آخرین اخبار کالاف دیوتی موبایل خبر نقد و بررسی نقدوبررسی بازی‌ها

مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل؛ کت تن کیست؟!

از زمانی که بازی پابجی برای نخستین بار عرضه شد و ژانر بتل‌رویال را به جهان معرفی کرد، شاهد عرضه انبوهی بازی مشابه دیگر بوده‌ایم و به صورت خاص می‌توان به «گارنا فری فایر» و «کالاف دیوتی موبایل‌» اشاره کرد که هر دو پدیده‌ای در ژانر شوتر موبایلی به حساب می‌آیند. اما اکنون که گزینه‌های در دسترس زیاد شده، گاهی از اوقات انتخاب میان دو بازی شکلی سخت می‌گیرد. اما برای اینکه انتخاب را برای شما اندکی آسان‌تر کنیم، در این مقاله به صورت خاص به مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل می‌پردازیم و از این می‌گوییم که هر بازی از چه جهاتی بر دیگری برتر دارد و در نهایت انتخاب نیز به خودتان واگذار می‌شود.

معرفی گارنا فری فایر

تصویری از فری فایر جذاب
تصویری از فری فایر جذاب

Garena Free Fire یا خیلی ساده Free Fire، عنوانی اکشن است که از زاویه دید سوم‌شخص دنبال می‌شود و شما را به یک ماجراجویی بزرگ می‌برد. مفاهیم زیرین فری فایر شباهت زیادی به پابجی موبایل دارد که آن هم یک بازی بتل‌رویال دیگر است. تمام بازیکنان با چتر نجات به درون یک جزیره دورافتاده می‌پرند،‌ اما هر بازی به جای ۱۰۰ نفر (که رقمی استانداردتر است)، میزبان ۵۰ بازیکن خواهد بود. این بازیکنان باید به محض فرود به غارت و کشتن یکدیگر مشغول شوند و در نهایت هرکسی که آخرین بازمانده این نبرد بزرگ باشد، پیروز بازی نیز خواهد بود. اگر بخواهیم خیلی خلاصه بگوییم، گرافیک Garena Free Fire به اندازه کال آف دیوتی موبایل یا پابجی موبایل بی‌نظیر نیست. اما انیمیشن‌هایی روان دارد و گاهی باعث می‌شود احساس کنید در یک کارتون هستید.

در فری فایر، هر دست از بازی حدودا تنها ۱۰ دقیقه طول می‌کشد و بنابراین اگر عاشق ژانر بتل‌رویال باشید و در عین حال می‌خواهید بازی‌هایی کوتاه در اوقات فراغت خود داشته باشید، Garena Free Fire گزینه‌ای معرکه به حساب می‌آید. علاوه بر بتل‌رویال نیز شاهد چند حالت بازی دیگر مانند Ranked Game ،Clash Squad ،Classic و Kill Secured هستیم تا تنوع و تکرارپذیری به بالاترین مقدار ممکن برسد.

Garena Free Fire چندین نقشه مختلف دارد و از قابلیت مینی‌مپ نیز در حالت‌های مختلف خود پشتیبانی می‌کند. ضمنا این را نیز بدانید که گارنا Garena Free Fire از زمان عرضه به چنان محبوبیتی رسیده که تبدیل به چهارمین بازی پردانلود در سراسر جهان شده است. در ایران نیز گیمرها به خاطر سبک بودن فری فایر، حسابی از آن استقبال کرده‌اند.

معرفی کالاف دیوتی موبایل

COD موبایل
COD موبایل

کال آو دیوتی موبایل که تحت CoD Mobile هم شناخته می‌شود، نسخه موبایلی یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای تاریخ ویدیوگیم است که از سال ۲۰۰۳ تا به امروز به صورت سالانه و مداوم از سوی شرکت اکتیویژن عرضه شده. این یک بازی شوتر اول‌شخص است که نسخه‌هایی ابتدایی‌اش روی جنگ‌های جهانی تمرکز داشتند و در گذر زمان شاهد نسخه‌های دیگری بودیم که ما را به ادوار مختلف مانند آینده یا جنگ ویتنام نیز بردند.

کالاف دیوتی یکی از موفق‌ترین سری بازی‌های جهان است و نام خود را به عنوان پرفروش‌ترین بازی شوتر اول‌شخص جهان نیز در کتاب رکوردهای گینس ثبت کرده. COD Mobile نیز برای اولین بار این امکان را به گیمرها داد که بازی شوتر محبوب خود را روی دیوایس‌های اندرویدی یا iOS تجربه کنند. این نسخه هم درست مانند نسخه‌های کنسولی و کامپیوتری، گیم‌پلی بسیار رقابتی و گرافیک واقع‌گرایانه دارد.

سازندگان این نسخه سعی کرده‌اند بهترین ویژگی‌های تمام کالاف دیوتی‌های قبلی را به صورت یک‌جا ارائه کنند و در نهایت شاهد عنوانی بوده‌ایم که بی‌شمار حالت بازی و نقشه مختلف را از نسخه‌های گوناگون این سری گردآوری کرده و به صورت یک‌جا و کاملا رایگان در اختیار ما گذاشته است.

مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل

کالاف بهتر است یا فری فایر؟َ!
کالاف بهتر است یا فری فایر؟َ!

اکنون که با هر دو بازی آشنا شده‌ایم، به مقایسه Garena Free Fire و Call of Duty Mobile به شکلی مستقیم‌تر می‌پردازیم و می‌بینیم که هر بازی از جهات گوناگون چه ویژگی‌ها و مشخصاتی دارد.

مشخصات سخت‌افزاری مورد نیاز

مشخصات مورد نیاز این بازی به شکل قابل توجهی از گارنا Garena Free Fire بالاتر است و این یعنی افراد کمتری قادر به تجربه آن خواهند بود. از سوی دیگر اما ساخته Garena روی تقریبا هر موبایلی با هر مشخصات به اجرا در می‌آید و نیاز به فضای ذخیره‌سازی کمتری نیز دارد.

کال آف دیوتی موبایل

  • پردازنده: اسنپدراگون ۶۲۴ یا بهتر با حداقل فرکانس کاری ۲ گیگاهرتز یا بیشتر
  • حافظه رم: ۲ گیگابایت یا بیشتر
  • فضای داخلی: حداقل ۱.۹۵ گیگابایت
  • سیستم عامل: اندروید ۵.۱ به بالا

گارنا فری فایر

  • پردازنده: تقریبا تمام پردازنده‌های موبایل
  • حافظه رم: حداقل ۱ گیگابایت
  • حافظه داخلی: حداقل ۶۰۰ مگابایت
  • سیستم عامل: اندروید ۴.۱ به بالا

گرافیک

گرافیک بازی یک سروگردن بالاتر است.
گرافیک بازی یک سروگردن بالاتر است.

اگر بخواهیم صادق باشیم، کالاف دیوتی گرافیک به مراتب بهتری نسبت به ساخته گارنا دارد و اصلا به همین خاطر است که به مشخصات سخت‌افزاری بهتری هم نیازمند است. در واقع کالاف دیوتی از نظر گرافیکی آن‌چنان دست کمی از نسخه کنسولی ندارد و همین باعث شده همه‌چیز شکلی واقع‌گرایانه‌تر به خود بگیرد. جزییات کاراکترها، سلاح‌ها، اتومبیل‌ها و نقشه‌ها واقعا بالاست و باعث می‌شود تجربه بصری بسیار جذابی به دست آورید.

بازی محبوب استودیو گارنا از طرف دیگر احساسی انیمیشن‌گونه دارد. البته منظورمان این نیست که گرافیک بازی بد است، بلکه صرفا به مذاق آن‌هایی که گرافیک واقع‌گرایانه را ترجیح می‌دهند نمی‌نشیند. در نهایت اما همه‌چیز به سلایق خودتان بستگی دارد و نمی‌توان یکی را برتر از دیگری دانست. فقط باید به این نکته مهم توجه کرد که کذ موبایل برای موبایل‌های میان‌رده و پرچمدار ساخته شده، اما Garena Free Fire از گستره وسیع‌تری از دیوایس‌های هوشمند پشتیبانی می‌کند و این یک مزیت بزرگ است.

گیم‌پلی

گرافیک کدام بهتر است؟
گرافیک کدام بهتر است؟

هم Garena Free Fire و هم کال آف دیوتی موبایل در بخش بتل‌رویال، پویایی یکسانی دارند اما این فیزیک گیم‌پلی است که تفاوت‌ها را برجسته‌تر می‌کند. حرکت بازیکنان و هندلینگ سلاح‌ها در فری فایر احساس سبکی و سادگی بیشتری دارد، اما Call of Duty Mobile از سیستم کنترل سنگین‌وزن‌تر و واقع‌گرایانه‌تری برخوردار شده. به عنوان مثال، لگد اسلحه در این بازی بسیار بیشتر از آن چیزی است که در Garena Free Fire تجربه می‌کنید.

یک تفاوت دیگر که پیشتر نیز به آن اشاره کردیم اینست که بخش بتل‌رویال کالاف دیوتی از سقف ۱۰۰ بازیکن پشتیبانی می‌کند و این رقم در بازی ساخته شده توسط استودیو گارنا به ۵۰ نفر می‌رسد. به همین خاطر، مپ‌های کالاف دیوتی بزرگ‌تر هستند و هر دست از بازی نیز بیشتر طول می‌کشد. این یعنی برای به پایان رساندن هر دست از بتل‌رویال کالاف دیوتی به حدودا ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارید، اما هر دست از اکشن محبوب ساخته شده توسط گارنا را می‌توان در مدت بسیار کوتاه‌تر ۱۰ دقیقه به پایان رساند. یک نکته مهم دیگر نیز شمار بالاتر کاراکترهای قابل بازی در Garena Free Fire است که شادابی گیم‌پلی را افزایش می‌دهد. کالاف دیوتی اما کاراکترهای معدودتری دارد که آن‌ها هم عمدتا شمایلی یکسان را به نمایش می‌گذارند.

هر دو بازی از مکانیک «Hitscan» که استانداردی در بازی‌های شوتر است استفاده می‌کنند. به عبارت دیگر، گلوله‌های شما به محض چکاندن ماشه به هدف برخورد می‌کنند. اما اگر بازی‌هایی مانند پابجی یا فورتنایت را بازی کرده باشید می‌دانید که گلوله‌ها باید مسافت بین شما و هدف را طی کنند و سپس به او بخورند.

با درنظرگیری تمام این موارد هنگام مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل می‌توان گفت که تفاوت‌های زیادی در گیم‌پلی دو عنوان وجود دارد و مهارت یافتن در اولی آسان‌تر است. پس اگر یک بازی سرراست‌تر و ساده‌تر می‌خواهید، عنوان استودیو گارنا برای شما ساخته شده. در طرف دیگر ماجرا، بازیکنانی که به دنبال رقابت می‌گردند و از جزییات ریز لذت می‌برند باید به سراغ کال آو دیوتی بروند که فضای بیشتری برای بهبود مهارت‌ها و استراتژی‌ها در اختیارتان می‌گذارد.

حالت‌های بازی

گیم‌پلی گارنا فری فایر
گیم‌پلی گارنا فری فایر

اگرچه بخش اعظمی از موفقیت کالاف دیوتی روی موبایل به خاطر حالت بتل رویال آن بوده است، اما همه‌چیز تنها به همین ژانر محدود نمی‌شود. در واقع نسخه موبایل محبوب‌ترین فرنچایز شوتر جهان انبوهی حالت بازی دیگر نیز دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به Frontline ،Domination ،Search and Destroy ،Sniper Only و Team Deathmatch کلاسیک اشاره کرد. علاوه بر این، هر چند وقت یک‌بار شاهد حالت‌های بازی موقتی نیز هستیم و مثلا بازیکنان می‌توانند در حالت Zombies به کشتن زامبی‌ها مشغول شوند، هرچند که این حالت اکنون در دسترس نیست. در واقع برای هرکسی و هر سلیقه‌ای، یک حالت بازی در کالاف دیوتی وجود دارد.

ساخته‌ گارنا اما عمده تمرکز خود را بر ژانر بتل‌رویال و مبارزات ابعاد بزرگ گذاشته است. البته چند حالت محدود دیگر را نیز شاهد هستیم و بازیکنان گاهی می‌توانند در حالت‌های به خصوصی مشارکت کنند که برای مثال باعث می‌شوند تمام افراد حاضر در نقشه سلاحی یکسان به دست داشته باشند. در مجموع اما تنوع حالات بازی Garena Free Fire حتی به کالاف دیوتی نسخه موبایل نزدیک هم نمی‌شود و بازی اکتیویژن در این بخش تاج پادشاهی را بر سر می‌گذارد.

نقشه‌ها

اگر ملاک را بخش بتل‌رویال بگذاریم، با اینکه فری فایر بازیکنان بیشتری را در هر دست میزبانی می‌کند، اما با تنوع نقشه‌های خود تکرارپذیری را بسیار بالا می‌برد. در عنوان محبوب گارنا، حالت بتل رویال را می‌توان در چندین نقشه مختلف تجربه کرد اما Call of Duty Mobile تنها یک نقشه برای این حالت دارد. اما اگر صحبت از تمامیت دو بازی باشد، کالاف دیوتی روی موبایل ده‌ها نقشه دارد و از این بابت، به راحتی از عنوانی که توسط استودیو گارنا ساخته شده، پیشی می‌گیرد. بهتر اینکه این‌ها برخی از به‌یادماندنی‌ترین و خوش‌ساخت‌ترین نقشه‌های تمام فرنچایز هستند و بنابراین خیال‌تان می‌تواند از کیفیت ساخت و همینطور جریان گیم‌پلی در آن‌ها راحت باشد.

مبارزات

بکشید تا کشته نشوید!
بکشید تا کشته نشوید!

از آن‌جایی که کالاف دیوتی موبایل مکانیک‌های گیم‌پلی، تجهیزات و اسلحه بیشتری دارد، در نتیجه سیستم مبارزه جذاب‌تری هم با خود به ارمغان می‌آورد که پر شده از زد و خورد، بدون حتی چند ثانیه استراحت. این بازی به شما اجازه می‌دهد که از دیوارها بالا بروید و روی زمین سر بخورید و بنابراین همواره در حال دویدن و تیراندازی خواهید بود. از سوی دیگر، بازی اکتیویژن شما در سناریوهایی قرار می‌دهد که حتی تصورشان هم در Garena Free Fire امکان‌پذیر نیست، مثلا اینکه در حالت بتل‌رویال، همزمان با سایر بازیکنان، با زامبی‌ها نیز بجنگید. هلیکوپتر، قلاب و وینگ‌سوت هم تنها برخی دیگر از تجهیزاتی هستند که در اختیار شما قرار می‌گیرد.

علاوه بر این می‌توانید از داخل آب هم به بازیکنان تیراندازی کنید و در مجموع کال آف دیوتی موبایل لحظات حیرت‌انگیزتری در هر دست از بازی پیش چشمان شما می‌گذارد. حتی اگر برای مدتی طولانی و چند ساعت در روز هم کالاف دیوتی را بازی کنید، باز هم نمی‌توانید با قطعیت کامل بگویید که گیم‌پلی آن شکلی تکراری به خود می‌گیرد.

سرورها

Call of Duty Mobile معمولا هنگام برقراری ارتباط با سرورها مشکلات مختلفی را پشت سر می‌گذارد. بسیاری از بازیکنان چه در ایران و چه در نقاط دیگر جهان گزارش کرده‌اند که در میانه بازی به ناگاه بیرون افتاده‌اند یا اینکه نمی‌توانند به خوبی از طریق میکروفون با هم‌تیمی‌ها و دوستان خود صحبت کنند. به همین دلیل، بازی‌ شما همواره تحت تاثیر ثبات پایین سرورها قرار می‌گیرد. از سوی دیگر اما شرایط در Garena Free Fire عملا بی‌نقص است و سرورهای این بازی ثبات و امنیت قابل توجهی برای بازیکنان به همراه می‌آورند.

یک نکته دیگر نیز که باید حتما به آن اشاره کرد این است که در Garena Free Fire تمام افراد حاضر در حالت بتل رویال، بازیکنان واقعی هستند. اما کالاف دیوتی علی‌رغم شمار زیاد بازیکنانی که به خود جذب کرده، هنوز هم بسیاری از لابی‌ها را با ربات‌های مبتنی بر هوش مصنوعی پر می‌کند که مبارزه با آن‌ها آنقدرها سرگرم‌کننده نیست.

سایر تفاوت‌ها به صورت خلاصه

نمایی از فصل 4 کالاف موبایل
نمایی از فصل ۴ کالاف موبایل

و بالاخره در بخش پایانی مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل لازم است به چند نکته ریزتر نیز اشاره کنیم:

  • کالاف دیوتی موبایل کلاس‌های متفاوتی در اختیار شما می‌گذارد که هرکدام در بخش بتل‌رویال مهارت خاص خود را دارند. در Garena Free Fire اما کاراکترهای متنوعی داریم که هرکدام با پس‌زمینه و توانایی‌های متفاوت از راه می‌رسند.
  • Call of Duty Mobile به صورت اول‌شخص و Garena Free Fire به صورت سوم‌شخص دنبال می‌شود.
  • برخلاف فری فایر، در Call of Duty Mobile می‌توانید حتی هنگام راه رفتن و دویدن نیز نوار سلامتی خود را پر کنید.
  • در کال آف دیوتی موبایل هیچ آسیبی هنگام سقوط از ارتفاع نمی‌بینید. در واقع وقتی از ارتفاعی بیش از اندازه به پایین می‌پرید، وینگ‌سوت شخصیت اصلی به صورت خودکار باز می‌شود.
  • در Call of Duty Mobile می‌توان روی زمین سر خورد. به این ترتیب هم اندکی سرعت بیشتر به دست می‌آورید و هم تیر زدن به شما دشوارتر می‌شود.
  • Garena Free Fire پرداخت‌های درون‌برنامه‌ای ارزان‌تر و آیتم‌های رایگان بیشتری نسبت به کال آف دیوتی دارد.

جمع‌بندی این نبرد

مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی موبایل

وقتی به تمام موارد موجود در این مقایسه نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم هر بازی نقاط قوت خاص خود را دارد که لزوما باعث برتری آن بر دیگری نمی‌شوند. با این حال می‌توان به این نتیجه‌گیری ساده رسید که Call of Duty: Mobile در مجموع بازی کامل‌تری است که مکانیک‌های بیشتر، حالات بازی گسترده‌تر و گرافیک واقع‌گرایانه‌تر دارد. در عین حال اما Garena Free Fire هم سرورهایی باثبات‌تر و سیستم مورد نیاز کمتر سخت‌گیرانه دارد که باعث می‌شود در دسترس افراد بیشتری قرار بگیرد و آن‌ها را در برهه‌های کوتاه‌مدت‌تری سرگرم کند.

در نهایت اما این نظر شما است که اهمیت دارد. بعد از خواندن این مقاله، نظرتان درباره مقایسه فری فایر و کالاف دیوتی چیست؟ شما کدام یک را بازی بهتری می‌دانید و چرا؟ نظر خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

کالاف دیوتی موبایل بازی بهتری است یا گارنا فری فایر؟

وقتی به ابعاد مختلف هر بازی نگاه می‌کنیم، هرکدام نقاط قوتی دارند که لزوما باعث برتری آن‌ها بر دیگری نمی‌شود. اما کالاف دیوتی موبایل در مجموع بازی کامل‌تری است که مکانیک‌های بیشتر، حالات بازی گسترده‌تر و گرافیک واقع‌گرایانه‌تری دارد.

حالت بتل رویال این بازی‌ها چقدر طول می‌کشد؟

فری فایر در هر دست از بتل‌رویال ۵۰ بازیکن را روبه‌روی هم قرار می‌دهد و بنابراین هر دست حدودا ۱۰ دقیقه زمان می‌برد. در کالاف دیوتی اما تعداد بازیکنان به ۱۰۰ نفر می‌رسد و در نتیجه هر دست نیز نزدیک به نیم ساعت طول می‌کشد.

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
عرفان
پاسخ

کالاف خیلی سر تر از فیری فایر هست و مشکل سرور ها الان حل شده وهیچ مشکلی نداره وا. اینکه کالاف حافظه و مشخصات بیشتری میخواد بخاطر اینه که کیفیت بهتری در اختیار پلیر میزاره

امیرعلی
پاسخ

فقط کالاف