آقای خرچنگ در سریال باب اسفنجی
آخرین اخبار باب اسفنجی و پاتریک انتخاب سردبیر خبر

شخصیت‌پردازی آقای خرچنگ: حرص یا هوش اقتصادی؟

سریال باب اسفنجی شلوارمکعبی، اثری استثنایی در دنیای انیمیشن تلویزیونی است که با ترکیب طنز سورئال، شخصیت‌پردازی اغراق‌آمیز و سبک بصری منحصر‌به‌فرد، به یکی از ماندگار‌ترین آثار تاریخ بدل شده‌است. این سریال به لطف ریتم سریع روایت، شوخی‌های چندلایه و خلق دنیایی رنگارنگ و پرجزئیات زیر دریا، فراتر از یک قالب سرگرمی صرف می‌رود و سعی می‌کند تا با استفاده از این جامعه عجیب از موجودات، به برخی مسائل مهم اجتماعی بپردازد. در باب اسفنجی ما شاهد مسائلی نظیر عشق، دوستی، مسائل کاری، روابط اجتماعی، افسردگی و حتی رقابت کاری هستیم که این شخصیت‌ها را با یک سری نوار نامرئی به یکدیگر متصل می‌کند.

تئوری بیماری‌های روانی شخصیت‌های باب اسفنجی که از دل تحلیل‌های اینترنتی بیرون آمده، نگاهی تاریک اما تامل‌برانگیز به زیرلایه‌های این انیمشین به ظاهر کودکانه می‌اندازد. بر اساس این تئوری، هر یک از شخصیت‌های اصلی این انیمیشن نماینده نوعی اختلال روانی‌اند: باب اسفنجی رفتارهای وسواسی زیادی دارد و انرژی مهار نشدنی‌اش می‌تواند نماینده ADHD باشد، اختاپوس با بدبینی و انزواطلبی‌اش می‌تواند به افسردگی دچار شده باشد و پاتریک ذهن کندی دارد و در بسیاری از موارد نمی‌تواند به خوبی تصمیم بگیرد. در این بین نباید از شخصیت آقای خرچنگ هم غافل شویم که طمع عجیبی برای پول دارد و ممکن است که او به یک سری اختلالات وسواسی دچار باشد. در ادامه با ما در مجله بازار همراه باشید تا نگاهی به شخصیت این خرچنگ دوست‌داشتنی بیندازیم.

آقای خرچنگ در سریال باب اسفنجی

آیا آقای خرچنگ چیزی را بیشتر از پول دوست دارد؟

آقای خرچنگ را می‌توان یکی از مهم‌ترین شخصیت‌های سریال باب اسفنجی دانست که از همان قسمت اول در سال ۱۹۹۹ در سریال حضور داشته است. نام اصلی او یوجین است و با دخترش در شهر بیکینی باتم زندگی می‌کند. او صاحب رستوران خرچنگ است و در طی فصل‌های مختلف این سریال همیشه رقابت تنگاتنگی با پلانکتون داشته‌اند. ظاهرا مردم بیکینی باتم همبرگرهای رستوران او را به مراتب بیشتر دوست دارند و همین موضوع باعث حسادت رقیب دیرینه‌اش می‌شود. با این حال اما این همه ماجرا نیست. اگر شما چند قسمت از این سریال را تماشا کرده باشید، متوجه حرص عجیب این شخصیت بر سر مسائل مالی خواهید شد.

شخصیت آقای خرچنگ در باب اسفنجی شلوارمکعبی نمونه‌ای کلاسیک از حرص مالی افراطی است که به واسطه لحن طنز و اغراق‌آمیز سریال، تبدیل به نمادی از سرمایه‌داری بی‌رحم و خودمحور شده‌است. او بدون هیچ مشکلی شرایط کاری طاقت‌فرسا را به کارمندانش تحمیل می‌کند و آن‌ها را تحت کرانچ کاری سنگینی قرار می‌دهد و حتی در برخی از قسمت‌ها دیده شده که حاضر است تا غیراخلاقی‌ترین کارها را تنها در ازای چند سکه بیشتر انجام دهد.

آقای خرچنگ در سریال باب اسفنجی

این ویژگی در قالبی فانتزی، مرز میان شوخی کودکانه و کنایه اجتماعی را در می‌نوردد و تصویری گزنده را از جهان تجاری امروزی به نمایش می‌گذارد. در شخصیت یوجین ما شاهد این هستیم که عاطفه، ارزش و کرامت انسانی را به عدد و سود خود ترجیح می‌دهد و حاضر است که هر کاری انجام بدهد تا بتواند سود خود را بیشتر کند. رفتارهایی مثل مطالبه پول از اطرافیان، انجام کارهای غیرقانونی و غیربهداشتی برای صرفه‌جویی پول، سبک زندگی سخت و همچنین ذخیره سکه‌ها به مثابه گنجینه عاطفی، یوجین خرچنگ را از یک شخصیت صرفا کمدی به چهره‌ای انتقادی و نمادین تبدیل می‌کند که در لایه‌های زیرین سریال باب اسفنجی، بازتابی از آسیب‌های روانی و اخلاقی ساختارهای اقتصادی مدرن است.

آقای خرچنگ در سریال باب اسفنجی

خرچنگ هوش اقتصادی فوق‌العاده‌ای دارد!

اگر چه آقای خرچنگ اغلب به دلیل حرص زیادش برای پول مورد تمسخر قرار می‌گیرد، اما نمی‌توان هوش اقتصادی او را دست‌کم گرفت. او برند خود به نام کراستی کرب را تاسیس کرده و توانسته تا فرمول محرمانه‌ای را برای همبرگر خرچنگی خود ارائه کند و یک امپراتوری غذایی در بیکینی باتم برای خود بسازد. رقبای زیادی مانند پلانکتون بارها سعی کرده‌اند که یوجین را از راه به در کنند، اما باز هم نتوانستند در مقابل زیرکی او کاری از پیش ببرند.

بهترین قسمت‌های باب اسفنجی براساس IMDB: اولین نبرد پلانکتون و آقای خرچنگ

آقای خرچنگ در کنترل هزینه‌ها، حفظ انحصار محصول و حتی بازاریابی مهارت فوق‌العاده‌ای دارد. او با شناخت دقیق از بازار هدف خود یعنی شهر بیکینی باتم، توانسته تا برندی بسازد که حتی بدون تبلیغات زیاد نیز محبوب است و توانسته تا به صورت پیوسته سودآور باشد. با اینکه رفتارهای تجاری او بعضی مواقع با موازین اخلاقی در تضاد است، اما در هر حال نشان‌دهنده درک عمیق او از بقا و همچنین نحوه رقابت در یک اکوسیستم اقتصادی است.

در دنیای باب اسفنجی ظاهرا اکثر شخصیت‌ها درگیر یک روزمرگی افسرده‌کننده هستند که برای بیزنس‌ها اصلا مناسب نیست، اما آقای خرچنگ با مدیریت، آینده‌نگری و انگیزه پایان‌ناپذیرش برای رشد مالی، نماینده کارفرمای موفق در سرمایه‌داری مدرن است. شخصیت خاکستری او مدام بین نبوغ و بی‌رحمی در نوسان است وهمین موضوع او را حسابی خاکستری می‌کند. نظر شما در این باره چیست؟ به نظر شما آقای خرچنگ در کدام دسته‌بندی قرار می‌گیرد؟

منبع: مجله بازار


همه یوتیوب فارسی رو جاج کردیم! میزگیم با پیکسی پریسا

میزگیم پیکسی پریسا

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها