مدیر اینستاگرام اتهام اشتراکگذاری موقعیت مکانی کاربران را رد کرد
چندی پیش شایعاتی مبنی بر ردیابی مکان کاربران توسط اینستاگرام و اشتراکگذاری آن با فولوورهای افراد مطرح شده بود. امروز آقای آدام موسری (Adam Mosseri) در حساب رسمی توییتر خود اعلام کرد که این شایعات واقعیت ندارند افرادی که به دنبال مکان دقیق کاربران هستند، نمیتوانند این اطلاعات را به دست آورند. پست چند وقت پیش که شایعه مذکور را منتشر کرده بود، باعث شد که بسیاری از افراد در قسمت تنظیمات اینستاگرام، مجوزهای اشتراک گذاری موقعیت مکانی را غیرفعال کنند.
کاربران از این نگران هستند که در صورت وجود چنین امکانی، کلاهبرداران و سارقان به راحتی میتوانند از اطلاعات آنان سوءاستفاده کنند. به همین دلیل، مدیر اینستاگرام شخصاً وارد عمل شده تا خیال کاربران را از این بابت راحت کند. اینستاگرام نیز در پستی رسمی توضیحاتی درباره عملکرد این شرکت در حوزه ردیابی کاربران داده. آقای آدام موسری در توییت خود واضحاً گفته که شبکه اجتماعی اینستاگرام هیچ افزونه و قابلیتی برای ردیابی مکان دقیق کاربران ندارد و بر این اساس، نمیتواند لوکیشن افراد را در اختیار کسی بگذارد.
مدیر اینستاگرام در پست خود نوشته: «باید این را خیلی واضح اعلام کنم. سرویسهای مکانی بخشی از تنظیمات گوشیهای موبایل هستند، نه یک ویژگی مربوط به اینستاگرام. اپلیکیشن با استفاده از اطلاعات خود گوشی برچسبهای مکانی را استفاده میکند نه به وسیله ردیاب خودش. همچنین، ما هیچ اطلاعاتی درباره موقعیت شما در اختیار کسی نمیگذاریم.»
بخش ارتباط عمومی اینستاگرام نیز در پستهای جداگانهای گفته: «اخیراً یک میم در فضای مجازی پخش شده که به اشتراک گذاری مکان دقیق کاربران با دیگران اشاره میکند. جهت شفاف سازی، باید بگوییم که ما این کار را هرگز انجام نمیدهیم. مانند دیگر کمپانیهای شبکههای اجتماعی، ما از اطلاعات مکانی شما تنها برای ویژگی نقشهها (Maps) و برچسب گذاری استفاده میکنیم. افراد میتوانند در بخش تنظیمات گوشیهای خود سرویسهای مربوط به لوکیشن را غیرفعال کنند و برچسبهای موقعیتی خود را نیز در پستها قرار ندهند.»
در حالی که بحث دزدی اطلاعات و کلاهبرداری اینترنتی از طریق شبکههای اجتماعی بسیار داغ است، قطعاً کاربران برای آگاهی از چنین مواردی نباید به میمها و پستهای وایرال شده توجه کنند. ظاهراً پست وایرال شده اخیر نیز کاملاً بی اساس بوده. به هر حال، اگر نسبت به اشتراگ گذاری موقعیت مکانی خود به هر طریقی نگران هستید، میتوانید در قسمت تنظیمات مربوط به اپلیکیشنهای گوشی خود، دسترسی برنامهها به این اطلاعات را محدود کنید.
به هر حال، ظاهراً بحث جمعآوری اطلاعات کاربران به موضوعی تمام نشدنی تبدیل شده است. از سویی، کمپانیها برای شخصیسازی استفاده کاربران از برنامهها نیاز به این دادهها دارند و از سوی دیگر، مردم نسبت به گذشته، از حریم خصوصی خود آگاهتر شدهاند و به سادگی اجازه نمیدهند اطلاعاتشان به دست کمپانیهای تکنولوژی بیفتد.
چند روز پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شده است. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داده که این تنظیمات، کاربران را درباره جمعآوری اطلاعات مکانی آنها گمراه کرده. شاکی این پرونده، کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا (ACCC) بوده که گوگل را در سال ۲۰۱۹ به چنین تخلفی متهم کرده.
نظرات