اخبار برنامه‌ها خبر

گوگل باز هم با جریمه‌های سنگین مواجه شد

دادگاه عمومی اتحادیه اروپا که پس از دیوان دادگستری این اتحادیه، دومین نهاد قضایی معتبر این قاره به حساب می‌آید، جریمه بی‌سابقه کمیسیون اروپا علیه کمپانی گوگل را تایید کرد. این دادگاه می‌گوید «گوگل محدودیت‌های غیرقانونی را برای گوشی‌های موبایل دارای سیستم عامل اندروید اندروید اعمال کرده تا بتواند با استفاده از موتور جستجوی خود سود مالی بیشتری به دست آورد و کنترل بازار در این بخش را بدست بگیرد. به گفته این دادگاه «گوگل مساله رقابت عادلانه در اتحادیه اروپا را رعایت نکرده است.» اتحادیه اروپا به شدت روی مسائل انحصارطلبانه کمپانی‌های بزرگ در کشورهای مختلف حساس است تا کسب‌وکارهای کوچک‌تر آسیب کمتری از ابرشرکت‌ها ببینند.

ناگفته نماند که دادگاه عمومی اتحادیه اروپا کمی از جریمه قبلی که کمیسیون اروپا برای گوگل در نظر گرفته بود را کاهش داده و آن را به ۴.۱ میلیارد دلار رسانده است. کمیسیون اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۸ گوگل را به پرداخت جریمه ۴.۳ میلیارد یورویی محکوم کرده بود. گوگل پیش از این نسبت به جریمه پیشنهادی کمیسیون اروپا شکایت کرده و از دادگاه عمومی اتحادیه اروپا خواسته بود تا در این باره مجدداً تصمیم بگیرد که اکنون ظاهراً حکم جدید تفاوت بسیار کمی با قبلی دارد. گوگل در هنگام مطرح کردن شکایتش، این موضوع را آورده بود که اتحادیه اروپا به‌ طور ناعادلانه، همین روند را نسبت به شرکت اپل، که خدمات خود مانند جستجوگر سافاری را برای آیفون‌ها تحمیل می‌کند، نادیده گرفته.

اتحادیه اروپا به شدت روی مسائل انحصارطلبانه کمپانی‌های بزرگ در کشورهای مختلف حساس است تا کسب‌وکارهای کوچک‌تر آسیب کمتری از ابرشرکت‌ها ببینند
اتحادیه اروپا به شدت روی مسائل انحصارطلبانه کمپانی‌های بزرگ در کشورهای مختلف حساس است تا کسب‌وکارهای کوچک‌تر آسیب کمتری از ابرشرکت‌ها ببینند

وکلای غول تکنولوژی آمریکایی می‌گویند گوگل به هیچ وجه مشتریان گوشی‌های اندرویدی را همانند اپل، به اپلیکیشن‌ها و موتورهای جستجویش وابسته نکرده است. وکیل مدافع سازمان FairSearch که در طرح اولین شکایات کمیسیون اروپا علیه گوگل یکی از امضاکنندگان بوده، می‌گوید: «با این تدابیر، دیگر گوگل نمی‌تواند امکانات خود را بر سازندگان موبایل تحمیل کند. این کمپانی امروز مجبور است که به گوشی‌های اندرویدی امکان داشتن تمام موتورهای جستجو را بدهند و با این حساب، انتخاب مشتریان را افزایش می‌دهد.»

تصمیم دادگاه عمومی لزوما پایان ماجرا نیست. هر دو طرف می توانند برای اظهار نظر نهایی در مورد پرداخت و یا عدم پرداخت جریمه، به مهم‌ترین نهاد قضایی اتحادیه اروپا، دیوان دادگستری اروپا رجوع کرده و درخواست تجدیدنظر بدهند.

همچنین، کمیسیون حفاظت از اطلاعات شخصی کره جنوبی، شرکت گوگل را ۶۹.۲ میلیارد وون (۵۰ میلیون دلار) و مِتا را ۳۰.۸ میلیارد وون (۲۲ میلیون دلار) جریمه کرده است. سخنگوی متا در این باره می‌گوید: :در حالی که ما به تصمیم کمیسیون احترام می‌گذاریم، مطمئن هستیم با مشتریانمان به شکل قانونی همکاری خواهیم کرد که الزامات مشخص شده در مقررات کره جنوبی را برآورده می‌کند. به این ترتیب، ما با تصمیم کمیسیون موافق نیستیم و گزینه‌های خودمان از جمله درخواست تجدیدنظر را دنبال خواهیم کرد.»

جریمه‌های سنگین گوگل به دلایل مختلف پدیده‌های عجیبی نیستند و در چند وقت اخیر بارها شاهدشان بوده‌ایم. چند روز پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شد. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داد که این تنظیمات، کاربران را درباره جمع‌آوری اطلاعات مکانی آن‌ها گمراه کرده.

Loading

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها