چالش بزرگ گرتا گرویگ برای آغاز سری جدید فیلمهای نارنیا
یک اقتباس سینمایی وفادار به رمان «ماجراهای نارنیا» (The Chronicles of Narnia) باید به آنچه که نویسنده این کتابها یعنی سی. اس. لوئیس در سر داشته، پایبند باشد. اما ممکن است این وفاداری برای فیلمهای آینده این مجموعه که توسط گرتا گرویگ ساخته میشوند، انتخاب مناسبی نباشد. این نویسنده افسانهای رمانهای فانتزی و کودکانه، هفت کتاب از مجموعه نارنیا نوشته است، اما بعدها او اعلام کرد که ترتیب انتشار این کتابها آنطوری نبود که ترجیح میداد توسط مخاطبان خوانده شوند. با این حال، اقتباسهای سینمایی که کمپانی دیزنی از روی این کتابها ساخته، دقیقا مطابق با ترتیب انتشار آنهاست و با کتاب «شیر، کمد و جادوگر» یا The Lion, the Witch and the Wardrobe شروع میشود. حالا خیلی از طرفداران این مجموعه تمایل دارند که گرویک از چنین ترتیبی پیروی نکند، اما در این صورت ممکن است یک مشکل بزرگ بهوجود بیاید.
خبر همکاری گرتا گرویگ با کمپانی نتفلیکس برای ساخت مجموعه جدیدی از فیلمهای نارنیا در اواسط سال ۲۰۲۳ منتشر شد. از آن زمان تا حالا سروصدای زیادی درباره رویکرد گرویگ به این فیلمها در مقایسه با سه فیلم نارنیا که کمپانی دیزنی ساخته است، به راه افتاد. اولین فیلم از آن سهگانه یعنی The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe در سال ۲۰۰۵ منتشر شد و دو دنباله آن در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۰ اکران شدند. متاسفانه این مجموعه هرگز کامل نشد و کتابهای بعدی لوئیس توسط دیزنی مورد اقتباس قرار نگرفتند. اتفاقا همین موضوع چشمانداز فیلمهای گرویگ را هیجانانگیزتر میکند. اما سوال اینجاست که سری جدید فیلمهای نارنیا دقیقا از کجا آغاز میشود؟
طرفداران از گرویگ میخواهند که فیلمهای ریمیک نارنیا را با کتاب «خواهرزاده جادوگر» آغاز کند
اگرچه کمپانی دیزنی فیلمهای اقتباسی خود را با The Lion, the Witch, and the Wardrobe آغاز کرد، اما طرفداران روی این نکته اتفاق نظر دارند که گرویگ باید مسیر دیگری را در پیش بگیرد و با کتاب «خواهرزاده جادوگر» یا The Magician’s Nephew سری جدید این فیلمها را شروع کند. خواهرزاده جادوگر از نظر ترتیب وقایع داستانی، اولین کتاب مجموعه نارنیا است که بهنوعی پیشدرآمد سایر کتابهای محسوب میشود و منشأ این دنیای فانتزی را توصیف میکند. زمانی که لوئیس اولین کتاب نارنیا را نوشت، برنامهای برای نوشتن یک مجموعه کامل نداشت. اما وقتی که این کار را انجام داد و نگارش سری کتابهای نارنیا را به پایان رساند، به خوانندگان جدید توصیه کرد که حتما مطالعه این کتابها را با خواهرزاده جادوگر شروع کنند تا بتوانند با درک کاملتری وارد ماجراهای خانواده پونسی شوند.
ترتیب کتابهای نارنیا بر اساس تاریخ انتشار:
- شیر، کمد و جادوگر (The Lion, the Witch and the Wardrobe) – سال ۱۹۵۰
- شاهزاده کاسپین (Prince Caspian) – سال ۱۹۵۱
- سفر کشتی سپیدهپیما (The Voyage of the Dawn Treader) – سال ۱۹۵۲
- صندلی نقرهای (The Silver Chair) – سال ۱۹۵۳
- اسب و آدمش (The Horse and His Boy) – سال ۱۹۵۴
- خواهرزاده جادوگر (The Magician’s Nephew) – سال ۱۹۵۵
- آخرین نبرد (The Last Battle) – سال ۱۹۵۶
ترتیب کتابهای نارنیا بر اساس زمان وقایع داستان:
- خواهرزاده جادوگر (The Magician’s Nephew)
- شیر، کمد و جادوگر (The Lion, the Witch and the Wardrobe)
- اسب و آدمش (The Horse and His Boy)
- شاهزاده کاسپین (Prince Caspian)
- سفر کشتی سپیدهپیما (The Voyage of the Dawn Treader
- صندلی نقرهای (The Silver Chair)
- آخرین نبرد (The Last Battle)
شروع فیلمهای جدید نارنیا با اقتباس از کتاب The Magician’s Nephew بهجای The Lion, the Witch and the Wardrobe میتواند دو مزیت بزرگ برای گرویگ داشته باشد. اول اینکه دیزنی هرگز نتوانست فیلمی بر اساس این کتاب بسازد. خواهرزاده جادوگر از نظر ترتیب انتشار، ششمین کتاب این مجموعه بود و دیزنی فقط تا کتاب سوم را مورد اقتباس قرار داد. بنابراین اگر گرویگ با همین کتاب آغاز کند، میتواند محتوای کاملا تازهای را برای طرفداران ارائه دهد و از مقایسه شدن با فیلمهای دیزنی هم دوری کند. مزیت دیگر برای گرویگ آن است که با انتخاب خواهرزاده جادوگر برای ساخت اولین فیلم، میتواند وفاداری خودش به خواسته لوئیس، خالق این دنیای محبوب را ثابت نماید.
شروع فیلمها با ترتیب مورد نظر لوئیس یک مشکل ایجاد میکند
با اینکه شروع فیلمهای جدید نارنیا با خواهرزاده جادوگر با مزایایی همراه است، اما حداقل یک دلیل وجود دارد که آغاز کردن با این کتاب میتواند مشکلاتی را برای گرویگ و فیلمهای بعدی ایجاد کند. اگرچه طرفداران کتابهای نارنیا از این تصمیم استقبال میکنند، اما باید این نکته را در نظر گرفت که خواهرزاده جادوگر در بین همه کتابهای نارنیا کمتر از همه شناخته شده است. در این داستان خبری از خانواده پونسی نیست و لحن کلی داستان هم کاملا با شیر، کمد و جادوگر تفاوت دارد. کتاب خواهرزاده جادوگر ممکن است جهانی بدیع را به تصویر بکشد، اما باید قبول کنیم که به اندازه سایر داستانهای نارنیا برای طرفداران این مجموعه هیجانانگیز نیست.
به هر حال بخش زیادی از مخاطبان نارنیا، با فیلمهای دیزنی با این مجموعه آشنا شدهاند. همچنین تعداد زیادی از آنها در مدرسه داستان شیر، کمد و جادوگر را در درس ادبیات مطالعه کردهاند و بهنوعی جهان نارنیا را با همین داستان میشناسند. بنابراین اگر گرویگ بخواهد فیلمهای جدید نارنیا را با داستانی ناآشنا شروع کند، احتمالا بخش زیادی از طرفداران را ناامید خواهد کرد. اگر در نهایت چنین تصمیمی گرفته شود، حتما باید تبلیغات گستردهتری برای فیلم انجام بگیرد و همچنین در داستان، اشارات متعدد به ماجراهایی که در راه هستند، وجود داشته باشد. اما حتی در این صورت هم همیشه این خطر وجود دارد که فیلمهای جدید در همین ابتدا با کاهش شدید مخاطب مواجه شوند و نتفلیکس پروژه را به کلی لغو کند.
گرویگ با یک تصمیم سخت مواجه شده است
در نهایت باید قبول کرد که اکثر مردم، مجموعه داستانهای نارنیا اثر لوئیس را با کتاب شیر، کمد و جادوگر میشناسند. این یک داستان نمادین برای این مجموعه است که کاملا هم منطقی بهنظر میرسد، چون نشان میدهد که نویسنده از همان ابتدا چه چیزی برای این دنیا در سر داشت. شاید تصمیم بهتر و مطمئنتر برای گرویگ این باشد که فیلمهایش را با اولین ماجراجویی خانواده پونسی در دنیای نارنیا شروع کند و سپس در فیلم دوم به سراغ داستان خواهرزاده جادوگر برود. در این صورت مخاطبان ابتدا با نسخهای که گرویگ از یک داستان آشنا برای آنها ارائه میدهد مواجه میشوند و سپس با فرصت بیشتر میتوانند با پسزمینه این دنیای فانتزی آشنایی پیدا کنند.
نظر شما درباره ساخته شدن ریمیک فیلمهای نارنیا توسط گرتا گرویگ چیست؟ آیا شما هم از طرفداران این مجموعه فانتزی هستید؟ لطفا دیدگاههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: Screenrant
انیمه چی ببینیم؟ | میزگیم انیمهای با WeebHead
نظرات