ده مورد از گرانترین بازیهای ویدیویی که کنسل شدند
تقریبا تمام بازیسازان جهان قبول دارد که ساخت بازیهای ویدیویی، از سختترین کارهای جهان است. حتی بدتر از آن، هیچ تضمینی وجود ندارد که بازیهای توسعه داده شده، با وجود زمان زیادی که روی آنها گذاشته شده است، در نهایت تکمیل یا منتشر شوند. مشکلات بودجه، تغییر سیاستهای استودیو یا تغییر پلتفرمهای مقصد، دلایل زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به لغو یک بازی ویدیویی شود. کنسل کردن برخی بازیها، هزینه و ضرر بیشتری نسبت به سایرین دارند. به عنوان مثال، اگر آنها قبل از لغو شدن به انتشار نزدیک باشند، در جهنم توسعه بیپایان و طاقتفرسا گرفتار شده یا توسعهدهندگان آنها بسیار جاهطلب باشند، کنسل کردن آنها پروژه ضررهای مالی زیادی به همراه دارد. در ادامه نگاهی به گرانترین بازیهای ویدویی کنسل شده خواهیم انداخت.
StarCraft: Ghost
عنوانی که سعی کرد RTS Classic را به یک اکشن سوم شخص تبدیل کند
طرفداران بازیهای استراتژی بدون شک StarCraft را زمانی به عنوان یکی از بهترین عناوین این سبک میشناختند. StarCraft II یکی از اولینها در ورزشهای الکترونیکی بود. با این حال، بلیزارد اینترتینمنت (Blizzard Entertainment) در سال ۲۰۰۲ اعلام کرد که میخواهد از موفقیت StarCraft برای ساخت یک بازی سوم شخص اکشن/مخفیکاری بر اساس داستان این بازی، استفاده کند. در نهایت به بازی StarCraft: Ghost میرسیم، جایی که قرار بود در نقش یک جاسوس روانی Terran (معروف به “شبح”) به نام Nova قرار بگیریم. متاسفانه پس از یک دهه تاخیر و گذشت چندین نسل از کنسولها، بازی به طور رسمی در سال ۲۰۱۴ لغو شد. با توجه به اینکه بازی در تریلرها و دموهای مختلف امیدوارکننده به نظر میرسید، کنسل شدن آن واقعا مایه شرمساری بود. همچنین با توجه به وسعت بازی، Starcraft: Ghost احتمالا یکی از گرانترین بازیهای لغو شده در تاریخ بود.
Avengers
شرکت THQ نتوانست به خوبی انتقامجویان را کنار هم جمع کند
با وجود اینکه قبل از اکران فیلم Avengers در سال ۲۰۱۲، چند بازی متوسط از دنیای سینمایی مارول وجود داشت، THQ مجوز توسعه بازی انتقامجویان را در اختیار گرفت و ناگهان تصمیم گرفت که دامنه خود را گسترش دهد و چیزی کمی جاهطلبانهتر را امتحان کند. بنابراین، به جای ساخت یک بازی مبارزهای و سوم شخص معمولی بر اساس داستان فیلم Avengers، آنها تصمیم گرفتند داستانی اورجینال خودشان را بنویسند و به فیلمها وابسته نباشند. تا اینجا همه چیز خوب به نظر میرسد. قهرمانان باید به صورت اول شخص با Skrulls مبارزه کنند. ایده اول شخص کردن چنین اثری، آنطور که باید و شاید در عمل نتیجه نداد. متاسفانه با وجود اینکه ساخت بازی تقریبا به پایان رسیده بود، پس از چندین فلاپ پرمخاطب و پرهزینه از THQ (از جمله Homefront و تبلت uDraw Gaming)، آنها چارهای جز لغو بازی نداشتند. مایه تاسف است که هیچوقت نتوانستیم یکی از گرانترین بازیهای ویدیویی ابرقهرمانی را تجربه کنیم.
The Dark Knight
شرکت EA در پیادهسازی یک گاتهام جذاب و پرجزئیات، شکست خورد
بازی Batman Begins از EA اگرچه لزوما عنوانی انقلابی و پیشگام نبود، اما هنوز هم به عنوان یک اثر اقتباسی، کیفیت مطلوب و استانداردی داشت. زمانی که EA این شانس را داشت که یک بازی ویدیویی بر اساس فیلم شوالیه تاریکی بسازد، این شرکت تصمیم گرفت تمام محدودیتها را کنار بگذارد. آنها موتور بازیسازی قویتری را به کار گرفتند و سعی کردند یک تجربه کاملا جهان باز ایجاد کنند. به عبارتی، آنها سعی داشتند فرمول خطی بازی Batman Begins را کنار بگذارند. با این حال، جاهطلبی زیاد آنها باعث مشکلات فنی و تاخیرهای مداوم شد در نهایت با اختلاف زیاد اکران فیلم را از دست داد. در پایان، استودیو مجبور به لفو پروژه شد؛ تصمیمی که ۱۰۰ میلیون دلار ضرر احتمالی برای شرکت به همراه داشت.
Primal Rage 2
عنوانی که قبل از انتشار به مرحله انقراض رسید!
در پی موفقیت سری Mortal Kombat در اوایل دهه ۹۰ میلادی، بسیاری از استودیوهای بازیسازی از خشونت خونین و مرگبار سری MK الگوبرداری کردند. یکی از موفقترین بازیهای این سبک، Primal Rage آتاری بود که دایناسورها و میمونهای غولپیکر را در نبردی سخت در برابر یکدیگر قرار میداد. نسخه اول این بازی آنقدر موفق بود که دنباله آن به سرعت در دست توسعه قرار گرفت. با این حال، به دلیل هزینه بالای انیمیشن استاپ موشن (که این بار شامل مبارزان غولپیکر میشد) و افت ناگهانی محبوبیت عناوین مبارزهای آرکید، آتاری ضرر را به جان خرید و پروژهای که تقریبا به اواخر ساخت خود نزدیک شده بود را کنسل کرد. تنها یک نسخه آزمایشی به طور غیررسمی از بازی منتشر شد که میتوان آن را با دردسرهای زیاد تجربه کرد.
Tattoo Assassins
این اثر به دلیل تاخیرهای فراوان و مشکلات مدیریتی، هرگز رنگ روشنایی را به خود ندید
درست مانند Primal Rage، Tattoo Assassins نیز یک کلون از Mortal Kombat بود. کمپانی Data East تلاش میکرد تا با ساخت نسخه دیجیتالی آن بازی، استفاده از خشونتهای بالا و پیادهسازی یک نمونه ضعیف از Fatalities، یک دستگاه چاپ پول برای خود بسازد. با این حال، برخلاف اولین نسخه Primal Rage و با وجود اینکه ساخت Tattoo Assassins تقریبا تمام شده بود، این بازی هرگز به طور رسمی وارد بازار بازیهای آرکید نشد. این بازی دارای ۱۰۰ فینیشر مختلف بود که در آن زمان رقم بالایی به حساب میآمد؛ اما در نهایت نتوانست توسط بازیکنان و تسترهای مختلف مورد ارزیابی قرار بگیرد. این پروژه با مشکلات مدیریتی و ددلاین کوتاه توسط توسعهدهندگان بالادسته همراه شد، بنابراین نتوانست پروسه ساخت خود را تکمیل کند. با دیدن تصاویر و ویدیوهای این بازی، متوجه میشوید که کنسل شدن آن چقدر مایه تاسف است؛ خصوصا به این دلیل که یکی از گرانترین بازیهای ویدیویی تاریخ در سبک مبارزهای بود.
Taxi Driver
بازی ویدیویی Taxi Driver قرار بود دنبالهای برای فیلم باشد
فیلمهای زیادی نیستند که به اندازه Taxi Driver پتانسیل تبدیل شدن به یک بازی ویدیویی را داشته باشند. اگرچه نظرات ضد و نقیضی در خصوص پایانبندی فیلم وجود دارد، اما این اثر سینمایی، داستان زیبا سقوط یک انسان به دره جنون را به بهترین شکل ممکن روایت میکند. با اینکه میشد یک بازی روانشناختی جالب با این مفهوم ساخت، استودیو Papaya در اواسط دهه ۲۰۰۰ تصمیم گرفت به جای چنین کاری، فیلم مذکور را در سبک GTA اقتباس کند. حتی بدتر از آن، قرار بود این بازی دنبالهای مستقیم برای فیلم باشد (ادعایی که هیچوقت مستقیما تایید نشد). صرف نظر از این موضوع، بودجه استودیو در نهایت به اتمام رسید و ساخت بازی بدون هیچ سر و صدایی لغو شد. این اتفاق باعث خوشحالی مارتین اسکورسیزی (Martin Scorsese) شد، زیرا از ابتدا با ساخت بازی بر اساس این فیلم، مخالف بود.
Prey 2
Prey 2 قربانی سیاستهای داخلی شرکت سازنده شد
Prey در سال ۲۰۰۶ یک موفقیت غافلگیرکننده بود. این بازی که در سبک تیراندازی اول شخص و علمی تخیلی جریان داشت، روی یک شخصیت اصلی بومی تمرکز کرده بود که توسط بیگانگان ربوده شده و برای زنده ماندن باید از سفینه خود فرار میکرد. این بازی به دلیل گیمپلی عالی و منحصر به فردش (از جمله استفاده از توانایی به نام “راه رفتن روح” و همچنین استفاده از فیزیک پورتال قبل از Portal) مورد تحسین قرار گرفت. با این حال، در حالی دنباله بازی به سرعت تایید و معرفی شد، این بازی پس از تاخیرهای زیاد، به دلیل کشمکشهای داخلی بین Human Head Studios و Bethesda (که در نهایت در سال ۲۰۱۷ یک ریبوت نامرتبط از Prey را منتشر کرد) لغو شد. علاوه بر این، تصاویری از بازی لغو شده Prey 2 به صورت آنلاین وجود دارد که برخی منابع ادعا میکنند، قبل از کنسل شدن توسط Bethesda از نسخه نهایی بازی گرفته شدهاند. این تصاویر شاید واقعی نباشند، اما قطعا گیمرها را متاسف میکنند؛ متاسف از اینکه نتوانستند یکی از گرانترین بازیهای ویدیویی سبک sci-fi را تجربه کنند.
DOOM 4
نسخه چهارم DOOM بیشتر شبیه به یک Call of Duty بود!
در حالی که سری DOOM پس از موفقیتهای ریبوت خود در سال ۲۰۱۶ و دنباله مستقیم آن با نام DOOM Eternal، دوران رنسانس خود را پشت سر میگذارد، این فرنچایز در اوایل دهه ۲۰۰۰ با مشکلات زیادی روبهرو بود. DOOM 3 در سال ۲۰۰۴ به دلیل سرعت پایین گیمپلی و تاکید بیشتر روی المانهای ژانر ترس، بین طرفداران تفرقه ایجاد کرد. DOOM 4 که در نهایت لغو شد، قرار بود دوباره گیمپلی اکشن و سریع را به این فرنچایز بازگرداند. داستان این بازی که در زمینی مملو از شیطان (مانند DOOM 2 و DOOM Eternal) اتفاق میافتد، سالها در جهنم توسعه گیر کرده بود. در نهایت، شرکت توسعهدهنده آن را به دلیل شباهت بیش از حدی که به Call of Duty داشت، لغو کرد و مجبور شد ساخت دنباله DOOM 3 را دوباره از ابتدا شروع کند.
Silent Hills
اثری که میتوانست به ترسناکترین بازی تاریخ تبدیل شود، در اعماق تاریکی ناپدید شد
بازیهای سری Silent Hill جهانهایی کابوسوار را با داستانگویی عمیق و روانشناختی ترکیب کردند. با این حال، این سری در اواخر دهه ۲۰۰۰ در سکوت فرو رفت. کونامی ساخت Silent Hills را در سال ۲۰۱۲ تایید کرد، ریبوتی که توسط هیدئو کوجیما (Hideo Kojima) مرموز و کارگردان مشهور ژانر ترس، گیلرمو دل تورو (Guillermo del Toro)، طراحی شده بود. از نکات قابل توجه این بازی، حضور نورمن ریداس (Norman Reedus) از The Walking Dead به عنوان شخصیت اصلی این بازی بود. با این حال، به دلیل مشکلاتی که بین کوجیما و کونامی پیش آمد (به ویژه مشکلات بودجه نسخه جدید Metal Gear Solid در آن زمان)، این پروژه در نهایت لغو شد. تنها چیزی که از این بازی در دست داریم، یک تیزر تریلر قابل بازی به نام P.T است که از نظر خیلیها، ترسناکترین اثر ساخته شده در تاریخ صنعت بازی است.
Star Wars: 1313
اثری که قرار بود بازیهای Star Wars را برای همیشه متحول کند
شاید غمانگیزترین لغو پروژه در این لیست، مربوط به همین بازی باشد. قبل از بازگشت باشکوه بوبا فت در فصل دوم Mandalorian، قرار بود او شخصیت اصلی یک بازی جنگ ستارگان به سبک GTA با ردهبندی سنی M باشد؛ عنوانی که Star Wars: 1313 نام داشت. متاسفانه، LucasArts کار روی این بازی را در سال ۲۰۱۲ آغاز کرد، همان سالی که جورج لوکاس حقوق جنگ ستارگان را به دیزنی فروخت. پس از آن، تنها مسئله زمان بود که دیزنی با فلسفه بزرگسالانه بودن این بازی مخالفت کرده و آن را لغو کند (در کنار سایر مشکلات احتمالی که پس از فروخته شدن استار وارز به وجود آمد). این یک اتفاق غمانگیز برای جامعه گیمرها به حساب میآمد، زیرا همه چیزهایی که از ۱۳۱۳ منتشر شده بود، نوید یک بازی باکیفیت و جذاب را میداد. اوضاع جایی غمانگیزتر میشود که متوجه میشویم این بازی، تنها به دلیل تغییر سیاستهای مالک آیپی لغو شد، نه مشکلات توسعه.
کلام آخر
کنسل شدن بازیهای مختلف همیشه از غمانگیزترین اتفاقات صنعت بازی بوده است. سالانه صدها بازی بزرگ به دلیل مشکلات مالی لغو میشوند، قبل از اینکه حتی به صورت جهانی معرفی شوند. این اتفاقات از پایههای اساسی صنعت بازی هستند و اکثر اوقات، هیچ سودی به مخاطبان نمیرسانند. نظر شما چیست؟ از لغو کدام بازی ناراحت شدید؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.
لغو شدن کدام بازی در نهایت به اتفاق بهتری منجر شد؟
بتسدا با کنسل کردن بازی DOOM 4، موجبات ساخت DOOM 2016 را فراهم کرد که بدون شک، یکی از بهترین شوترهای اول شخص در نسل هشتم بود.
کدام بازیها پتانسیل تبدیل شدن به شاهکار را داشتند اما در نهایت کنسل شدند؟
Prey 2 ،Silent Hills و Star Wars: 1313 میتوانستند عناوینی شاهکار در ژانر خود باشند، اما در نهایت بهخاطر تغییر سیاستهای شرکتهای ناشر، رنگ روشنایی را به خود ندیدند.
کدام بازیها در ژانر ابرقهرمانی لغو شدند؟
بازیهای Avengers و The Dark Knight قرار بود اقتباسهایی جذاب از فیلمهای ترند آن زمان باشند، اما به دلیل جاهطلبی بیش از حد سازندگان به سرانجام نرسیدند.
نظرات