پس از عرضه اولیه حالت جدید Maintenance در بازار کره جنوبی و چین، سامسونگ اکنون برای تمامی کاربران در سراسر جهان، این حالت امنیتی مفید را منتشر کرده است. Maintenance Mode که در کره جنوبی حالت تعمیر یا Repair Mode نیز شناخته میشود، به کاربران اجازه میدهد که در هنگام سپردن گوشیهایشان به تعمیرکارها، جلوی دسترسی به اطلاعات شخصی را بگیرند.
این قابلیت ابتدا برای گوشیهای سری گلکسی و نسخههای جدیدتر یعنی اس بیست و یک و بیست و دو عرضه شده و در طول امسال و سال آینده میلادی، برای بقیه مدلهای سامسونگ هم منتشر خواهد شد. اگر دستگاه شما هم این ویژگی را دریافت کرده باشد، میتوانید در بخش تنظیمات، باتری و حفاظت از گوشی، آن را پیدا کنید. با فعال کردن این حالت و سپس ریبوت کردن گوشی، اطلاعات شخصی شما برای افرادی که دستگاه را تعمیر میکنند، قفل خواهد شد.
مرورگرها در کنار دیگر برنامههای از پیش نصب شده روی گوشی، به دلیل این که مهمترین راه ارتباطی موبایلهای شما با دنیای اینترنت هستند، ممکن است همواره مورد سواستفاده انواع بدافزارها و هکرها قرار بگیرند. سامسونگ که از بزرگترین کمپانیهای سازنده گوشیهای اندروید به شمار میرود، مرورگر اختصاصی خود را روی ساختههای خود نصب و عرضه میکند. جدیدترین نسخه مرورگر Samsung Internet Browser از لحاظ امنیتی بسیار پیشرفتهتر از ورژنهای قبلی است و میتواند نگرانیهای کاربران را تا حد زیادی رفع کند.
بروزرسانی قبلی این مرورگر که نسخه هجدهم آن محسوب میشد، ویژگیهای ضدردیابی آن را به طور محسوسی ارتقا داد تا وبسایتهای ردیابی کننده کاربران با استفاده از فناوریهای پیشرفته، نتوانند این کار را به راحتی انجام دهند. اکنون سامسونگ میگوید با بروزرسانی نسخه نوزدهم که در مرحله بتاست، این قابلیت حتی از قبل از پیشرفتهتر شده تا وب سایتها با جدیدترین ابزارها هم نتوانند اطلاعات مکانی کاربران را شناسایی و جمعآوری کنند.
حفط اطلاعات حریم شخصی و خصوصاً موقعیت مکانی کاربران به یکی از داغترین بحثهای امروز دنیای تکنولوژی تبدیل شده. چند روز پیش، گوگل به دلیل برخی تنظیمات اندرویدی پنج سال قبل، شصت میلیون دلار استرالیا (حدود چهل و سه میلیون دلار آمریکا) جریمه شده است. دادگاهی در استرالیا که پارسال در این زمینه شروع به تحقیق کرده بود، تشخیص داده که این تنظیمات، کاربران را درباره جمعآوری اطلاعات مکانی آنها گمراه کرده. شاکی این پرونده، کمیسیون رقابت و مصرفکنندگان استرالیا (ACCC) بوده که گوگل را در سال ۲۰۱۹ به چنین تخلفی متهم کرده.
همچنین، پیش از آن اعلام شده بود که اینستاگرام و فیسبوک، کاربران را در وبسایتهای دیگر نیز تعقیب میکنند. ظاهراً مرورگرهای اختصاصی این اپلیکیشنها، کدهایی اضافی دارند که به مدیران آنها اجازه میدهد کاربران را در وبسایتهای مختلف دنبال کنند و ببینند آنان به چه مقاصدی اپها را ترک میکنند. احتمالاً انتشار چنین اخباری طی چند هفته گذشته سامسونگ را مجبور کرده که در بروزرسانی جدید مرورگر خود، بیشتر از همه روی مسائل حفظ حریم شخصی و موقعیت کاربران تمرکز کند.
شما درباره ویژگی امنیتی جدید سامسونگ چه فکر میکنید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
نظرات