سریال قهوه‌ پدری ساخته‌ی جدید مهران مدیری است که به تازگی از پلتفرم فیلم‌ نت پخش خودش را شروع کرد، در این مقاله از مجله بازار قصد داریم اولین  قسمت از این سریال را بررسی کنیم تا متوجه شویم که سریال قهوه‌ پدری ارزش دیدن دارد یا نه؟

سریال قهوه پدری که پیش‌تر با نام پدر قهوه معرفی شده بود، جدیدترین سریال مهران مدیری است، این ساخته‌ی کمدی به نویسندگی امیر برادران  و تهیه‌کنندگی جواد فرحانی می‌باشد. این‌که این سریال از نظر وزن کارگردانی و بازیگری یک ساخته‌ی پرهزینه و بزرگ محسوب می‌شود کاملا درست است چون مهران مدیری به‌شدت علاقه به این دارد، اثراتی که می‌سازد لاکچری و تو چشم باشند. این موضوع به خوبی به همه ثابت شده است چون جناب مدیری در این مورد مصاحبه کردن و علاوه بر آن از ساخته‌‌هایی که از او مشاهده کرده‌ایم کاملا معلوم است که او چه سبکی را دوست. مهر اثبات این حرفم در سریال قهوه‌ی پدری، طراح صحنه بودن مهران مدیری خواهد بود تا به خوبی این موضوع را نشان دهد.

نقد سریال Disclaimer | روانشناختی و مرموز

قبل از این که به طور خیلی جدی به سراغ نقد و بررسی قسمت اول سریال قهوه پدری برویم، باید بگویم که سریال از پیش مخاطب اولیه خودش را جذب کرده است و علت آن‌ هم حضور ستارگانی است که برای خودشان نام و آوازه‌ای دارند؛ این که سریال جدید مهران مدیری می‌تواند این مخاطبان را حفظ کند یا از دست بدهد، در ادامه مشخص خواهد شد. از بازیگران سریال قهوه پدری می‌توان به حامد آهنگی، ژاله صامتی، سام درخشانی و بازگشت پرشور جواد رضویان اشاره داشت، علاوه بر آن هستند بازیگرانی که به نظرم اگر آن‌ها در سریال قهوه پدری حضور نداشتند، شاید این سریال چیز زیادی برای ارائه نداشت. بیش از این در مقدمه‌ی نقد سریال Fathers Coffee نمانیم و بی‌چون و چرا به سراغ بررسی قسمت اول سریال برویم.

هشدار اسپویل: این مطلب مقداری از داستان سریال قهوه پدری را لو می‌دهد.

نقد سریال قهوه پدری

تکمیل شدن سه‌گانه‌ی مهران مدیری 

داستان سریال قهوه پدری راجع‌به خانواده‌ای است که به علت مشکلات مالی به سراغ فردی کلاهبردار می‌روند تا با کمک مثلا خیرخواهانه او بتوانند، مشکلات خودشان را حل کنند. این اصل داستان سریال قهوه پدری محسوب می‌شود؛ پیش از این نمی‌خواهم به داستان سریال بپردازم چون از ابتدا داستان سریال تکراری بود. سریال قهوه پدری تکمیل کننده‌ی دو مجموعه پیشین مهران مدیری یعنی سریال‌های هیولا و دراکولا حساب می‌شود. اگر شما این دو مجموع را تماشا کرده باشید خوب می‌دانید که مهران مدیری قرار است دوباره سر یک انسان شریف دیگر را کلاه بگذارد و او را به خاک سیاه بنشاند.

قسمت اول سریال قهوه پدری یک قسمت کاملا معمولی و عادی بود، نهایت خنده‌ای که از مخاطب می‌توانست بگیرد مربوط به دو سکانس می‌‌شد، سکانسی که جواد رضویان در نقش رئیس بانک جناب میخچالچی حضور داشت و سکانسی که حامد وکیلی در نقش پدر ملیسا عروس خانواده ادیب حضور داشت؛ به جرعت می‌توانم بگویم اگر این دو سکانس وجود نداشت، بدترین قسمتی بود که می‌توانستم از یک سریال مشاهده کنم. علت این که به این دو سکانس اشاره کردم برای چه بود؟ به این خاطر که نقش اصلی داستان افراد دیگری هستند و قصه‌ی سریال حول محور زندگی آن‌ها می‌چرخد اما آن بازیگران توانایی این را ندارند که مانند دیگر کمدین‌های سریال از مخاطب خنده بگیرند.

علاوه بر این موضوع ریتم سریال قهوه پدری اصلا سریع نیست و یک ریتم کند و خسته‌کننده‌ای دارد. معرفی شخصیت‌های سریال به‌شدت کند است و شما برای آشنایی کامل و مطلع شدن از کل ماجرا باید چندین قسمت از سریال مشاهده کنید تا متوجه کل قضیه شوید؛ شاید در ادامه همه‌چیز بهتر شود و سریال ریتم خوبی پیدا کند و بتواند از مخاطب خنده بگیرد، ولی چیزی که من در قسمت اول مشاهده کردم برای من رضایت‌بخش نبود. مبحث داستان سریال قهوه پدری در یک بند به پایان برسانیم و به‌سراغ بازیگران آن برویم، از نظر من داستان سریال قهوه پدری در ‌اولین قسمت جذب کننده نبود و همه‌چیز کند پیش رفت، شاید در قسمت‌های بعدی درست شود اما این‌که در چندمین قسمت این موضوع درست می‌شود مشخص نخواهد بود و باید صبر کرد.

نقد سریال قهوه پدری

انتخاب درست و غلط بازیگران سریال قهوه پدری

به سراغ بازیگران سریال قهوه پدری برویم تا متوجه شویم که کدام انتخاب‌ها درست هستند؟ کدام انتخاب‌ها غلط؟ از خانواده‌ی ادیب شروع کنیم تا به سراغ دیگر بازیگران برویم، سام درخشانی برای نقش جهانگیر ادیب یک گزینه نامناسب است و او توانایی درست ایفا کردن این کاراکتر را ندارد. سام درخشانی برای این نقش هنر کافی را ندارد تا نقش یک آدم شریف، تنگ دست و به زبان ساده بیچاره را بازی کند، چرا؟ چون پیش از این هرچه نقش از سام درخشانی دیدید، نقش یک آدم پولدار و لول بالای جامعه بوده است و کمتر نقشی بوده که سام در‌ چنین شرایطی از جامعه باشد. به نظر من سام درخشانی برای نقش یک داستان سریال قهوه پدری یک انتخاب اشتباه بود.

نقد سریال Silo ; فصل دوم | بببنیم یا نه؟

نقص بازیگری بعدی نقش روبه‌رو سام درخشانی یعنی ژاله صامتی می‌باشد. خانوم صامتی یکی از بازیگران خوب ما هستند و نقش‌های موفق زیادی دارند اما نقش سیمین سامان در سریال قهوه پدری یک انتخاب اشتباه برای ایشان است. چون این شخصیت برای ژاله صامتی اصلا ساخته نشده است، در کل این طور بگویم: نقش آقا و خانوم ادیب باید بازیگران دیگری داشت تا بیشتر به دل می‌چسبید مثل حامد آهنگی در نقش نگهبان محل که در قسمت دوم به سریال اضافه می‌شود، جواد رضویان در نقش میخچالچی، حامد وکیلی در نقش پدر ملیسا و سعید نعمتی در نقش فرزند کوچک خانواده ادیب. به نظرم که در‌ادامه‌ی سریال قهوه پدری دیدن این کاراکترها خیلی جذاب و خنده‌دار خواهد بود و می‌توان به ادامه‌ی سریال امیدوار شد.

در پایان باید بگویم که سریال قهوه پدری قسمت اول آنچنان چیزی برای گفتن نداشت و اصلا جذب کننده نبود، همان طور‌ که ابتدای مقاله اشاره کردم شاید اگر سکانس جواد رضویان و حامد وکیلی نبود، تعداد انبوهی از بینندگان قسمت اول منتظر قسمت دوم قهوه پدری نبودند و پرونده‌ی سریال را در همان اولین قسمت می‌بستند. در مجموع این‌طور بگویم که قسمت اول سریال قهوه پدری اصلا کمدی نبود و بیشتر چیزی شبیه به لودگی بود، علل خصوص سکانس‌هایی که مربوط به خانواده ادیب می‌شد. در آخر امیدوارم که سریال قهوه پدری رفته‌رفته خودش را ثابت کند چون کمدین‌هایی در‌ آن حضور دارند تا این کار انجام دهند و سریال را تماشایی‌تر کنند.

Loading