اینستاگرام سلفی ویدیویی را برای تایید سن نوجوانان امتحان میکند
اینستاگرام به دنبال راههای جدیدی برای بررسی و تایید سن نوجوانان و پیروی از قوانین این پلتفرم است. این اپلیکیشن متعلق به متا، در حال آزمایش سلفیهای ویدیویی با نرمافزار تحلیل چهره به عنوان روشی جدید برای این کار است.
روشهای جدید اینستاگرام برای تایید سن کاربران
برخی کاربران و نوجوانان سعی میکنند با ویرایش تاریخ تولد خود، قوانین اینستاگرام را دور بزنند تا به محتوای بالای هجده سال دسترسی داشته باشند. اما اکنون این کاربران در ایالات متحده، باید از بین این سه راه یکی را برای احراز سن خود انتخاب کنند: بارگذاری کارت شناسایی، گرفتن تضمین از سه کاربر بزرگسال و یا گرفتن سلفی ویدیویی.
متا میگوید امیدوار است که با این روشها، تجربهای متناسب با سن هر کاربر را برای آنان به ارمغان بیاورد. مدتی است که این غول فناوری، در زمینه امنیت کودکان و نوجوانان در پلتفرمهای شبکه اجتماعی خود با انتقاداتی روبهرو شده. سال گذشته چندین ایالت در آمریکا, غملکرد اینستاگرا را به دلیل تجربیات کودکان در اشتراک گذاری عکسها، زیر ذره بین گرفته بودند.
آقای ویل گاردنر (Will Gardner) مدیر اجرایی چایلدنت (Childnet) و رییس مرکز اینترنت امن در بریتانیا، این آزمایش جدید اینستا را امیدوارکننده میداند. او میگوید: «پتانسیل این وجود دارد که سعی کنیم کودکان را در برابر محتوایی که برایشان مناسب نیست، محافظت کنیم و تجربه اینترنت امن را برای آنان به ارمغان بیاوریم.
از طرفی، فایو رایتس (۵Rights)، سازمانی بریتانیایی که در زمینه ایمنی کودکان در اینترنت کار میکند، میگوید که برای چنین تلاشهایی اکنون بسیار دیر است. آنها میگویند: «پلتفرمها باید نگرش نگاه نکن و چشمانت را ببند را کنار بگذارند. این نگرش باعث آسیب میلیونها کودک در سراسر جهان شده. تنها دانستن سن کاربران برای جلوگیری از چنین آسیبهایی، کافی نیست.
اوایل ماه ژوئن، اینستاگرام به والدین و سرپرستان کودکان و نوجوانان ابزارهایی بیشتری را برای نظارت بر تجربه فرزندانشان در این اپلیکیشن ارائه کرده بود. اکنون آنها میتوانند برای کودکان محدودیت زمانی تعیین کنند و جزئیات گزارشهایی که بچهها در پلتفرم میدهند را ببیند تا بیشتر با محتوای مخاطرهآمیزی که تهدیدشان میکند، آشنا شوند.
همچنین، در صورتی که نوجوانان به صورت مکرر موضوعاتی مشابهی را در صفحه اکسپلور اینستاگرام ببینند، این اپلیکیشن به انان محتوای دیگری را پیشنهاد میکند و اگر به صورت مداوم در برنامه بچرخند، به آنان میگوید که بهتر است اکنون کمی استراحت کنند. مدتی پیش اعلام شده بود که اینستاگرام، مدت زمان آنلاین بودن نوجوانها را مدیریت میکند.
سلفی ویدیویی و احراز هویت در اینترنت
سلفیهای ویدیویی اخیراً به روشی محبوب برای پلتفرمهای اینترنتی برای احراز سن و هویت کاربران تبدیل شدهاند. بسیاری از اپلیکیشنهای مربوط به بانکداری و سرمایه، از این ابزار استفاده میکنند. اینستاگرام در حال حاضر از سلفی ویدیویی برای تایید هویت کاربرانی که حسابشان قفل شده، بهره میبرد.
متا برای شناسایی دیجیتالی صورت کاربران، با کمپانی یوتی (Yoti) که روی فناوری تشخیص چهره و سن کار میکند، شروع به همکاری کرده. یوتی میگوید الگوریتم آنها برای این کار، روی تخمین سن کاربران با استفاده از تصاویر چهره اختصاص یافته و فقط روی این موضوع تمرکز دارد.
آخرین مقالهای که از تحقیقات این کمپانی منتشر شده، نشان میدهد که این فناوری برای کودکان شش تا دوازده ساله با محدوده خطای ۱.۳۶ سال و برای نوجوانان سیزده تا نوزده ساله با محدوده خطای ۱.۵۲ کار میکند که اینها ارقام فوقالعادهای به شمار میروند. متا میگوید پس از اینکه کار تایید سن کاربران به پایان میرسد، هر دو کمپانی تصاویر آنان را حذف میکنند.
در همین حال، امکان تضمین سه کاربر بزرگسال برای احراز سن کاربران هم وجود دارد. کسانی میتوانند درستی سن دیگر کاربران را ضمانت کنند که خودشان بالای هجده سال سن داشته و در آن زمان، برای کاربر دیگری این کار را نکرده باشند.
احساس امنیت در شبکههای اجتماعی
دکتر یسابل جرارد (Ysabel Gerard)، مدرس رسانههای دیجیتال و جامعهشناسی در دانشگاه شفیلد، میگوید که این روشهای جدید برای احراز هویت، بهتر از روشهای قدیمی و درخواست بارگذاری کارت شناسایی هستند. اما به نظر او، اتکا به ابزارهای تایید سن و هویت به عنوان تنها راه محافظت از کودکان و نوجوانان در محیط آنلاین، آنان را به تلاش برای ایجاد حسابهای بزرگسالان که تقلبی هستند، سوق میدهد.
او میگوید: «بسیاری از آنان در اینستاگرام میگویند که بالای هجده سال سن دارند تا کارهای بد انجام ندهند و محتوای نامناسب را مشاهده نکنند، اما ثبت نام به عنوان یک بزرگسال باعث میشوند احساس امنیت کنند چون گمان نمیبرند که هدف سوءاستفادهکنندگان قرار بگیرند.»
از نظر دکتر جرارد، مکانیزمهای جدید اینستاگرام، سوالهای بیشتری را در مورد اینکه چه چیزی کمک میکند تا کودکان در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی احساس امنیت کنند، برمیانگیزد. به گفته او، تظاهر به بزرگسال بودن واقعیتی تلخ است که نمیتوان و نباید آن را نادیده گرفت.
شما درباره روشهای جدید متا و اینستاگرام برای تایید سن و هویت کاربران چه فکر میکنید؟ اگر سرپرست هستید، به نظرتان فززند شما با این ابزار میتواند در برابر محتوای نامناسب و سوءاستفادهکنندگان محافظت شود؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات