سریال فرندز؛ وقتی بازیگران برای اجرای عدالت و برابری باهم متحد شدند
یکی از سوالات جنجالی و مهمی که شاید بسیاری از مخاطبان سریال فرندز به دنبال پاسخ آن هستند، میزان دستمزد بازیگران و جنجالهای مذاکرات مربوط به آن است. زمانی که سریال Friends در آن زمان به اوج محبوبیت خود رسید، ۶ بازیگر اصلی آن نیز به نامهای معروفی در هالیوود تبدیل شده بودند. با این حال این معروفیت بدون تنش و اتفاقات ریز و درشت نبوده و قطعا بحث مالی نیز نقش بزرگی را در این میان بازی کرده است.
در فصلهای اولیه، تفاوتها و نابرابریهای قابل توجهی در دستمزد بازیگران وجود داشت. در ابتدا، هر یک از بازیگران مبالغ متفاوتی را دریافت میکردند. طبق گزارشها، جنیفر انیستون و دیوید شویمر به دلیل تجربه کاری قبلی و محبوبیت بیشتر، دستمزد بیشتری نیز میگرفتند. این عدم تعادل باعث به وجود آمدن اختلافاتی میان گروه بازیگران شد و از همین رو تصمیم گرفتند یک گام بیسابقه برای رفع آن بردارند.
با رسیدن به فصل سوم، بازیگران به قدرت گروهی خود پی بردند و به جای مذاکره انفرادی، باهم متحد شدند و بر دستمزد برابر هر ۶ بازیگر اصلی اصرار داشتند. این حرکت، ریسکی و در عین حال متحولکننده هم بود. بر این اساس هر گونه افزایش دستمزد میبایست بر کل اعضای گروه اعمال میشد تا مشخص شود هیچ یک از آنها برتری نسبت به دیگری ندارد.
یکپارچگی و همبستگی دیوید شویمر، جنیفر آنیستون، کورتنی کاکس، لیسا کودرو، متیو پری و مت له بلانک نتیجه داد و اتحاد آنها در مذاکرات منجر به افزایش قابل توجه دستمزدهای آنان شد. در فصل پنجم، هر بازیگر برای هر اپیزود ۱۰۰ هزار دلار دریافت میکرد، رقمی که با افزایش محبوبیت سریال، به آن افزوده میشد. در دو فصل پایانی، دستمزد بازیگران برای هر قسمت به مبلغ سرسامآور یک میلیون دلار رسیده بود که آنها را به یکی از پردرآمدترین تیمهای بازیگری تلویزیون در تمام دوران تبدیل کرد.
این تصمیم آنها برای مذاکره گروهی نهتنها ارزش مالی آنها را تضمین کرد، بلکه روابط خارج از سریال آنها را هم تقویت کرد. یک حس رفاقت و احترام متقابل که منعکسکننده دوستیها و رفاقت آنها در داستان و سریال نیز بود. این تمایل بازیگران برای حمایت از یکدیگر، یکی از فاکتورهای مهم در طول ۱۰ فصل سریال فرندز و موفقیت چشمگیر آن محسوب میشود.
حقایق پشت پرده اینچنینی از مذاکرات بازیگران برای دستمزدهایشان، نشان دهنده همبستگی و حمایت بازیگران از یکدیگر، فراتر از شخصیتهایشان در سریال بوده و بر تعاملات و روابط واقعی و زندگی حرفهای آنان تاثیر بسزایی داشته است. این مسئله نشان میدهد که اقدام جمعی گاهی اوقات آنچنان موثر است که میتواند تحولات اساسی را در صنعتی مانند فیلم و سریال رقم بزند.
این استراتژی موفق بازیگران سریال فرندز در آن زمان به یک معیار در تاریخ تلویزیون تبدیل شد. قطعا همین اتفاق بازیگران و دیگر عوال بسیاری از فیلمها و سریالهای دیگر را به برای ایجاد همبستگی و اهمیت به حقوق همکارانشان ترغیب کرده و تاریخچه تلویزیون و سینما را تحت تاثیر قرار داده است.
منبع: کافه بازار
نظرات