در حالی که عینکهای واقعیت مجازی هنوز برای ما انسانها فراگیر نشده، دانشمندان در صدد گسترش آن برای موشها هستند. به تازگی یک عینک VR با نام MouseGoggles درست شده که موشها را در محیط مجازی قرار میدهد.
دانشجویان دانشگاه Cornell University که در نیویورک واقع شده، یک فناوری عجیب و غریب را خلق کردهاند. این فناوری که MouseGoggles نام گذاری شده، در واقع یک عینک واقعیت مجازی برای موشها است. هدف آنها از اختراع این گجت این بود که رفتار این جوندگان در محیط مجازی را بررسی کنند. نتایج این آزمایش جالب میتواند اطلاعات خوبی در مورد رفتار حیوانات در تعامل با VR به همراه داشته باشد.
اما هرچقدر که این ایده عجیب به نظر برسد، واقعا برنامههایی برای آن وجود دارد. این برنامهها به دانشمندان اجازه میدهد واکنش موشها به واقعیت مجازی را ببینند و روی آنها کنترل داشته باشند. البته برنامههای مورد بحث در حال حاضر آنقدری کامل و پیشرفته نیستند و با باگهای زیادی در دسترس قرار دارند. در این پروژه عینک واقعیت مجازی روی سر موشها قرار میگیرد و خود موشها روی دستگاههای تردمیل قرار داده میشوند؛ به گونهای که امکان مانور در محیط را داشته باشند.
علاوه بر اینها باید بدانید عینک واقعیت مجازی موشها هنوز آنقدری کامل نیست که تمام زاویه دید آنها را پوشش دهد. به عبارت سادهتر هنگامی که آنها این عینکها را روی چشم بگذارند، زاویه دید محدودتری نسبت به حالت عادی دارند. با این حال آزمایش مورد بحث شروع خوبی برای بررسی رفتار حیوانات در فضای واقعیت مجازی است (البته اگر آنها بتوانند این محیط را درک کنند).
محققین موجود در دانشگاه Cornell University اعتقاد دارند که MouseGoggles آنها، در مقایسه با فناوریهای مشابه یک قدم رو به جلو محسوب میشود. آنها به جای اینکه یک عینک VR نظیر Oculus Rift را برای موشها کوچک و بهینهسازی کنند، دست به ساخت یک عینک واقعیت مجازی جدید زدهاند. گجت مورد بحث با استفاده از قطعات ساعتهای هوشمند و سایر گجتهای موجود درست شده است.
درست مانند فناوریها مشابه، محققین موشها را روی یک تردمیل قرار میدهند و سپس سر آنها را روی MouseGoggles ثابت میکنند. متیو آیزاکسان که مدیر این پروژه است درباره آن توضیح میدهد:«این حرکت از روش هکرها که از قطعات برای ساخت چیزهایی دیگری به غیر از هدف اصلی درست میکنند، الهام گرفته. صفحه نمایش مناسب برای موشها، درست مانند صفحات ساعتهای هوشمند است. ما خوش شانس بودیم که مجبور نشدیم چیزی را از صفر طراحی کنیم و بسازیم. ما توانستیم تمام قطعات مورد نیاز را با هزینه کم به دست آوریم.»
محققین برای اینکه از کارکرد عینک واقعیت مجازی خود مطمئن باشند، موشها را در محیطهای مختلفی قرار دادند و سپس فعالیت مغزشان را زیر نظر گرفتند. پس از چندین آزمایش و تحقیق مختلف، آنها متوجه شدند که موشها واقعا به محیط VR واکنش نشان میدهند و آن را میفهمند. برای مثال هنگامی که یک نقطه سیاه به یکی از موشها نزدیک شد، او نقطه مذکور را یک شکارچی احتمالی در نظر گرفت و برای نجات جانش واکنش نشان داد.
آزمایشی که در موردش صحبت کردیم تازه ابتدای راه است و میتواند در آینده به مراتب دقیقتر و قابل اتکاتر باشد. شاید دانشمندان بتوانند از این روشها راهی برای از بین بردن اختلالهای مغزی مثل آلزایمر بهره ببرند. متیو آیزاکسان به عنوان مدیر این پروژه نسبت به آینده آن ابراز امیدواری کرد و معتقد است به زودی دستاوردهای بیشتری خواهند داشت.
نظر شما در این باره چیست؟ دیدگاههای خود را با تیم بازار و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
منبع: GIZMODO
نظرات