اخبار برنامه‌ها خبر

نوجوانان اخبار را بیشتر از شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند

گرچه منابع پست‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی شاید گاهاً چندان مورد اعتماد نباشند، اما تحقیقات جدید موسسه آفکام (Ofcom) نشان می‌دهد نوجوانان در بریتانیا، به جای پیگیری اخبار از کانال‌های خبری سنتی، بیشتر از شبکه‌های اجتماعی به برای این موضوع استفاده می‌کنند.

این برای اولین بار است که اینساگرام، تیک تاک و یوتوب به محبوب‌ترین منابع خبری نوجوانان دوازده تا پانزده ساله تبدیل می‌شوند. یافته‌های مرتبط با این موضوع در گزارش نحوه پیگیری اخبار بریتانیا در سال ۲۰۲۱/۲۲ گنجانده شده‌اند. یی چونگ ته (Yih Choung Teh)، مدیر گروه استراتژی و تحقیقات آفکام گفته: «نوجوانان به طور فراینده‌ای در حال دور شدن از روزنامه‌ها و کانال‌های خبری تلویزیونی هستند و ترجیح می‌دهند برای پیگیری اخبار، شبکه‌های اجتماعی را دنبال کنند.»

اخبار شبکه‌های اجتماعی رفته رفته طرفداران بیشتری پیدا می‌کند
اخبار شبکه‌های اجتماعی رفته رفته طرفداران بیشتری پیدا می‌کند

او ادامه داد: «و در حالی که افراد جوان اخبار منتشر شده در شبکه‌های احتماعی را کمتر قابل اعتماد می‌دانند، آنان این سرویس‌ها را به خاطر ارائه طیف وسیعی از نظرات موافق و مخالف، بیشتر می‌پسندند.» بر اساس آمار و ارقام، اینستاگرام بیشترین محبوبیت را بین جوانان داشته و ۲۹ درصد نوجوانان از آن استفاده کرده‌اند. در رتبه بعدی، تیک تاک و یوتوب قرار دارند که این عدد برای هر دو، ۲۸ درصد است.

آفکام می‌گوید اخبار ITV، از جمله بولتن‌های خبری منطقه‌ای آن، در رتبه چهارم قرار دارد و دو کانال اصلی بی بی سی، یعنی بی بی سی یک و دو که سابقاً محبوب‌ترین منبع خبری در میان این گروه سنی بوده‌اند، به جایگاه پنجم سقوط کرده‌اند. تعداد نوجوانانی که از این کانال‌ها برای پیگیری اخبار استفاده می‌کنند، تقریباً از نصف (۴۵ درصد) به حدود یک چهارم یعنی ۲۴ درصد رسیده است.

با این حال، مساله اعتماد به منابع خبری رسانه‌های اجتماعی بحث برانگیز است و نیمی از کاربران یوتوب و توییتر فکر می‌کنند که در این شبکه‌های اجتماعی، اخبار قابل اعتماد به آنان داده می‌شود. با وجود محبوبیت فراوان، این عدد برای تیک تاک کمتر است و تقریباً یک سوم یعنی سی درصد نوجوانان، به محتوای خبری آن اعتماد دارند.

میزان مشاهده اخبار در شبکه‌های یک و دو بی بی سی، بی بی سی نیوز، ITV و اسکای نیوز اکنون کمتر از مقدار قبل از همه گیری کرونا است که به گفته آفکام، دلیلش به روند نزولی مشاهده شبکه‌های خبر سنتی برمی‌گردد که مدت‌هاست ادامه دارد.

با این حال، اخبار تلویزیونی هنوز هم بین گروه بزرگسالان بریتانیا قابل اعتماد‌ترین منابع خبری هستند و رسانه‌های اجتماعی، اعتبار کمتری در میان این گروه سنی دارند. نظر شما درباره اخبار منتشر شده در شبکه‌های احتماعی چیست؟ آیا شما هم برای پیگیری خبرهای روزانه بیشتر به سمت این منابع می‌روید یا هنوز هم پیگیر شبکه‌های تلویزیونی و روزنامه‌ها هستید؟ چه قدر به اخبار این دو گروه مختلف اعتماد دارید؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Mehrshad
پاسخ

عالی بود