرگ، لورین توهیل (Lorraine Twohill)، مدیر بخش بازاریابی گوگل، در ایمیلی رسمی، از رییس کمپانی خواسته که حابت ناشناس را به طور واقعی خصوصی کند. به عقیده توهیل، عبارات و جملاتی که گوگل به کاربران ارائه می‌دهد، گمراه کننده هستند و به همین دلیل، افراد فکر می‌کنند هنگام استفاده از حالت Incognito واقعاً در محیطی امن و خصوصی در حال جستجو هستند در حالی که اصلاً این طور نیست.

کاربران مرورگر کروم می‌توانند تاریخچه جستجوهای خود را با استفاده از حالت ناشناس، از دیگر کاربران یک دستگاه مخفی کنند
کاربران مرورگر کروم می‌توانند تاریخچه جستجوهای خود را با استفاده از حالت ناشناس، از دیگر کاربران یک دستگاه مخفی کنند

دیگر مدارک داخلی گوگل نشان می‌دهد که خود کارمندان این کمپانی هم چهار سال پیش، به این که عکس یک کارآگاه مخفی در هنگام استفاده از حالت ناشناس نمایش داده شود، شاکی بوده‌اند. تحقیقی نشان داده که پنجاه و شش درصد کاربران از یک جمعیت چهارصد و شصت نفری، فکر می‌کنند حالت ناشناس واقعاً از اطلاعات آن‌ها به طور خصوصی محافظت می‌کند.

می‌توان گفت اگر کاربران به این شکل گمراه شوند، کاملاً حق دارند چرا که گوگل خیلی واضح به آن‌ها توضیح نمی‌دهد که این حالت چیست و چه کاری انجام می‌دهد. اخیراً دادستان کل ایالت تگزاس نیز گفته که ادعاهای گوگل درباره حالت ناشناس، فریبنده و گمراه کننده است. البته طبق معمول خود کمپانی این ادعاها را رد می‌کند، اما ظاهراً کارمندان شرکت می‌دانند که واقعا چه خبر است.

یکی از نمایندگان گوگل درباره این اتهامات گفته: «کنترل حریم خصوصی مدت‌هاست که بخشی از سرویس‌های ما را تشکیل می‌دهد. ما تیم‌های خود را تشویق می‌کنیم که دائماً ایده‌هایی در این زمینه به ما بدهند تا بتوانیم تجربه مطمئن‌تر و ایمن‌تری به کاربران ارائه دهیم. حالت ناشناس، یک تجربه جستجوی خصوصی را برای افراد فراهم می‌سازد و برخلاف شکایات درج شده در پرونده‌ها، ما این موضوع را صریحاً و به طور واضح به کاربران گفته‌ایم.»

اما گزارش‌ها نشان می‌دهند که اکثر کارمندان گوگل با نظرات مدیر بازاریابی این کمپانی درباره عدم ایمنی این ویژگی موافق هستند. به هر حال، حق با هر که باشد، بهتر است از الان به بعد بدانید که در هنگام استفاده از حالت ناشناس، تنها کاربران همان وسیله از جستجوهای شما باخبر نخواهند شد و گوگل و مسوولان وبسایت‌ها کاملاً این اطلاعات را در اختیار دارند.

حفط اطلاعات حریم شخصی و خصوصاً موقعیت مکانی کاربران به یکی از داغ‌ترین بحث‌های امروز دنیای تکنولوژی تبدیل شده. چند ماه پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شده است. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داده که این تنظیمات، کاربران را درباره جمع‌آوری اطلاعات مکانی آن‌ها گمراه کرده. شاکی این پرونده، کمیسیون رقابت و مصرف‌کنندگان استرالیا (ACCC) بوده که گوگل را در سال ۲۰۱۹ به چنین تخلفی متهم کرده. نظر شما درباره بروزرسانی جدید گوگل کروم چیست؟ دیدگاه‌های خود را با ما در میان بگذارید.

معرفی بهترین مرورگرهای اندروید؛ پرسرعت‌ترین کدام است؟

نظر شما درباره گمراه کننده بودن حالت ناشناس کروم چیست؟ آیا شما هم مانند بسیاری دیگر از کاربران فکر می‌کردید با استفاده از این حالت، به طور کامل ناشناس خواهید ماند؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها