بهترین بازی های اکشن ایرانی
انتخاب سردبیر برترین‌ها بهترین بازی‌‌ها

۱۲ تا از بهترین بازی‌های ایرانی؛ آیا ایران بازی خوبی دارد؟

۱۲ تا از بهترین بازی‌های ویدیویی ایران را در این مطلب بررسی خواهیم کرد و در مقدمه به این سوال خواهیم پرداخت که آیا ایران بازی خوبی دارد؟ در ادامه همراه مجله بازار باشید.

اگر از بازی‌های اندرویدی ایرانی بگذریم که انصافا آثار به‌نسبت خوب و سرگرم کننده‌ای در بین‌شان می‌بینیم؛ به بازی‌های پریمیوم و بزرگی می‌رسیم که در این مبحث، ایران با مشکلات مختلف زیادی دست‌وپنجه‌نرم می‌کند. این مشکلات صرفا از منظر «دانش فنی» نیست بلکه بیشتر از مبحث جامعه، دیدگاه بازی‌سازان و مخاطب بوجود آمده است. من یک مطلب قبلا نوشته‌ام و به ۴ اساس مهم بازی‌سازی پرداخته‌ام که این چهار اساس، به‌خودی‌خود به ریز جزئیات زیادی تقسیم می‌شود که در نوشته‌ی زیر به‌طور کامل بررسی‌شان کرده‌ام، در نتیجه پیشنهاد می‌کنم یک‌سر به مطلب پایین بزنید و آن را مطالعه کنید.

گزارش اختصاصی: ۴ اصل بازی سازی و بازی شناسی | چگونه بازی خوبی بسازیم؟

حال بیایید به این سوال پاسخ دهیم که آیا ایران بازی خوبی دارد؟ و اگر دارد بهترین بازی‌های ایرانی چه آثاری هستند؟ پاسخ به سوال اول را بیشتر در لینک بالا جواب داده‌ام اما از نگاهی کوتاه‌تر بگویم، ایران هنوز «صنعت بازی‌سازی یا حتی صنعت بازی» ندارد و بیشتر «اکوسیستم بازی‌های ویدیویی» محسوب می‌شود و مانند «صنعت اسباب بازی» نیست. ایران در حوزه بازی و بازی‌سازی در گذشته نوزادی بود که تازه متولد شده و خروجی‌اش بازی‌های اشتباهی شدند که تا ابد فراموش می‌شوند و در حال‌حاضر تبدیل به «نوجوان و نونهالی» شده است که می‌بایست خط خود را انتخاب کند. استودیوهایی وجود دارند که خط خود را بالغانه انتخاب می‌کنند و به سمت و سوی موفقیت و تولید بازی‌های با کیفیت حرکت می‌کنند اما از آن طرف نیز شرکت‌هایی وجود دارند که هنوز به بلوغ نرسیده و همان رفتارهای نوزادوار و «ندانسته‌ی گذشته» را انجام می‌دهند.

این موضوع که تنش‌های داخلی بسیار زیادی وجود دارد، چه از طرف مردم، چه مسئولین، چه کامیونیتی مخاطبین و چه اکوسیستم فعالین حوزه بازی‌های ویدیویی، بایستی در حال‌حاضر کنار باقی بماند چرا که در این نوشته نه فرصت بهاء دادن به آن را داریم و نه موقعیت مناسبی وجود دارد که به این موضوع بسیار مهم بپردازیم. در تمام این مراحل و عبور از این سختی‌ها باید بگویم: «در هر کاری که استمرار وجود داشته باشد نور نیز وجود دارد» در طی این بیست‌سالی که حداقل اکوسیستم بازی‌سازی ایران شکل گرفته است، ۱۰ تا ۲۰ عدد اثر نسبتا خوب و حتی بسیار خوب هم تولید شده که من ۱۲تای آن‌ها را انتخاب کردم تا در این مطلب به معرفی‌شان بپردازم. شاید این ۱۲تا بازی آنچنان شما را جذب نکند اما با توجه به مزیت «نوزادی تا نوجوانی» می‌توانید درک و عمق دیداری خود را ارتقاء داده و متفاوت و زیباتر به این بازی‌ها نگاه کنید. در ادامه همراهم باشید.

۱۲. بازی کوهنورد

بهترین بازی های کوچک ایرانی

زمانی‌که بازی ایرانی کوهنورد در سال ۱۳۹۰ برای کامپیوتر عرضه شد، من سن خیلی کمی داشتم با این حال ذوق زیادی را نیز تجربه می‌کردم چرا که هیچ‌وقت فکر نمی‌کردم در آن زمان، ایران هم بتواند بازی‌های خوب دوبعدی بسازد و باعث شود من آن را در کنار مدل‌های قدیمی فرنچایز ریمن قرار بدهم؛ با اینکه این مقایسه از ریشه اشتباه است اما به‌عنوان یک اثر پلتفرمر، کوهنورد بازی جالبی برای من محسوب می‌شد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید کوهنورد را با موتور بازی‌سازی Game Maker ساخته بودند،‌ خلاقیت سازندگان آنقدر بالا بود که کم‌تر کسی متوجه‌ی این موضوع می‌شد.

یکی از نکات بسیار مثبت بازی کوهنورد، تاثیر بسیار زیادی بود که بر روی مخاطبین آن زمان گذاشت. بیشتر بازیکنان دهه‌ی ۸۰ و ۹۰ به‌خاطر بازی‌هایی که دوست‌داشتند ادای کالاف دیوتی را در بیاروند و یا اساسینزی برای خود باشند، زده شده و به‌کل ناامید شده بودند، من هم جزء همین دسته به حساب می‌آمدم اما «کوهنورد» باعث شد قضیه متفاوت شود و دیدگاه منفی مخاطبین نسبت به بازی‌های ایرانی، مثبت و امیدوارکننده‌تر شود. این اثر توسط استودیو «تصویر گستران نیو» تولید شد و توسط شرکت «تبیان» انتشار یافت. بگذارید به یکی از نکات منفی کوهنورد هم که یادم می‌آید اشاره کنم، بازی به‌شدت مشکلات فنی و نصبی داشت. برای مثال من یک‌بار که بازی را نصب کرده بودم، به‌یک باره وسط بازی کرش کرده و من را به بیرون پرتاب می‌کرد.

وقتی هم که بر می‌گشتم برای ادامه دادن به بازی، کوهنورد از من درخواست می‌کرد تا دوباره بازی را نصب کنم این در حالی بود که تنها «سه‌بار» فرصت استفاده از کد فعال‌سازی را داشتم، بعد از یک مدت که چک کردم، متوجه شدم حدود «سه‌بار» این بازی را تهیه کرده‌ام تا بتوانم «۹بار» آن را تجربه کنم و در آخر هم نتوانستم به پایان برسانمش. اینکه این مشکلات فنی در نسخه‌ی دیجیتال حل شده یا خیر را نمی‌دانم اما امیدوارم حل شده باشند.

داستان بازی کامپیوتری ایرانی کوهنورد هم در مورد شخصی به‌نام «فاد کاشف» بود که در مسابقات بین‌المللی برای دریافت مقام امدادگر کوهستان تلاش می‌کند. این بازی حدود «۱۰تا مرحله» هم داشت که تقریبا طولانی بودند و به‌شدت هم سخت ظاهر می‌شدند. داستان چیز خاصی نبود اما برای اینکه بتوانید به «فاد که شخصیت بازی محسوب می‌شد» کمک کنید، بازی کاری می‌کرد که نهایت تلاش‌تان را کرده و تعداد بار زیادی، بازی را تکرار کنید. جالب است بدانید که کوهنورد برنده جایزه بهترین بازی سال ۹۰ از جشنواره بازی‌های رایانه‌ای ایرانی شد.

لیست تمام نسخه‌های بازی اساسینز کرید (از بدترین تا بهترین)

۱۱. بازی میر مهنا

بهترین بازی های اکشن اول شخص ایرانی

بازی میر مهنا در زمان خودش جالب بود و حداقل برای من جذاب ظاهر شد. میر مهنا یکی از اولین بازی‌های سبک اکشن اول شخص و تاریخی در ایران محسوب می‌شود، این اثر ملی توسط بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با مشارکت استودیو بازی‌سازی «اسپریس پویا نما» (ESPRIS) ساخته و عرضه شد. کارگردان بازی ایرانی میر مهنا هم آقای بهنام آقا جانی بود و به تهیه‌کنندگی مرتضی رضایی و با طراحی هنرمندانی همچون بهنام شجاعی، حسین دیبا، ابراهیم دیبا و پیمان آزادی ساخته می‌شد.

جالب است بدانید که یکی از بهترین بازی‌های اکشن ایرانی که منظورمان همان میر مهنا است توسط موتور بازی‌سازی TGEA ساخته شده بود. بازی کامپیوتری ایرانی میر مهنا در بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ برای پلتفرم PC عرضه شد و نکته‌ی حائز اهمیت این است که در گیمزکام سال ۲۰۱۱ میلادی نیز حضور داشت. داستان بازی براساس زندگی‌نامه شخصیتی واقعی، به‌نام میرمهنا که یک مبارز قدرتمند و وفادار ایرانی نیز بود، نوشته شده است که در دوران کریم خان زند و در دوره جنگ و استعمار هلند، انگلیس و هند شرقی روایت می‌شود و منطقه‌ی اصلی بازی هم در جنوب کشور و در جزیره خارگ (خارک) جریان دارد.

شاید در حال‌حاضر اگر به‌سراغ دیدن تریلر و گیم‌پلی بازی میر مهنا بروید، چیزی چشم شما را نگیرد اما واقعیت این است که در دوران «نوزادی» اکوسیستم بازی‌های ویدیویی ایران، اثری را شاهد بودیم که بواسطه‌ی تولید آن، جوهر تازه‌ای به این اکوسیستم بخشیده شد و جریانات مختلفی را بوجود آورد. شخصا از تجربه‌ی بازی میر مهنا در سال ۱۳۹۰ الی ۱۳۹۳ نهایت لذت را به‌نسبت یک بازی ایرانی بردم.

۱۰. بازی فریاد آزادی: تنگستان

بهترین بازی های جنگی ایرانی

دهمین عضو از لیست بهترین بازی‌های کامپیوتری ایرانی، بازی فریاد آزادی: تنگستان است که یکی دیگر از اولین بازی‌های اکشن اول شخص در تاریخ اکوسیستم بازی‌های ویدیویی ایران محسوب می‌شود. داستان بازی فریاد آزادی تنگستان توسط استودیو پژواک نوشته و ساخته شده است و مبارزات میان نیروهای انگلیسی و ایرانی را نشان می‌دهد و به چگونگی دفاع ایرانیان کبیر از مرز جنوب کشور می‌پردازد و شجاعانه از این قضیه دفاع می‌کند. کم‌تر ایرانی وجود دارد که نام قهرمان‌مان «رئیس‌علی دلواری و یارانش» را نشنیده باشد، این بازی دقیقا روایت این شخصیت بزرگ را بر عهده دارد و شما را در نقش دو کرکتر، به‌نام‌های خسرو و خالو قرار می‌دهد.

داستان بازی از طریق روایت‌های سینمایی به تصویر کشیده می‌شود و این کات‌سین‌ها نیز با کمک تکنولوژی موشن کپچر تولید شده بودند آن هم در سال ۱۳۹۰ که به‌خودی‌خود ریسک بزرگی برای صنعت بازی‌های ویدیویی ایران محسوب می‌شد. خوب است بدانید که بازی فریاد آزادی: تنگستان توانست در سال ۱۳۹۲ دیپلم افتخار بهترین بازی ایرانی در جشنواره ملی بازی‌های رایانه‌ای را کسب کند و در بین بازی‌های کامپیوتری ایرانی جایگاه خودش را حفظ نماید. این اثر در عرصه‌ی بین‌المللی با نام Men of Freedom شناخته می‌شود.

۹. بازی پروانه: میراث نگهبانان نور

بهترین بازی های کامپیوتری ایرانی

یادم می‌آید اولین‌باری که پای تجربه‌ی بازی پروانه: میراث نگهبانان نور نشستم یاد فرنچایز لجند او زلدا افتادم و از شباهت‌هایی که میان آن‌ها وجود داشت لذت می‌بردم. این اثر در سبک Action-Adventure است که با دوربین ایزومتریکی‌اش شما را هدایت می‌کند. بازی هم از لحاظ گیم‌پلی و هم از منظر داستانی مدل جذابی دارد و می‌تواند شما را درگیر کند. هدف اصلی بازی گشت‌وگذار و جمع‌آوری آیتم‌هایی است که در محیط وجود دارند و در این بین هم روایت جذابی را به‌تصویر کشیده می‌شود که ویژگی‌های جالب و منحصربه‌فردی را به‌نسبت‌ زمان‌شان، به این اثر تزریق می‌کنند.

داستان بازی پروانه: میراث نگهبانان نور از این قرار است که مردم این سرزمین مدت‌ها است که با خزدک‌ها، موجوداتی پلید و کریه‌منظر در جنگ هستند و ناریا نیز زمانی محل جولان آن‌ها بوده است اما مردم با رهبری و درایت رائد، رهبر خود، موفق شده‌اند که خزدک‌ها را از ناریا بیرون برانند. اینک مدتی است که در اقلیم گیتیما بیماری به نام رنگی شدن شایع شده است و از این به‌بعد داستان جریان خود را ادامه می‌دهد.

بررسی بازی Senua’s Saga: Hellblade ۲ | نفس تازه ایکس‌باکس

۸. سری بازی شمشیر تاریکی

بهترین بازی های شمشیری ایرانی

کم‌تر کسی وجود دارد که استودیو فن‌افزار را نشناسد و به تاثیری که بر روی صنعت بازی‌های ویدیویی یا همان اکوسیستم بازی‌های رایانه‌ای ایرانی داشته است پی نبرده باشد. سری بازی شمشیر تاریکی یا همان Shadow Blade تجربه‌ی متفاوت و دوبعدی بود که از بازی‌های ایرانی می‌توانستیم دریافت کنیم. احتمالا روی موبایل یا پلتفرم کامپیوترتان اسم این فرنچایز را شنیده باشید و اگر تا به‌حال تجربه‌اش نکرده‌اید می‌توانید از اپلیکیشن کافه‌بازار این بازی را دریافت کنید؛ درست است که مدت زمانی زیادی از عرضه‌ی این سری گذشته اما هنوز هم سرگرم کننده و چالش برانگیز ظاهر می‌شود.

داستان بازی هم حال و هوای شرقی و نینجایی دارد که شخصیتی به نام کورو را در اختیار شما برای هدایت و کنترل کردنش قرار می‌دهد. بیشتر مسئله‌ی داستانی درگیری‌های منطقه‌ای و قبیله‌ای است اما در حالت کلی تجربه‌ی جالبی را رقم می‌زند. درواقع در سری بازی Shadow Blade گیم‌پلی حرف اول را می‌زند. فن افزار با استفاده از الگوهای طراحی منحصربه‌فردش، گرافیک هنری را نیز به ارمغان درآورده است که صددرصد به جذابیت بازی اضافه می‌کند.

نسخه‌ ابتدایی بازی توانست میانگین نمره ۸۱ از ۱۰۰ را در وب‌سایت متاکریتیک کسب کند و نمره ۹ از ۱۰ با رضایت ۸۸ درصدی خریداران را روی استیم ثبت نماید که پیشرفت قابل توجه‌ای نسبت به بازی‌های قبلی این استودیو بازی‌سازی محبوب، به حساب می‌آید.

۷. سری بازی گرشاسپ

بهترین بازی های مبارزه ای ایرانی

بیایید واقعیتش را به شما بگویم، در حال‌حاضر یکی از بهترین استودیوهای ایرانی که می‌تواند بازی‌های خوبی در سطح جهانی بسازد یا حداقل در مارکت‌های کوچک بین‌المللی به رقابت بپردازد، بازی‌های استودیو فن‌افزار یا همان ددمیج هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در این لیست «۱۲تایی حداقل ۳ اثر پر رنگ به شرکت فن‌افزار تعلق دارند که خودشان جزء تاپ‌فایوهای باکیفیت ایرانی محسوب می‌شوند.»

سری بازی گرشاسپ درواقع فرنچایزی بود که باعث شد نام استودیو فن‌افزار بر سر زبان‌ها بیفتد، نسخه اول گرشاسپ طی یک‌سری جریانات، در بحث عرضه با تاخیر روبرو شد به همین دلیل، از لحاظ گرافیکی نمی‌توانست حرفی برای گفتن داشته باشد ولی در حالت کلی سری بازی گرشاسپ در زمان خودش، تجربه‌ای جالب، جذاب و منحصربه‌فردی به حساب می‌آمد. گرشاسپ روایت خود را با یک پروتاگونیست ایرانی با اتمسفر و کانسپت‌دیزاین شاهنامه‌ای به‌تصویر می‌کشید و سعی داشت در بحث گیم‌پلی هم هک‌اند اسلش جذابی را به نمایش بگذارد تا بازیکنان یاد سری بازی God Of War بیفتند و شاید باورش برای شما سخت باشد اما بازی در زمان خودش آنقدر خوب ظاهر شد که همین اتفاق نیز به‌خوبی افتاد.

درواقع شاید بشود اینگونه گفت که یکی از بهترین بازی‌های ساخته شده در ایران با الهام از شاهنامه،‌ مجموعه‌ی «گرشاسپ» است. اولین بازی منتشر شده، گرشاسپ: گرز ثریت نام داشت که در سال ۸۹ به بازار عرضه شد و بعد از آن نیز گرشاسپ: راز اژدها روانه‌ی خانه‌های مخاطبین آن زمان شد. آن زمان میانگین نمراتی که منتقدین در وب‌سایت متاکریتیک برای بازی گرشاسپ: گرز ثریت ثبت کردند چیزی حدود ۵۳ از ۱۰۰ بود؛ نمره به‌خاطر مشکلات فنی، باگ‌ها و سیستم مبارزات بازی و فیزیک بد گرشاسپ این‌چنین کم شده بود که فن‌افزار در طول زمان تمام توان خود را گذاشت تا با حداکثر سرعت، این موارد را حل کند.

۶. بازی شبگرد: طلوع تاریکی

بهترین بازی های تفنگی ایرانی

سازندگان و خود بازی شبگرد: طلوع تاریکی، آنچنان در مشکلات مختلف مالی و عدم سوددهی و بازاریابی، گیر کردند که فکر نمی‌کنم باری‌دیگر شاهد ادامه دادن سازندگان، بر ساخت نسخه‌ی جدیدی از این بازی باشیم. جالب است این را بدانید که شب‌گرد زمانی بر سر زبان‌ها افتاده بود که کاملا از بین رفته بود، درواقع این بازی برای مدتی به‌صورت کامل از فروشگاه‌ها حذف شده بود و زمانی که برگشت و عده‌ای پای تجربه‌ی شبگرد: طلوع تاریکی نشستند، تازه فهمیدند که چه اثری را تا به‌حال بازی نکرده بودند.

بازی ایرانی شبگرد داستانی جنایی/پلیسی را با اتمسفری بسیار تاریک و رازآلود روایت می‌کرد و شخصیت‌های ارتباط‌پذیر و جذابی را با خود به همراه می‌آورد و در طول ماجرا، به‌خوبی می‌توانست بازیکن را درگیر کرکترها و داستان بازی کند. درواقع شبگرد به سیاهی می‌پرداخت و نبردی بین نور و تاریکی یا خیر و شر بود. کات‌سین‌ها و گرافیک بازی هم از کیفیت بسیار معمولی بهره می‌بردند اما به‌نسبت اینکه با یک بازی کوچک از طرف یک استودیو مستقل طرف بودیم و این جریان برای سال ۱۳۹۳ محسوب می‌شد، می‌توانیم کمی راضی کننده‌تر نگاه کنیم.

شب‌گرد با موتور بازی‌سازی آنریل انجین ۳ ساخته شد و در حالت کلی توانست مخاطبینش را راضی نگه دارد. داستان بازی از این قرار است که شهر در تاریکی فرو رفته و تبهکاران و باندهای مواد مخدر در همه جا جولان می‌دهند. تلاش‌های پلیس برای دستگیری و فروپاشی باندهای مواد مخدر به سرانجامی نرسیده و شهر برای رهایی از چنگال این تبهکاران نیاز به یک معجزه دارد. قهرمانی که در مقابل تاریکی بایستد و روشنایی را به شهر برگرداند.

۵. بازی سفیر عشق و مختار: فصل قیام

بهترین بازی های تاریخی ایرانی

زمانی‌که اولین‌بار به بازی‌های سفیر عشق و مختار: فصل قیام نگاهی انداختم و سفری به گستره‌ی سه‌گانه‌ای که قرار است بزودی تکمیل شود داشتم، به یک موضوع پی بردم؛ هنوز هم بازی‌سازان ایرانی‌، می‌توانند ریسک‌های قابل قبولی را اتخاذ کنند و به‌سراغ ساخت آثار بزرگی حرکت نمایند. در مرحله‌ی اول، کاری به شیوه‌ی اسم‌گذاری این فرنچایز ندارم که در نگاه اول واقعا جذاب و مرتبط به‌یک‌دیگر به‌نظر نمی‌آیند اما از لحاظ روایی اسلامی، این مجموعه تقریبا خوب ظاهر می‌شود.

در این بحث که بیشتر، بهترین بازی‌های ایرانی PC و کامپیوتری را بررسی می‌کنیم، فرنچایز سفیر عشق در ترتیب خوبی قرار می‌گیرد اما نه به‌خاطر کیفیتی که دارد یا ندارد، بیشتر در شماره پنجم قرار دارد تا تشکری باشد نسبت‌به ریسک انجام شده برای ساخت چنین اثری، آن هم ساخت بازی‌ای از روایتی ماندگار، پر جزئیات و زندگی‌نامه‌ای همانند مختار که هم در ظاهر و هم در باطن کار به‌شدت سختی است. اما یک سوال دارم، چرا زمانی‌که از داستان «مختار ثقفی» سریال خوبی مانند «مختارنامه» وجود دارد که همه‌مان آن را در زمانی تماشا کرده‌ایم، می‌بایست به‌سراغ روایت یک داستان تکراری برویم، برای اینکه چیزی را مدرن‌تر و جهانی‌تر معرفی کنیم؟ به‌نظرم چنین اتفاقی نمیفتد چون سفیر عشق همانطور که گفتم در شماره «۵» این لیست قرار می‌گیرد اما از کیفیتی که دارد راضی نیستم و فکر هم نمی‌کنم که بتواند در سطح بین‌المللی میان بازی‌های خوب و AAA مخفی‌کاری، تاریخی و اکشن رقابت کند.

بازی سفیر عشق با نام Ambassador of Love با موتور گرافیکی Unreal Engine 4 ساخته شده بود و از لحاظ بصری و کیفیت گرافیکی نیز خوب ظاهر می‌شد اما از مواردی دیگر، صرفا ادای نسخه‌های جدید Assassin’s Creed را در می‌آورد و بیشتر، شباهتی به بازی‌های «سفارشی» داشت تا قلبی. این نکته را دوست می‌داشتیم در مختار: فصل قیام نبینیم اما در مدت زمان بسیار کوتاهی پس از عرضه‌ی سفیر عشق، نسخه‌ی دوم این فرنچایز با نام مختار نیز عرضه شد اما همان اشکال سفیر عشق را دوباره تکرار کرد. حداقل امیدواریم به‌عنوان طولانی‌ترین بازی سینماتیک ایران، سازندگان تصمیمات مهمی را برای نسخه‌ی جدید این مجموعه در نظر بگیرند تا حس یک اثر «صرفا» سفارشی بوجود نیاید و واقعا عاشقانه پای تجربه‌اش بنشینیم و لذت ببریم.

نگاهی به فیلم The Zone of Interest؛ درام فراموش‌نشدنی و بی‌رحم از آشویتس

۴. بازی مبارزه در خلیج عدن

بهترین بازی های ایرانی

شاید آندرریتدترین اثر تاریخ اکوسیستم بازی‌های ویدیویی ایران، بازی اکشن اول شخص «مبارزه در خلیج عدن» باشد و به‌خاطر کم توجهاتی که هم در گذشته و هم در حا‌ل‌حاضر نسبت به این اثر صورت گرفت، به‌کل از یادها فراموش شود. شاید جذاب باشد که بدانید یک نسخه‌ی دیگر هم با نام مبارزه در خلیج عدن: مدار ۱۰ درجه از این بازی توسط شرکت بازی‌سازی مؤسسه رسانه پرداز آمیتیس ساخته شد که قابلیت چند نفره و آنلاین بازی کردن در جهان این مجموعه را فراهم می‌کرد.

بازی اکشن ایرانی مبارزه در خلیج عدن، اولین بازی ویدیویی ارتش جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود که توسط مؤسسه رسانه پرداز آمیتیس تهیه شده بود. بازی مبارزه در خلیج عدن که در ۷ مرحله طراحی و تولید شده‌ بود، بازیکن را در نقش یکی از تکاوران نیروی دریایی ارتش ایران قرار می‌داد که به جنگ با دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن حرکت کرده بودند و شما می‌بایست آن‌ها و تحدیدهای‌شان را از میان بر می‌داشتید و ریشه‌کن می‌کردید. این بازی اولین‌بار در اولین دوره نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای تهران واقع در برج میلاد معرفی شد و مربوط به اوایل دهه ۹۰ شمسی است، جالب است بدانید که در سال ۱۳۹۹ بازی به‌خاطر اتمام قرارداد با شرکت فعال‌سازی کد اثر، به‌صورت رایگان در اینترنت منتشر شد و برای تلفن‌های همراه اندروید نیز پورت شد.

اطلاعات داغ کالاف دیوتی وارزون موبایل + امکان نصب از بازار

۳. بازی ارتش‌های فرازمینی

بهترین بازی های PC ایرانی

زمانی‌که تریلر بازی ارتش‌های فرازمینی یا به‌عبارتی (Extraterrestrial Armies) منتشر شد، بسیاری از ما هایپ شدیم و شدیدا منتظر عرضه‌ی این بازی ماندیم؛ تریلر در زمان خودش آنقدر گرافیک خوبی داشت که همه را به وجد آورده و انتظارات را به‌شدت بالا برده بود، چرا که چارسویی از امید شکل گرفته بود و این حس را انتقال می‌داد که قرار است بزودی دچار تغییر و تحول جدی در صنعت بازی‌های ویدیویی شویم اما آنطور که انتظار داشتیم اتفاق نیفتاد اما بازی واقعا گرافیک خوبی داشت.

بازی ارتش‌های فرازمینی یک بازی کامپیوتری ایرانی در سبک تیراندازی اول شخص با تم و اتمسفر داستانی پسا آخرزمانی و علمی-تخیلی محسوب می‌شود که توسط استودیو بازی‌سازی ایرانی راسپینا ساخته شده است. از لحاظ فنی و اکشن، ارتش‌های فرازمینی عیب‌های متعددی را داشت اما از لحاظ جزئیات، گرافیک، نورپردازی، انیمیشن و تکسچرینگ، سطح خوبی را به نمایش می‌گذاشت. Extraterrestrial Armies توانست افتخارات خوبی را کسب کند که در حالت کلی می‌شود به: «برنده غزال زرین بهترین بازی اکشن سال از چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، برنده غزال زرین بهترین دستاورد فنی از چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، نامزد دریافت غزال زرین بهترین بازی سال از چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، نامزد دریافت غزال زرین بهترین دستاورد هنری از چهارمین جشنواره بازی‌های رایانه‌ای تهران، کسب عنوان مورد انتظار ترین بازی مستقل سال ۲۰۱۳ از نگاه مخاطبین سایت indiedb.com» اشاره کرد.

۲. بازی قصه‌ بیستون

بهترین گیم های ایرانی

بارها به اینکه بازی‌های زیادی می‌شود از سری داستان‌های شاهنامه و حتی دیگر کهن‌های ایران تولید کرد، در طول فعالیتم در اکوسیستم بازی‌های ویدیویی ایران اشاره کرده‌ام و خدا را شاکرم که آثاری همچون «قصه بیستون» تولید شده است. قصه بیستون همانند گرشاسپ نیز یکی از بهترین آثار تولید شده از سری داستان‌های کهن ایرانی محسوب می‌شود اما این‌بار الگوبرداری و منع‌گیری از «نظامی» انجام شده است.

این بازی مستقل، روایتی را به نمایش می‌گذارد که شعرهایش را نظامی سروده و داستان عاشقانه‌ای را ترسیم می‌کند که رابطه‌ی سخت خسرو و شیرین را به نمایش می‌گذارد. استودیو بازی‌سازی بلک کیوب گیمز به‌خوبی توانست با بهره‌گیری از الگوریتم‌ها و مکانیزم‌هایی که توانایی اجرایشان را داشت، اثر ماندگاری را خلق کند و تا سال‌ها در یاد بازیکنان ایرانی باقی بماند. قصه بیستون ‌هم‌اکنون بر روی پلتفرم‌های پی‌سی و ایکس‌باکس در دسترس است.

۱. بازی فرزندان مورتا

بهترین بازی های نقش افرینی ایرانی

به شماره آخر و اول این تاپ‌۱۲ رسیدیم و تاکنون بهترین بازی‌های ایرانی را بررسی کردیم اما در نهایت برترین بازی ایرانی، بازی فرزندان مورتا محسوب می‌شود که توسط استودیو «فن‌افزار» تولید شده است و به‌دلایل مختلفی با نام Dead Mage نیز همانطور که اشاره کردیم شناخته می‌شود. فن‌افزار با فرزندان مورتا باز هم ثابت کرد که علاوه‌بر فرنچایز گرشاسپ و Shadow Blade می‌تواند آثار خوب دیگری را تولید کند و به‌محصولاتی با نام Children of Morta دسترسی پیدا کرده و در سطح جهانی به رقابت بپردازد.

بازی Children of Morta اثری در سبک اکشن و نقش‌آفرینی محسوب می‌شود که در مهرماه سال ۱۳۹۸ برای رایانه‌های شخصی و کنسول‌های بازی منتشر شد و برای مدتی هم در سرویس ایکس‌باکس گیم‌پس مایکروسافت حضور داشت. داستان این بازی در رابطه با خانواده «برگسون» (Bergson) است که باید از «کوه مورتا» در برابر اهریمنی به‌نام «کراپشن» (Corruption) که به معنی ویرانی است، محافظت کنند. فرزندان مورتا داستان فانتزی/اروپایی است که استودیو ایرانی Dead Mage از آن برای ساخت بازی خود استفاده کرده است. فرزندان مورتا در نهایت توانست متای بسیار مثبت ۸۲ از ۱۰۰ را در وب‌سایت متاکریتیک کسب نماید.

۱۰ فیلم که در آن شروران بهترین شخصیت‌ها هستند

امیدواریم که تا پایان همراه ما بوده باشید و در حال‌حاضر بازی‌های خوب ایرانی متعددی را بشناسید. اگر می‌خواهید وارد صنعت یا اکوسیستم بازی‌سازی ایران شوید «استمرار داشته باشید و پر قدرت به راهتان ادامه دهید؛ از گذشته درس بگیرید و برای آینده‌تان برنامه‌ریزی کنید، من نیز همین‌گونه ادامه می‌دهم چرا که نباید با حاشیه به مسیر اشتباهی پیچید که منجر به شکست‌مان شود. امیدواریم از مطالعه‌ی این مطلب نهایت لذت را برده باشید.

به‌نظر شما بهترین بازی ایرانی چه اثری است؟ نظرتان را با ما و دیگر کاربران مجله بازار به اشتراک بگذارید.

Loading

تگ ها

نظرات

اشتراک در
اطلاع از
guest
8 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علیرضا
پاسخ

بازی سفیر عشق و مختار: فصل قیام!
مشخص که نویسنده بازی هایی که معرفی کرده بازی نکرده.🥴

فرمانورای سوروس
پاسخ

اتفاقا بنظرم نویسنده اطلاع داشته ازشون باید متنش رو بخونی چون نویسنده گفته هیچ تغییر خاصی نداشتن و هردوشون رو یه پکیج حساب کرده در نتیجه نوشته ی نویسنده درسته و بنظرم حرف تو غلطه علیرضا

Amir
پاسخ

ماشالا بازی سازان ایرانی🤝

جواد
پاسخ

بازی نیروی مقاومت نبرد آمرلی هم هست

Aaz
پاسخ

تا حالا اسم بیشتر این بازی هارو نشنیده بودم
درواقع اصلا فکر نمیکردم که این باری ها وجود داشته باشه
ممون از شما
البته انتظار داشتم بازی ۴۱۱۴۸ هم تو لیست باشه
به عنوان یه بازی مستقل و ساخته دست یه نفر یه اثر فوق العاده س و حتما پیشنهاد میکنم بازی کنید

M.A.Jahani
پاسخ

بازی نبرد آمرلین چی ، چرا نبود ؟

Yazid
پاسخ

ایران این همه بازی خوب داره این بازی ها چین دیگه

H.norouzi
پاسخ

بازی هادس ۲ که توسط مهدی پیغامی نسب ساخته شد
بنظرم بهترین بازی ایرانی هست اونم با اختلاف.

H.norouzi
پاسخ

بازی هادس ۲ که توسط مهدی پیغامی نسب ساخته شده بدون شک بهترین بازی ایرانی هست..خیلی خفنه حتما دانلود کنید و لذت ببرید..

ممد
پاسخ

ایران مگر اصلا بازی و بازیساز داره؟؟؟؟؟؟